Moderátor figyelmébe
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
A csapatjáték fontos. Nem csak téged lőhetnek!
Másodszor, akkor miért nem jelzi senki a provokációt?
Na ezért kellene bezárni a WoT topicot, és kirúgni az egész társaságot...
Magatoknak köszönhetitek az egészet, nektek megfelelõ ezek szerint az az állapot, ami a topicban van, és ez nem "sg-s szokás".
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
(semmi rosszat nem írt a srác (az elején))
és örülhettek hogy a provokációt még mindig nem büntetik 😉
(volt rá próbálkozás, régi modiktól, de már nincsenek itt)
¥ xfire: kistekila
Idézem:
szóval ez vagy egy mocskos terrorista imádó salom fasz ,hogy az anyád szüljön neked gyereket te utolsó a férgeket a Földben megrontó bibsi kannibál ?
SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/
nekem futott ilyen is sajat hasznalatra anno a dio3 topicban, sok ertelme ugy nem volt, inkabb csak erdekesseg - nektek viszont lehet, hogy hasznos lenne
Azert egy sima kerdes
A banodrol kerdeztem, mert nem voltam 100% biztos, hogy miert adtad.
Ha csak annyit irsz, hogy inkabb ide irjak mindent es ne privatba vagy hogy nem ersz ra, stb, megertem, de semmit nem irtal vissza.
Mind1, mert itt most valaszoltal es kommunikalsz is. 😊
Kosz.
"Az internet lemaradt technologiailag..." :D
3 üzenetet írtál abból kb.:
- az elsõben hogy problémád van amit itt is jeleztél
- a másodikban megköszönted az "intézkedést" majd érdeklõdtél, hogy X tényleg Y álrege volt-e és szerinted Z is gyanús.
- a harmadikban lebasztál, hogy nem válaszolok privátokra és W is gyanús.
A problémáim:
1. az esetek 99%-ban az arra szolgáló topikban jelentünk, nem privátban
2. az alreg kérdéskörhöz - ki kinek az alrege - átlag felhasználónak lényegében nem sok köze van. Büntetési indokként néha fel szoktuk hozni, de lényegében akkor is arról van szó, hogy ezek a fószerek nem változnak és ugyanazt mûvelik mindegyik regjükkel ezért is kapják a büntit.
3. Nagyon szívesen beszélgetek számomra érdekesnek tûnõ témákról, ezek közé nem igazán tartoznak bele az sg-n spontán kialakuló "submoderátori" nyomozóklubok felvetései. 😊
Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo
Eltávolítottam a scriptet a fejlécbõl.
3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....
A legutolso kerdesem meg fent all azert, illetve nektek es nekunk is kevesebb melonk es felreertesunk lenne egy szabalyzattal vagy normalisabb leirassal.
Elõször is nem vitatom el, hogy az SG-n koránt sincs egy kialakult házirend, egy egyértelmû szabályzat.
Másfelõl viszont kérdezni nem bûn, nem ostobaság és fõleg nem megalázó. Pont fordítva. Ha valaki nem tud valamit, általában így szokott tanulni.
Amikor én megkaptam az elsõ HG jogomat, és gondom volt, írtam Punkernek, aki akkor modi volt, és látogatta a topicot, hogy ilyenkor mi a teendõ.
- Alapbol egy kezdobb, rutintalan hg kapasbol torli a troll hsz-eit, mivel nem tudja, hogy veglegesen torli oket es a modik ezutan mar nem tudjak visszanezni azokat. :p
Elõször is a modik nem, de az adminok igen. Másfelõl ha egy HG veszi a fáradtságot, és kicsit utánaolvas például a modi topicoknak, akkor ez a hiányosság nagyon hamar megüti a szemét.
Ezzel együtt is alapvetõ probléma a kommunikáció formája. Ha úgy jön a HG a modi topicba, hogy van egy delikvens a topicban, aki rengeteg munkát ad, és sok hozzászólását töröltem, nem-e lehetne kezdeni vele valamit, akkor esélyesen kap egy gyors felvilágosítást, hogy ilyenkor mit tegyen.
