21433
1231mod2kep2.jpg
Elég, ha a reklamált topic címét linkeled, a hsz. számát pedig kiírod!
Ha házigazda szeretnél lenni, kell a topic neve és linkje, a jelölt neve és linkje (az adatlapra), és azok a hozzászólások, ahol a jelöltet elfogadja az adott téma közössége. Ezeket írd be ide, és pár napig várj türelemmel.
A privát üzenetekkel - mivel nem tudják elolvasni - nem foglalkoznak a moderátorok, ne panaszkodj miattuk.

Büntetőpont információk

A büntetőpontok lejárnak, ha nem gyűjtesz be újabb büntetőpontot:

- Egy büntetőpont 1 hét alatt jár le
- Egynél több büntetőpont 2 hét alatt jár le

Büntetőpontokkal járó mellékes büntetések

1 büntetőpont:
- figyelmeztetés, nem jár mellékes büntetéssel

2 büntetőpont:
- 1 percenként lehet hozzászólni

3 büntetőpont:
- 3 percenként lehet hozzászólni
- nem használhat nick logót
- nem használhat vip funkciókat
- téma nyitás letiltva
- nem látogatható a gumiszoba és a saját fórumok

4 büntetőpont:
- 5 percenként lehet hozzászólni
- nem használhat nick logót
- nem használhat vip funkciókat
- téma nyitás letiltva
- nem látogatható a gumiszoba és a saját fórumok

5 büntetőpont:
- 4 hét kitiltás a fórumból

Büntetőponttal járó egyéb büntetések:
- összesen 20 büntetőpont után automatikus, végleges kitiltás a fórumból!

Mielőtt ebben a modtopicban folytatnád a veszekedést, !! KLIKK IDE !!
  • Efreet
    Egyrészt az, hogy valóban nincs meg az 500 hozzászólás, másrészt inkább az aktív, pörgős topicoknál szoktunk kinevezni házigazdát, az aktív közösség beleegyezésével. Ha szeretnél új fejlécet, akkor írd meg a kódot (a saját fórumokban kísérletezhetsz vele), másold be ide, és berakja valamelyik moderátor, de házigazdaságra nincs szükség ilyen kicsi, eléggé kihalt témáknál.
  • Maximus4
    Szia!

"A házigazdai jogok kiosztásának elvei
    -legalább 500 hozzászólás legyen a témában"

Szerintem ez lehet az egyik ok,amiért még nem kaptad meg.
  • lammaer
    Üdv Modik,

Házigazdaságot szeretnék szerezni a FAllen Earth topikba, követtem is az instrukciókat itt a headerben (ment a mail a [email protected]), de nem nagyon történik semmi (Cifu meg szabin? :) )

Vki rá tudna nézni a kérésemre illetékesek közül?
  • Calver
    értem. mondom, én is azért ide írtam, és nem a Skyrim topicba ennek a zseninek, h ne kezdjen megint értelmetlenül jó pár hozzászóláson keresztül hőbörögni mint legutóbb, mert az teljesen felesleges lenne.
    viszont a buksijában a srác még mindig a mezei felhasználók felett áll, azért kértem csak, h csúnyán nézzen rá egy mod, hátha attól veszi a lapot
  • Maximus4
    Én írtam a házigazdának egy PM-et,hogy rakja be,pont az ilyenek miatt,hogy ne legyen belőle a későbbiekben vita.
  • Calver
    nekem jó, csak szólj egy kicsit rá, mert úgy néz ki szimpla felhasználó véleményét ívesen leszarja - nem egyszer jeleztük már neki, mindig azonnal elkezdett flémelni. (ezek egy részét hg később kitörölte, bár meg is tudom érteni.)
    szerintem ezért is lett berakva a spoiler gomb banner alá (konkrétan miatta), mindenki használja is, kivéve ezt a díszpintyet...
  • Maximus4
    Ha megfelel,akkor berakom spoilerbe a hozzászólást és megkérem a topiklakókat,hogy használják,ha már ott van a banner alatt a gomb.
    Minden rosszindulat nélkül,néha beavatkozhatna a HG. is,de sajnos,iszonyat inaktív:(
  • Calver
    valaki legyen oly kedves jelezni ennek a zseniális kétlábúnak, h használni kéne a spoiler taget
    vagy élvezetet lesz abban, h tönkreteszi mások játékélményét, vagy csak ennyire inkompetens, fogalmam sincs, de közel sem ez az első ilyen húzása (mind külön hsz, később valakivel belerakatott spoiler taget), és amikor legutóbb rászóltam, csípőből elkezdett flémelni, szintúgy nem először, szóval Skyrim topicban felesleges billentyűzetkoptatás helyett ide írok.
    nem az első küldetés vég-kifejlettjét lövi el számomra és mások számára is, és szerintem nem csak nekem van már baromira elegem belőle.

