5735
  • Shortstop
    nagyon aranyos kis cicus :) fehér zoknikkal :)
  • poppe
    árányós kíccícá
  • chhaya #4092
    hálából teszek fel pár képet. :) két cuki, egy gyilkolós és egyet csak úgy.

• Czdano
    Hogyha engem megkarmolt a cicám, egyszerüen lefröcsköltem vízzel, az nem fájt neki, de tudta hogy galibát okozott tudom ajánlani mindenkinek :DD
  • chhaya #4090
    köszönöm a tanácsokat. :)
  • Shortstop
    hát igen ha valamit kapni szeretnénk akkor azért tenni is kell.
  • NessieGraf
    Sokkal ritkábban találkozom a tiédhez hasonló hozzáállással mint szeretném és mint kéne.

Sok más témába is vág, de a macskákkal kapcsolatban szintén alapvető (ahogy mondod is):
    - megismerés,
    - szeretet,
    - odafigyelés,
    - törődés,
    - rendszeres kommunikáció.

Akár ember, akár állat, a kapcsolatok csak ezeken az alapokon működnek. Sokszor eszembe jutott már: a szerelem ezek nélkül olyan, mint mikor megtetszik egy kölyökállat, hazaviszik, dajkálják, aztán felnőttnek kidobják. A szerencsétlen jószágnak meg elképzelése nincs mi történt. Eszébe se jut, hogy őt nem szerették - hiszen ő önzetlenül, tiszta szívből tette - csak átmeneti fellángolás volt.
  • Shortstop
    ha rákapott és fáj szisszenj fel, jelezd hogy neked ez fájt.
    magától a cica sajnos nem tudja hogy az ember bőre vékony mint a papír. Azt gondolja a miénk olyan mint az övé és ezért enged meg magának akkora határt.

beszélés neki pedig nagyon fontos. szavaidat nem is érti de a hangsúly nagyon fontos. hangsúly és talán a mimika is. nagyon okos állatok, elég sokmindent képesek megérteni. olyanok mint a kisgyerekek, úgyis kell velük bánni.
    A miénk is vadóc volt és kellett neki 2 év mire kezelni lehetett.
  • chhaya #4086
    bár ott tartanánk már! :D
    azt nagyon szeretem, mikor rajtam alszik és dorombol.
  • chhaya #4085
    na ige, kutyánál nem kapkodom a kezem, mert nem is fáj. nem harapja tiszta erőből. :D
    igazából próbáltam már az arrébbrakást nagyon sokszor, mert nem akartam bántani, de azt le se sz... az orra koppintásra se nagyon érdekli, hogy mit szeretnék neki megtiltani, csak ráadásul még agresszív is lesz.
    de ígyekszem türelmes lenni. :)
  • Kandurex
    kicsiként ilyen, gyak. vadászni tanul amikor téged marcangol, ez ösztön, nem lehet kiirtani, viszont 2-3 hónap múlva majd lenyugszik,....akkor majd az fog hiányozni ám :) "tetves dög, egész nap döglik" címszó alatt :)
  • NessieGraf
    Kezeld úgy, mintha kutya lenne. A kutyával játszol ott se kapkodod a kezed. Amikor macskával játszol és látod hogy ő mozdul, azonnal állítsd meg a kezedet.

Simogasd, dicsérd meg, ha kedvedre tesz (kis nasival támogatni szabad, de ez napi szinten az egy szelet párizsinál ne legyen több - a nasi beszámítandó a kapott étel mennyiségébe). Fújj, vagy mordulj rá bátran, ha nem viselkedik megfelelően.

Tarkónál arrébbrakásra ugyanúgy reagálnak, mint a kutyák.

Már sok éve van macskám, időnként létszámon felül, de cicc nem hagyta el a számat soha. Fütyülére is remekül jönnek, a ciccegő idegent meg le se...

Érdemes vele beszélgetni. Mint a gyereknek mondhatod, most mit csinálsz, mi történik a közeljövőben. Evéskor ki szoktam jelenteni: enyém. Vársz a sorodra. Eleinte volt fújás, morgás, orrakoppintás, de már szóra is megy.

Szeretik a a mondókákat, főleg, ha róluk szól. :D
  • chhaya #4082
    hogy kell szelidíteni? nagyon vad, valószínűleg azért, mert túl korán hoztuk el az anyjától. játékból de nagyon agresszívan vadáassza a kezemet, tele vagyok állandóan harapás- és karmolásnyomokkal. asszem ha csak fél méterrel lenne nagyobb dög, már rég csak egy csonk lenne a kezem helyén. mondjuk a szülei nem szobamacskák voltak, ő meg lakásban él, de ez ellen nem nagyon tudok mit tenni. :S amikor jóllakott, vagy álmos és rajtam akar aludni, akkor persze nagyon édes, dorombolós-hízelgős gombóc lesz, de egyik pillanatról a másikra bevadul, minden ok nélkül. erről hogy lehetne leszoktatni?
    még sosem volt macskám, kutyákhoz vagyok szokva, fura nekem. :S
  • NessieGraf
    Láttad volna az előző menetemet :D 10 cicagyerek, vs 3 1,5 éves vizsloid. Utóbbiak imádják a macskákat. Sorra levadászták és tisztába tették a kicsiket.