Ha ellenben úgy jön a modi topicban, hogy itt van ez a f*szf*j, napi 100 hsz.-ét törlöm már, b*ssz*tok már ki a p*cs*ba... akkor a modik is úgy fognak hozzáállni, hogy nos, kedves barátom, az elsõ hibád az, hogy ilyen hangnemben a sarki merev részeg utcalánnyal sem beszél egy minimális értelmi színvonalat megütõ humanoid lény, pláne nem velünk.
- A tilto script haszontalan es nem er sokat, ez "majdnem" igy van.
Ha innen nézzük, a kibannolás se, hiszen csinál új reget, és másnap itt van...
Viszont csak er valamit: aki nem akarja a visszatero trollok es total idegesito emberkek hszeit latni, az nem nezegeti a mobil verziot, csak a normal oldalt ahol mukodik a script. A forumozok kb 90+%-anak tokeletesen megfelel az, hogy nem kell latnia a flameket generalo felorultek irasait.
Amennyire én emlékszem, a script elsõ hullámait pont az verte fel, hogy koránt sem volt egyértelmû, hogy ki itt az, aki a másikat idegesíti és trollkodik, és nálam is ezért verte ki a biztosítékot.
A hatalommal lehet élni és visszaélni, a moderátorok kaptak felhatalmazást arra a fórum üzemeltetõjétõl, hogy eldöntsék, kit tiltanak ki, vagy adnak nekik büntetõpontot. Hogy egy HG a moderátor megkérdezése nélkül eldöntse, hogy XY hsz.-ei márpedig ne jelenjenek meg a topicban, azzal uszkve moderátori szintre emeli magát. Az erõsorrend viszont úgy néz ki, hogy admin > moderátor > hg > user. Nagyon "mulatságos", amikor egy user azért jön a moderátorhoz, hogy a hg banscript-el kirakja egy topicból, miközben kiderül (több órányi visszaolvasás után), hogy a hg korántsem viselkedett korrektül, vagy részlehajlás nélkül. Vagyis a script már több alkalommal is nem megoldás és segítség a modinak, hanem éppen ellenkezõleg, problémaforrás és rengeteg plusz munka. Ami külön a pedigréje a dolognak, amikor aztán a topic közössége nekiáll védeni a banscriptet, és hogy milyen jó is hogy van. Nos az ilyen miatt jutottam én személy szerint például a WoT-topiccal olyan szintre, amilyen szinten vagyok.
Raadasul olyan szempontbol sem rossz a dolog, hogy a trollok hszeit nem kell torolgetni, hanem kesobb "tobbszoros bizonyitekkent" megmaradnak.
Már amennyiben majd valaki fogja, és visszakeresi õket, mert általában nem ott helyben, hanem napok, néha hetek múlva kell visszakeresni õket, és ugye az SG fórum motorja nem teszi lehetõvé, hogy egy topicban egy adott ember hsz.-eire rákeressen.
- A gyanus (al)regeknek nem az IP ellenorzes a legjobb bizonyitek? Most mikor irtam a napokban Communist alreges troll miatt, akkor sem tortent semmi
Sajnos meg kell jegyeznem, hogy nem a modi topic fejlécében leírtak alapján történt a bejelentésed a #18461 -ben. Nem látjuk a felhasználó adatlapján, hogy milyen IP-rõl / host-ról jelentkezik be! Topic linkje, hsz. száma. Ezt kérjük...
Ezek után azt hiszem nem meglepõ, hogy én sem törtem magam, hogy most nekiálljak kikeresni, hogy hol szólt hozzá Communist...
Csakhogy a tesztek elott mindenhol van es itt is kellene egy normalis leiras / utmutato a HG dolgairol / lehetosegekrol es tiltasokrol, stb, stb.
Mert ilyen tudtommal nincs.
A HG csoppenjen bele a topik kozepebe es tudjon azonnal mindent. A hatarokat, hogy meddig is mehet el es egyeb dolgokat, gyakorlatilag nulla info alapjan.
