5735
-
#3614 lehet ferges lett.. de lehet mas baja is.. vidd el orvoshoz amikor csak tudod lehetoleg mostansag. -
Csilla68 #3613 Sziasztok! Barátnőm kb.3 hete magához vett egy 4 hónapos fiúcicát,a 4 éves ivartalanított kandúrja mellé.Eddig viszonylag jól elvoltak,de most az idősebb macska bevonult a gardróbba,elő sem bújik,nem eszik,nem iszik.
Ha van valakinek ilyen élménye,és tud valami megoldást,akkor segítsetek kérlek!
Én mindenesetre javasoltam,hogy vigye orvoshoz,hogy nincs-e valami szervi baja.Az is lehet,hogy depressziós.
/Egyébként szerintem is intelligensek a macskák,sőt nagyon érzékenyek az érzelmi dolgok iránt./ -
#3612 utolsó mondatodat már sok embertől hallottam akikkel ez megesett.
én fel is kötném magam ha az enyém eltűnne :S -
#3611 A macskák elvárják, hogy komolyan vegyük őket. :D
Sokan mondták már, milyen okosak a kutyák, szinte megszólal, stb... Okosak, tényleg, de a macskák klasszisokkal beszédesebbek. Én sokat vagyok itthon, mert itthon dolgozom. Nálam mindenki bent lakik, bent eszik a házban. Ha olyan idő van rajtuk múlik, mikor vannak kint, mikor bent. De ha kölyök születik, az kb. 8-10 hetes koráig biztosan bent. Így hallom amikor az anyák szólnak a kölykökhöz, kutyákhoz, hozzám. Fantasztikus élmény tud lenni.
Ami számomra meglepő volt: a macskakölykök 5-6 hetes korukban kezdenek önállóan üríteni. Ilyenkor kb. 3-4 nap alatt lesznek szobatiszták, ha van számukra elérhető alom. Aztán 3-4 hónapos koruk körül kell nagyon figyelni, mert akkor kezdődnek a dominanciaproblémák. Olyankor újság, szatyor, ágynemű ne maradjon elöl :) Ez 1-2 hét szokott lenni.
A kutyáknál az önálló ürítés hamarabb, ezért a szobatisztasági folyamat később kezdődik, mert a kezdeti időszakban a kutya még nem tud elég jól mozogni, agyilag is túl fiatal ahhoz, hogy szoktatni lehessen. Ezután azért hosszabb ez a folyamat, mert a kutya megy a szag után.
És állítólag a szobatisztaság megtanulása is fontos része az intelligenciának.
Emellett az is lejárt lemez, hogy a macska a házhoz ragaszkodik, nem a gazdához. Nekem az egyik macskám nemsokkal költözködés után tűnt el. A két hely között 80 km. 7 hónappal később a mostani helyen került meg. Ott, ahol előzőleg kicsi kora őta élt, nem is járt. -
#3610 macskák nem buták! sokkal intelligensebbek mint a köztudatban van :) -
Véregér #3609 Sziasztok!
Egy kis kérdőívtöltögetésre szeretnélek megkérni titeket, arról, hogy mit szokott levadászni a cicátok. Sokat segítenétek vele a szakdolgozatomnak!
A kérdőív itt van: http://martes.elte.hu/bejelentes.php
Kösz mindenkinek. -
#3608 Hehe..hát jah:P. Amúgy régen a macskámmal kitaláltunk egy jelet: a földhöz kopoktattam az újjaimat, és ő ezt meghallotta, tudta hogy hívom és oda jött hozzám:D. Persze a közelbe kell hogy legyen a cica, mert különben nem látja:D. Kopoktattam az 5 újammal a földet erre oda jött. Csak ámultam-bámultam:). Egyépként nekem mostanába a skó lógófülű ciocák tetszenek:). Arik nagyon:). -
#3607 Ja és mégegy! Minden macska kb. ilyen okos. Csak meg kell tanulni egymás nyelvét. Ha figyelsz rá, dajkálás helyett beszélsz is hozzá mikor amúgy elhajtana csodákat fogsz tapasztalni. -
#3606 De ciccegéssel egy macskámat se lehet odahívni :D Amúgy azt nem is értem, ki találta ki. Mert ha a macskák egymást hívják az jobban hasonlít a mi gyere szavunkra. -
#3605 Azta cseresznyefárú leborút rézangyalát neki. De okos vazz... azta:O:O... -
Brigus22 #3604 Ugyan ilyen tipusu az én macskám is, a kis-nagy fiúcskám: Jack :D
Ha kell neki vami azonnal, rögtön, mindent hagyjak abba, de ha én szertném cirógatni savanyúképet vág és ott hagy :) Imádom! -
#3603 Igazad van! Azt a típust kifelejtettem. Pedig van olyanom is. Csak őt alig lehet észrevenni.
