<b>Moderátor figyelmébe</b>

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Örülök, hogy te így látod.

Szerintem itt nincs diktátorkodás, ez running specialitása.

Ezt az utolsó mondatodat nem épp a legjobb "embereknek" címezted.

A The Elder Scrolls Online topikban Running banolt figyelmeztetés nélkül, pontosan azt a diktátori magatartást produkálja mint anno a GW2 topikban.
Kicsit rá kéne nézni a fiúra mert nevetséges és felháborító hogy minden topikban ezt csinálja. Olyan szinten él vissza a hatalmával ami már zavaró. Persze megértem én, aki IRL egy senki annak kell valami hely ahol kiskirálykodhat.

j0nNyKa
tök jó, most hogy szarul mûködik a pontozós rendszer, és mutatja mindenképp a pontokat, látszanak az alregjei a hülyének :)

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

[NST]Cifu
Nekem ne mond, tudom, rakom is most ki az alregjeit. :P

BTW adott esetben ezzel lehet rendõrségre menni, IP megvan, életveszélyes fenyegetés adott... ;)

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

j0nNyKa
tõlem most azt kunyizza priviben, hogy írjak neki hekkeket sg-hez :))
nagy arc, azt meg kell neki hagyni :)

Roger6
Nyjja, és a kacifántos privát üzenetirõl ne is beszéljünk, tipikus gép elõtt ülõ idióta kocka - megkereslek, agyonverlek, bla-bla-bla, csak hát a saját értelmi szintjén fogalmazva. Nehéz volt sokszor olyan mélyre süllyedni, hogy megértsem mit akart írni.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Roger6
Nem anno, hanem mai napig csinálja, többször bebizonyították.
- poruljartal
- Jojobaba
- csuuzli
- Rozsé
- UltraZord

Ez mind Zord alregje. Nézd meg, az összes hsz-emet õ minuszolja le, bármilyen topicba írok ezekkel az alregekkel, ahol eddig soha nem láttam, ott is. Ez egyetlen személy.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

j0nNyKa
támadnak privátban is, nem keveset lehet rajtuk nevetni :)
én még mindig tartom, hogy egy tomsolo féle kõkemény "kibaszlak mint macskát" típusú rendszer jó az ilyenek ellen.

[NST]Cifu
Ugyan már, hozzászoktam, hogy nem bírnak a feltûnési vágyukkal. :)

Még Dzsini türelmét méltatnám, hiszen pont Ultrazord volt az, aki anno azzal játszott, hogy alregekkel minuszolgatott le mindenkit. Elmagyarázni neki X+1 alkalommal, hogy mi a probléma az alregekkel, amit anno nem egy, nem két, nem három alkalommal bokszoltam le vele...

Fabio Capello
Azt ne mondd, hogy ezen meglepõdtél... :D

[NST]Cifu
Most így hirtelenjében hogy elõkerültek azok a trollok, akikkel az elmúlt években folyamatosan gond volt, gondolok itt UltraZord-ra (PórulJártál és tsa.), Starfarer-e (most éppen Violator nickkel) és így tovább... :)

Érdekes módon ez nincsen benne a moderálási elvekben. Honnan veszed ezt?

Viszont ez igen:
"A moderátorok szerkesztési, törlési, és tématörlési jogkörökkel vannak felruházva. Munkájukat a szerkesztõség felkérése alapján szabadidejükben, a közösségi munka keretein belül végzik. A munkájukat kötelesek pártatlanul, és személyes indíttatások nélkül végezni. "
Különösen az utolsó mondatra hívnám fel a figyelmet.
Köszönöm.
Maximális megrõsítés a részemrõl is!
Efreet
Részleges emlékezetkiesés: az alregek használata nem tilos, ha nem büntetõpontokat, kitiltást kerül meg velük. Tehát ha valaki megkapja az 5 pontot, azt nem azért kapja, hogy vegye elõ a másik regisztrációját, hanem hogy az elkövetkezõ 1 hónapban próbáljon meg egy kicsit elgondolkodni azon, hogy hogy kellene úgy fórumoznia, hogy máskor ne kerüljön ilyen helyzetbe.