előre is köszi.
  • szabii98
    Rendben :)

ez reklám?
  • [NST]Cifu
    Hoi!

Ez ügyben Nyerges Tibor főszerkesztőt kellene szerintem megkeresni az [email protected] vagy a [email protected] címen. Gondolom szívesen kirakja.
  • szabii98
    Hello!
    Van egy játék (név szerint a Sword of Justice), aminek magyarok a fejlesztői.
    Egy kérdéssort állítunk össze, amire ők válaszolnak, meglehetne oldani hogy cikk formájában ki kerüljön a játék hírekhez? :)
    Előre is köszi
  • [HUN]Crassus
    btw eddigre már valószinuleg épp elegen elolvasták kinek van igaza igy remélem a továbbiakban nem lesz ebből téma! Bezzeg ha banolnak ott ment volna a jópofizás.....
  • [HUN]Crassus
    már elnézést ,de milyen offensiva? ENGEM sértett meg NEKEM lett igazam KÖZÖLTEM a tényeket a tobbi topik lakóval amire a rosszindulatu mod megint ráfröcsögött ,mert annyi vér nemvolt a pucájában ,hogy VAGY csendben viselje mint egy csaj vagy mint férfi elnézést kérjen! helyette engem próbált szarembernek beállitani és mostmár részetekről is ez folyik!
    Szálljon magába mindenki,mert én nem ártani akartam csak nekem ártottak! Ennyi
  • Jeffjohnson
    Köszönöm!
  • Maximus4
    Írtam a topikba,remélem ez elég lesz.Ha tovább folytatja a z offenzívát akkor nincs apelláta,egy időre pihi lesz!
  • Jeffjohnson
    Csak nem hagyja abba.... : #29525
    Nem tudom meddig engeditek, hogy a házigazdát ilyen módon provokálják mert ennek aztán már végképp semmi köze a topichoz.
  • Efreet
    Mortimer = Nyerges Tibor főszerkesztő bácsi :) (ahogy St = Kővári Ádám, csak egyikük így, másikuk úgy ismertebb fórumos körökben)

Amúgy talán Robaj (az ő kezéből kerülnek ki mostanában a fejlesztések) is adminisztrátori jogkörökkel rendelkezik, de ő csak a technikába szól bele. Moderátorból még több van amúgy, a fórum főoldalról a moderálási elveknél elérhető a listájuk (sokan viszont nem aktívak közülük).
  • jazzy
    És Mortimer ki ?
  • Jeffjohnson
    Az a baj az off-al, hogy annyi ember ír oda ,hogy ha mindenki csak pár hszen keresztül offol akkor máris 100-200hsznél tartunk ezek közé ha beír valaki 1-2 kérdést 1-2 patch infót akkor az elvész és a nagy többség nem olvassa vissza az összes hsz-t és akkor jönnek ugyanazok a kérdések újra amire többen ingerülten válaszolnak és már indul is a flame jönnek a vicces troll képek+a popcorn stb... nekem csak ez a problémám ezzel, hogy a hasznos infó elvész.

A fórumon jelen vagyok bármi hasznosat kell a bannerba berakni, akkor azt mindig megteszem én úgy érzem, ami felém irányuló kérés volt eddig azt mindig teljesítettem. Viszont nehezen viselem az olyan embereket akik folyton képekkel spammolják tele a fórumot (most nem a boss killes képekre gondolok vagy valami hasznosra mert azok jöhetnek) és mondandójukat olyan hangnemben közlik ami nehezen elviselhető és nem csak számomra pl: sokszor beragad náluk a caps-lock, helyesírás nulla, betűk maradnak ki és még a szájuk is nagy.