De nekem a legjobban a majdnem kutya macskáim jönnek be. Ma lelépett a két főcsavargó, Bari és Aranka (kutyák). Hívtam őket, fütyültem. Erre odajött Kacli (kedvenc kandúrom) és elkezdett magyarázni, hívogatni. Utána mentem, megmutatta, hol vannak a kutyák. :) Ugatni még ő se tud. Azt csak Egérke tudott, de ő már a gazdájánál lakik. -
#3602 A negyedik :)
Aki szereti ha törődnek vele de egy nüansznyival sem kell több neki mint amennyit ő szeretne és ennek jelét is adja. De pont ez az amit imádok benne hogy Ő olyan elérhetetlen.:) Ha ő akar valammit úgyis megkapja, ha én akarom kicsit simogatni de ő nem szeretné akkor úgyse lesz belőle semmi. Szóval frenetikus hogy hogy tud uralkodni az emberen. De ezért van a családba mindenki oda érte :) -
#3601 A melyik típusra gondolsz? Amelyik mufurc és elvárja, hogy körülötte ugrálj, vagy amelyik kedveskedik és iszony cirkuszt csap, ha véletlenül nem körülötte ugrálsz? Esetleg aki hol ilyen, hol olyan, de ha nem körülötte ugrálsz képes a billentyűzet közepére ülni, hogy mindezt igen szemrehányó ábrázattal hozza tudomásodra? -
#3600 nőstény. jellemre is olyan mint a lánycicák :) -
#3599 Ez a cic kandúr, vagy nőstény? Mert vagy ő, vagy az ikertestvére kerülgeti a lányaimat! -
Itt az én szarosom és végre péntek este már láthatom őt :) -
#3597 Ez a macska gyönyörű. És ez a fekete / csokoládé színkombináció is nagyon szép. Büszke, szépsége és ereje tudatában van. Élmény ránézni.
Eszembe jutott róla, én még fekete macskát nem is láttam. Meg albínón kívül fehéret se. A megfelelő világítás mindből kihozza a színeket.
Az eddigi csúcs a világos színekből: Borsó. Fehérnek látszik, de fotón látszik, még fehérebb az arca. És a mai napig a hasa halvány pisztáciazöld. Nálam született, gazdájától kaptam új képeket róla. És végre ő is elismerte: tényleg zöld :D -
#3596 hehe :DD -
#3595 Első kép nagyon kemény: "mit fényképezel? Menj inne, vagy kinyirlak!" Mint ha ezt gondolná:D. Nagyon kemény. -
Brigus22 #3594 Köszönjük a jókivánságokat! A Zoltánoknak meg Boldog Névnapot! (Megkésve egy nappal - bocsi) -
#3593 cicám:
-
#3592 Csatlakozok,a jókívánságokhoz. -
Csilla68 #3591 Köszönjük szépen,nagyon kedves vagy! -
Aspyrin #3590 Boldog Nőnapot Hölgyek! :) -
Csilla68 #3589 Szia! Ninát az utcán találtam.Reggel munkába menet találkoztunk először,jó darabon elkísért.Este visszamentem,hátha még ott van.Össze is találkoztunk,hazahoztam.Csupa seb volt az orra,és nagyon éhes volt.Másnap oltás,féregtelenítés stb.Sajnos Pannika még nincs kibékülve a helyzettel,hogy másik cica is van,de remélem ez változni fog:)
Panni is talált cica. -
Brigus22 #3588 Na megvagytok mindannyian! Azt irták Ninát úgy mentetted meg. Beteg volt? De most már nagyon egészségesnek látszik, na meg persze boldognak :) -
Brigus22 #3587 Megkeresem őket és szavazok! Bár az is lehet hogy már láttam, azt hogy ki a gazdi nem jegyzem meg. Na majd most :) -
Csilla68 #3586 Nagyon szívesen szavaztam,gyönyörűek a macskák.Nekem a fekete Pannimról és a hófehér Nináról van fent képem. Feltettem még a kolleganőm Ciri és Dönci nevű macskáját is,mert neki nincs számítógépe. -
Brigus22 #3585 Köszi hogy szavaztál! És a dicséretet is, ami átadtam nekik és még juti-falatot is kaptak a nagy sikerük miatt :) :) :) Neked van fent képed? -
#3584 Skót lógófülű. -
erebus26 #3583 Sziasztok
Egy kis segítség kellene, nagyon szeretnék egy ilyen
cicát csak nem tudom milyen fajta lehet, ha valaki
tudja kérem segítsen. Köszönöm
link:
http://www.gumicsizma.hu/view_video?view=YTozOntzOjU6ImNhdGVnIjtzOjI6IjM1IjtzOjg6Im 1lZGlhX2lkIjtzOjU6IjMzMzU5IjtzOjQ6Im9wZW4iO3M6MToiNCI7fQ== -
Csilla68 #3582 Örülök neki,megpróbálom megkeresni,aztán szavazok a képedre! -
Brigus22 #3581 Köszi hogy szóltál. Már raktam is fel képet:) -
Aspyrin #3580 Színtől függetlenül szeretem őket, nálam a vörös a nyerő :) -
Brigus22 #3579 A fekete macskák a gyengéim!
Anyuméknak van kettő is, nekem csak fekete-fehér és szürke-fehér. Nem feketék ugyan de imádom őket:D -
Csilla68 #3578 Sziasztok! A Háziállat.hu-n van fotójáték,nevezzétek be a macskás képeiteket! -
Aspyrin #3577 :))) -
#3576 Helyes, rakjál is -
#3575 rég írtam, talán nyár vége fele. azóta felnőtt a macskám :D tizsta ari. hosszú szőre van, őrült feje :D és imád az ölembe aludni :D meg szét karmolni,harapni a kezemet, igaz én is bosszantom néha :| de imádom ezt a macskát^^
majd rakok képet..