Moderátor figyelmébe
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Plusz az esetleges off/flood-hegyek elkerülése miatt is kértem nem azért, hogy haverok elõtt tudjak mivel menõzni. 36 évesen már csak nem ilyesmivel áll elõ az ember egy haveri társaságban...
De mint írtam egyszerûbb a saját tárhely és a fórum, mint ezt a jogot itt megkapni.
DISCORD: grimanddark
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."
De köszönöm a válaszokat!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A házigazda jogok a fórum egy-egy témájára vonatkoznak, birtokában a felhasználó jogot kap a hozzászólások törlésére, és módosíthatja a téma fejlécét. Mivel a más felhasználók feletti jogok gyakorlása kiemelt felelõsség, ezért az alábbi irányelv alapján adunk rá lehetõséget:
legalább 500 hozzászólás legyen a témában
a házigazdai jogot kérõ fórumozó legalább egy éve regisztrált
az elbíráláshoz feltétlenül szükséges, hogy a felhasználó az adott témában is felvesse a dolgot, és ezáltal a moderátorok megismerhessék az igénylõ támogatottságát, esetleges negatív kritikákat
a kategóriában jelen lévõ moderátoroknak lehet más javaslata, illetve ha általuk negatív színben ismert emberrõl van szó, vétójogot kapnak
A pozitív elbírálást jelentõs mértékben gyorsítja, ha a felhasználó kompetens tekintély a szakterületen/témában (például írt FAQ-t, van honlapja a játékról,egyszóval letett valamit az asztalra), sok éve regisztrált és nincs rá panasz, vagy ha más topikokban már van házigazda joga, és a topiklakók elégedettségére végzi muködését.
A házigazda jogot a [email protected] címen lehet kérni, megjelölve az adott témát (URL-t is!), a kérõ felhasználó becenevét és azonosítólapját, illetve az adott témában a jog kérésének hozzászólásszámát. Minden levelet elolvasunk, de fenntartjuk a jogot az indoklás nélküli elutasításra.
A HÁZIGAZDASÁG NEM JOG, HANEM FELELÕSSÉG. A felhasználó semmivel nem lesz különb, elvárjuk hogy segítse a fórumozókat, "legyen jelen". Pprobléma esetén a törlési lehetoséget elvesszük.
Indokolatlan törlések, személyeskedés stb. esetén panasszal szintén a [email protected] címre lehet fordulni. Részletes indoklás nélküli tiltakozásokat nem veszünk figyelembe.
Szerk: Abban a topikban 3 darab hozzászólás van... <#wow3>#wow3>
"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
rarma sem vétlen a témában, de a te reakciód sem volt mentes az éltõl.
Érdeklõdni szeretnék, hogy ezzel a jelenséggel lehet-e kezdeni valamit:
Omsi ON topik #40691 -es komment "vegyél be nyugtatót és pihenj" . Mivel a házigazdánk külföldön tartózkodik jelenleg és nem tud cselekedni, megkértem, hogy ne az ON topikban tárgyalják már ki, hogy egy fájlmegosztóval mi bajuk van.
Elõre is köszi!
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"
SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/
Mercedes-Benz®
Ha minden kötél szakad,szólni kell Shadownak,hogy vonja vissza.
Olyan kérdésem volna, hogy kaptam én büntetõpontot igen régen, ezzel egyetemben két felkiáltó jelem is lett. Az indoklásban azt is leírta az autoüzenet, hogy 2 hét után törlõdik ha nincs egyéb gond velem. Namármost nem volt, halkan jegyzem meg, hogy ezeket is azért kaptam mert a bf3 topikunk közismert trollját osztottam ki, és minõsítettem a jellemét, na de mind1, a ,lényeg, hogy lefutott a 2 hetem, de a jelek megmaradtak. Ezek véglegesek, vagy csak rám fagyott, vagy ezt egy adminnak kellene levenni, de túl sok meló a pár klikk? Persze nem zavar, tökjól néz ki a sok jelecske a nevemnél, csak gondoltam rákérdek😊) Legmélyebb tiszteletem, köszönöm a figyelmet.
