Abit IC7 befürdési faktor

Oldal 1 / 3Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Help. IC-7G alaplapon ki lehet kapcsolni a csipogó figyelmeztetést? Egy-két játék alatt ütemesen sípol de semmilyen hibajelenség nincsen. Túlmelegedés nem játszik szerintem valami memóriazavara lehet de leszarom csak ne sípoljon.

sziasztok!
ahhoz, hogy DOS alatt (BIOS beállítások + Win újrarakásnál a "CD rom-ról való indításhoz nyomjon meg egy gombot" funkciókhoz) is mûködjön USB billentyûzet, hogyan állítjátok be a BIOS-t?
A beállításoknál csak olyat találtam, hogy vagy OS vagy DOS de nincs a kettõ együtt:(
Jelenleg ha OS-re ha DOS-ra állítom a BIOS-ba be tudok lépni (DEL gombbal) de a CDrom-ról indításnál nem mûködik.
help me please!

Gigabyte GA-x48-DS5 /C2D E8400 3.0 /OCZ Reaper KIT 2x2GB DDR2 / ZOTAC GTX260 896Mb PCI-E2 16x / Samsung 750Gb /LG DVD H20NS

engem is érdekelne, mert a kis ventilátor kipurcant, hatalmas a hangja
le kellene húznom, csak félek hogy kipurcan a gépem
ilyen passzív hûtõ lehûti? hol lehet kapni?

minimum pénzbõl szeretnék kijönni, nem játszok, nem futtatok nagy progikat szóval lehet kihagyom akkor hogy dual legyen
csak arra vágyok hogy Vista akadásmentesen fusson

czky
Ha 2db 256-os mellé beraksz egy 512-est, akkor abszolút felejtõs a dual channel. A dual channel csak akkor megy ha 2db v. 4db egyforma ramot teszel az alaplapba.
Inkább passzold el a 256-osokat és vegyél 2 egyforma 512-est!

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

szeretnék egy 512 MB-os memóriamodult venni, jelenleg két 256-os van a gépben
van annak jelentõsége hogy melyiket melyik slotba rakom?
mert van valami dual channel vagy mi, nem értek hozzá

macgyver8
És ennek mi a neve...és honnan lehet megrendelni?
:) Nekem ez pont jó megoldás lenne, ha már krepa a ventilátornak.

ÜDV!

macgyver8
Nekem van egy Abit ic7-es alaplapom, és annak a ventilátorának a propellerje lejött és nem forog. Mit lehet tenni? Ne hogy bekrepáljon a gépem, help!

ÜDV!

Vegyél rá egy ilyet.és no problemo

sziasztok!

tudja valaki, hol lehet abit ic7-hez új ventillátort szerezni?
mert ami gyárilag rajta van az hulladék:) és már megadta magát.
üdv.,
M@TriX
jókat én sem, de sokmindent gyárt... egér/ház/kábelek, stb...

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az elsõ eltakarta a hátsót.

Punker
te se halottál még jót róla?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

sweex?
<#zavart2>

Punker
inkább Enermax-ot vegyél.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

Vettem egy Sweex tápot ami szintén 650 wattos, remélem ez már jobb lesz

M@TriX
azért ez rámutat arra, hogy milyen "instabil" a tápod, mert ugye egy 650-es tápnak fél válon el kellene vinnie amit te beírtál... szóval ha biztosra akarsz menni nem ártana egy tápcsere vagy elgalább ajánlok egy túlfeszvédõt a képed, 3K körül.

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az elsõ eltakarta a hátsót.

Hát mind1, nemkell mindennek egyszerre müködnie (USB vinyókra gondolok) köszi a helpet:)

na akkor ez lehet a probléma.

Q-Tec

650w??
Milyen márka?

a Tápom 650Wattos szerintem is sok volt neki ez igy mind egyszerre, csak most cseréltem vgat és a régivel ment igy a régiegy HISX800Pro volt, az új meg egy AsusV9999 Ultra, és ez többet fogyaszt, eleve két csatin kell az áramot beletolni:)

Hát ha nem tévedek,akkor itt táp probléma lépett fel...

ott nemtaláltam, de már megoldottam, túlsok usb volt rárakva a gépre és azért nemindult el a legelején (4 külsõ usb vinyó volt egyszerre meg egy nyomtató, két gamepad, egy kormány, egy kártyaolvasó, egy nokia adatkábel) ezekbõl szelektáltam és lekapcsoltam és igy elindult, sorry kezdõ vagyok szóval köszi a segitséget!

Punker
meglepõ de abit.com :)

Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy hol lehjet letölteni ic7 rõl alaplaprajzot, mert dobozban nemvolt, és olyan problémám van, hogy kéne csináljak egy cmos resetet és nemtalálom a cmos jumperrészt az alaplapon és a gép meg nemakar elindulni a memory testig sem jut el, csak annyit ir ki az elején hogy memoryt eddig és megáll az egész esetleg tudna vqalaki segiteni?

M@TriX
, mert nem kell szétkapnia a házat, amõgy meg talán ugyan azt eredményezi ha jóltom ;)

Nem tudom, de a "BIOS default betöltés" helyett nem jár jobban a CMos clear-rel?

M@TriX
akkor a) és c) pont ;)

Nem volt húzva az FSB, a legújabb Bios van rajta!

Asus P5KPL,Intel E5200,2x1Gb RAM,Nvidia 8800GT,Maxtor 40 IDE +250 SATA2,Pioneer 111D

Mielött Biost frissítesz, azért próbálj ki egy sima CMos Cleart, néha csodákra képes.
Nem volt húzva az FSB vagy nem állítodott el, mert attól is lehet, hogy nem mennek a PCI slotok ...?

