5735
-
#3894 Beszélj úgy és foglalkozz úgy a kutyával, mintha macska lenne. Csodát fogsz látni.
Az első kutyám jutott eszembe egyébként. Neki azt mondtam: ülj le légyszíves! Leült. Azt mondtam: ül! Tojt rá. De mindig türelmesen megvárta a mondat végét. Ír szetter volt. A kutyák hercege, legalábbis viselkedés alapján. A stílus ugyanis fajtajellemző. Vadászaton elég nekik egy hang a szóból, teszik a dolguk.
Az elmúlt 30 évben elég sok fajta kutyával találkoztam, éltem együtt. Mind más. Most 7 kutyám van. Direkt, befogadott, született változatok.
Macskám nem tudom, hány van. 15 biztos, de vannak hozzá kosztosok, gyakori vendégek is. A nálam született, felnőtt kandúrok általában 2 éves koruk körül elköltöznek, ha ivarzók. 4 éves koruk környékén költöznek vissza, ha nem nagyon jó helyet találtak.
Autóktól eléggé biztonságban vannak, rókától, nyesttől nem annyira, mert közel van a határ (a szemközti házsor mögött).
Ma átmentem a néhányadik szomszédba. Elég látványos lehetett, mikor elsétáltam odáig kutya-macska kísérettel, akik a ház előtt vártak, míg megvettem a tojást.
Úgyhogy neked is csak azt tudom mondani a kapcsolatokról, mint amit máshol, emberekkel kapcsolatosan: egymás megismerése, beskatulyázás, előítélet nélkül - onnan már a szeretet közel van. Kutyával egyébként is könnyebb, mert alapból szeretetre van hangolva.
Nagyival meg az a baj: nem eléggé határozott és következetes a kutyával. Mert neki nem megy ki a kutya, akkor hagyja és segítséget hív. Javaslom vegyen kézbe egy összetekert újságot, ha a kutya nem megy ki, csapjon rá az újsággal asztalra, ajtófélfára, nagyjából mindegy, csak csattanjon. Ő is csodát fog látni. -
#3893 Inkább mi ne beszélgessünk, mert eret vágok magamon. -
#3892 Hát, ha én tartanám annyira értelmesnek a kutyát mint egy macskát, akkor szeretném. -
#3891 Rosszul vagyok ha valaki így beszél egy állatról, már megbocsáss. Ha itt lennél előttem erőteljes ingerenciát éreznék, hogy páros lábbal arcon rúgjalak. Pont azért nem szeret téged annyira, hogy figyelembe vegye a kérésedet, mert egy idióta korcsnak tartod. Nem tudom, hogy utálhat valaki így egy állatfajtát, én már egy szúnyog lecsapásától is egy utolsó szardarabnak érzem magam. -
#3890 Tudom: DDDD
Mert ez egy idióta korcS:S
Amúgy nem az én kutyám..Utállom a kutyákat: S -
#3889 De a te kutyád félelemből csinálja azt amit mondasz, az enyém meg azért mert segíteni akar:P -
#3888 Hát, ez a kutya is csak nekem fogad szód, mikor lendületesen megindulok felé, akkor csinálja amit modok.De ha nagymutter mondja neki..Pff..Komolyan az úgy mondja mintha csipkerózsikához beszélne: CCC -
#3887 :( -
#3886 Mi soha nem neveltük a kutyánkat, sosem bántottuk, csakis pozitívan bánunk vele, mégis ha mondjuk este megkérem, hogy menjen ki a szobámból, akár suttogva is, egyből kimegy, pusztán azért mert megkértem. Sosem parancsolunk neki, és mégis ő a legszófogadóbb kutya a világon:) -
#3885 Hát, mikor a picúrt elütötték azóta a lénya nem is jár utcára, ezért nem is féltem..2 hétig csak ült a nagy üvegablak előtt, és várta az anyukájját sÍrva...De nemjött :( -
#3884 Mi macskánknak a farkát szedték szét, gyakorlatilag lenyúzták róla a bőrt. Le is amputálták. Ezek után egyből kiheréltettük, de még most is szokott sebes lenni szegény, nem tudom miket csinál éjjel. -
#3883 Sajnos, már 2 macskám meghalt ilyenek miatt....Megfogadtam, hogy ezentúl vagy csak lány cicám lesz, vagy egyből viszem kiheréltetni....