Viszont amit írtál elgondolkodtatott. Köszi a segítséget!
  • Maximus4
    Ha elfogadsz egy tanácsot,tapasztalatból mondom,ne vedd annyira komolyan az off témát a topikodban.Az,hogy ne adj isten elbeszélgetnek pár hozzászólásban arról,hogy kivel mi történt aznap,na bumm.Hidd el,egy idő múlva ha látják a topiklakók,hogy toleránsabb vagy az ilyenekkel szemben,sokkal jobb lesz a légkör.Bár az is igaz,hogy erre nincs garancia,mivel nagyon pörög a topik és sokan vannak,de én akkor is azt mondom,fölösleges ész nélkül törölgetni a hozzászólásokat.
    És persze az sem árt,ha jelen vagy és segítőkészen lépsz föl,ki kell vívnod minimális tiszteletet házigazdaként!
    Az nem kérdés,hogy a fölösleges flame és troll hozzászólásokat törölni/jelenteni kell,de ezt neked kell eldönteni,mint HG.,hogy mi minősül annak.

Off topikot pedig a főoldalon a saját fórumokon belül tudsz csinálni a lap alján "új téma nyitása" ,aztán már csak a linket kell beraknod a főtopikba vagy egy gombot,ami szimpatikus.Érdemes egy kiemelt hozzászólással mindenki tudtára adni,hogy a további off témát ott folytassák.
  • Jeffjohnson
    Kicsit más irányba mentek el mint amire én választ szerettem volna kapni.

"16741-et kérlek olvasd el a törléssel kapcsolatban"

-elolvastam, megértettem. Ehhez annyi hozzáfűznivalóm van, hogy én nem válaszolgatok semmilyen flame-re mint ahogyan nem is én generálom azokat és a hsz amit töröltem a stílusa miatt főleg az első pár mondat magáért beszél (1x sem válaszoltam neki erre se meg másra se én nem is beszélek vele semmilyen formában) szerintem ennek nincs helye a topicban és úgy érzem kicsit ezzel benne hagytatok a szarban ,persze ettől még gondolhatjátok másképp nem vagyunk egyformák.

"Csak azért, mert hogy "hol van már egy admin" tipusú szövegek elejét vegyük... "

-ezzel is tisztában vagyok a "hol van már egy admin" sort nem én írtam be hanem az egyik hozzászóló.

A lényege a mondani valómnak az lenne, hogy egyrészt nem lehet mindenkinek megfelelni.

A másik meg úgy érzem, hogy kicsit cserben lettem hagyva ebben az ügyben.
    Rengeteg felesleges hszt töröltem ami nem oda való viszont se nem flame se nem anyázás mindössze offtopic vagy jelentéktelen hsz az illető aznapi lelkiállapotának leírása (ha ez hiba nem teszem többet), mint ahogyan a flame indító vagy megalázó hszeket is töröltem, hogy tisztán tartsam a fórumot a fontosabb kérdéseknek. Crassuss ezzel nyíltan szembe ment és itt jöttök a képbe ti mivel ő ezt megteheti (és ez a lényeg) ezzel azt ismeritek el, hogy neki volt igaza. Cserben hagyva ezzel engem egy fórum trollal szemben aki még kérkedik is ezzel csak, hogy megalázzon.

Amit Efreet is írt: "Egy ötlet: más témáknál működött már az, hogy a saját fórumokba nyitottak egy OFF/CHAT"- ezt hogyan lehetne megvalósítani? Mert ez az ötlet tetszik.
  • [NST]Cifu
    Viszont az ilyen hszeket amik csak flame generálására jók töröltem de ha ebben ti nem segítettek...

Ott van a topicban egy kérés. Ha a kérés nem lesz elég, akkor jön a figyelmeztetés, súlyosabb esetben élből a büntipont.

ezzel még kérkedik is, hogy ő ezt megteheti, akkor feleslegesen csináltam-csinálom a topic tisztán tartását.

Ahogy Efreet is írta, az ok-okozat. Mi nem látjuk a törölt üzeneteket. Ha a probléma már olyan jellegű volt, hogy túl sok törölgetnivalód van, akkor azt jelezni kell a modi topicban. De akkor a törölgetést addig hagyd abba, a már említett okok miatt.