A "hallottam már olyat, hogy..." kezdetû részek pedig kiváló alapjai minden pletykának... én olyat is hallottam, hogy valaki megértette, hogy mik itt a szokások, és éveken át békésen tudott úgy fórumozni sok ezer hozzászólással, hogy még csak nem is hallottak róla a moderátorok, mert beszélgetni járt a fórumra, nem kötözködni. Sõt, ilyen a túlnyomó többsége a fórumozóknak, csak egy apró kis csoport van (általában változó összetétellel), akiknek állandóan kényszere van arra, hogy széllel szemben próbáljanak meg pisilni, és huszadjára se fogják fel azt, hogy mi történik körülöttük.

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

UltraZord
Ezzel is. Másfelõl az alreg, már ha van olyan, aki szeretne használni, nem tilos. Többször elhangzott.

Azt nem értettem régen miért fontos, hogy az ember hozzá is szóljon a fórumhoz, és ne csak read only módban legyen.
Ilyet is hallottam már, hogy valakit azért tiltottak ki, mert nem volt hozzászólása. Talán, mert hisztizett valaki, hogy mínuszokat kap.
De hát, ha vannak olyan fórumok, ahova csak akkor lehet belépni, ha van regisztrációd?

UltraZord
Ezzel egyet kell, hogy értsek.

Sajnos ismét tévedsz. Nem bizonyítottam be semmi olyat, amit vélelmezel. Az én szemszögembõl az a modi teszi tönkre a normális fórumozást, aki részrehajló és személyes szimpátiája alapján moderál.
Jelenlegi a harmadik regem, amivel írtam is. Az elsõt egy másik topik házigazdája által elkövetett rágalmazás említése miatt tiltottad le. Nermifet meg most.
A kitiltás oka az önkény volt, nem más. Szerintem a kitiltás inkább kulturálatlanság, mint kiállni a véleményemért. Úgy tûnik a normális fórumozás errefelé a rágalmazást jelenti?
Te a cenzúrát alkalmazod, de én kitartok a szólásszabdság mellett. A cenzúra néhányszor már nem jött be a történelem során. Sohasem a cenzúrázottnak lett rossz a végén, hanem a cenzornak, kitiltónak. Ismered a hétfejû sárkány fejlevágásos meséjét...
Meg hát milyen más eszközöm lehetne, mint új reg, ha a szabályzat ellenére, önkényesen kitiltasz? Márpedig itt a moderációról írtam tisztességes hangnemben, higgadtan, azt pedig szabad(na). Jah, az önkény...
(Pajtinak meg szólítsad a haverodat!)
[NST]Cifu
Persze pajti, már nem egy alregeddel bizonyítottad be, hogy nem vagy képes kulturált fórumozásra, folyamatosan csinálod itt a fesztivált, és zaklatod a normális fórumozókat. Majd csinálsz egy újabb alreget, és 11 hsz.-el, meg két napos reggel elõadod sokadjára azt az elõadást, hogy a csúnya, gonosz moderátorok bántják itt az ártatlan lelkû, békés, magas intelektuális szinten álló fórumozókat...

Aha...

Sajnos ez sem igaz. Itt a user nem vendég, ugyanis nézi a hirdetést szolgáltatásért (fórum) cserébe. Márpedig a vendég fogyaszt, de nem fizet. Az itteni user fogyaszt (fórumozik) és fizet (hirdetést néz). Ez nem házibuli, hanem étterem. A pincéreknek pedig illenék ezt figyelembe venni és alázattal dolgozni a kedves vendégért.
(Az ötödik pontom igazolást nyert. De talán még jobban meg is lesz erõsítve.)
[NST]Cifu
Én meg azt mondom, hogy ha nem hagyod abba a rinyálást, akkor kiváglak a fórumról, ugyanis te vendég vagy itt, és már két moderátor is szépen megkért, hogy hanyagold már a témát. Ha pedig egy vendég kínos, akkor kirakjuk a házból. Pont.

