<b>Moderátor figyelmébe</b>
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kicsit rá kéne nézni a fiúra mert nevetséges és felháborító hogy minden topikban ezt csinálja. Olyan szinten él vissza a hatalmával ami már zavaró. Persze megértem én, aki IRL egy senki annak kell valami hely ahol kiskirálykodhat.
SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/
BTW adott esetben ezzel lehet rendõrségre menni, IP megvan, életveszélyes fenyegetés adott... ;)
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
nagy arc, azt meg kell neki hagyni :)
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
- poruljartal
- Jojobaba
- csuuzli
- Rozsé
- UltraZord
Ez mind Zord alregje. Nézd meg, az összes hsz-emet õ minuszolja le, bármilyen topicba írok ezekkel az alregekkel, ahol eddig soha nem láttam, ott is. Ez egyetlen személy.
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
én még mindig tartom, hogy egy tomsolo féle kõkemény "kibaszlak mint macskát" típusú rendszer jó az ilyenek ellen.
Még Dzsini türelmét méltatnám, hiszen pont Ultrazord volt az, aki anno azzal játszott, hogy alregekkel minuszolgatott le mindenkit. Elmagyarázni neki X+1 alkalommal, hogy mi a probléma az alregekkel, amit anno nem egy, nem két, nem három alkalommal bokszoltam le vele...
Viszont ez igen:
"A moderátorok szerkesztési, törlési, és tématörlési jogkörökkel vannak felruházva. Munkájukat a szerkesztõség felkérése alapján szabadidejükben, a közösségi munka keretein belül végzik. A munkájukat kötelesek pártatlanul, és személyes indíttatások nélkül végezni. "
Különösen az utolsó mondatra hívnám fel a figyelmet.
A "hallottam már olyat, hogy..." kezdetû részek pedig kiváló alapjai minden pletykának... én olyat is hallottam, hogy valaki megértette, hogy mik itt a szokások, és éveken át békésen tudott úgy fórumozni sok ezer hozzászólással, hogy még csak nem is hallottak róla a moderátorok, mert beszélgetni járt a fórumra, nem kötözködni. Sõt, ilyen a túlnyomó többsége a fórumozóknak, csak egy apró kis csoport van (általában változó összetétellel), akiknek állandóan kényszere van arra, hogy széllel szemben próbáljanak meg pisilni, és huszadjára se fogják fel azt, hogy mi történik körülöttük.
"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"
Azt nem értettem régen miért fontos, hogy az ember hozzá is szóljon a fórumhoz, és ne csak read only módban legyen.
Ilyet is hallottam már, hogy valakit azért tiltottak ki, mert nem volt hozzászólása. Talán, mert hisztizett valaki, hogy mínuszokat kap.
De hát, ha vannak olyan fórumok, ahova csak akkor lehet belépni, ha van regisztrációd?
Jelenlegi a harmadik regem, amivel írtam is. Az elsõt egy másik topik házigazdája által elkövetett rágalmazás említése miatt tiltottad le. Nermifet meg most.
A kitiltás oka az önkény volt, nem más. Szerintem a kitiltás inkább kulturálatlanság, mint kiállni a véleményemért. Úgy tûnik a normális fórumozás errefelé a rágalmazást jelenti?
Te a cenzúrát alkalmazod, de én kitartok a szólásszabdság mellett. A cenzúra néhányszor már nem jött be a történelem során. Sohasem a cenzúrázottnak lett rossz a végén, hanem a cenzornak, kitiltónak. Ismered a hétfejû sárkány fejlevágásos meséjét...
Meg hát milyen más eszközöm lehetne, mint új reg, ha a szabályzat ellenére, önkényesen kitiltasz? Márpedig itt a moderációról írtam tisztességes hangnemben, higgadtan, azt pedig szabad(na). Jah, az önkény...
(Pajtinak meg szólítsad a haverodat!)
Aha...
(Az ötödik pontom igazolást nyert. De talán még jobban meg is lesz erõsítve.)
Jogászkodással pedig, vagy ha nem tetszik az, ahogy az általuk kinevezett moderátorok mûködnek, ahogy lejjebb is írtam hozzá lehet fordulni, senki nem tart vissza tõle. Az eddigi büntetõpontjaid sem.
"A moderálással és szerkesztéssel kapcsolatos véleményeket, észrevételeket kifejezetten az erre a célra létrehozott "Moderátor figyelmébe" topicokba lehet beírni"
vagyis "lehet beírni".
"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."
A házibuliba bejöhetsz, ha elfogadod azt, hogy a házigazda és a haverjai szabályait be kell tartani, különben kivágnak onnan.
De ha gondolod olvasd vissza ennek vagy bármelyik másik moderátori topicnak az elmúlt 10 évét, valamint ezt a linket, különösen az utolsó elõtti bekezdést.
Továbbiakban ha jogászkodni szeretnél, fordulj bizalommal a fõszerkesztõhöz, õ mondja meg, hogy ebben a házibuliban mik a szabályok.
Ebben tökéletesen igazad van. Viszont aki idejár, azt megilletné az egyenlõ elbírálás, még a jogrend szerint is. Ugyanis ez egy nyitott (interneten bárki által, ellenõrzés és korlátozás, vagy regisztráció nélkül látható) fórum. Amire gondolsz, az legfeljebb teljesen zárt fórumon lehetne jogszerûen megvalósítható.
Ergo ez a hozzáállás moderátortól nem elfogadható.
