426
A legenda nem halhat meg :)
-
Yorg #226 A játékkritikusok elvesztették a hitelüket.
A kor pedig megőrül a Wii Sportsért, a Shenmue pedig hidegen hagyja. -
Yorg #225 © Petyus_
2006. aug. 17. 20:06 | galéria | válasz erre | #86276
"Az angollal meg baromira nem járnánk jól, gyakorlatilag lehetne elfelejteni az irodalmat, mint olyat (és ez utóbbi nem poén...).."
Shakespeare nyelvéről mondod ezt? :P
Oldern the 1st
2006. aug. 17. 21:00 | válasz erre | #86278
Egy fecske nem csinál nyarat.
Válasz 'Petyus_' üzenetére (#86276)
Kono me kimi no me ni, utsuru donna mono mo... miki wa metemiseruyo, shinjitsu wo...
Szóval szerinted Shakespeare csak egy fecske az angol nyelvű irodalomban...
No comment. -
#224 Baromira nem az - csak a gond az, hogy a kor és a kritikusok validálnak (ez a kettő együtt, és nem EGY kritikus, hanem sok-sok kritikus).
-
Yorg #223 "ergo a játék minősége számít"
Azt kéne felfognod, hogy ez szubjektív. -
#222 Jah, egyébként majd valamikor ki is próbálhatnád ezeket a játékokat.
Nem elég a Chankast, meg a butított 6 fps. -
#221 Yorgie bébi, döntsd el szépen, hogy játékos szemmel nézed a dolgokat (ergo a játék minősége számít) vagy üzletember szemmel (ergo az a lényeg, hogy pl. a Wii Sports-nál úgy 5 dollár befektetéssel - ennyi ideig tartott, míg a mexikói segédmunkás kitalálta a koncepciót, és az öccse megírta a játékot ez alapján- csináltak több tízmilliót), akárhogyan is, a kettős mérce nem működik.
Hogy te a Shenmue-t nem tudod értékelni, valahol a fogyatékosság jele. Ez a jel már megmutatkozott rajtad, amikor a Final Fantasy X vagy a Metal Gear Solid történetvezetését tartottad gagyinak majd feleslegesnek - nyilván, ezek a barmok tíz dollárért gyárthatnák azt is, amit Wii Sports néven illetünk.
"A Shenmue való funkcionális analfabétáknak, akik még életükben nem olvastak el egy könyvet se, ezért verik a Shenmue storyjára."
Magamat hozhatom példának, nem ismerlek téged, de ha most elkezdenél 24/7-ben könyveket olvasni (BÁRMILYEN műnemben, témabéli megközelítésben, lehet sci-fi, klasszikus, dráma, romantikus, fantasy, h-f, bármi), akkor sem érnél a közelébe sem annak a mennyiségnek, amit tizenhat-hét éves koromig én olvastam - mindenféle nagyképűség nélkül. Érdekes módon a Shenmue története mégis örökre megmaradt bennem - ej, valaki itt nagyon téved, vajh ki lehet az? :)
-
#220 Vagy esetleg azért csinálták azt a játékot veszteséggel, hogy emiatt jobban fogyon a dreamcast1, és ez így később megtérül (mint amikor valaki veszteséggel árulja a hardvert). Azért remélem hogy lesz új dreamcast, nem lenne baj ha nyitnának a casual réteg felé (abból jön a több pénz), és mellette készülnének a jobbnál jobb játékok a sega rajongóknak. (ezt csinálja a nintendo is) -
#219 Egy tisztességes korrekt vélemény, egy normális Nintendostól. Respect. Lehet ezt így is, tanulhatnának tőled. Az ilyen véleményt tiszteletben tartom.
Tényleg csibe=yorg csak lightosabb kiszerelésben, ennyi baromságot két hülyétől régen olvastam egy nap alatt. Bukjatok csak rá a nagy vízvezetékcsőre. Ahogy elnézem egyeseknek még felfogási nehézségeik is, vannak.Nem baj lányok, 8 általános után már máshogy fogtok vélekedni.
