791
így a Tour2003 előtt...
-
Gbr #471 Megszereztem a Cm3-at,a telepitő magyar azt hittem a játék is magyarnyelvű,hát nem.
Valaki leirná nagyából,hogy kell játszani?
Nagyon szeretem a kerékpársportot,de angolul nem nagyon tudok. -
hegyimenő #470 donpedro légyszi valamennyire fordítsd le mert nem értem teljesen. -
donpedro #469 Jut eszembe a magyar db-vel kapcsolatban, ez még 2003-as db lesz, mivel a 2003-as szezonnal indul a játék.
Más: Esetleg érdekelhet pár embert, akinek már megvan a Cym4. (Nekem sajnos nincs meg, így nem tudtam kipróbálni)
Ezt az Nforce fórumon találtam.
"Somehow I've found a way to be able to get past the SF3 protection to play CyM4. I had been reading up on the ways people had been getting the Soldier Heroes of WW2. So I decided to try their ways of doing things. So I d/l a img of CyM4 off the net and burned a Memorex 700MB CD-R using Alcohol 120%. Then I tried using my old 4x CD-ROM to try and play it to no success. So I had given up until today I came how and found a CD-Key for CyM4 that I thought I would try and give a try. So forgetting that I had CyM4 in my CD-Burner I mounted the image to the Alcohol 120% and then it ran straight threw to my amazement. I've tried to make sure it wasn't a fluke and it runs everytime thus far..." -
hegyimenő #468 yes én vok soproni és énis szívesen játszanák gs-en csakhogy vagy alig csinálnak szervert vagy nem 1.3r3-as
-
Dijuice #467 Na megkérné mindenkit ho jöjjön gs-re jáccani(nekem szinte mindig jó),na én is soproni vok és érdekelne a CyM4,aszem volt itt vki aki soproni... -
hegyimenő #466 akinek megvan a CyM 1 az plz szóljon. -
donpedro #465 Mondanék, ha tudnék, de én kb 1 éve szedtem le mindkettőt, és asszem az egyiket dc-ről, a másikat emule-al. Kb 3-4 nap alatt lejött mindkettő. -
donpedro #464 A Cym3-ban a manager rész csak akkor érdekes, ha sok szezont akarsz lenyomni, de akkor sem kell vele sokat szarakodni. Vannak edzők a játékban, és úgy vettem észre, hogy a jobb edzők már viszonylag normálisan el is végzik a feladatukat, szóval nem kell külön edzéssel vacakolni. Pénzt is viszonylag egyszerűen lehet csinálni, nem kell túl sok versenyzőt alkalmazni, én mindig kirúgtam a bénább embereket, és így a hónap végén rendre bejött kb 100000 euro.
A demo alapján úgy tűnik, hogy a Cym4-ben nagyobb szerepe lesz a manager résznek. -
nick név #463 valaki mondjon 1 oldalt v ftp-t ahonnan leszedhetem 2t vagy a 3at vagy még jobb lenne ha a 4et :)
plz enis szeretnek jacani és dc-t ne mondjatok mert nincs vagy nagyon lassu -
Hay #462 Ya!
Támadott valaki a Póstásoktól, ctrl+1, meg a támadás. Hagytam leszaladni a támadó csíkot, s mire észbekaptam, az összes csapattagom megszökött a mezőnytől (és csak Davitamonos volt szökésben!)... Ezt hogy engedhették? Hagytam 75%-on a pulzust vagy mit, meg "forogtattam" őket. Naná, hogy a sárga trikós csapat jött ezerrel :-))) Na, ennek a (3.) szakasznak a végén nyert Paolini, s vette át a sárgát. Kiváncsi lennék (majd megpróbálom újra a csoportos szökést), hogy ha eleve rajtam lett volna a sárga, akkor el tudtam volna-e szökni így. -
Hay #461 Donpedro: Kösz, otthon majd kipróbálom a kijelöléselet.