Üdv, Zoli.
Mercedes-Benz®
@HyperMonkey: Elakadásjelzõ kiosztva. Ne te akard már megmondani másnak, hogy mit kellene jelenteni, és mit nem. Ha a jelentés témája nem indokolja, akkor majd egy moderátor ezt közli vele.
(Remélem sikerültek most a linkelések is.)
Köszi.
A felesleges fröcsögés pedig tényleg nem válik egy topic elõnyére, így általában törölni szokták...
Viszont Wedge, a problémám az, hogy amikor gondod volt vele, miért nem jelezted?
A script meg rossz, ez az én magánvéleményem én is hg vagyok de ellenzem hogy ekkora hatalmat kapjon valaki aki nem modi vagy admin.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Ha mondasz egy konkrét esetet, hsz. számokkal, és akkor Imivel le tudom privizni, hogy mi volt ez, és neki mi az álláspontja. Most így ránéztem a topicra, de konkrétumok nincsenek, csak mindenki a másikra mutogat, meg megy a személyes nézetek roppant konstruktív ütköztetése (irónia - Cifu).
@Wedge: Ha egy picit visszaolvasol, akkor láthatod, hogy éppenséggel elég sok a probléma a script-el, és eléggé sok a nézet vele kapcsolatban. Mivel a modik között sem volt egyetértés, hogy mi a helyes eljárás, ezért a script azokban a topicokban, ahol a közösség általánosságban nem ellenezte a használatát, és a HG-vel szemben megvolt a bizodalom, ott megtûrve volt. De most hirtelen nem emlékszem, hogy ezen topic esetében volt-e egyáltalán jelentve a dolog. Ez persze nem jelent semmit, nem kezdtem el visszakeresni a modi topickban, de ilyen esetben ha már a modikat ostorozod, azért az elsõ visszakérdésem az, hogy mikor jelezted, hogy probléma van az adott topicban?
@atty707: Mindjárt intézkedek, de legközelebb légyszíves a fenti szabályoknak megfelelõen jelezd (a topicot linkeld). Apróság, de megkönnyíti a munkánkat.
Köszi elõre is, atty707
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
2. Ez nem a Sport fórum.
3. Nem tudunk foglalkozni privát üzenetekkel.
Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo
TÖBB EZER hozzászóláson keresztül nem volt EGYETLEN egy olyan post sem tõletek, ami a témához kapcsolódott volna. Ezt bizonyítottam is anno, print screent is nyomtam, idéztem, hozzászólás számokkal. Csak ha balhé volt, akkor jöttetek a kis kompániáddal. Ne beszélve arról, hogy ha tanácsot adtam valakinek (vagy akár csuszi), akkor meg habzott a szátok, hogy "ez nem ám a Roger6 meg Csuszi topcja", ment a rinya, meg a mínuszolás. Persze segíteni semmiben nem tudtatok az újoncoknak, mert ez soha nem is volt szándékotokban, csak a kötözködés.
Ez a legutolsó hozzászólásod a topchoz (20 nappal ezelõtt történt, ebbõl látszik hogy csak kötözködni jártál be, amíg ott voltam), értelmi szintedet mondjuk tükrözi bõven: íme.
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
"ha pedig egy ilyen faszkalapot kiosztasz, és megmondod neki a magadét, akkor jönnek a háromszögek."
Ha ugyanolyan hangnemben osztasz ki valakit, mint ami miatt felhúztad magad, akkor miért vársz más elbánást. Azt hiszem éppen elégszer kértelek én is, hogy ilyenkor nagy levegõ, és nem reagálunk.
Nem beszélve az elõítéletekrõl, ami azért pár modiban megvan:
Elõítéletekrõl beszélsz, csak azt felejted el, hogy én tudom mirõl beszélek, mert hónapokig kérleltem, könyörögtem például a WoT topicban, hogy miként lehetne a kulturált fórumozást, és a nem oda illõ egyének kiszelektálását megoldani. Nem vették figyelembe ezt...