Egy apróságot még nem ártana tisztázni. Mi a moderátor, és mi az admin.

Az admin (adminisztrátor) a fő-fő-főgóré, ő rendelkezik teljhatalommal (jelen esetben a fórum felett), ő üzemelteti effektíve az adott helyet (ez esetben a fórumot), neki mindenre van jogosultsága, azt hiszem még a törölt üzeneteket is látja. Ő dönti el, hogy kik lesznek a moderátorok, ő határozza meg mi és miként fog a fórumban zajlani, és így tovább.

A moderátor a ranglétrán eggyel lejjebb helyezkedik el, ő már az admintól kapja a jogosultságokat, jelen esetben arra, hogy büntipontot osszon, üzeneteket töröljön, szerkesszen, a topicok fejlécét szerkessze illetve topicokat zárjon / áthelyezzen. A modi egy hétköznapi egyorrú fórumlakó, akiben megbízik az admin annyira, hogy ezekkel a jogkörökkel felruházva néminemű rendet tartson a fórumban.

Az SG-n az admin St, illetve Nyerges Tibi, ha jól tudom.
    Modik meg Efreet, Maximus4, Shadoweyes vagy jómagam.

Csak azért, mert hogy "hol van már egy admin" tipusú szövegek elejét vegyük...
  • Efreet
    16741-et kérlek olvasd el a törléssel kapcsolatban - ha törlöd, és utána jelentkezel itt, akkor semmi bizonyíték nincs arra, hogy bármi történt - nincs miért fegyelmezni, büntetni.

És igen, a házigazda mindig szerez magának ellenségeket, mert nem hagyja a trollokat érvényesülni - egy moderátor ugyanezt kapja, csak a teljes fórum szintjén, üdv a társaságban.
    Egy ötlet: más témáknál működött már az, hogy a saját fórumokba nyitottak egy OFF/CHAT részleget a témának, és a fejlécben kifejezetten le lett írva, hogy a dumálgatást ott folytassák - akkor a főtémában bátran lehet törölgetni és átirányítani a beszélgetőket oda. Így a káposzta is jóllakhat (lehet dumálgatni), és a kecske is megmarad (normális marad a főtéma).
  • Jeffjohnson
    Ja, még 1 érdekesség pár napja amikor a nagy flamelés volt többen is írták hol van már 1 admin köv. nap jöttem és töröltem a sok baromságot erre meg most itt írják, hogy minek törlöm meg mit képzelek....tudom mindenkinek nem lehet megfelelni de ez már nonszensz.
  • Jeffjohnson
    Ez a hsz tipikus troll bait. Törlése számomra egyértelmű volt de ha nem segítettek akkor hasonló modorban folytatni fogja mint ahogyan mondta is.

Az én elvem az, hogy a topicba próbálok úgy takarítani, hogy az a 1-2 hasznos hsz vagy kérdés ami fontos lehet bent maradjon és ne fedje el 100-200 olyan hsz ami arról szól, hogy ,hogyan érzi ma magát, mikor jön játszani vagy éppen kis képek a nagy világból, nyilván mindent nem lehet törölni nem is akarok.

Viszont az ilyen hszeket amik csak flame generálására jók töröltem de ha ebben ti nem segítettek és ezt valaki megteheti, hogy csak azért is visszateszi a flamekeltő hszét és ezzel még kérkedik is, hogy ő ezt megteheti, akkor feleslegesen csináltam-csinálom a topic tisztán tartását.
    Ha ez a helyzet szóljatok mert akkor így állok neki a dolognak én is.
  • [NST]Cifu
    Nagyjából 1500 hsz-es flamewar volt a szerver leállások miatt többek között ő is a részese volt. Kitöröltem kb. mindent, tényleg sokszor nem normális amit egyesek művelnek és kell valami fék ami leállítja őket de ezentúl nem törlöm viszont akkor kb. 2-3 száz hsz-t majd jelentek ide ha beindul a flame.

HG-ként rád van bízba alapvetően, hogyan kezeli az ember ezt, illetve természetesen bárki szólhat a modi topicban, ha a helyzet elfajul.