-
#218 Haggyátok már szegény Yorgot , hogy kifejthesse már a véleményét.Inkább csendesedjetek el és halgassátok őt minden titkok tudóját, az átlagbalfasz nagy öreget. Úgysincsen más öröme szegénynek. (Meghát a pöcse is kicsi) -
#217 Ha már ennyire beképzelt vagy s még vállalod is akkor többet ehhez nem is szólnék hozzá,undorító. :)
Csak hogy minden a pénzről szól úgyhogy ki ne találd hogy a Shenmue-t puszira csinálták... -
#216 Hát hogy én is beszóljak, szerintem szar volt a donkey kong 64, szar volt a wii sports, a világ legjobb játéka a szerintem a zelda majoras mask (nekem jobban tetszett mint az OOT, a shenmue hatalmas fenomenálisan jó lett, a wii meg igazán jó gép remek játékokkal, úgy mint a mario, zelda, metroid (hogy tud a nintendo ugyanazokból a sorozatokból mindig ennyit kihozni...), a third party későn kezdte felfedezni, alábecsülte wiit, túlbecsülte a ps3mat, ezért jött át későn pl a monster hunter 3, a dragon quest 9, a tales of sorozat stb... Az x360on a blue dragon kivételével nincs olyan játék ami érdekel. -
Yorg #215 "Nem is a pénzért készítették."
Áááá dehogy... -
#214 "Beképzelt-e? :)" Én megtehetem, van is mire.
Yorg a Shenmue I-II 70 millió USD-be került. Akik próbálták azoknak mind tetszett a játék. Japánok nem kajálták, mondjuk, mivel nekik ez a körítés nem volt újdonság. De manapság, ha egy játék 70$ kerülne, még ma se hozná vissza az árát, hiába adnának el belőle x millió példányt. Szóval a Shenmuenál tisztában voltak azzal, hogy nem fogja vissza hozni az árát. Nem is a pénzért készítették. És nem is ez vitte a SEGA-t csődbe.
-
Yorg #213 A Shenmue fejlesztése 60 millió dollárba került, és ebből szinte semmi se jött vissza.
A warez pedig csak nálunk olyan elterjedt, a legfontosabb piacokon (USA,Japán, NY-Európa) nem olyan fontos tényező. -
elims #212 Mintha én mondtam volna.Igazi "műértő" vagy.Te sem ma kezdted a konzolozást..
Nem tudom kiírta,de muszáj rá reagálnom.A dreamcastet nem a shenmue tette padlóra,ezt az sem gondolta komolyan,aki kiírta..A dreamcastet,tetszik tetszik,nem-nem,én és az az x sóher tette padlóra,aki íratta hozzá a játékokat zsákszámra,gyárit meg egyet sem (vagy talán egyet-az 50ből) vett. -
#211 Hehe, fanboynak se hívtak még. :D
Látom te beteg vagy, tényleg hagyjuk inkább, én csak reagáltam, hogy hogy mered analfabétának hívni azokat akik esetleg szeretik a wii sportsot..
idióta...
S bocs hogy hozzád mertem szólni...Beképzelt-e? :) -
Yorg #210 "a hallhatatlan legendáról"
Nem volt hangja, vagy mi?
És te analfabétázol le másokat... -
Yorg #209 "De a SEGA remélhetőleg nem Nintendo, hogy régi hírnevét eldobván, szart árul minél nagyobb haszonnal."
Na most meséld be, hogy ezt nem a Wiire értetted... -
#208 "A Shenmue való funkcionális analfabétáknak, akik még életükben nem olvastak el egy könyvet se, ezért verik a Shenmue storyjára."
Akkor ennyi erővel Wii Sports meg azoknak való akiknek, soha nem volt pénzük, különböző sportszerekre. Idióta. Egyébként ki szarta le az istenítet Wii-det, olvass vissza IQ harcos, csak két igénytelen játékra hívtam fel a figyelmet. Én részemről befejeztem. Égesd csak továbbra is magad. És hívd még több NINCSendós barátodat.
Csibe: "Wii toronymagasan elveri a többi konzolt." És ez engem hol érdekel. Én nem box,ps,n fantik vagyok. Nagyon mellé. Nem élvezkedek eladási listákra. Érdekelsz-e? Szólt-e hozzád valaki?
Részemről befejeztem, ennek a topiknak nem fanboyok értelmetlen vitájáról kéne folynia. Hanem a hallhatatlan legendáról, arról a konzolról, ami minden konkurensnek megmutatta a lehetetlent. ÁMEN.
-
#207 Ki beszél előrelépésről?!Én járok normálisan teniszezni is, meg wii-n is szeretem jókat lehet partyzni vele.De akkor mondd meg te mi az előrelépés?