Edzés... Részemről a CM1-el és a CM2-vel is minden különösebb "menedzselés" nélkül játszottam, soha nem foglalkoztam sem a pénzügyi, sem az edzés dolgokkal (a 2-ben mintha magától tréningeztek volna a versenyzők, vagy nem?). Most is csak úgy nekimentem egy évnek, így azt sem tudom, hogy nekem kell-e a csapattagjaimat "edzetnem", vagy "maguk" edzenek. A 2-ben pl. láttam, hogy milyen egészségi állapotban voltak, és attól függően neveztem be egy-egy versenyre őket, hogy éppen average/bad/verigúd vagy tökéletes az "állapotuk", most valami pszichológia féle tulajdonság van.
Magyarul: Muszály ezekkel a beállításokkal (menedzseléssel) is foglalkozni, vagy nyugodtan nyomjam simán, ahogy eddig (mindamellet, hogy a játék nevében ugyebár benne van a "Manager" szó...)
Most amúgy az ausztrál utáni-katar előtti körverseny 3. szakasza után Paolinim vezet összetettben, meg 33 pontal a pontversenyben, és a hegyiben is 23-al. Kérdés, hogy meddig...
Most (a cégnél) próbálok összehozni egy exceles "időtáblát", ahol "számolhatnám" magam is az időket, csupán mintegy ellenőrzésként. A következő körversenyt szeretném majd "leellenőrizni"... -
hegyimenő #460 akkor csak hajrá donpedro remélem jól sikerül :) -
donpedro #459 Kezdem kisajátítani a topicot :)
Szóval kicsit utánajártam a magyar kerekeseknek, mert közben rájöttem, hogy Tour De Hongrie van :)
Ez azt jelenti, hogy egy kicsit fogok állítani az értékeken, és további 5-6 kerekes bekerül a csapatba. Ez viszont azt jelenti, hogy valszeg csak a jövő héten leszek kész. -
donpedro #458 Bocs, ez Eddie-nek ment.
Jut eszembe, csinálok egy Db-t a Cym3-hoz, ami egy színmagyar csapatot is tartalmaz, a hozzá tartozó mezzel együtt. Már majdnem kész van, csupán néhány sztárnak az értékein kell állítani. A csapat tagjai: Bodrogi, Rothmer, Árvai, Lengyel, Víg, Szekeres, Remák (Ő ugyan szlovák állampolgár, de magyar származású, és a Fradiban teker), Ivanics, Szeghalmi, Madaras és még néhányan, összesen ha minden igaz, akkor 13 kerekes van a csapatban.
Az értékeik valszeg egy kicsit jobbak, mint a valóságban, de azért a nemzetközi mezőnyhöz képest egyikük sem nagy szám, kivéve persze Lacit, aki időfutamban természetesen a legjobbak között lesz. Mindenesetre a legjobb hegyimenőként Remákot, Rothmert és Lengyelt adtam meg, az ő értékeik ebben 65-70 között vannak, a legjobb sprinter pedig Ivanics, akinek a sprint értéke 70, ha jól emlékszem. Összehasonlítva a legjobbakkal ez elég silány, hiszen a kb 30-40 embernek van 80 fölötti climbing értéke, a sprinterek között pedig 90 fölöttiek is vannak.
Így is lehet persze versenyeket nyerni, de azért jóval nehezebb lett a játék, a div2-ben még elvagyok, ugyanakkor a div-1-ben valszeg szenvedni fogunk.
Egy a lényeg, ha érdekel valakit ez a db, akkor elküldhetem Eddie-nek, aki felrakhatja az oldalára a mezzel együtt.
(Még egy apróság, a versenyzők életkorát nem nagyon találtam meg sehol, így azok nem stimmelnek.) -
donpedro #457 Patch 1.3 release 2
Fixes:
- Contract bug (cyclist did'nt sign in your team even if he accepted )
- The form does work now on tours and carrier
- added four difficulty settings.