Csak a mihez tartást végett...
Millió másik embert lehetne találni a helyére, vagy akár mellé.
A probléma az, hogy nem látsz rá a teljes képre, a modik egy jó része éppenséggel távozott, vagy inaktív, mert nincs megfelelõ moderációs eszköztár.
Aztán most jön az, hogy: minek jársz akkor ide teeee --> tehát nem a probléma valós megoldásán törnék a fejüket, neeeeem. Ha nem tetszik, takarodj! Ez igen, így aztán lehet közösséget építeni! Mert ugye ez egy fórum lenne, vagy mi a f@sz..
Moderált fórum, tegyük hozzá. És az ilyen fórumok egyik ismérve, hogy van egy erõsorrend. Admin -> Modi -> (HG) -> "Egyszerû" fórumozó. Itt az adminok gyakorlatilag nem foglalkoznak a fórummal, szóval a modikra marad, hogy mi történjen, és mi ne.
Millióan szóltak már, hogy ez nem kóser, a trollok millió alreggel rendelkeznek, stb. Persze nem csinálunk semmit, ez van.
Pont Dzsini volt az, aki nem egyszer és nem kétszer próbálta az adminok figyelmét felhívni arra, hogy a plusz-mínusz rendszer nem életképes. A háttere amúgy az egésznek pont az lett volna, hogy a közösség majd moderálja magát, a sok mínuszos emberkék meg kikopnak, ha a hsz.-eik nem látszanak. A rendszer megbukott, mégse vették ki. Ez pedig egyáltalán nem a modikon múlt, mert mi kértük, hogy csináljanak valamit a rendszerrel...
Persze akkoriban a modik még 1-2 órán belül reagáltak arra, ha írtunk a modi topicba. Most ha 1-2 nap alatt megvan, akkor már jó idõt futottunk.
Akkoriban több aktív modi volt, akik közül több visszalépett, részben a nem megfelelõ körülmények miatt. Mellesleg pedig szerinted miért én vagyok a második a büntipont-osztásban Shadoweyes után? Tippelhetsz, pont az ambrus szintû trollok kivágása miatt...
Ehhez még azt is hozzáteszem, hogy a külsõ oldal hsz.-einek moderálását már gyakorlatilag fel is adtuk (max. ha valaki szól, akkor ránézünk). Egy rövid ideig próbálkoztam vele, gyakorlatilag ha fõállásban, napi 12 órában csinálná valaki, úgy lehetne megoldani.
A modik pedig a szabadidejüket áldozzák arra, hogy a közösség felett "õrködjenek", ha valahol szükséges, beavatkozzanak.
Nem kell ám adni a véleményemre, jöhetnek a trollok, õk is biztos itt lesznek majd sok év múlva is...
Meghallgattatott. De attól tartok túl szépek az emlékek. Emlékszünk még arra, hogy hajdan talán a Battlefield 2 topic miatt mekkora hajcihõ volt? Mert én igen...
Ehhh... Amúgy hozzáteszem a teljes képhez, hogy hajdan, mikor még aktív voltam a WoT topicban, vettem a fáradtságot arra, hogy orosz fórumokat fordítgassak a láthatósági rendszer megmagyarázásához, vagy a match-maker mûködését vezettem le. Ezek mellett próbáltam a topic hangnemét kulturált szinten tartani. Szóval azt hiszem egy idõben eléggé azon voltam, hogy támogassam az SG-s WoT közösséget. Csak a közösség ehhez nem volt éppenséggel partner...
Saját eset. Ha esetleg szólni mersz, mert egy idióta hülyeségeket írogat, akkor ugye te vagy a rinyagép, ha pedig egy ilyen faszkalapot kiosztasz, és megmondod neki a magadét, akkor jönnek a háromszögek. <#banplz>#banplz> Persze attól még az igazi troll bejegyzései ugyanúgy, ugyanott vannak (mondjuk youtube már párat eltávolított belõle - de hát sg-n maradhat, ide elfér). Érdekes, hogy a modiknak a stílus fontos, nem az, hogy mit írsz. Tisztára mint a parlamentben. Lopni lehet, csak halkan, akkor rendben van.
