<b>Moderátor figyelmébe</b>
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A jó munkához idõ kell, a szarhoz még több!
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
Lehet kellene ide is, hogy a saját fórumokkal kapcsolatosan nem a játékosok moderátori topicjába kellene írni...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Igen, egyébként látom, hogy mi történt, szóval majd holnap ezen végigmegyünk. Maradjunk annyiban, hogy KuhnZsolt nincs tisztában a fórummotor bizonyos jellemzõivel...
A renitensek most is visszajönnek, amennyire én észreveszem. Azt meg pontosan tudod miért a WoT topic kerül elõ a script kapcsán. Ott fogalmazódott meg, hogy hát a modik így meg úgy nem csinálnak semmit. "Csak" éppen az volt a gond, hogy a "modik" nem olvassák rendszeresen a topicot, és a kutya nem vette a fáradtságot, hogy jelezze normálisan, a moderátori topicba, ha probléma lenne. Inkább nekem írnak privit, és ha éppen nem vagyok gépközelben, akkor van, hogy két-három napig nincs reakció. Utána meg jön a hõbörgés, hogy nincs rendes moderálás... Emiatt rágtam be. Arra képes a társulat, hogy flamewarba menjen Königtigrissel és másokkal, de ha meg éppen benézek, mert jelzik a flamet és pár sértõ hsz.-t, akkor azt látom hogy közben nem éppen kulturált formában anyáz nem egy és nem két emberke, amit meg te sem tartasz problémának (sem törlés, sem figyelmeztetés), szóval a flamelõk egyik fele volt csak büntetve. Aztán meg persze csodálkoznak, hogy a én meg ezért kiosztok pár büntipontot a másik oldalnak is (ugyanis a flamehez nem elég egy ember)...
Szóval rend ott sem abban a formában volt, és talán van, amiben szerintem egy fórum esetén valódi rendnek lehetne nevezni.
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
Ez most mégis mi? Ezt szabad?
Én nem ismerem a srácot, lehet télleg vannak hibái, de ezt senkivel szemben nem szabad megengedni, a jópofaságnak meg a viccnek is vannak határai.
ehhez hasonló topikokat egy tisztességes ember és a szabályok szerint azonnal tiltani kéne, még ha minden egyes helyen nem is tudotok ott lenni, de nézzétek meg azért pls.
Én is véletlen láttam mert mindenki gyakran használta ennek a tagnak a nevét mikor aa játéktopikokban beszélgettünk, és én mélyen elítélem ezt a féle személyiségi jogokat sértõ megnyilvánulást.
"Tegnap lehet, sõt biztosan túlléptem a határokat! De ha elmondanám az okát, úgyis csak védekezésnek tartanák sokan! Ha megnézitek a mai és tegnapi hsz-im hangneme közti különbséget látni lehet a különbségeket! Bár tudom hsz-m 5 perc múlva törlésre kerül!"
kuhnzsolt írta. De a válaszom már csak "süket fülekre talált"...
Úgy hogy most aki másnak gáz, nekem nem.
a banner alá be kéne írni 3 linket! aion topik
az elsõ: EU Aion
NA Aion
Leatrix Latency Fix
köcce!
practitioner of the forbidden arts of death
Cifu szerintem nem baj az, ha van valami visszatartó erõ. Én kiírtam a topic-ban, hogy script mûködik, és kész. Ha valaki jön, és beteg módon trollkodik, és a többieknek látszólag is nem tetszik, eltüntetem.
Az SG+ esetében nekem semmi kifogásom nincs.
Vagy nem. Ráadásul jöhet és jött is azzal (jogosan) az illetõ, hogy õt a HG indoklás nélkül kiszûri. A HG nem kap és nem kapott erre jogot. Az én gondom ezzel a scriptel az, hogy még most sincs Admin vélemény vele kapcsolatban. Személy szerint el kell(ene) dönteni, hogy engedélyezzük-e vagy sem. Per pillanat megtûrt állapotban van, de ahogy Dzsini is írta, van vele gond.
a scriptelés szerintem hiánypótlás. ha nem lenne értelme nem lenne pl. az ultimate script (a zöld videoikonos) beszúrva a top10-esbõl kb. minden másodikba, sajátban meg kvázi mindenhova.