- The bug of the simulated stages in season mode is corrected
- A crash in LAN games in fixed
- Some other minor multiplayer bugs are corrected
- The classification problem in the second season doesn't exist anymore
(the patch tries to recover old savegames, and it works most of the time, but it may create problems in the team classifications)
- The difficulty has increased
-
donpedro #456 grr, megy, nem meg :) -
donpedro #455 Na, elrontottam :)
a harmadik pontban - Utána ráklikkelsz az egyik sprinter adatlapjára (amin a pulzusa, energiája- kék, zöld, piros csík - van), pl Horilloéra, stb, stb, utána már ugyanúgy meg minden. -
donpedro #454 Leírom lépésről lépésre, mert tényleg nem olyan egyszerű:
- Pl a Quick-step esetén ki akarod jelölni a sprintereket egy csoportba, akkor először kijelölöd az egész csapatot.
- Aztán ráklikkelsz bármelyik biciklis adatlapjára.
- Utána ráklikkelsz az egyik sprinterre, pl Horillo-ra, majd lenyomod, és nyomva tartod a ctrl-t, közben pedig klikkelsz a többi sprinterre, Clerc-re, esetleg Boonen-re, Bettini-re. Ezzel kijelölted az összes sprintert.
- Ekkor kell a ctrl+2, és utána a 2-re mindig a sprintereket jelöli ki.
Ugyanezt meg lehet csinálni a hegyimenőkkel is természetesen, ctrl+3-ra, és így tovább.
Kerékpárválasztással kapcsolatban közben beugrott (meg utána is néztem), hogy nem közvetlenül a szakasz előtt kell megvenni a cuccokat, hanem még előbb, a játékon belüli főmenűben, ahol a híreket is írja, vagy ahol az edzés van. Van ott egy Equipment menü is, azon belül frame (váz), wheel (kerekek) és helmet (bukósisak). Ott tudod megvenni a cuccokat, sorrendben, tehát előbb a bénábbakat, és csak utána a jobbakat. -
Eddie Orbin #453 Az 13r2 javít-e valami érdemlegeset? -
nick név #452 hegyimenö honnan van nem tod? -
Neutral #451 Légyszi mondjátok meg honnan töltöttétek le,mert vagyunk egy püáran akiknek még nem sikerült(3-at) -
Hay #450 Jut eszembe, esetleg valaki nem foglalkozik e játék magyarosításával? -
yozsee #449 Tudna adni valaki egy címet, hogy honnan tudnám letölteni a 3-at?
Mert Dc-ről fél év alatt sem jön le... -
Hay #448 Na, vége az ausztrál körversenynek, és úgy tűnik, hogy korrektek voltak az "időelszámolások". Bettinivel megnyertem a 4. szakaszt egy páros (nem QStepes társsal)szökés végén le tudtam hajrázni (kösz a remek tippeket a sprintelésre!!!)a másik bringást. Az utsó szakasz előtt 6 mp-el lemaradva álltam a 3. helyen, Petacchi mögöttem, csakhogy a befutónál "elaludtam", Petacchi nyert, megkapta a 20 mp jóváírást, és összetettben 5 mp-el Bettinim előtt nyert (tehát 2. lettem...), igaz, a két gyorsasági (S) hajrán szereztem Bettinivel néhány mp. jóváírást, mivel azonban az utsó futam előtt nem néztem meg Petacchi akkori összetett időeredményét, nem tudtam utánaszámolni, hogy "jogos-e" az összetett győzelme...de mondom(írom), korrektnek tűnik. (Volt 2 leszakadt versenyző a befejező szakaszon, de őket nem hozta be az elejére, ebből is gondolom.)
Most megyek a következő körversenyen, ami időfutammal kezdődött, de itt sem észleltem bugot (vagy csak nem figyeltem eléggé...)
Donpedro: A kerékpárválasztás valahogy nem akar sikerülni... Értem én a felül lévő füleket, csakhát... ha rányomok egy kerékre pl., akkor az automatikusan megvételre kerül?
Az összes versenyzőm kiválasztása o.k. (ctrl+1), de másik (mondjuk 2 fős) csoportot már nem sikerült összehoznom...leírnád ezt dedósan?