Nem beszélve az elõítéletekrõl, ami azért pár modiban megvan:
"Ja, te ilyen-olyan topikszökevény vagy..."
"Az egész topik társaságát ki kéne rúgni..."
És még lehetne sorolni.
A legszebb, amikor egy modi jön, hogy hú de végig kellett olvasnia pár oldalnyi szöveget, és húha de mennyire nem érdekli ez az egész téma, úgyhogy húha mindenki kap háromszöget. A világ fájdalma látszik az írásában, de ki kérte, hogy legyen modi? Fegyvert tartanak a fejéhez? Nem kötelezõ ezt csinálni, el lehet menni máshova is. És EZ is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy hanyatlik ez az egész közösség. Millió másik embert lehetne találni a helyére, vagy akár mellé.
Amilyen jól kezdõdött az egész (számomra) 2005-ben - igen, 8 éve vagyok napi szinten itt - olyan fos lett az egész. Aztán most jön az, hogy: minek jársz akkor ide teeee --> tehát nem a probléma valós megoldásán törnék a fejüket, neeeeem. Ha nem tetszik, takarodj! Ez igen, így aztán lehet közösséget építeni! Mert ugye ez egy fórum lenne, vagy mi a f@sz.. Ha én fõnök lennék, úgy fenékbe billenteném az ilyeneket, hogy csak arról koldulna az összes.
Na meg ez a mínuszolás is bakter... Ez a legnagyobb vicc az SG történelmében. Millióan szóltak már, hogy ez nem kóser, a trollok millió alreggel rendelkeznek, stb. Persze nem csinálunk semmit, ez van. És ismét: "ha nem tetszik, takarodj!" Már nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek. Higgyétek el, nem trollkodni járok ide 8 éve baszki, hanem azért, mert valaha szerettem itt, és szeretném ha ez visszatérne. Nem volt ám nehéz, ilyen ambrusokat úgy baszták ki, hogy a lába sem érte a földet. Persze akkoriban a modik még 1-2 órán belül reagáltak arra, ha írtunk a modi topicba. Most ha 1-2 nap alatt megvan, akkor már jó idõt futottunk.
Persze ezt is rinyának fogják majd fel (nem is várhatok mást), pedig ez egy véleménynyilvánítás. Nem kell ám adni a véleményemre, jöhetnek a trollok, õk is biztos itt lesznek majd sok év múlva is...
Amúgy pedig amit Dzsini már leírt: az SG fórum látogatottsága csökken, és ehhez pont az az indok, hogy sok topicban a hangnem korántsem baráti. Ilyenkor pont azon kellene elgondolkozni, hogy a friss regeket hogy fogadja például a WoT közössége, és ezen a téren igencsak akadnak ugyebár problémák...
Az elmúlt évek során töredékére esett vissza a fórum látogatottság a is, és már régen sem volt az oldal központja.
A csapatjáték fontos. Nem csak téged lőhetnek!
(mert most nem figyelmeztetett belépéskor h lejár)
😊
az picit nocomment lenne... 😉
(de legalább tudom h nem kell máskor pénzt hozni ide)
¥ xfire: kistekila
Anno meg lett mondva nem egyszer, nem kétszer, hogy tessék kulturáltan fórumozni, és ez mindenkire vonatkozik.
Ezen kívül pedig az a moderátor hatásköre, hogy eldöntse, melyik topic érett meg adott esetben a bezárásra. Ha egy topiccal túl sok a probléma, és nem tud a közösség normálisan meglenni magával, akkor a topicot akár ilyen szankció is érheti. Volt már rá példa népszerû topicoknál, ne hidd, hogy a WoT kivétel lenne...