21433
Elég, ha a reklamált topic címét linkeled, a hsz. számát pedig kiírod!
Ha házigazda szeretnél lenni, kell a topic neve és linkje, a jelölt neve és linkje (az adatlapra), és azok a hozzászólások, ahol a jelöltet elfogadja az adott téma közössége. Ezeket írd be ide, és pár napig várj türelemmel.
A privát üzenetekkel - mivel nem tudják elolvasni - nem foglalkoznak a moderátorok, ne panaszkodj miattuk.
Büntetőpont információk
A büntetőpontok lejárnak, ha nem gyűjtesz be újabb büntetőpontot:
- Egy büntetőpont 1 hét alatt jár le
- Egynél több büntetőpont 2 hét alatt jár le
Büntetőpontokkal járó mellékes büntetések
1 büntetőpont:
- figyelmeztetés, nem jár mellékes büntetéssel
2 büntetőpont:
- 1 percenként lehet hozzászólni
3 büntetőpont:
- 3 percenként lehet hozzászólni
- nem használhat nick logót
- nem használhat vip funkciókat
- téma nyitás letiltva
- nem látogatható a gumiszoba és a saját fórumok
4 büntetőpont:
- 5 percenként lehet hozzászólni
- téma nyitás letiltva
5 büntetőpont:
- 4 hét kitiltás a fórumból
Büntetőponttal járó egyéb büntetések:
- összesen 20 büntetőpont után automatikus, végleges kitiltás a fórumból!
A büntetőpontok lejárnak, ha nem gyűjtesz be újabb büntetőpontot:
- Egy büntetőpont 1 hét alatt jár le
- Egynél több büntetőpont 2 hét alatt jár le
Büntetőpontokkal járó mellékes büntetések
1 büntetőpont:
- figyelmeztetés, nem jár mellékes büntetéssel
2 büntetőpont:
- 1 percenként lehet hozzászólni
3 büntetőpont:
- 3 percenként lehet hozzászólni
- téma nyitás letiltva
4 büntetőpont:
- 5 percenként lehet hozzászólni
- téma nyitás letiltva
5 büntetőpont:
- 4 hét kitiltás a fórumból
Büntetőponttal járó egyéb büntetések:
- összesen 20 büntetőpont után automatikus, végleges kitiltás a fórumból!
Mielőtt ebben a modtopicban folytatnád a veszekedést, !! KLIKK IDE !!
-
nermif #18710 "Nem muszáj idejárni."
Ebben tökéletesen igazad van. Viszont aki idejár, azt megilletné az egyenlő elbírálás, még a jogrend szerint is. Ugyanis ez egy nyitott (interneten bárki által, ellenőrzés és korlátozás, vagy regisztráció nélkül látható) fórum. Amire gondolsz, az legfeljebb teljesen zárt fórumon lehetne jogszerűen megvalósítható.
Ergo ez a hozzáállás moderátortól nem elfogadható. -
nermif #18709 Mit jössz te itt ilyen nyavalyás moderációs elvekkel? Ezt a témát nem lehet folytatni, mert azéémeeecsakkk! Kiket zavarnak ezek? -
#18708 idézet egy hozzászólásból, amit illik felfogni
"és aki tovább folytatja ezt a témát itt,annak járni fog az elakadásjelző,ahogy az a banner alatt le is van írva" -
Austin Bailey #18707 idézet a moderációs elvekből
"A moderálással és szerkesztéssel kapcsolatos véleményeket, észrevételeket kifejezetten az erre a célra létrehozott "Moderátor figyelmébe" topicokba lehet beírni"
Vagyis ide -
#18706 Ok.Minden moderátor ünnepélyesen lemond,mert mindegyik sz@rul végzi a "munkáját".Pont!Mindenki örülhet!