Volt egy gárfild nevűoltári lusta, dagadt macsak aki cask kakilni,pisilni járt udvarra, meg toszni ..: D
és Elkapott valami betegséget...És volt egy fickó nevű macska aki sajnos minden kaját megevett eleinte, és ez a fertőzés nyálútján is terjed, és sajnos elkaptta, és tavaj-tavaj előtt mind a 2 en meghaltak.. :(
Most van egy lánycicánk, és egy herélt..azt fél évesen elütötték, fél év alatt foltozta össze őt az állatorvos barátunk..Utánna a gazdája aztmondta, hogy neki már van msáik...Ismerős elhozta nekünk..Akkoriban mivoltunk a befogadó szövetésg, az elaltatásra váró állatoknak...1 kutyás is befogadtunk a hercegen kÍvűl..
Ez a macska azóta egy gyönörű, 12 éves macsek...
És van eg ylánycicánk, akinek az annyát 2 éve karácsonykor elütötték, bevittük az ügyeletes macskakórházba valami egyetemi hülyeségre..A lényeg, hogy ez volt vasárnap este, és SZERDÁN!!!!!! kezdték műteni, lenyúltak rólunk ~80 rongyot, majd közölték, hogy a macska nemébredt föl az altatásból...ANYÁTOK!!!
Mást már rájöttem hogy hülye voltam...Simán perelhettem volna őket..
Az a cica volt az életem egyik mérföldköve : (
Ugyanis azt a cicát kikakták egy banános dobozba a tesójával együtt a szomszéd kis bolt elé...Mi befogadtuk..A tesója elszökött...
A picúr felnőtt, és látszott a szemein, a tekintetén, hogy milyen hálás....
MIkor kicsivolt mutter a rendelőből hozott haza fecskendőt, és tejjel itattuk..Olyan kicsin rakták ki : (
Szóval, elnézést a mennyiségért, de sor sort téma témát követett...
remélem nemköveztek meg : D -
#3882 Majd ha egyszer a te macskád megy haza félig kifolyt szemmel rájössz: ha teheted inkább beavatkozol. -
Én nemavatkozok be ez az ő dolguk :) -
#3880 Szórakoztató lehet. Van ilyen éjszakai műsor nálam is időnként. Pohár vizet szeretik! Hamar elhallgatnak tőle. -
#3879 Idegen kandúrok itt verekednek az ablakom alatt.-.- -
#3878 Ha van esze nem ugrik le, ha hagyjátok egyszer kinézni akkor lehet nem megy többet oda -
#3877 Aranyosak :) -
detoxic #3876 Sziasztok!
4 hónapos macskánk mostanában (ahogy egyre nagyobb)állandóan ki akar ugrani a kilépőn(vagy csak kinézni,passz....),felmászik a kötélen száradó ruhákra is.
Szereztünk neki egy pórázt+hámot,elég jól viselkedett,kivittük sétálni.
Mit tanácsoltok,mit csináljunk?
(félünk hogy kiesik,bár láttunk már párkányon napozó cicát is)
ui:a 4-en lakunk.... -
#3875 Elvetemült zsebtigrisek: D -
#3874 szépek! -
#3873 már kezdenek nőni a vadócok
-
#3872 Tüneményes ^^
Ha ma hezejöttem akkor csinálok az enyimről is képet:) -
#3871 Enyém :
-
#3870 Szép cica :p -
hello,
A dagi cicámról egy kép :)
most nyírták meg.... -
Aspyrin #3868 A porszívó nálunk is nagy riadalmat keltett évekig, aztán Lucánk egyszerűen megunta a menekülést előle. Ma már szabályosan körbetakarítom, úgy kell arrébb noszogatni, ugyan mozduljon már meg :) Ricink még most is felszökik a galériára mikor elindítom. -
#3867 Látnád, amikor Matyi viszi a 4 hetes kölyökmacskát az anyjához, akitől elkóborolt! :D
Láttad volna Barit, mikor a 7 kiscicát szoptatta, mert nem volt az anyamacskának teje, mindjárt tudnád két kutya annyira különbözik egymástól, mint két ember. -
#3866 Nem, ez a kutya ennyire hülye: D
Ezt komolyan mondom, hülye tesóm nem tanÍtotta emg semmire, én meg hányingert kapok a kutyáktól:S
A lénye,g hogy ugrál a kilincsnek, de nemjön rá, hogy el kell forgatni... -
#3865 A kutya nem biztos, hogy nem tudja. Lehet, hogy csak elfogadta a tiltást. Nálam a hálószoba ajtó előtt van egy méteres félajtó. Macska kényelmesen közlekedjen. A kutyák soha nem jönnek be. Még Aranka se, aki a szomszéd 2 méteres kerítését úgy ugorja át, hogy hozzá se ér. -
