5735
  • Eagle16
    Az én két cicám most jól megvan,de a nagy állandóan harapdálja a kicsinek a hasát,meg a lábát,az meg sír nagyon.nemtudom játszani szeretne-e vagy tényleg bántani akarja.:(
  • NessieGraf
    Ha cicát viszel első dolgod legyen kézben fogva bemutatni minden kutyának. Mindnek megmondani: a cica az enyém!

Új kiscicát minimum 2 hétig bent kell tartani. Célszerű oltással, féreghajtással kezdeni, mert új helyen új fertőzési lehetőségek is vannak. De ha oltott, féreghajtott cicát viszel haza, akkor is kell ennyi idő, hogy a házhoz szokjon.

A kutyák közelébe mindenképpen felügyelet mellett mehessen eleinte.

Az idősebb macska is kb. két hét alatt szokja meg az új jövevényt.
  • mama2
    Házon belül nem engedik:S.
  • Cat 02 #3851
    Tartsátok házon belül :)
    Nekünk olyan volt h volt macska és hoztunk kiskutyát, vicces volt, mert a kiskutyát egymáson másznak, meg harapdálják egymást, a macskám meg be volt xarva mikor elkezdtett rajta mászni. Bár a cicám nagyon önző :S Egyszer volt olyan h kismacska odatévedt adtunk neki parízert, ha nem fogom le megette volna előle...
  • mama2
    Nálunk az egyik kutya csinálja ezt.
    Más: Ha hozunk kiscicát, akkor azt hogy lehet hozzászoktatni a három kutyához? Mert van egy macska(csak úgy idekerült), akit nagyon utálnak. De van egy másik, öreg macska, aki velem nőtt fel, azt meg mind a három kutya imádja.
    Ha hoznánk ide kiscicát, félek hogy széttépnék. Ötlet?
  • Cat 02 #3849
    Akkor nagyon elhíznak nem ? Haverék is úgy csinálják azt Gyémántból, Dönci (Dömper) lett a macska neve :D
  • NessieGraf
    Valószínűleg a kicsi sok macskával volt. Megszokta, hogy mindent meg kell enni, amihez hozzájut. Próbálhatod, hogy mindig legyen kint száraztáp, ha lehet, kölyöknek való, minőségi. Eleinte dudára fogja enni magát, de leszokhat a felesleges evésről.

Kutyánál működik, macskánál nem tudom, mert nálam mindig van kint száraztáp a macskáknak. Mindegyik annyit eszik, amennyi kell neki.
  • Eagle16
    Van neki külön tányérja,de ha abból elfogy,akkor megy a nagyéhoz.Köszi szépen a választ:)
  • NessieGraf
    Ez ellen? kell külön tányér a kicsinek is. Kb. két hét, összeszoknak. Más nem kell.
  • Eagle16
    Sziasztok!
    Van egy 2 éves fiú cicám,és most hoztam hozzá egy 3 hónapos szintén fiú cicát,nagyon fúj a kicsi a nagyra,és állandóan megeszi a nagy kajáját,mit tegyek ez ellen? Panel lakásban vannak.
    Köszönettel:Gabi:)
  • solo
    Semmi baja nincsen, teljesen egészséges, jóbőrben lévő macska :)

Uh, hajnali nagy játék közbe egy ismeretlen kandúr macska rontott be az ablakomon, és követelt rajtam fél doboz kaját(XD), amit 30 perc simogatás utánn tudtam csak odaadni, mivel anynira ellenállhatatlan koromfeket kis csomó volt, akit egyből elmeveztem schwarz-nak: D
  • Cat 02 #3843
    Cicám a fűben :D
  • NessieGraf
    Mert van akinek tetszik a skót lógófülű
  • NessieGraf
    Nagyon vigyázz rá! Egyik barátoméknak volt egy ilyen. Nem vették észre, hogy bebújt az autóba. Az első kereszteződésnél kiugrott. Hívni nem lehetett. Még a kutyájuk se találta meg.
  • AntiHero
    "még egy fajtát betiltottak a fehér macskához társuló kék szem és süketség kombinációja"

Nekem van egy ilyen:) Kicsit sajnálom, de nagyon aranyos. Szerencsére eszik rendesen szval megvan. Én imádom.
    Skót lógófülű meg nagyon kéne nekem is.
  • NessieGraf
    Köszönjük.
  • Sephi
    Torlom.
  • NessieGraf
    Szerintem elköltözhetsz már most a topikból. Ez ostobaság viccnek és durva valóságnak.
  • BenTen
    a macska az igazán jó kaja
  • zebulon
    Nekem is van macskám,és ráadásul intelligens,és imád engem.
    Ahogy rám néz,tudom milyen kedve van,mit szeretne...Igazán különlegesek a macskák,de csak azok tudják megismerni a személyiségüket akik szánnak rá időt,és foglalkoznak a macskájukkal.Ugyanúgy megtaníthatóak bármire,mint a kutyák..sőt!
    Énse gondoltam volna régebben,mire képes egy macska.
  • NessieGraf

Találtam, tetszik
  • predator0
    Igen, pl. az Illatos úton (ami köztudottan távol áll a menhelytől), de igazi menhelyen, amit igazi állatbarátok üzemeltetnek nem altatnak állatot. Gazdát keresnek nekik, ha kell, akkor ideiglenest akár. Egyébként amiről te beszélsz az sajnos nem egy hónap, hanem 14 nap :( Vagy pedig ha nincs már férőhely. Persze ez csak a gyepmester telepeken van.
  • Bala10
    sajna a létszám miatt muszáj... megvan adva sok helyen, hogy pl 1 hónap, és ha érkezik új állat, akkor a legrégebben ott lévőt altatják.
  • predator0
    Ahol egészséges állatot elaltatnak az nem menhely, hanem sintértelep...
  • NessieGraf
    Tévedésekben élsz! A macskát, ha magadhoz veszed, jó ha gondozod. Ennek és a gyerekgondozás összefüggésének olyan nagymamatanács stílusa van. Ne aggódj, nekem is volt olyan, mondott ilyesmiket is bőven.