Viszont szeretnék megkérni mindenkit,hogy innentől kezdve ezzel a témával fáradjon át egy másik,erre alkalmasabb(?) topikba (akár nyisson egyet a sajátba vagy a gumiba),mert nem hiszem,hogy az lenne a napirendi pont,főleg nem itt,hogy mekkora fos ez a fórum és az itt tevékenykedő moderátorok.Én nem fogok és nem is akarok semmilyen vitába bonyolódni senkivel ez ügyben,hogy kinek van igaza és kinek nincs.Mindenkinek lehet saját véleménye.Egy a lényeg!Van millió egy fórum ahol biztos jobb és megértőbb moderátorok vannak.Nem muszáj idejárni.Pont!
És igen!Én felvállalom a "vaskezű terrorrém" szerepét és aki tovább folytatja ezt a témát itt,annak járni fog az elakadásjelző,ahogy az a banner alatt le is van írva!Mert érdekes módon azt nem lehet elolvasni és értelmezni,de minden mást igen!
Köszönöm! -
nermif #18705 A pert nyert személy személyétől függetlenül az én igazságérzetem is azt diktálja, hogy igenis a fórum üzemeltetője vállaljon felelősséget a fórumán megjelentek miatt. Akivel megosztja az üzemeltetéshez tartozó jogot (pl. moderátor, házigazda), az osztozzon a felelősségben is. Ha a moderátor egy vitában az egyik fél mellé áll a pontosan rögzített szabályok betartatása helyett, akkor rossz munkát végzett. Pontos szabályok nélkül viszont totál feleslegesek a moderátorok, úgyis csak bohócot csinálnak magukból, amint az t a mellékelt ábra bizonyítja.
A jelenlegi moderációs elvek valóban vicc kategória. -
Austin Bailey #18704 Erre nemrég volt is precedens, amikor Lázár János pert nyert egy honlap ellen egy komment miatt. Egyébként én nem vagyok itt elég régóra ahhoz, hogy el tudjam dönteni a moderátorok alkalmatlanságát (bár sok esetben tényleg olyan érzése van az embernek), annál is inkább, mert maguk a moderálási elvek megofghatatlanok, ráadásul nem is egyértelmű hogy hol érvényesek. Például a saját fórumokra meg a gumiszobára szokott az a válasz jönni, hogy "ott mindent lehet". Ilyenek vannak leírva:
"Mások szólásszabadságának csorbítására alkalmas hozzászólások"(?)
"fenyegetés, személyeskedés(?), rágalmazás(?), emberi méltóság megsértése(?)"
"a vitapartner lejáratása(?), szidalmazása"
"minősíthetetlen hangnem(?)"
"A kulturált(?), folyamatos társalgást feltűnően(?) és szándékosan(?) akadályozó és zavaró(?), agresszív vagy off-topic hozzászólások."
"Céltalanul(?) vitát szító hozzászólások."
(oda raktam a kérdőjelet, ami teljesen emgfoghatatlan)
Ezek vélhetően törvényi kategóriák, amiket a tulajok úgy vettek át, hogy a tartalmukat nem nézték meg, és ami a szomorúbb, hogy olyan érzésem van, mintha ez nem a felhasználók felé lenne tájékoztató, hanem inkább valami biztosíték arra, hogy ha valaki egyszer ellenőrizne, akkor legyen. Ezek a kategóriák nem alkalmasak használatra, teljesen semmitmondó az egész, aki elolvassa, az számára nem derül ki, hogy akkor most itt mik a keretek. Így a moderátornak kell kitalálnia azt, hogy mi mit jelent, ami akaratlanul is oda vezet, hogy a számára legkönyebb megoldásokat vezeti be, ami meg nem az ő hibája, mert teljesen ezt sugallja a szabályozás pl tilos az, ha valami "zavaró". Itt más támpontja nincs, mint hogy őt mi zavarja, meg az, amit a felhasználók bemondanak neki, akik között stílus alapján benyomásai keletkeznek, tehát akkor az egyik akár "zavarhatja" is. Ebből az a gyakorlat alakul ki (amúgy nem csak itt), hogy bár szemmel láthatóan vannak rá lépések, hogy máshogy legyen, de mégis vagy a legegyszerűbb mnegoldás győz, vagy erődemonstrálás történik, és kiszámíthatatlan a rendszer. (Nagyjából azt a dilemmát nem tudják rendesen eldönteni, hogy a többség akaratát vagy az egyenlőség elvét juttassák érvényre, illetve hogy mi van olyan esetekben, amior pl a tirexi topik többsége a kulturált fórumozás zavarásáért felhasználók tömegére tesz panaszt, akik kifejtik, hogy a tirexi mennyire elfogadhatatlan. Ráadásul a moderátorok hatása alá is kerülnek a konfliktusoknak) Ez pedig amúgy bevonz kétféle kattant felhasználót, az egyik aki pedáloz, a másik pedig aki incselkedik, és abből mind a kettő csak arra jó, hogy még jobban kitérítse a független helyzetből a moderátort. Szóval szerintem most hogy új tulajdonos van leginkább azt kellene valahogy elérni, hogy adjon valami értelmes szabályokat, amik a felelősséget nem tologatják ide-oda és nem a résztvevőknek kell kitalálni, hogy mit jelentenek. -