Ez nem videoikon, hanem a HG-nek extra jogot adó eszköz. Azt a kérdést pedig szépen elkerülöd, hogy miért is lenne akkora probléma, ha a modi topicban jelentenéd a problémát? Miért is "gáz" ez szerinted?
de a házigazdaságnak akkor lenne értelme, hogy több jogköre lenne a közösség által kinevezetteknek. nehezebben elérhetõ, de nem ragad le egy üzenettörlésnél. ha beindul a flame, és nincs ott a házigazda (ami valószerû, elvégre nem fog egész nap a topikban lakni) fél óra alatt teleszarják, aztán ha bannolod, jön másod/harmad reggel. tudom hogy valamennyire látjátok ezeket, de kevés.
Egy picit nézd a mi oldalunkról is. Jön azzal Nyúl Béla, hogy nincs rend rakva a mondjuk a WoT topicba, és milyen gáz már a moderáció itt az SG-n. Mondom neki, hogy hékás, egész pontosan NULLA üzenet volt az elmúlt két hétben a WoT topickal kapcsolatosan a moderátori topicban, akkor mi is a probléma? Nem jelented a problémát, és várod, hogy valaki megoldja? Tessék jelenteni, utána lesz megoldás.
A script ráadásul kétélû fegyver, és ahogy említve volt, visszaélhetnek és visszaélnek vele. Kinevezik a HG-t, aztán a HG kitilthat valakit, csak azért, mert nem ért egyet a nézeteivel. Ha ez így mûködik, akkor én is elkezdem kibannolni az emberkéket a fórumról, csak azért, mert nem értek egyet velük, és megvan a jogom hozzá, hogy megtegyem. A te logikád szerint ezzel nem lenne semmi baj. Mégsem cselekszem így, és (felteszem) ezért is vagyok még mindig moderátori jogkörrel megbízva.
Ugyanakkor meg jönnek a panaszok a scriptek miatt, és mi vakarjuk a fejünket miatta?!
egy "szerintem" jól mûködõ topikban igenis van ez az üzenet eltüntetõs script, és különösebb moderátori felügyelet nélkül is önszabályzó tud lenni. sok játékosban elõfordul, elég csak körülnézni.
Mutass nekem olyan "jól mûködõ" fórumokat, ahol ez mûködik. Én nem tudok ilyet. Vannak megbízott moderátorok, és õk intézkednek. A plusz/minusz pont adást alkalmazzák még sok helyen, itt is él, csak annyira nem mûködik. Máshol se igazán....
igazában az furcsa, hogy ennyire elutasítod, hogy a közösség igazgassa saját magát a hozzáférhetõ eszközökkel. szerintem jót tett az sg-nek a scriptelés (természeten a pozitív formájára gondolok, nem a rombolásra)
Irtó egyszerû, ha így mûködne a dolog, akkor nincs szükség a moderátori munkámra. Te (és mások) arra panaszkodnak, hogy nincs megfelelõ moderálás. Mert jelenteni a problémás eseteket "gáz" - igaz azt nem árulod el, mégis miért "gáz". Viszont egy HG bizonyos szintig moderátori jogkörnek tûnõ eszközt kap a kezébe, ha pedig kiderül, hogy mégse annyira vált be, akkor megint a moderátorokra hárul a rendrakás.
Én tök jól ellennék azzal, hogy nem foglalkozok mindenkinek az ügyes-bajos dolgaival, azért csinálom mégis, mert valami ostoba elgondolásból próbálom az SG-t megfelelõ mederben tartani. Nem vagyok biztos benne, hogy a sciptelés megkönnyíti a munkámat. Sõt. Épp elég gond van az SG szûkös moderátori eszköztárával, és ez még ad egy lapáttal rá.
Ha meg mûködne ez a fajta "közösségi" felügyelet, akkor a plusz/minusz rendszer is mûködne. Amint látod és látjuk, mégse mûködik.
felesleges most itt vitáznunk, hogy miért jó, miért nem, vagy miért tehetetlen a házigazda az omsi topikban. megoldjátok, mint mindig. bízom benne.
nem kell kisregényt írnod, újat nem fogsz mondani, tudom hogy mi a helyzet.
Ha tudod mi a helyzet, akkor miért is lepõdsz meg azon, hogy nem támogatom annyira a scriptet?
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Messzirõl jött ember azt ír (és szerkeszt át), amit akar, pontosan ezért NEM foglalkozik egyetlen moderátor sem semmilyen privát üzenetes hozzászólással - nincs semmiféle lehetõség se bizonyításra, se cáfolatra.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Azóta járok az OMSI fórumba de sajnos mint ahogy leírtam Routeres-nek lelépése idején és Erlau-nak is,már nem ugyanaz a topik mint akkor volt. Minden nap elolvasom a hsz-eket.