Hi. Szeretném EZT a képet EBBE a topikba. Köszi!
Efreet
Õ (és az elõdje) bízott meg minket, és - magamat idézve: "amíg õ nem mondja másképp, addig az van, amit mi mondunk."

Jogászkodással pedig, vagy ha nem tetszik az, ahogy az általuk kinevezett moderátorok mûködnek, ahogy lejjebb is írtam hozzá lehet fordulni, senki nem tart vissza tõle. Az eddigi büntetõpontjaid sem.

Nem az van, amit te mondasz, hanem amit õ mond. Õ pedig jelenleg ezt mondja:
"A moderálással és szerkesztéssel kapcsolatos véleményeket, észrevételeket kifejezetten az erre a célra létrehozott "Moderátor figyelmébe" topicokba lehet beírni"
vagyis "lehet beírni".

LaliK
Miért nem hagyod már abba?

"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."

Ennek a bulinak a házigazdája jelenleg NyergesTibor és sehol nem látok olyat leírva hogy lehetõséged lenne a fórum moderációs elvei helyett egy másik honlapon leírt cikknek a véleménye szerint járj el.

Efreet
Neked/nektek pedig elsõsorban azt, hogy a kidobóemberek is mi vagyunk, és azokba sehol nem szokás belekötni. Csak a házigazdának (lásd: fõszerkesztõ) tartozunk elszámolással és magyarázattal, és amíg õ nem mondja másképp, addig az van, amit mi mondunk.

neked azt kéne megértened, hogy te nem a házigazda vagy a buliban, hanem a partyszervízes.

Efreet
Ezerszer lerágott csont: a fórum használata nem jog, hanem lehetõség.
A házibuliba bejöhetsz, ha elfogadod azt, hogy a házigazda és a haverjai szabályait be kell tartani, különben kivágnak onnan.

De ha gondolod olvasd vissza ennek vagy bármelyik másik moderátori topicnak az elmúlt 10 évét, valamint ezt a linket, különösen az utolsó elõtti bekezdést.

Továbbiakban ha jogászkodni szeretnél, fordulj bizalommal a fõszerkesztõhöz, õ mondja meg, hogy ebben a házibuliban mik a szabályok.

"Nem muszáj idejárni."
Ebben tökéletesen igazad van. Viszont aki idejár, azt megilletné az egyenlõ elbírálás, még a jogrend szerint is. Ugyanis ez egy nyitott (interneten bárki által, ellenõrzés és korlátozás, vagy regisztráció nélkül látható) fórum. Amire gondolsz, az legfeljebb teljesen zárt fórumon lehetne jogszerûen megvalósítható.
Ergo ez a hozzáállás moderátortól nem elfogadható.
Mit jössz te itt ilyen nyavalyás moderációs elvekkel? Ezt a témát nem lehet folytatni, mert azéémeeecsakkk! Kiket zavarnak ezek?
j0nNyKa
idézet egy hozzászólásból, amit illik felfogni
"és aki tovább folytatja ezt a témát itt,annak járni fog az elakadásjelzõ,ahogy az a banner alatt le is van írva"

idézet a moderációs elvekbõl

"A moderálással és szerkesztéssel kapcsolatos véleményeket, észrevételeket kifejezetten az erre a célra létrehozott "Moderátor figyelmébe" topicokba lehet beírni"

Vagyis ide

Maximus4
Ok.Minden moderátor ünnepélyesen lemond,mert mindegyik sz@rul végzi a "munkáját".Pont!Mindenki örülhet!

Viszont szeretnék megkérni mindenkit,hogy innentõl kezdve ezzel a témával fáradjon át egy másik,erre alkalmasabb(?) topikba (akár nyisson egyet a sajátba vagy a gumiba),mert nem hiszem,hogy az lenne a napirendi pont,fõleg nem itt,hogy mekkora fos ez a fórum és az itt tevékenykedõ moderátorok.Én nem fogok és nem is akarok semmilyen vitába bonyolódni senkivel ez ügyben,hogy kinek van igaza és kinek nincs.Mindenkinek lehet saját véleménye.Egy a lényeg!Van millió egy fórum ahol biztos jobb és megértõbb moderátorok vannak.Nem muszáj idejárni.Pont!