[]bViszont az igazság Bala10-nél van! Nézz körül menhelyen. Egy ragdoll árából hónapokig, ha nem évekig mindent megadhatsz annak, akit befogadsz. Emellett az sem igaz, hogy menhelyen nincs fajmacska. Van, csak valószínűleg nem kicsi kölyök. Ráadásul a menhelyi macskák biztosan átestek állatorvosi vizsgálaton, féreghajtáson, stb..., amit nem minden állattenyészetről lehet elmondani.[/b]
  • Bala10
    ott csak 100 cica van akiket elaltatnak, ha nem lesz gazdijuk... :p
  • Cat 02 #3828
    Ott tutkó nincs fajtiszta cica.

Mi ideköltöztünk és már itt volt, azóta itt is van, csak néha tűnik el, de akkor is előszokott kerülni mikor kinyitjuk a garázst xD
  • Bala10
    menj el állatmenhelyre
  • mama2
    Itt nem hajlamosak a mérgezésre. Szóval akkor ezek szerint Perzsa nem lesz. Maradok a Ragdoll cicánál, csak nem tudom hol lehetne beszerezni egy faj tiszta egyedet, lehetőleg közel hozzánk. Én nem vagyok rest fésülni a szőrét.
    Megfogadtam, hogy ha lesz macskám most, akkor én fogom gondozni, nem mamám, mert ha mamám gondozza, akkor sosem tanulom meg a felelősség vállalást, és még a gyerekem is otthagyom:S.
  • NessieGraf
    Egy perzsa az életre is elég alkalmatlan, nemhogy kertben tartásra. A rövid orr légzési és táplálkozási nehézségekkel jár, emellett rövidebb élettartammal - ugyanúgy, mint kutyáknál.

Fajmacskát kertben tartani csak olyan helyen szabad, ahol a macskalopás nem divatos.

A hazavitt macskát 2-3 hónapig célszerű a lakásban tartani mindenképp, etetni meg mindig ott érdemes. Az elsőtől a helyet szokja meg, a második sokat segít a mérgezésre hajlamos szomszédok ellen, mert csökken az esélye a kint elfogadott ételnek. Az én Tüncsim még a mezőn fogott pockot is hazahozza, kizárólag a tányérjából eszi meg.

Egyébként örömhírem van: Jafia másfél év után hazajött! Nem tudom, merre volt, valószínűleg udvarlás során fogták be. Nem csoda, mert nagyon szép.
  • kakaoskalacs
    Hat fesuvel kifesulod :D
    Inkabb Lakas sztem ,kertbe eleg egy szimpla Whiskas(szurke) macska :D
  • mama2
    A hosszú szőrű cicák mint például a Ragadoll vagy a perzsa szőrét. Milyen gyakran kell fésülni? És ha belemegy valami a szőrébe, azt hogy lehet kiszedni? Perzsát lehet kertben tartani? Vagy lakásban érdemes csak?
  • Aspyrin
    Nem fajtafüggő amire vágysz. Az én házi macskáimmal kitűnően lehet beszélgetni, a fekete Lucám hosszú percekig képes válaszolgatni a kérdéseidre. Ha simogatásról esik szó akkor nincs annyi idő, ami elég lenne nekik :)
  • Cat 02 #3821
    Menj el egy állatmenhelyre és amelyik a legaribb :D
  • mama2
    Én most szeretnék egy cicát, csak nem tudom milyen legye. Kertben tartanánk. Néztem Amerikai rövid szőrűt, Birmant,Brit rövid szőrűt,Chartreux(Karthuzi macskát),Korat (Si-Sawat macskát),Orosz Kéket, Skót logófülűt és ragadoll cicát. Melyik lenne jó? Azt szeretném hogy lehessen vele "beszélgetni", ha ideges vagyok akkor lehessen simogatni picit.
    Melyik fajtát ajánljátok?
  • Csibusz
    Nekem is pont így volt:(
  • NessieGraf
    ÁLLATORVOS! Lehet, hogy nem szült meg minden kölyköt, lehet beteg, mert vírusidény van. Nem sorolom.
  • The Protector
    Hy.A 2 éves macskám most szült 3xrra.És nagyon belebetegedett.Nem eszik és tök gyenge.A kiscicájival az annya foglalkozik helyette,meert ő is most szült.De a másik nagyon szarul van.Most meg el is ment itthonról.És a legnagyobb baj h nem eszik.Ez 1 napja történt.Most mit csináljak.Re nem hal meg.Vki írjon vmi okosat.
  • NessieGraf
    Tévedsz. Tabletta baj után kutyánál jön be. Macskánál semmi értelme, mert visszahozza a tüzelést és újra baj lesz. Macskának a tablettás fogamzásgátlás olyan, mint embernél.
  • Csibusz
    Ja különben nagyon romantikus volt az első találkozásunk, bnőmmel nagyban kint oltunk este az udvaron és kis nyávogást hallottam egyre közelebbről. Kimentem kapuhoz nagyon erős volt a nyivákolás, kinyitottam a kaput, és egy icipici kiscica volt ott:) Hát ő volt az én kiscicám, kezembe tettem (3x belefért) és gondoztam ahogy tőlem kitellett:( Épp ezért is hibáztatom magam hisz én fogadtam be felelőséggel tartoztam:( De azzal azért kicsit nyugtatom magam, hogy talán mégis jobb élete volt nálunk mintha az utcán lett volna:(