S igenis ha előrelépést figyelünk akkor a Wii toronymagasan elveri a többi konzolt.S segából már amúgy sem lehet semmi sztem, ebben legalább egyet értünk. -
Yorg #206 Nem a DK64 monotonitást tűrő, nagyon sok szabadidővel rendelkező embernek való.
A Shenmue való funkcionális analfabétáknak, akik még életükben nem olvastak el egy könyvet se, ezért verik a Shenmue storyjára.
"Szerintem Yorg papának nem kéne pattognia"
Nem kellett volna leszaroznod a Wiit teljesen offtopik módon... -
#205 Y:Meg a Donkey Kong 64 is analfabétáknak való, igaz?
Szerintem Yorg papának nem kéne pattognia, amikor akkora marhaságokat beszél, hogy itt fordulok le a székemről. Bár így este fele, jól jön egy ingyen bohóc, még fizetnem se kell érte, hogy egy jót nevessek mások sötétségén. Nektek az előre lépés, hogy verheted? Inkább menjetek ki a szabadba, talán még hasznotok is lesz belőle. (ez most igen a Wii sportsra értettem)
-
Yorg #204 "Wii Sports analfabétáknak való,"
Persze, meg a Super Mario Bros., meg a Tetris is analfabétáknak való volt, igaz? -
#203 Annyit hozzátennék, hogy Wii sports igenis szórakoztató, nem tudom milyen jogon sértegeted azokat (mint pl én vagy haverjaim vagy azt az x millió embert) akik szeretjük a wii sportsot?Analfabéták lennénk?Szedd már össze magad picit. -
#202 Te egy fogyatékos szar vagy, áhh felesleges felhúznom magamat. Nincs is X-boxom. Bazz. Csodálkozom hogy a higgadt értelmiségek, hogy viselnek el a pc-s játékoknak leáldozott fórumon. Nem vagy te egy kicsit kuplungos ember. Wii Sports analfabétáknak való, mint amilyen te vagy apró IQ warrior. Igen DK64 valóban szar volt azért lett minden idők legjobb N64-es játéka, eszem-faszom megáll. Nagy az isten álltakertje, csak tudnám, ki lopta el a kerítését. -
Yorg #201 A DK64 volt a rakás szar.
A Shenmue egy rakás szar volt, csődbe vitte a SEGÁt.
A Wii Sports játék, nem pedig zsé-kategóriás interaktív mozi, mint a kedvenced.
"Ne FPS-ekkel gyere"
Nem jönnék FPS-ekkel, ha értelmét látnám, ez nem Xbox, ahol más nincs is.
"Gagyi a megvalósítás, "
Ja értem, szóval neked a megvalósítás az első, a játékmenet le van szarva.
Nem csoda, hogy xbot vagy. -
#200 Ja, hogy te vagy az Yorg mester. Akkor igazad van. De a te bajod az, hogy egyszerűen csak igénytelen vagy. :))) -
#199 Donkey Kong: Jungle Beat, egy rakás szar. Hol van az a RareWare féle Dk Country, DK64-től. Gagyi a megvalósítás, gagyi minden az egész egy visszalépés. Óvodás gyerekeknek talán tetszik. Wii Fit nem játék. :)
Wii Sport casualoknak van, analfabétáknak, akiknek egy Shenmue felfoghatatlan élmény lenne, ez visszafejlődés. Zelda, Metroid, Mario mind mondtam mai napig színvonalas címek, és mint írtam ezek Wii-n is kaszálnak, megérdemelten. MS gép jelenleg a legjobb választás, játékkínálatra. PS3 kapható lassan egy éve és Insomanic, Nauthy Dogonkivűl senki nem fejlesztett normális only for 10/10 játékot PS3-ra. Csupa portok érkeznek a gépre. Wii hát az ősrégi minőségi N címeken kívül más normális játékegyelőre, nincs a gépre. Ne FPS-ekkel gyere, ha kérhetlek, mert azok PC-k mind látványra mind irányításra szanaszéjjel alázzák bármelyik Wii-s FPS-t. X360-as FPS-ekről nem is beszélve. Jelenleg durva játékkínálat csak 360-ra van. Ha tetszik, ha nem. Donkey Kongot meg légyszi ne erőltesd a mostani DK 6,7 pontos, egyszer játszható játékok. Nintendo sokat köszönhet a RARE-nak, gyakorlatilag N64-et ők tartották életben. 94'-ben pedig az N nekik köszönhette, hogy abban az évben szarrá alázták a Mega Drive/Genesist eladásokban. Szóval a mostani gagyi DK ne hasonlítsuk össze a régi minőségi részekkel. Hadd ne kelljen mondanom.