És igen!Én felvállalom a "vaskezû terrorrém" szerepét és aki tovább folytatja ezt a témát itt,annak járni fog az elakadásjelzõ,ahogy az a banner alatt le is van írva!Mert érdekes módon azt nem lehet elolvasni és értelmezni,de minden mást igen!

Köszönöm!

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

A pert nyert személy személyétõl függetlenül az én igazságérzetem is azt diktálja, hogy igenis a fórum üzemeltetõje vállaljon felelõsséget a fórumán megjelentek miatt. Akivel megosztja az üzemeltetéshez tartozó jogot (pl. moderátor, házigazda), az osztozzon a felelõsségben is. Ha a moderátor egy vitában az egyik fél mellé áll a pontosan rögzített szabályok betartatása helyett, akkor rossz munkát végzett. Pontos szabályok nélkül viszont totál feleslegesek a moderátorok, úgyis csak bohócot csinálnak magukból, amint az t a mellékelt ábra bizonyítja.
A jelenlegi moderációs elvek valóban vicc kategória.
Erre nemrég volt is precedens, amikor Lázár János pert nyert egy honlap ellen egy komment miatt. Egyébként én nem vagyok itt elég régóra ahhoz, hogy el tudjam dönteni a moderátorok alkalmatlanságát (bár sok esetben tényleg olyan érzése van az embernek), annál is inkább, mert maguk a moderálási elvek megofghatatlanok, ráadásul nem is egyértelmû hogy hol érvényesek. Például a saját fórumokra meg a gumiszobára szokott az a válasz jönni, hogy "ott mindent lehet". Ilyenek vannak leírva:

"Mások szólásszabadságának csorbítására alkalmas hozzászólások"(?)
"fenyegetés, személyeskedés(?), rágalmazás(?), emberi méltóság megsértése(?)"
"a vitapartner lejáratása(?), szidalmazása"
"minõsíthetetlen hangnem(?)"
"A kulturált(?), folyamatos társalgást feltûnõen(?) és szándékosan(?) akadályozó és zavaró(?), agresszív vagy off-topic hozzászólások."
"Céltalanul(?) vitát szító hozzászólások."

(oda raktam a kérdõjelet, ami teljesen emgfoghatatlan)

Ezek vélhetõen törvényi kategóriák, amiket a tulajok úgy vettek át, hogy a tartalmukat nem nézték meg, és ami a szomorúbb, hogy olyan érzésem van, mintha ez nem a felhasználók felé lenne tájékoztató, hanem inkább valami biztosíték arra, hogy ha valaki egyszer ellenõrizne, akkor legyen. Ezek a kategóriák nem alkalmasak használatra, teljesen semmitmondó az egész, aki elolvassa, az számára nem derül ki, hogy akkor most itt mik a keretek. Így a moderátornak kell kitalálnia azt, hogy mi mit jelent, ami akaratlanul is oda vezet, hogy a számára legkönyebb megoldásokat vezeti be, ami meg nem az õ hibája, mert teljesen ezt sugallja a szabályozás pl tilos az, ha valami "zavaró". Itt más támpontja nincs, mint hogy õt mi zavarja, meg az, amit a felhasználók bemondanak neki, akik között stílus alapján benyomásai keletkeznek, tehát akkor az egyik akár "zavarhatja" is. Ebbõl az a gyakorlat alakul ki (amúgy nem csak itt), hogy bár szemmel láthatóan vannak rá lépések, hogy máshogy legyen, de mégis vagy a legegyszerûbb mnegoldás gyõz, vagy erõdemonstrálás történik, és kiszámíthatatlan a rendszer. (Nagyjából azt a dilemmát nem tudják rendesen eldönteni, hogy a többség akaratát vagy az egyenlõség elvét juttassák érvényre, illetve hogy mi van olyan esetekben, amior pl a tirexi topik többsége a kulturált fórumozás zavarásáért felhasználók tömegére tesz panaszt, akik kifejtik, hogy a tirexi mennyire elfogadhatatlan. Ráadásul a moderátorok hatása alá is kerülnek a konfliktusoknak) Ez pedig amúgy bevonz kétféle kattant felhasználót, az egyik aki pedáloz, a másik pedig aki incselkedik, és abbõl mind a kettõ csak arra jó, hogy még jobban kitérítse a független helyzetbõl a moderátort. Szóval szerintem most hogy új tulajdonos van leginkább azt kellene valahogy elérni, hogy adjon valami értelmes szabályokat, amik a felelõsséget nem tologatják ide-oda és nem a résztvevõknek kell kitalálni, hogy mit jelentenek.