Persze a HG-nak nem nagy szam a dolga. Suketen es vakon is el tudja vegezni 50-es iq-val. De szerintem csak addig amig egy ritkabban latogatott topikrol van szo, kemenyebb agyament trollok nelkul vagy csak ahol alig vannak konfliktusok az adott temaban.
Nekem 5-6 modival kellett privatban beszelgetnem eleg sokat, mire letisztult a kep a lehetosegekrol, hatarokrol vagy hogy hogyan is mukodik az sg forum rendszere (vagy hogy miben nem mukodik jol).
(Mellekesen mindenkivel jol elbeszelgettunk, csak Tomsolo nem meltatott a valaszra privatban. Nem tul nagy gond...biztos megvan az oka...csak kicsit furcsa. :p)
A peldakhoz amik fel lettek hozva:
- Alapbol egy kezdobb, rutintalan hg kapasbol torli a troll hsz-eit, mivel nem tudja, hogy veglegesen torli oket es a modik ezutan mar nem tudjak visszanezni azokat. :p
- A tilto script haszontalan es nem er sokat, ez "majdnem" igy van.
Viszont csak er valamit: aki nem akarja a visszatero trollok es total idegesito emberkek hszeit latni, az nem nezegeti a mobil verziot, csak a normal oldalt ahol mukodik a script. A forumozok kb 90+%-anak tokeletesen megfelel az, hogy nem kell latnia a flameket generalo felorultek irasait. Raadasul olyan szempontbol sem rossz a dolog, hogy a trollok hszeit nem kell torolgetni, hanem kesobb "tobbszoros bizonyitekkent" megmaradnak.
- A gyanus (al)regeknek nem az IP ellenorzes a legjobb bizonyitek? Most mikor irtam a napokban Communist alreges troll miatt, akkor sem tortent semmi - egeszen addig, amig nem kezdett el orjongeni egy masik topikban. :p IP egyezes vagy valami durva szemelyeskedes, ilyesmi. Mas alapjan nem lattam, hogy lett volna intezkedes. Akkor milyen mas lehetosegekrol irtal Tomsolo amik alapjan tenylegesen intezkedtek egy ilyen egyen ellen?
Remelem nem ellensegeskedesnek veszitek az irasomat, ez csak 1-2 gondolat es kerdes a jobb "egyuttmukodeshez".
-NEM az a cél, hogy 100 hsz.-t törölgess házigazdaként naponta, mert nyilván ezt senki sem várja el tõled (én is beleestem ebbe, amikor a HL2 topic pörgöt, tudom mirõl beszélek). A cél az, hogy ha valaki (amúgy normális) emberkénél megszaladt a ceruzva, vagy olyasmit tett / írt be, ami nem feltétlen kíván moderátori beavatkozást, akkor legyen a HG-nek egy eszköze, hogy a topicot tisztán tartsa. Egy általános példával élve videóbeszúrásán azt az alapértelmezett Michael Calfan (vagy ki) videót rakja be, ami már mindenkinek a könyökén jön ki. Ilyennél teljesen jó szolgálatot tesz a
-Ha valaki nem viselkedik normálisan, akkor azt a hsz.-t meghagyod, jelzed itt a moderátori topicban, ahogy a fejlécben olvasható (topic linkje, és hozzászólás száma(i)).
-A HG jog eredetileg azért született, hogy például a topicok fejlécébe ne mindig a modiknak kelljen az új képet/scriptet berakni, ami érthetõ okokból egy idõ után roppant nagy nyûg, és a csip-csup ügyeket is meg tudja oldani. A fentiekbõl fakadóan a HG valóban segíti a modik munkáját, hiszen nem nekünk kell egy-egy, amúgy nem égbekiáltó probléma miatt "szaladnunk".
Azt is megértem, ha egy HG szeretné tisztán tartani a topicját, és igen, ebben benne van az, hogy nincs mindig kéznél egy modi, aki rendet tartson. Viszont azt is tessék megérteni, hogy a HG nem moderátor, és folyamatosan probléma számunkra az, hogy a topic HG-je, avagy társulata nem együttmûködõ. Én már vágtam ki azért embert, mert nekiállt nyafogni, hogy a moderátori topicba szólni valami miatt "spicliskedés". Ez egy moderált fórum, vannak szabályok, normák, ha nem tartod be, akkor nem kell meglepõdni, hogy esetleg kiraknak. Pont.