#3864 Nagymutterhoz mindÍg bement a hülye kutya, mondta, hogy állÍtsam füllőlegesre a kilincset, cica egyből rájött, hogy kellkinyitni, az idióta kutya még most se tudja...: D PedÍg az volt 4 éve: DD -
#3863 :D Nekem a kicsi "különleges" tudománya, hogy ha olyan kedve van, akkor visszahozza azt, amit eldobok neki, mint egy kutya. Pedig egyszer nem tanítottam rá. -
#3862 Nekem a picúr cicám, akit sajos 2 éve karácsonykor elötöttek az egy nagyon találékon macsek volt...Az addÍg pofozta a porszÍvót mÍg ki nem kapcsolt...: DDD
Meg olyan is volt, hogy volt egy kalitka, benne egy rozella vagy milyen papagály, és egyszer csak azt látjuk, hogy a papagály kinn ül a kalitka tetején, a macsek meg benn ül a kalitkában, és nézi a madarat..Hát, picúrcica kinyitotta az ajtót, beugrott, a madár nem ilyedt meg, nem kezdett repkedni, caspkodni, hanem szépen, halkan kimászott a kalitkából.XD -
#3861 Tök fura mennyire mások a cicák. Nekem kettő van, egyik nemrég töltötte be az első évét, másik már jóval idősebb, hat vagy hét éves lehet. Budapesten lakom, és elég jó fekvésű a lakás, pont rálátunk a Gellért-hegyre, ezért mint ma is, a tűzijátékhoz ki sem kell mozdulni. Amikor elkezdődött mindketten megijedtek és az idősebb szokásához híven egyből elmenekült. A másik cica (nálunk neki ez volt az első tűzijátéka) viszont nem bújt el, hanem kiült az ablakba nézni, aztán megunta és lefeküdt aludni.
A nagyobbik még mindig "retteg", ő ugyanígy fél a vihartól, és mindenfajta hangos dologtól. A kicsi nem, ő ezekre inkább kiváncsi. Viszont ahogy előkerül a porszívó már a puszta látványától kisebb szívrohamot kap, és órákig stresszben van. A nagyobbat ez meg pont nem érdekli, tőle mehetne egész nap :D -
#3860 Külsős macskák könnyebben megszokják egymást. A családon belül vannak nézeteltérések sokszor. Főleg, ha az anya kandúr kölykeiről van szó, mert azokat nem tűri meg maga körül. Valószínűleg természetes védekezés a beltenyészet ellen.
Ilyenkor legjobb a kipécézett macskának gazdát keresni. Gyanítom ha teheti már elköltözött volna, de zárt lakásból nem sikerül.
Nálam azért van béke, mert a nőstények ivarzását gátlom, emellett a macskák házon kívül és belül egyaránt lehetnek. Így akik nem kedvelik egymást nem kell, hogy találkozzanak. Enni is külön járnak. -
#3859 Hihetetlen ilyet en meg nem lattam soha...nagyon sok macskank volt eddig.. volt mikor egyszerre 7... volt mikor csak 3, de a mostani 5 nem akarja egymast megszokni!!!!
mar lassan fel eve ossze vannak zarva ebbe a lakasba ( ket emeletes lakas) minden nap latjak egymast 5 millioszor es megis elkerulik egymast vagy ha ugy adodik akkor szettepik egymast de ugy hogy bekakilnak bepisilnek, neha folyik a ver...
kajalasnal nem nagyon zaklatjak egymast. neha 2 meteren belul is lefekszenek anelkul hogy zaklatnak egymast. De nemtom mit tegyunk. Eddigi macskaink mindig megszoktak egymast eleg hamar idon belule.. max 1 honap..
amugy ezek apa-anya es ket gyerekuk... csak a gyerekek a felesegemnel laktak par honapig, de most ujra egyutt a csalad
ja elozo heten 300 dollaros mutetet kellett vegrehajtani a kisfiun mert olyat verekedtek hogy golfabdanyi dzsuva alakult ki a hatan a macskanak.. nem tudodd felegyenesedni sem. kuszva jart mindenhova
-
#3858 Ha úgy jársz, mint én, már fel se fog tűnni.
Bár azt ma látnod kellett volna, mikor a 10 centis macska kétlábon állva, felemelt mancsokkal ijesztgetett 3 kutyát... -
#3857 Jólvan akkor:)mostmár alakulnak a dolgok:):) -
#3856 Ha bántani akarná, azt is tenné. Fújna, prüszkölne, morogna és iszonynagy pofonokat leosztana. Minden más játék. Egészen kicsi macskák is tudnak irdatlan nagy visítást csapni játék közben. -
#3855 Ilyenkor 2 nemnagyot, de rácsapsz a fenekére, hogy értse, hogy akkor most mivan..Megszokja, hogy nemszabad, és nemfogja...