"és aki tovább folytatja ezt a témát itt,annak járni fog az elakadásjelzõ,ahogy az a banner alatt le is van írva"
"A moderálással és szerkesztéssel kapcsolatos véleményeket, észrevételeket kifejezetten az erre a célra létrehozott "Moderátor figyelmébe" topicokba lehet beírni"
Vagyis ide
Viszont szeretnék megkérni mindenkit,hogy innentõl kezdve ezzel a témával fáradjon át egy másik,erre alkalmasabb(?) topikba (akár nyisson egyet a sajátba vagy a gumiba),mert nem hiszem,hogy az lenne a napirendi pont,fõleg nem itt,hogy mekkora fos ez a fórum és az itt tevékenykedõ moderátorok.Én nem fogok és nem is akarok semmilyen vitába bonyolódni senkivel ez ügyben,hogy kinek van igaza és kinek nincs.Mindenkinek lehet saját véleménye.Egy a lényeg!Van millió egy fórum ahol biztos jobb és megértõbb moderátorok vannak.Nem muszáj idejárni.Pont!
És igen!Én felvállalom a "vaskezû terrorrém" szerepét és aki tovább folytatja ezt a témát itt,annak járni fog az elakadásjelzõ,ahogy az a banner alatt le is van írva!Mert érdekes módon azt nem lehet elolvasni és értelmezni,de minden mást igen!
Köszönöm!
"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"
A jelenlegi moderációs elvek valóban vicc kategória.
"Mások szólásszabadságának csorbítására alkalmas hozzászólások"(?)
"fenyegetés, személyeskedés(?), rágalmazás(?), emberi méltóság megsértése(?)"
"a vitapartner lejáratása(?), szidalmazása"
"minõsíthetetlen hangnem(?)"
"A kulturált(?), folyamatos társalgást feltûnõen(?) és szándékosan(?) akadályozó és zavaró(?), agresszív vagy off-topic hozzászólások."
"Céltalanul(?) vitát szító hozzászólások."
(oda raktam a kérdõjelet, ami teljesen emgfoghatatlan)
Ezek vélhetõen törvényi kategóriák, amiket a tulajok úgy vettek át, hogy a tartalmukat nem nézték meg, és ami a szomorúbb, hogy olyan érzésem van, mintha ez nem a felhasználók felé lenne tájékoztató, hanem inkább valami biztosíték arra, hogy ha valaki egyszer ellenõrizne, akkor legyen. Ezek a kategóriák nem alkalmasak használatra, teljesen semmitmondó az egész, aki elolvassa, az számára nem derül ki, hogy akkor most itt mik a keretek. Így a moderátornak kell kitalálnia azt, hogy mi mit jelent, ami akaratlanul is oda vezet, hogy a számára legkönyebb megoldásokat vezeti be, ami meg nem az õ hibája, mert teljesen ezt sugallja a szabályozás pl tilos az, ha valami "zavaró". Itt más támpontja nincs, mint hogy õt mi zavarja, meg az, amit a felhasználók bemondanak neki, akik között stílus alapján benyomásai keletkeznek, tehát akkor az egyik akár "zavarhatja" is. Ebbõl az a gyakorlat alakul ki (amúgy nem csak itt), hogy bár szemmel láthatóan vannak rá lépések, hogy máshogy legyen, de mégis vagy a legegyszerûbb mnegoldás gyõz, vagy erõdemonstrálás történik, és kiszámíthatatlan a rendszer. (Nagyjából azt a dilemmát nem tudják rendesen eldönteni, hogy a többség akaratát vagy az egyenlõség elvét juttassák érvényre, illetve hogy mi van olyan esetekben, amior pl a tirexi topik többsége a kulturált fórumozás zavarásáért felhasználók tömegére tesz panaszt, akik kifejtik, hogy a tirexi mennyire elfogadhatatlan. Ráadásul a moderátorok hatása alá is kerülnek a konfliktusoknak) Ez pedig amúgy bevonz kétféle kattant felhasználót, az egyik aki pedáloz, a másik pedig aki incselkedik, és abbõl mind a kettõ csak arra jó, hogy még jobban kitérítse a független helyzetbõl a moderátort. Szóval szerintem most hogy új tulajdonos van leginkább azt kellene valahogy elérni, hogy adjon valami értelmes szabályokat, amik a felelõsséget nem tologatják ide-oda és nem a résztvevõknek kell kitalálni, hogy mit jelentenek.
when the power of love overcomes the love of power, the world will know peace
"A fórumban portálunk látogatói kapnak lehetõséget véleményük kifejezésére.
Az itt megjelenõ vélemények regisztrált látogatóink magánvéleménye,
és nem tükrözik az SG.hu Hírmagazin szerkesztõségének álláspontját."
Namármost ez jogilag majdhogynem a semmivel egyenlõ. Ugyanis nincsenek felhasználási feltételek, amit a usernek regeléskor el kellene fogadni. Innentõl kezdve bármilyen jogellenes magatartásnak helyet adni legalább bûnrészességet jelent, amit egy közepes ügyvéd is röhögve verne át a bíróságon. Az üzemeltetõ a moderáció jogát részben átruházza külsõ - hozzá nem értõ - személyekre. Ezzel a felelõsséget is megosztja velük. Az utóbbiak viszont totál önkényesen mûködnek. Csak egy banánhéj kell és nagy problémák lehetnek ebbõl. Nem véletlen, hogy a legtöbb normális fórum sokkal komolyabban biztosítja magát. No meg nem árt normális modikat szerezni és a felelõsséget tudatosan vállaltatni velük (pl. fizetni nekik).
"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."
ezek szaporodnak :D
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,