#18703 Azt is említsd meg kedves starfarer, hogy hogyan nácizol állandóan BF3 BF4 topicokban. Persze erről ilyenkor nem beszélsz, füled farkad behúzod. -
Violator #18702 Ha ilyen indokra hivatkozva kapok egyet, azt vállalom. De nem egy lesz belőle, valamelyik vaskezű terrorrémtől. -
#18701 Mondjuk a fejléc utolsó sorára hivatkozva, ami évek óta ott van? :) -
Violator #18700 Arra amúgy pénzt merek tenni, hogy aki itt mostkritikát fogalmazott meg, és nem nyalni jött mint a jonnhyka,meg a kemotox, az mind fog kapni felkiáltójelet, nincs indoklás, vagy egyéb kamu dologra hivatkozva. -
Violator #18699 Magyarul le kell cserélni az összeset, és olyan, új arcokat felvenni a helyükre, akik tényleg lelkiismerettel végeznék ezt a munkát. Pl akik tudják, hogy nem úgy kell moderálni egy fórumot, hogy vannak az egyenlőek,meg az egyenlőbbek. -
Violator #18698 Az itteni moderátori kar, hogy is mondjam, annyira kényelmes, és beltenyészett, hogy ha valaki hatalmas pénzeket fizetne neki, hogy akkor dolgozni, akkor sem vállalnák a felelőséget semmiért, és tovább kivételeznének a haverjaikkal, ivócimboráikkal. -
nermif #18697 Van egy szöveg alul, ezt nekem mát felhozták:
"A fórumban portálunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére.
Az itt megjelenő vélemények regisztrált látogatóink magánvéleménye,
és nem tükrözik az SG.hu Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját."
Namármost ez jogilag majdhogynem a semmivel egyenlő. Ugyanis nincsenek felhasználási feltételek, amit a usernek regeléskor el kellene fogadni. Innentől kezdve bármilyen jogellenes magatartásnak helyet adni legalább bűnrészességet jelent, amit egy közepes ügyvéd is röhögve verne át a bíróságon. Az üzemeltető a moderáció jogát részben átruházza külső - hozzá nem értő - személyekre. Ezzel a felelősséget is megosztja velük. Az utóbbiak viszont totál önkényesen működnek. Csak egy banánhéj kell és nagy problémák lehetnek ebből. Nem véletlen, hogy a legtöbb normális fórum sokkal komolyabban biztosítja magát. No meg nem árt normális modikat szerezni és a felelősséget tudatosan vállaltatni velük (pl. fizetni nekik). -
Austin Bailey #18696 nyilván nem nálunk van a labda -
#18695 Tetszik a helyesírásod :) -
#18694 CIFUUUUUUU MAXIIIIII valakiiii
ezek szaporodnak :D -
kissssss #18693 értelek én csak a helyzet az hogy ezt a témát már néhányszor kitárgyalták itt és a vita vége mindig eredménytelenül zárult, magyarul nem történt semmi érdemi változás. -
Austin Bailey #18692 nem arról megy a téma, hogy én meg vagyok-e sértődve, hanem hogy nem működik a rendszer, és ez zavarja a felhasználókat. -
kissssss #18691 engemet is meggyanúsított valami KATA nevű rinya gép de nem vettem magamra, tedd túl magad rajta azt lapoz híd el nem ér annyit. -
Austin Bailey #18690 nekem ez az alreg dolog olyan, mintha valaki folyamatosan meg akarná spórolni, hogy konfliktusokat egyedileg kelljen értelmeznie, ezért megpróbálja az egészet személyekhez kötni, akikkel szemben helyből olyanokat tud érvelni, amik a konfliktushelyzetben nem is voltak benne. Egyébként szemmel láthatóan ez működik is a rendszerben mivel az oldal tulaja által adott moderációs szabályok nem értelmezhetők. A résztvevők ugyan ezt folyamatosan megpróbálják, de a dolog természete szerint minenki más értelmezést készít, aztán ebből vita keveredik (pl ki mit tekint sértőnek, illetve ki mit szán sértőnek, és ezt hogyan bizonyítod), és akkor így egyszerűbb szmélyeket kitiltani. Magyarországon valamiért az a sajátos elképzelés uralkodik, hogy a vitahelyezeket meg kell szüntetni. -
nermif #18689 Én nem az ő ügyére reagáltam, hanem a sajátomat tettem mellé.