-
Yorg #198 "szemét gagyi Wii Sport, Wii Fittel."
Ezek kiváló játékok.
"Zelda, Metroid, Mario"
Ezek vannak Wiire(és még rengeteg más), akkor milyen szemkiszúrásról beszélsz??????
"Sajna kedvenc Donkey Kongomból nem tudtak színvonalas játékot gyártani"
Donkey Kong: Jungle Beat kiváló játék.
"Játékkínálat viszont MS gépen első osztályú."
Pár játékon kívül egy nagy rakás szemét, ami ott van. -
#197 Félre értettél, én nem a Nintendo gépeket szaroztam le, ugyanis ha csak a NES, GC-re gondolok 1. mai napig műkődnek 2. hardverileg a legerősebb gépeket a Nintendo gyártotta kivétel NES, Wii. Nekem a Wii-ben pont a mozgásérzékelő nem tetszik, meg az hogy kiszúrják a rajongók szemét gagyi Wii Sport, Wii Fittel. Magával a Nintendóval isten ments nincs bajom, a legendás sorozataik pedig a mai napig színvonalasak (Kirby, Zelda, Metroid, Mario). Sajna kedvenc Donkey Kongomból nem tudtak színvonalas játékot gyártani, aki tudott azokat már felvásárolták. A PS familyt meg hagyjuk, mert a PS1-en kívül a többi gépük technikailag szart sem ér, jöhet DVD, Blu-Ray parasztvakítás. DC-re 100X színvonalasabb játékok jöttek, ki mint PS2-re, DC-s FPS-ek meg köröket vernek bármelyik Killzonera. Csak hát ugye, a pénz dominált, a Sony pedig meggyőzte a fejlesztőket, hogy ne Sega gépekre fejlesszenek. De nem ragozom tovább a dolgokat, tisztességes verseny a konzolpiacon 1995-ig volt. Szóval nekem Wii-vel nem a hardver vagy megbízhatóság problémám lenne. X360-at meghagyjuk olyan, amilyen. Játékkínálat viszont MS gépen első osztályú. Yu Suzuki meg nem menne vissza a SEGA-hoz max. akkor ha adnának neki vagy 80$ USD, hogy befejezze élete álmát. :)))
Szóval, ha SEGA vissza is térne, már nem ugyanaz a cég lenne, aki 10-20 évvel ezelőtt. Mára már más dominál, főleg hogy ugye ott van a SEGA-SUMMY házasság is. Egyébként egyetértek Ewergoval, SEGA már 8Bit-en is komolyabb játékokat készített, mint az N. Itt most félre értés ne essék. Gyerekként, magam se tudtam értékelni a Segat, felnőtt fejjel viszont köröket vertek a konkurensekre játékkínálat terén. Ha vissza is térne, mára már máshogy fogadnák az emberek a játékaikat. A konzolvilág felnőtt a Segahoz.
-
#196 A következő generációt nem is, de a jelenlegit legalább. Szerintem nagyon frankó média funkciók simán megmenthetnnék az esetleges új Dreamcast-et.... -
#195 Valami irtozatos kanfasztikus dologgal kellene elöálniuk hogy fent maradjon a konkurensek mellett. A Sega komolyabb programokat csinált mint a nintendo. Kisebb gyerköcök nem tudták értékelni az élethübb grafikát a nagyobbak meg cikinek tartották a videojátékot.
Ha mégis beszálna, technikailag félig át kellene lépnie a következö generácioba. Vagy is minden gémjének filmrealisztikusnak kellene lennie. És ugyan olyan kompatipilis memoria, játékmentés cserélgetös projektet folytatnia amilyen volt.