A BF3, a Diablo3 vagy a WoT topic tipikusan azon topicok közé tartozik, ahol állandóan probléma volt/van a script-el kapcsolatosan, illetve a társulattal. Ha a WoT topic-kal még egyszer baj lesz, lelkiismeret furdalás nélkül fogom bezárni pár napra, és a nyafogókat kirakni egy hónapra. Megkapták az elsõ, második, sokadik esélyüket, de normálisan jelenteni a problémákat nem voltak képesek, ellenben a moderáció "gyengesége" miatt sírt a szájuk. Ha nekik problémájuk van a topicban uralkodó állapotokkal, akkor azért õk maguk a felelõsök, ahogy a BF3 topicban is ti magatok vagytok felelõsek azért, hogy mi volt, van és lesz a topicban. Ezt kéne megérteni és feldolgozni...
Tipikus (rossz) sg-s hg megnyilvánulások:
- XY egy nyomorék troll már vagy 30 hsz-ét töröltem, csináljatok vele vmit!
(Topikban egy darab hsz látszik jelenleg XY-tól "Nem kéne!" (vagy vmi hasonló szintû.)
- XY-nak nem elég hogy banlistre raktam, tovább folytatja!
(Persze, csak mobil alól - végeredményben itt látszik a haszontalansága ennek a módszernek is mert az elmebetegeket ez se állítja meg.)
- XY trollkodik! Azonnali büntetést kérek!
(Mellette vagy 5-6 arc eteti folyamatosan néha ua olyan vagy még rosszabb stílusban)
- Szerintem XY alrege Z. De W is gyanús! Ellenõrizzétek az IP-t!
(Mintha csak ez lenne az egyetlen lehetõség ennek eldöntésére egyébként meg se Z se W nem írt még semmi kirívót - vagy nem látszik.)
... és ezek kombinációja.
Mi tehet akkor a HG?
Törölhet hszket. Néha, egyet, egyet. Ahol ennél több kell: jelzi.
Topikot díszíthet - ha képes rá.
Infókat emelhet ki - ha képes rá.
Rendreutasíthat - szóban. (BTW a többiektõl ez offtopiknak számít.)
..és ennyi.
Cifu: A házigazdának adtatok törlési jogot,ez is sok vitához vezet,ehhez képest a script nem csinál semmit csak elrejti a nem kívánatos vagy mocskolódó emberek hozzászólásait. Egy normális HG segíti a munkátokat, szerintem,nem irkál kétpercenként ide,hanem takarítja azt a topikot amivel megbízták.
De természetesen elfogadom a döntéseteket.
3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....
Igen mindig így nézem az sg-t.
Mondtam már, hogy kezd a tököm tele lenni ezzel a fos banlist scripttel? Még egy nyígás egy olyan topikban ahol ez a fos szaladgál és már purgálom is az alcímet mindenestül a hg meg elgondolkodik egy hónapot.
Ezekkel pedig együtt kell élni, vagy pedig marad a zárt fórum, ahova csak meghívásos, vagy ajánlásos alapon lehet bekerülni.
Jol hangzik. :p
De azert kosz a valaszt.
Zart forum hasonlo temakban Mo-on?
Biztos letezik, csak nem sok elet lehet rajtuk, szoval ertelme nem sok van. 😊
Kosz amugy az intezkedest a troll ugyben.
(Bar gondolom a napokban megint varhatjuk Staragyament 73. alregjet.) 😊
Nyílt fórumon nem sok megoldás van erre. Megjegyzem amúgy, hogy az SG moderátori eszköztára amúgy is eléggé szegényes, szóval a modik dolga se egyszerû, nem véletlen, hogy több modi is emiatt lépett már vissza.
Ezzel együtt is ha olyan szintû "védelmet" akarsz, amit elõadsz, akkor inkább zárt fórumot keress magadnak.
Communist amúgy elment a banamákra...
Rendben.
Tegyuk fel, hogy ugy kezelem a dolgot ahogy leirtad, mindent betartva.