Még egy kérdés: Saját mp3-as zenét nem lehet beállítani, hogy játék közben az szóljon? -
Etelkozi Vata #447 Sziasztok!
Nekem megvan a CyM 4 eredetiben. Egyszerűen jutottam hozzá.
Meglátogattam az alábbi weboldalt:
Digital Jesters
és megrendeltem.
Nem kell hozzá más, csak egy webes bankkártya, és kb. 11 rugó.
A progi ára 40 Euro, ami tartalmazza a postaköltséget is.
Fogódzkodjatok meg, de a szállítás Magyarországra 3 nap alatt megy, legalábbis én a megrendelés napjától számítva (kedd) 3 nap múlva (péntek) kaptam meg. Kellemes meglepetés volt.
Próbáljátok meg ti is.
Aki igazi bringa fan, az ne sajnálja a 11 rugót, Magyarorzágon úgy sem lehet majd soha megvenni, a kalózok meg tojnak erre a progira, úgyhogy, ha az 1.0 fel is lesz törve, a peccsek nem valószinű.
-
Neutral #446 A Gamecopyworldon csak cracket találtam.A Demohozu feltéve ugyan karrioert lehet játszani,de csak szimulálva:(.
Nem tudja megmondani vki hol lehet TELJESEN letölteni??? -
donpedro #445 Azon a fansite-on ahonnan én leszedtem, úgy reklámozták, mint hivatalos Cyanide patch, sőt, a hivatalos Cyanide fórumról is letölthető, meglepne, ha szándékosan köze lenne a crackelt verzióhoz...
Mindenesetre az 1.3r3-as patch-ből 2 verzió van, és az egyik egy új bugot tartalmazott, ezért a Cyanide kiadott helyette egy másik 1.3r3-at. Ezzel a patch-el sietniük kellett, és csak egyetlen javítást tartalmaz, a kiesett versenyzők nem kerülnek a mezőny élére, az idő hiánya miatt nem vacakoltak a Starforce-al, pláne mivel már tök régi a játék. A többi bugfix ebben a patch-ben nincs benne!!!! Ezért kell előbb az 1.3r2-t felrakni, és csak utána az 1.3r3-at.
Én azért tettem fel, mert kiváncsi voltam, hogy így kér-e serialt, nem kért, mellesleg van egy másolt verzióm is, így legalább tudom, hogy azzal megy-e rendesen. -
Eddie Orbin #444 Nekem eddig semmi gondom nem volt az 13r3-as patchel. Valakinek van működő 4. része már? Mondhatna valaki róla néhány pár szót. -
#443 Hay ! Az 13r3-as patch tényleg teljesen jól, ahogyan azt már 1-2 napja itt jeleztem is... donpedro! nem tudom, neked mi a gond az 13r3-as patchhel, de azt se tudom, hogy miért tetted fel, akinek eredetiben van meg az nem 13r3-ast használjon, hanem inkáb 13r2-est az a jó, amuyg 13r3-as törtpatch azér van, hogy akinek nincs meg eredetiben a játék az ezzel bugmentesítheti a game-t... -
donpedro #442 Nyomj egy ctrl+1-et, amikor még mindegyik ki van jelölve, és onnantól kezdve az 1-es megnyomására kijelöli az összes emberedet. Természetesen a ctrl+bármelyik számot nyomva bármilyen csoportot összerakhatsz, külön kreálhatsz egy csoportot a hegyimenőidnek, külön a sprintereknek, stb.
Ezt legegyszerűbben úgy tudod megcsinálni, hogy amikor kijelöltél mindenkit, akkor a ctrl-t lenyomva tartva klikkelgetsz az alul lévő adatlapjukra, és így kiválasztod, hogy kit akarsz abba a csapatba rakni, és kit kihagyni. Aztán ctrl+1-9, és utána 1-9-re bejön a csoport.
A kerékpárok kiválasztásánál, nem igazán értem, hogy mi a gondod, simán klikkelgetni kell a kiválasztandó alkatrészre. Talán a felül lévő füleket nem vetted észre, a frame-re klikkelve választhatsz vázat, a front-rear wheel-nél első-hátsó kereket, a helmetnél pedig bukót. Persze kezdetben ezeket meg is kell venni, tehát csak akkor választhatod, ha van is annyi lóvéd.