Az al/álreg téma itt érdekes. Sehol sincsen, hogy nem lehet. Ehhez képest pl. az engem cenzúráztató korábban alregmegállapítást (persze ez is nevetséges, ha nincs tiltva az alreg) kért egy nick ellen. Kihozták neki, hogy én vagyok az. Nem én voltam. Persze követeltem, hogy adják meg a részleteket. Nem adták. Szerintem akár kamu is lehetett az egész a rágalmazó részéről. Márpedig IP-címmel visszaélni nem szép dolog a szolgáltató, moderátor, vagy bárki részéről. Megjegyzem, az alapján tiltani sem (hacsak nincsen a felhasználási feltételek között, bár az meg szerintem jogellenes lenne), ugyanis az IP cím nem személyhez kötött, hanem adott kapcsolódási helyhez, amin keresztül akár több személy is kapcsolódhat a netre (ezt egy német bíróság ki is mondta). Tehát ez az eljárás ismét csak rágalmazásra, befeketítésre, aljas dologra volt jó. -
#18688 Azért nem árt az előzményekkel is tisztában lenni.. -
#18687 Már megint te... -
nermif #18686 Ez így van. Ellenvéleményed nem lehet, mert az nem tolerált. Én is most itt al/álreg vagyok, eredetimet letiltották, mert szóvá mertem tenni, hogy xy rágalmaz. Regeket ki tudnak tiltani, de ilyen rendszer mellett embereket lehetetlen. Ha kell, akkor Venezuelába "utazom" el a reg miatt (kb. 2 percbe telik, ugye milyen gyorsan "utazom?). Úgyhogy kár is erősködni a magukat mindenhatónak képzelőknek, inkább normálisan kellene intézni a dolgokat. -
#18685 Eddig akárhányszor meg lettél "gyanusítva", végül mindig kiderült, hogy tényleg te vagy az, álreggel.. -
Violator #18684 Austin: ezen a fórumon,ahogy eddig észrevettem, ha nem tolod be a nyelvedet a seggükbe, akkor már álreg vagy, és feljelentenek jó keleti szokás szerint, valamelyik haverjuknál. Ők e szerint szocializálódtak, ez valszeg a szüleik, vagy a moderátor haverjaik hibája, hogy ere nevelik az "embereket" -
Austin Bailey #18683 úgy értettem a kérdés, hogy mindig azzal foglalkoztok, hogy ki az alreg. Engem amióta itt vagyok legalább 6 emberrel boronált össze a publikum. Pont tegnap kaptam az új verziót arra, hogy kinek az alregje vagyok -
#18682 Egy ember csinalja az alreges mizeriat es tobb topik (Battlefield 3, Battlefield 4, stb) szetrombolasat mar tobb mint fel eve.
Starfarer, Communist, Violator, Thruknight, stb, stb.
Minimum kb 20+ accountrol, mas-mas IP-rol irogatva.