Peldaul az a ket uj alreg amit linkeltem az elobb - egyertelmu, hogy 2 banolt emberketol jott. Azokkal mit csinalsz, ha mas IProl irkalnak?
Szettrollkodtak a topikot, kaptak a bant.
Masnap vagy akar aznap mar uj kamu accal vigan irogatnak es csinaljak egy kis fokkal lightosabban a trollkodast es a feszultsegeket a topikban.
A megoldas mi erre?
De.
"ezert akit ugy itelek meg, hogy valoszinu alreg, kapasbol torlom "
Ez nem a te dolgod.
Hsz-eket mérlegelhetsz hogy mennyire offtopik vagy zavaró, de hogy ki írta semmi dolgod nincs vele - amennyiben a témába vág maga a hozzászólás persze. Házigazdának lenni nem olyan mint a nyomozó klub elnökének lenni és ne felejtsd el, hogy egy nyílt topikot igazgatsz nem vmi privát, vip szekciót.
"Remelem nem kerul bele a szorasba 1-2 normal forumozo, de ha igen, meg akkor is megeri talan es jobb modszer nincs vagy ha van akkor irjatok meg. 😊"
Már sokszor elmondtuk, hogy a fejlécekben használt "banlist script" csak egy megtûrt dolog, egyáltalán nem támogatjuk a használatát a nyílt fórumokon.
Ha szerinted megéri használni a fent említett kockázattal akkor jobb ha már most leadod a házigazdaságot.
Alregek friss es megujult hada erkezik a 2-es vaganyon a banok utan. (Az ertelmes Starfarer es Eugabesz duo gondolom.)
1. ujreg = Communist
2. ujreg = Öregharcos
Nem akarok nap mint nap ide irkalni es csinalni a modiknak a melot, ezert akit ugy itelek meg, hogy valoszinu alreg, kapasbol torlom a hszeit es probalom tiltani.
Ha valami baja van a delikvensnek, akkor majd jon ide sirni es akkor kivizsgaljatok a dolgot, vagy csinaltok vele amit akartok. :p
Tolem csinalhatnak 1000 alreget, nem izgat.
Remelem nem kerul bele a szorasba 1-2 normal forumozo, de ha igen, meg akkor is megeri talan es jobb modszer nincs vagy ha van akkor irjatok meg. 😊
Arra hivatkozik,hogy õ is tevékenyen részt vett benne.
Most mondjátok meg,mi lesz velem szomjasan....
[IRAM] leader
Van 1000 server, miért pont itt kell játszani?
"Én Noobvagy felhasználó feljenteném..." Majd írd meg, mi lett belõle, jó mókának hangzik.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
WoT topikból jelenteném az alattam található személyt, többszörös flame keltésért pl.
Kb. dél óta nyomja.
Ez már felháborító és személyes sértés,hogy ilyet engedhetnek meg maguknak a felhasználók idézem" © Szigszalag212
| ma 18:57 | privát | válasz | #240996
Húzzál már a noob anyádba, villants valami jó csatádról replayt, VAGY AZ IGAZI IN-GAME neved ( mert ugye azt mondod nem te vagy Kardix ) és akkor mást leolthatsz te kis senkiházi!
Kamu a 2 Pool medálod is, van összesen 17 snipered meg 6 top gunod és arra recskázol az öcsédnek te gyötrelem.... Ha nem törlitek az illetõt illetve IP. Bant követelek,akkor a Fogyasztóvédelmi Felügyelethez fordulok nem ma kezdtem, nem fenyegetõzöm de ez már túllépte a határokat!
Azt hiszem nem kell mondanom miért...
Parasite Eve 2, best game EVER!
when the power of love overcomes the love of power, the world will know peace
1. Ez neked hol fenyegetés?
2. MUTASD MEG hogy hol írtam ilyet, hogy "bannoltatok".
3. liviuska starfarer nagy haverja, utána lehet nézni, hogy õ is miket szokott írkálni, ugyanaz a két ember pepitában. Nem hiába bannolták már máshonnan. +1 ide is.
+11111111111111111111111111111111111111111111111111111111111
+1