Szigorúan saját vélemény, de ha elszabadul a flame, akkor a hsz törölgetéssel nem lehet megoldani, mert nincs visszatartó ereje magának a hsz törlésnek. Ilyenkor szólni kell a modiknak, mert a saját tapasztalatom szerint csak a büntipontok / kitiltás fenyegetése az, ami megállíthatja a flame-t.

például erre a hsz-re mi szükség?

Emiatt írtam a topicba a #29463-es hszben azt, amit írtam. Rezeg a léc, de emiatt én még nem adnék pontot. Viszont elég alap ahhoz, hogy ha továbbra is ilyen posztokat tol, akkor foganatosítva legyen ellene büntetés.

Az adott hsz.-t (#29434) figyelembe lehet venni később, ezért (szerintem) ne töröld még.
  • Jeffjohnson
    például erre a hsz-re mi szükség?

• Jeffjohnson
    Nagyjából 1500 hsz-es flamewar volt a szerver leállások miatt többek között ő is a részese volt. Kitöröltem kb. mindent, tényleg sokszor nem normális amit egyesek művelnek és kell valami fék ami leállítja őket de ezentúl nem törlöm viszont akkor kb. 2-3 száz hsz-t majd jelentek ide ha beindul a flame. Tényleg unom már amit ezek művelnek... Pláne amit Crassus, hogy 2 naponta wow-os képeket kell nézegetni mert neki ilyen kedve van.

A legrosszabb ebben, hogy az a 1-2 normális hsz ami fontos a közösségnek elveszik azok közt a hsz-ek közt amit többek közt ő oszt meg az éppen aktuális lelkiállapota szerint.
  • MarkBlade
    Teljesen korrekt így. Köszönöm.
  • [NST]Cifu
    Amennyiben a házigazdával nem elégedett a topic lakóközössége, akkor közfelkiáltással lehet adott esetben kérni, hogy legyen másik HG.

Másfelől viszont némi toleranciát mindenki tanúsíthatna egymással és a HG-vel szemben is, mert az ész nélkül pörgő topicok olyan métellyel fertőzött területek, ahol sziszifuszi munka az ember ép elméjének a megőrzése, ha rendet akar tartani. Személyes tapasztalat, anno a Half-Life 2 topic komolyan próbára tett (de szerencsére megdobtam a lelkierő mentőt :D)...
  • [NST]Cifu
    Megmondom őszintén, hogy ebből én így nem látok semmit. Állítólag Crassus képeket rak be, azokat törlöd, és ez a probléma. Mivel a törölt hozzászólásokat nem tudjuk mi ellenőrizni, így ezzel az erővel kitörlöd valakinek egy hozzászólását, ráfogod a másikra, hogy ő csúnyát csinált, és ezért kérsz neki egy fenékbe billentést. Na most én ezért így nem fogok senkit fenékbe billenteni.

Beteszek egy figyelmeztetést a topicba, ha Crassus valami ilyesmit csinál, akkor nem törlöd, hanem jelzed itt.
  • MarkBlade
    kérhetnél magadnak is egy kis pihit hivatali visszaélés címén. Ész nélkül törölgetsz a topikban.
  • Jeffjohnson

az előbb rosszul illesztettem be
  • Jeffjohnson
    [HUN]Crassus megint nem bír magával folyamatosan törölgetni kell miatta(már évek óta)spammolja wow-os képekkel a fórumot figyelmeztetve lett nem áll le. A modora elviselhetetlen jó lenne valamit kezdeni vele mert már nagyon unom folyton törölgetni.....folyton csak a baj van vele.

nem képes felfogni, hogy ez nem a wow topic ahol kedvére spammolhat mindenféle hülyeséget.
  • Maximus4
  • grebber
    Ezt a kommentet kérlek töröljétek! Sajátom!
  • strebacom
    Persze mostmár -IGEN mi, hazudós.... :))
    Boldog Karácsonyt!!

• lac coo
    Én barátom nem írtam neked semmit, kb olvasás nélkül törlöm az agymenésedet az első után. Na jóccaka !
  • strebacom
    "Miért kell a hülyeséget még privátban is olvasnom ???"
    -mert te irtad hogy priviben felvilágosítasz-
    és mert ez nem tartozik másra!!
    Ja bocsánat a fórumtárs túl reagál mindent!!
  • strebacom
    Köszönöm, te spicli, vagy kifli:))