Ami a bugokat illeti, kipróbáltam egy régi mentéssel az 1.3r3-at (nekem eredeti cym3 van), és egy ideig nem volt gondom vele, de a TDF után meghalt a dolog, ha szimuláltam a versenyt, akkor az embereim nem jelentek meg az eredménylistában, ha 3D-ben akartam lenyomni, akkor egyáltalán nem ment le a verseny, és eredmény sem volt.
Majd egy új mentéssel is kipróbálom, aztán meglátjuk. A játék sajnos továbbra is túl könnyű, viszonylag gyengébb képességű versenyzőkkel is lehet Tour-t nyerni (Én legalábbis egy Armstrongnál lényegesen, átlagban kb 4-5 ponttal gyengébb emberrel nyertem egy évben Giro-t és Tour-t, és valszeg a Vuelta sem lett volna gond, ha nem döglik be a mentett állásom. Jó lenne már a cym4-gyel játszani, az jóval nehezebbnek tűnik.
Még egy apróság, elvileg az 1.3r3 nem teljes patch! Ez azt jelenti, hogy előbb fel kell rakni valamelyik régebbi patch-et is, és utána az 1.3r3-at. Elvileg ez kalózverziónál sem lehet gond, tőlem így egyszer sem kért serial-t, míg a korábbi patch-eknél igen. (Bár mint mondtam, nekem eredeti verzió van.) -
Hay #441 Na, úgy tűnik, hogy a 13r3-as patchet felrakva nem bugos, legalábbis elkezdtem egy évet, 3 szakasz megvolt az ausztrál többnaposon, és az összetett idők korrektnek tűnnek (vagy a körverseny végén lesz bugos?...)
Már kérdeztem de nem jött válasz: hogy tudom kiválasztani egyszerre az összes csapattagomat? Mert: mikor elindul egy szakasz, a képernyő alján ott van mindegyik versenyzőm "adattáblája", de ahogy a lefelé-felfelé nyilakkal váltok valamelyikre, akkor onnantól kezdve csak annak az adattábláját látom, akire éppen "ráálltam".
Egyenlőre úgy jelölöm ki mindegyiket, mint pl. a commandosokban az egymás mellett álló harcosaimat :-))) Bal egér lenyomva tartva...
Még egy kérdés: Egy szakasz előtt bejön a kerékpárok kiválasztása rész, na ott, hogy tudok én cserélni bicajt/kereket/vázat/stb.??? -
hegyimenő #440 na azaz igaszság hogy a Starforce miatt nem lehet átírni a CyM 4-et nem lehet iso-t csinálni belőle viszont ma elmegyek az eredetiéért mert indul cd nélkül viszont akkor megkérdezem az honnan lett meg és ha megkaptam az infót beírom. -
Neutral #439 a Gamecopyworldon csak crack van-
Hol van a program???????????????????????? -
Neutral #438 És ott mit kell csinálni??????
-
nick név #437 4et nemtod honnan lehet letölteni?
vagy legalábba 3at... -
hegyimenő #436 hú most nyomtam CyM 3-ban egy multit köszönhatően Gurunak :D, hát mit mondjak igen jó csak kicsit lagolt ami ugye elég rossz de amúgy király volt, a Giro egyik hegyi szakaszán mentünk én voltam a Saecoval és Simeonit sikerült második helyre hozni. -
hegyimenő #435 walakyrulez véleményem szerint te rosszat töltöttél le mer 2 cd-s. Amúgy ha minden igaz ftp-ről lett letöltve de most van kis próblléma de lesz valami akkor szólok. -
nick név #434 blackware warezrol ugy tudom meg lehet rendelni a 3at de nem biztos + én nem szeretek rendelni -
vittorio #433 hi all,
honnan lehet még letölteni a CM3-at?
köszi
v -
nick név #432 kicsit hülye vok tom de mijaza eMule?