Banolni sincs sok ertelme, mert mar aznap jon ujra a 101. alregjevel. -
Austin Bailey #18681 Érdekes, hogy itt ilyen álreg-mánia van. -
#18680 Miért nem a felkiáltójeles álregeddel írtál? Tudod amelyiket annyira diszkriminálja a HG :D -
Violator #18679 E topic 18472-es és 18473-as postja /sorry, hogy nem tudom linkelni, de valamiért nem fut le a script/ világosan kifejti az álláspontotokat az illegális ban scriptről. Itt úgy tűnt, a delikvens felfogta, de azóta is visszaél a hatalmával és a ti jogkörötökkel. Ezt hagyjátok? Mert akkor nagyon úgy tünik, és előre is elnézést a szóhasználatért, de szarik rátok és a szabályaitokra. Nekem, személy szerint édesmindegy, hagyjátok e vagy sem.
Üdvözlettel : Violator. -
#18678 Nem, én egyszer 1 percre összefutottam még a mostani főszerkkel vagy tizenéve, amikor volt SG póló, és egyszerűbb volt kézbe adni pesten, mint postával szórakozni.
Még Kecskeméten se jártam, csak vonattal átutazóban :)
Amúgy törődés, odafigyelés: áprilisi cikk, egyelőre nem sikerült javítaniuk :)
(és ez majdhogynem napi szinten előfordul, trehányul összeállított, rosszul fordított, tények szintjén hibás cikkek garmada kerül ki az oldalra) -
Austin Bailey #18677 elég fura, hgy valakinek van egy vállalkozása (most itt nem feltétlenül jogi, hanem fizikai értelemben), amihez ráadásul a folyóiratának a nevét adja, és ennyire nem törődik vele. Egy rendes kapitalista mindenből igyekezne kihozni a maximumot, amitől nem feltétlenül lenne jobb, de legalább mindig lenne valamilyen. Ezek meg itt elvannak, mint a befőtt. Ti személyesen nem is találkoztok velük? -
#18676 Max. sejtéseink lehetnek, de azzal sokra nem megyünk... -
Austin Bailey #18675 és azt lehet tudni, hogy mi az oka az érdektelenségüknek? -
#18674 Nem csöpög semmilyen infó.
Az "egy ideje" az egy kb. 7-8 éves folyamat eredménye. Az, hogy az oldal alapítója és a mostani főszerkesztő lassan két éve nem szóltak hozzá a fórumhoz (régebben St aktív beszélgetőpartner volt), az, hogy az elmúlt 5-6 évben a moderátorok által gyakran és sokszor kért fejlesztésekből és változtatásokból összesen az emailes bejelentkezést sikerült összehozni, azt is sok év után, és az elmúlt egy év jelenléte ezzel ki is merült, hogy a moderátori emailcím május óta nem működik (már többedszer állt le, és régebben az adminisztrátorokkal sok mindent ott beszéltünk meg), de ez nem tűnik fel közülük senkinek, szerintem elég egyértelműen jelzik, hogy mennyire foglalkoznak a fórummal.
Ennek most egy látványos formája, hogy a főoldalról pár funkció nem működik, a visszalapozás több témában megzavarodott, de már nagyon régóta vannak komoly problémák a fórummal, és hiába írtuk le tucatszor nekik, még megoldási javaslatokkal is - például nagyon sokan nem tudják megváltoztatni a jelszavukat azóta, hogy emailes bejelentkezés van, erre a válasz a lejjebb említett volt. A pontrendszerrel kapcsolatos körökről már nem is írok, ha épp működik, olvasd vissza az elmúlt pár év termését a mi kell az sg-nek topicban.
-
Austin Bailey #18673 és el is olvassa? Csak mert ti itt szép lassan temetitek az oldalt egy ideje, mintha ilyen infók csöpögnének, és közben meg nem lehet látni ennek az okát. Ezügyben tudakozódnék. -
#18672 Levelet írhatsz neki, abban szerintem senki nem akadályoz meg. -
Austin Bailey #18671 és lehet ezzel az atyaúristennel levelezgetni?