Ez egy fórum,és el kell viselni,hogy igenis vannak új emberek. Az az egy egyén (matec vagy hogy hívjak) tényleg idegesítõ,de akkor sem lehet így beszélni senkivel! Adjuk meg egymásnak a tiszteletet!
képen szereplõ szöveg volt beszúrva, te viszont gyorsan kitörölted! Kérték tõlünk, hogy beszéljük meg ki mit szeretne! Akkor ezt most mért is nem tesszük? Elvileg egy közösség vagyunk, ahová mindenki szeretne tartozni! Akkor mindenki menjen az omsi topicba, és higgadtan beszéljük meg! Legyen az a dolog az off lehetõség, vagy bármi más a topic-kal kapcsolatban! Ezért szerintem most tényleg nem érdemlek bann-t! A jó munkához idõ kell, a szarhoz még több!
Viszont egészen egzotikus lesz egy olyan hozzászólásokat látni, ahol csak a válaszokat látod egy párbeszédbõl - mert abban biztos lehetsz, hogy nem fogja mindenki ugyanazokat szûrni :)
Én szóltam Eralu Trans-nak még tegnap,hogy szóljon a moderátoroknak mert ez már túlmegy az õ hatáskörén!
Teljesen jól van ez így ahogy van. A hg ki tudja szûrni a reklámokat,trágárságot,túlzott trollkodást és esetleg megelõzheti a bajt/veszekedést. Ha nem megy akkor jöhetnek a moderátorok. De nem várhatjuk ölbe tett kézzel,hogy arra járjanak. Nem járhatnak be minden topikot minden nap. Ezért kell nekik szólni ha ilyen van. Ez nem "sírás" véleményem szerint. Már rájuk lett szólva többször is,múltkor is botrány lett a vége a nagyarcúságnak. Most is rájuk lett szólva,de ebbõl is csak EZ jött ki.
Ráfér arra a topikra egy kis takarítás,én amondó vagyok!
Normális házigazda és normális fórumozók kellenének hozzá - akkor viszont már szükségtelen, hiszen az egyes renitenseket pillanatok alatt jelentik itt, és a moderáció kezeli.
felesleges most itt vitáznunk, hogy miért jó, miért nem, vagy miért tehetetlen a házigazda az omsi topikban. megoldjátok, mint mindig. bízom benne.
nem kell kisregényt írnod, újat nem fogsz mondani, tudom hogy mi a helyzet.
a legjobbakat
<#eljen>#eljen>
shit happens
ha csak a sajátban élhetne a hg a scripteléssel, akkor a többiben nincs értelme a házigazdaságnak. az egyetlen plusz a fejléc piszkálása + üzenet törlés. ez kevés. nem egyedi eset hogy páran trollkodnak akármelyik gamer topikban, de ezzel gondolom tisztában vagy, vagy elég ebben a topikban látni a 17 ezres üzenetszámot, gondolom nem csak fejléccsere kérések, tekintve hogy minden értelmes topikban van házigazda.
a scriptelés szerintem hiánypótlás. ha nem lenne értelme nem lenne pl. az ultimate script (a zöld videoikonos) beszúrva a top10-esbõl kb. minden másodikba, sajátban meg kvázi mindenhova.
tudom hogy sok vizet nem zavarok (szerencsére) de a házigazdaságnak akkor lenne értelme, hogy több jogköre lenne a közösség által kinevezetteknek. nehezebben elérhetõ, de nem ragad le egy üzenettörlésnél. ha beindul a flame, és nincs ott a házigazda (ami valószerû, elvégre nem fog egész nap a topikban lakni) fél óra alatt teleszarják, aztán ha bannolod, jön másod/harmad reggel. tudom hogy valamennyire látjátok ezeket, de kevés.
egy "szerintem" jól mûködõ topikban igenis van ez az üzenet eltüntetõs script, és különösebb moderátori felügyelet nélkül is önszabályzó tud lenni. sok játékosban elõfordul, elég csak körülnézni.
igazában az furcsa, hogy ennyire elutasítod, hogy a közösség igazgassa saját magát a hozzáférhetõ eszközökkel. szerintem jót tett az sg-nek a scriptelés (természeten a pozitív formájára gondolok, nem a rombolásra)
shit happens
a házigazda jogköre erõsen korlátozva van
Mert nem moderátori. A HG egy jobbára SG specialitás, a legtöbb fórumban nincs ilyen jogkör.
ezért szerintem van létjogosultsága annak a bannolos js-nek
Nincs bannolós js. Olyan JavaScript létezik, ami gyakorlatilag kiszûri adott emberek hsz.-ét.
mivel a házigazda jogot jóesetben úgy lehet kapni, hogy a közösség megszavazza, nem pedig a topiknyitóé, ezért a kvázi saját topikjában szerintem joga sõt kötelessége rendet tartani, ennek a része a kitiltás is.