Hajrá! -
#194 Lehet hogy Yu Suzuki otthagyta a segát, de szerintem ha szépen megkérnék visszamenne befejezni a Shenmue triológiát. A nintendo meg nem árul szart, az csak egy dolog hogy gyengébb a hardver, de a ps1, ps2 is az volt, de azért mégsem szaroznám le azokat a gépeket, és milyen jó játékok voltak rá, mint wiire, rögtön a megjelenéskor volt egy nem is akármilyen zelda (ocarina of time a négyzeten), egy teljesen megújult fővonalas super mario, (talán az eddigi legjobb), a metroid prime triológia utolsó része is hatalmas, hosszú, és fergetegesen jó lett, olyan exkluzív címeket szerzett a nintendo mint a monster hunter 3, vagy a dragon quest 9, megvette a monolith softot. Ezt én nem nevezném szarnak, vagy a rajongók cserben hagyásának, az meg már dolog, hogy más felé is terjeszkednek (szarnak az x360at nevezném, mindenki aki megveszi attól fél, hogy mikor megy tönkre). Azért remélem tényleg sikerül a segának visszatérnie, mert a legenda nem halhat meg. -
#193 Hát persze, visszatérhetnének. De a SEGA remélhetőleg nem Nintendo, hogy régi hírnevét eldobván, szart árul minél nagyobb haszonnal. Kulcsfontosságú SEGA-s emberek már meghaltak vagy ott hagyták a SEGA-t. pl. Yu Suzuki Shenmue megalkotója, már 2003-ban ott hagyta a céget. (Szóval Shenmue 3-ról egyelőre ne is álmodjon senki sem, Onlineről meg még inkább se) Nem is csodálkozom. Ha vissza is térne a SEGA már régen nem az a cég, lenne, aki veszteségek és sikertelenségek mellett is kiállna a rajongóiért. Már nem 80/90’s éveket írunk. SMS meg nem volt bukás, nyilván nem folytatták volna az ipart, ha azt bebukják. Való igaz messze nem adtak el annyit, mint NES-ből, de kialakult az a vásároló réteg USA/EU-ban akikre lehetett később építkezni. A másik pedig mint tudjuk a Seganak már a Master System előtt is voltak, otthoni gépeik Sega Mark I-II. 1991, meg mint tudjuk a SEGA történetének csúcspontja volt, a piac 65% birtokolták. De a sorozatos rossz lépések Mega CD/32X/Nomad és az érthetetlen gigantikus Saturn bukásnak köszönhetően, sok választásuk nem maradt. Ami viszont felfoghatatlan számomra a Saturn Japánt kivéve sehol nem volt sikeres. Japánban viszont vagy 8db Saturn modellt a piacra dobtak. Ebből is látszik, ha valaki bebukja az USA-t az egyelő a halállal. Szóval én azt mondom, inkább ne térjen vissza a SEGA, azt az élményt, amit 10-20 éve nyújtották, félő hogy többé nem érezhetjük. -
#192 Hát nem lehetetlen, a sega master system bukás volt, de visszatértek a megadriveal, a saturn 97es bukása után visszatértek a dreamcastal, szerintem ha jön hozzá kezdőjátéknak pl a shenmue3, a crazy taxy, a sonic, az ikagura2 meg ilyen címek, akkor az elég lökést ad a gépnek. De a legegyszerűbb kiadni rá mozgásérzékelős vezérlőt, és jöhet a dreamsports, dreamfit, dreamplay. A konzol neve legyen egyszerűen csak dream. -
#191 Lehet, hogy készül az új Dreamcast -
#190 Az a büdös nagy helyzet hogy már nincs meg a DC-m. :(
Nekem nem volt meg az UT. De a Quake-et négyen nagyon sokat toltuk.
Köszi!! -
#189 Hát persze baloldali joy-jal volt a célzás!! Egyrészröl ezért is volt könyebb. Az x360-on a jobb hüvelykujj (célzás) és a mutatóujj (lövés) egyszere használva, kissé megterhelö. Szerintem ezért is nehezebbek rajta az fps irányitások.
Igy visszanézve még mindig egy csoda ez a DC irányito! Kezvde a mágneses ravasztol, a behelyezhetö memoria perifériáig ami már önmagában is egy kvarcjáték volt, és kettöt egymásba csatlakoztatva, akár az utcán is cserélni lehetett a mentés beállitásokat egymásközt. Überhetetlen.
Köszi szépen nagyon jo a kép...le is mentettem engedelmeddel. -
tihibaby #188 Nem tudom miért ismétlem magam...ismétlem magam... :D -
tihibaby #187 A neten vannak a torrent oldalon jogtiszta homebrew fejlesztések is,többek között.... ;)