M@TriX
1. az északi hídon lévõ ventilátor ha megáll nem gáz, ez alap, nekem is megvan állva, alaplapról kihúztam a tápcsatiját és kész, elég nagy borda van az IC-7eseken, nekem MBM5 fenntvan és simán hideg így is, pár fokot ha emelkdett azzal, hogy kikötöttem (nekem zúgni kezdett)

2. PCI slotok nem mennek? az már gázabb ;)
a) BIOS default betöltés, legyen midnen alap és úgy nézd meg mi az ábra, csak winbe nem látszanak az alakatrészek vagy tuti a PCI-ok nem jelentkeznek, mert ha ez nem biztos, akkor új WIn húzása
b) BIOS update, hátha
c) szervízbe vele ;)

Van egy Abit IC7-es alaplapon, az a problémája, hogy az alaplapi ventilátor kipurcant (megállt) sajnos nem tudom meddig állt most, sikerût beindítani, de valami miatt az összes PCI slot nem mûködik. Szerencsére minden más tökéletes és a sebessége sem csökkent.
Mi lehet a probléma, lehet e javítani?

Asus P5KPL,Intel E5200,2x1Gb RAM,Nvidia 8800GT,Maxtor 40 IDE +250 SATA2,Pioneer 111D

M@TriX
tudtommal igen

hejj.

én is ic7-et vennék, az a kérdésem, hogy miben különbözik az ic-7, meg a ic7-g.

az abit honlapon a ic7-g-sen 4 SATA csatoló, a simán csak kettõ. Télleg csak 2 SATA van a simán?

Meg a ic7-g-n van egy plusz gigabites lan csip.

Csak ennyi a különbség?

pls.help.köszi.
probálok ismét BIOS-t frissíteni, de azt írja, hogy Flashmenu progim túl öreg, de abit oldalán is csak az 1.33-as verzió van, és nem tudok bios-t felrakni

Abit honlapján biztos minden le van írva!

Maximus4
Sziasztok!

Szeretnék venni alaplapot és az lenne a kérdésem,hogy az IC7 MAX3-as ban van RAID is vagy csak SATA?A RAID lenne fontos.
Köszi!

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

cseréltem drivert és semmi
másik gépemben márkás hangkártya van, de ebbe csak integrált jutott!

szóval nekem fontos lenne valamit kitalálni a hibára

M@TriX
nekem is IC7 van.
v1: egy új driverrel már nem jelentkezik nálam a probléma
v2: 2ezerért már lehet venni normális hangk-t.

játék alatt elmegy a hang
találkozott már valaki a problémával?
felrakok Realtek drivert, de azzal együtt
mi lehet a megoldás? (nem tudok hangkártyát venni)

Zetorg
nem megy a honlap...

Punkerwork
szedd le az abit honlapról

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Zetorg
valaki fel tudná tölteni valahova a SATA driver flopy tartalmát??
amit a laphoz kaptam az üres!

Majd szolj hogy mit alakitottál. Bocs de elfelejtttem...szoval miután bootoltál defaultban, és feljött rendben a win, vagy linux vagy akármi( oszd be magadnak.. ) ujrainditod a géped, és beálitthatod amit akarsz a biosban. Hogy defaultra vissza kell állitani, az azért van hogy az ujjabb adatokat frissitse magának a bios, ez lehet hogy ilyen formában hülyeség amit írtam, de ezt olvastam valamelyik bios "how-to"-ban és nekem bejött. Szal tajékoztass bennünket..:)

Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)

Ilyenkor szépen bemégy a biosba és mindent defaultra teszel, és ugy bootolsz és szépen minden hiba megszünik és majd ott viritt az bios. Ez egy ujjabb fogás az award biosban, eleinte én is meglepödtem rajta...:)

Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)

Pheel
Miért kapnának? Én is ASUSUpdatetel szoktam BIOSt rakni a lapba... :)
M@TriX
mindjárt infarktust kapnak itt a guruk, de leíroim:
én a windows-os Flashmenu-vel frissítettem a BIOSt, a "One Click" menügombbal, persze elõtte mentettem a BIOSt.
Nekem bevállt, de körültekintõnek kell lenni, nekem van szünetmentes, de eddig még nem volt kimaradás BIOS frissítéskor. Vigyázni kell, hogy ne fusson más progi, nehogy fagyjon a WIN, mert gáz lehet.
De ha profi vagy, akkor kisfloppy és hajrá. ;)

M@TriX
az, ezért jó, hogy van Firewire, ráadásul én egy Q3-as házba ruháztam be anno, de csak most élvezem az elõnyeit.
Pont ehhez a laphoz van, minden ki van vezetve oldalra, 4 usb, a fireware, hangok, szóval nagyon király... nekem.

a másik...
próbáltam a BIOS-t frissiteni, azzal a FlashMenu progival amit hozzá adtak
felraktam újabb verziót
feltette az új BIOS-t
reboot
erre CMOS checksum error
F1 és bejön a gép (gondolom régi BIOS-al)

próbáljam lemezrõl inkább? nektek nincs ilyen hiba?

IEEE 1394-el kapcsolatban lenne kérdésem
ez most a firewire a digitális kamerákhoz?
mert én a LAN-al fürödtem be, le van ragasztva és nincs chip beforrasztva
de eszközkezelõbe mint hálókártya rakta be
ezzel másik gép LAN-jára nem tudok kapcsolodni ugye?

Oldal 1 / 3Következő →