A saját fórumrészben esetleg. Itt azonban egy közösségi fórumról beszélünk.
és sztem gáz állandóan a modiknak sírni, hogy tegyenek rendet (gondolom ide se véletlenül tévedtél, hanem sírt valaki).
A "sírás", ahogy te nevezed, inkább jelzés, hogy valaki(k) nem megfelelõen viselkedik/viselkednek a fórumban. A moderátorok dolga eldönteni, hogy érdemel-e valami retorziót a jelentett illetõ(k). Szóval a probléma valahol ott van, hogy elvártok valamit (hogy a topic rendben legyen tartva), csak éppen tenni ellene már "gáz" (jelenteni a moderátori topicban). Már elnézést, de ez a ti (te) marhaságotok/marhaságod...
a script önszabályozás, ha a házigazdát érdekli a topikja, és nem csak azért vállalta el hogy legyen hatalma, akkor használjon minden lehetõséget, ami alapból vagy a fejlesztés töketlensége miatt külsõ megoldásként készült.
A fejlesztés töketlensége az, hogy "gáz" jelenteni a problémát a jogosult embernek (moderátor)? Nem vitatom el, hogy az SG-n vannak fejlesztési hiányosságok, csak éppen itt nem ezzel állunk szemben.
az elmúlt idõben a pár retinens miatt erõsen esett a színvonal, az nem megoldás, hogy a házigazda nem akar semmit tenni, mert joga van itt lenni mindenkinek. aki nem képes beilleszkedni, annak nincs, vagy belsõ bant neki, vagy rendeset. ha belép második reg.-gel akkor ugyanaz. meg lehet oldani, csak foglalkozni kell vele, ennyi.
Emlékeim szerint egy pár embernek volt is kiosztva ott büntetõpont / ideiglenes (1 hónapos) kitiltás. Azóta nem láttam a moderátori topicban jelzést, hogy gond lenne. Szóval akkor ez most hogy is van?
Én személy szerint nem támogatám senki bannolását, de a radikális megoldásnál amit te is irsz jobbat nem tudok én sem, egész egyszerûen pár ember alkalmatlan a közösségi életre..... :(
Az Omsi topic hg-ja ként írok. Kérlek benneteket, olvassatok vissza pár oldalt és tegyetek belátásotok szerint. Én kértem szépen, csúnyán (igaz csak egyszer), de semmi hatása nem volt. Egyesek, kettesek nem bírnak magukkal, nagyon nem..... :(
Topic linkje: www.sg.hu/listazas.php3?id=1236630869
köszönjük
De mondom a jövõben figyelmen kívûl hagyom, és nem lesz probléma.
Visszaolvashatol nyugodtan vagy bárki visszaolvashat a Hali 23-as nickelm nem volt semmi gáz hozzászólásom, sõt, a játékkal foglalkoztam, 1 összetûzésem volt különccel, mert betettem egy itemet, ami elég jó volt, õ meg hozzámvágta, hogy SZAR!!!, ami nem tetszett, de megbeszéltem vele ennyi...
Másrészt el kéne gondolkozni azon, hogy a topicba értelmes dolgokat is bele kéne írni, esetleg hozzátenni a színvonalhoz, nem csak akkor postolni amikor kötekedni kell, aztán hülyeségekkel jönni picsogni a moderátor topicba, lásd lentebb savmacska, ryoken és társai. Tõlük azóta is csak akkor látok új hozzászólást, ha valakivel kötözködni kell. Talán nem kéne odaszarni ahol enni adnak és utána felháborodni.
Egyébként meg marhára fura, hogy ferrari23 névvel eltûnt egy jonnyka utáló fórumozó a topicból, aki mindig idióta smilekat rakott a mondatai végére, 2 napra rá meg felbukkant egy 0/0 szavazatos (tehát eddig nem használt reg) hali23 nevû jonnyka utáló fórumozó a topicban, aki idióta smilekat ír a mondatai végére. Micsoda egybeesés?
Errõl ennyit....
Ja és bocsi a név elírásod miatt! A jövõben átugrom a hozzászólásaid, így elkerülhetõek lesznek az összezördülések...
b) hülyeségeket beszélsz, törölj cache-t vagy isten tudja, használj rendes böngészõt
c) akinek írtam, felfogta, és megköszönte, te pedig belepofáztál, ismét
SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/