kemotox
Azt is említsd meg kedves starfarer, hogy hogyan nácizol állandóan BF3 BF4 topicokban. Persze errõl ilyenkor nem beszélsz, füled farkad behúzod.

when the power of love overcomes the love of power, the world will know peace

Ha ilyen indokra hivatkozva kapok egyet, azt vállalom. De nem egy lesz belõle, valamelyik vaskezû terrorrémtõl.
Efreet
Mondjuk a fejléc utolsó sorára hivatkozva, ami évek óta ott van? :)

Arra amúgy pénzt merek tenni, hogy aki itt mostkritikát fogalmazott meg, és nem nyalni jött mint a jonnhyka,meg a kemotox, az mind fog kapni felkiáltójelet, nincs indoklás, vagy egyéb kamu dologra hivatkozva.
Magyarul le kell cserélni az összeset, és olyan, új arcokat felvenni a helyükre, akik tényleg lelkiismerettel végeznék ezt a munkát. Pl akik tudják, hogy nem úgy kell moderálni egy fórumot, hogy vannak az egyenlõek,meg az egyenlõbbek.
Az itteni moderátori kar, hogy is mondjam, annyira kényelmes, és beltenyészett, hogy ha valaki hatalmas pénzeket fizetne neki, hogy akkor dolgozni, akkor sem vállalnák a felelõséget semmiért, és tovább kivételeznének a haverjaikkal, ivócimboráikkal.
Van egy szöveg alul, ezt nekem mát felhozták:
"A fórumban portálunk látogatói kapnak lehetõséget véleményük kifejezésére.
Az itt megjelenõ vélemények regisztrált látogatóink magánvéleménye,
és nem tükrözik az SG.hu Hírmagazin szerkesztõségének álláspontját."
Namármost ez jogilag majdhogynem a semmivel egyenlõ. Ugyanis nincsenek felhasználási feltételek, amit a usernek regeléskor el kellene fogadni. Innentõl kezdve bármilyen jogellenes magatartásnak helyet adni legalább bûnrészességet jelent, amit egy közepes ügyvéd is röhögve verne át a bíróságon. Az üzemeltetõ a moderáció jogát részben átruházza külsõ - hozzá nem értõ - személyekre. Ezzel a felelõsséget is megosztja velük. Az utóbbiak viszont totál önkényesen mûködnek. Csak egy banánhéj kell és nagy problémák lehetnek ebbõl. Nem véletlen, hogy a legtöbb normális fórum sokkal komolyabban biztosítja magát. No meg nem árt normális modikat szerezni és a felelõsséget tudatosan vállaltatni velük (pl. fizetni nekik).
nyilván nem nálunk van a labda <#nemtudom>

LaliK
Tetszik a helyesírásod :)

"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."

j0nNyKa
CIFUUUUUUU MAXIIIIII valakiiii
ezek szaporodnak :D

értelek én csak a helyzet az hogy ezt a témát már néhányszor kitárgyalták itt és a vita vége mindig eredménytelenül zárult, magyarul nem történt semmi érdemi változás.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

nem arról megy a téma, hogy én meg vagyok-e sértõdve, hanem hogy nem mûködik a rendszer, és ez zavarja a felhasználókat.