Árnyat látnád, behalnál rajta. Félhosszú szőr, fekete. 4 fehér papucs, szájszél és bajusz fehér, a szája szélétől fehér csík lefelé, nyakban háromszög alakú fehér kendő. mintha a tej most csurgott volna a nyakába.

Amikor unja a kutyákat, bemegy a szekrény alá. Nem látszik belőle más, csak a papucsai. Olyan, mint egy pantomim.
  • Shortstop
    házőrzőt ismerem. miénk is ilyen. mikor valaki csenget megy az ajtóhoz és morog hangosan (elég félelmetes hangja van) aztán mikor valaki idegen számára nem hallgat arra hogy szépen lassan mozogjon és ódanyúl gyorsan hogy jajjsziacicus akkor már egy fújássaál és kaparással lesz gazdagabb.
    persze ilyenkor a macska a hibás. istenem sohasem fogom megérteni az emberi lelket.

Az intelligenciájukról is lehetne napokat írni de most inkább abba nem...

Sokan azért nem szeretik mert lelkileg, természetileg nagyon közel állnak az emberhez. De nekem mondhat bárki bármit. A természet legnagyobb ajándékai ezek az állatok!
  • NessieGraf
    Nem hiszem. Elég jól beszélnek. Kb. egy átlagos kocsmajáró szókincsén felül. Akit szeretnek, annak sokmindent megtesznek. Az enyémek hallgatnak a nevükre. Ha ételt látnak nálam, amire azt mondom: enyém, leülnek sorban, mint a kutyák.

De Pöntömmel nem tudom megértetni: az orrom az arcom része, ne akarja leszedni folyton. :D

A wc lehúzós gondolom játékból kezdte, aztán rászokott, mert elment tőle a büdös. Elég tiszta állatok, van esélye.

A házőrzős egy rigolyás kandúr volt. A kapuoszlopon szeretett aludni és utálta, ha megzavarták a szunyókálását.

Az apport játék. Az meg a felnőtt macskának is megy.
  • Molnibalage
    Malőr?: :)
  • NessieGraf
    A macskák nem gonoszak. Csak önfejűek. És lehet őket szelidíteni. Még apportírozót is láttam. Házőrzőt is (durva). És olyat, aki lehúzta a wc-t maga után.
  • chhaya #4076
    egy gonosz kis dög, most már tudom. :/
  • NessieGraf
    Ez még csak Pamacska. Nagyon ari.
  • chhaya #4074
    Pamacs. ^^
  • NessieGraf
    06-30 9372170, 06-1 3197314 Dr. Lakatos Béla
  • Cicagazdi
    Sziasztok!
    Az orvos szerint a macskák fogínygyulladásának van egy háttérbetegsége,ami gyakorlatilag gyógyíthatatlan.
    Most ez vicc,vagy valóban így van?
    Mert az oltás amit már kétszer beadott neki együtt 6000 Ft volt, és egy hétig jól volt a macsek,aztán ismét berekedt.Most is be van,és kérdeztem a tablettát,azt mondta nem jó megoldás,oltani kell,időközönként újra és újra begyullad majd az ínye,sosem múlik el.Ha most leviszem,biztos megint beoltja,és kezdődik elölről.
    Vigyem másik orvoshoz?
    Segítsetek
  • NessieGraf
    Mára ugyanakkora a szája, mint alapból. :D Állapota javul a pihenéssel, komoly sérülése nincs.

Hógolyók az ágyamon randalíroztak, mire hazaértem.

Aki állatfarmot emlegetett: ne vágyj rá nagyon, csak, ha többedmagaddal hasonló hozzáállásúak vagytok.

Nemcsak azért, mert nem kevésbe kerül, hanem azért, mert sok állat mellett sokkal szigorúbbnak kell lenni, különben nincs rend. És mindnek szüksége van rád, a törődésedre, szeretetedre, dajkálásra. Gondold végig: nálam van 30 állat. Egyre 5 perc naponta dajkálásra, az 30*5=150 perc, 2,5 óra. Etetés, séta, játék, takarítás, bentlakó macskáknál alomcsere, az összesen 6 óra naponta. És még semmit se csináltál. Az én napi elfoglaltságom 12-16 óra, ha itthon dolgozom (igaz, most hajtás van). A maradék 8-ban szórakozhatok, pihenhetek, stb. Ezért jó, hogy nem egyedül vagyok mindenre, mert nem győzném. Sok állathoz az lenne jó: direkt állatokkal foglalkozó helyet csinálni, mint a Zakuszka Tanya. Amikor azt, ami most munka, kiegészítésképp lehet csinálni.

De azt gondolom, mikor a mostani munkám meghozza, amit várok tőle, elmegyek bedolgozónak a macskakutatókhoz, vagy ráveszem őket, indítsanak projektet a kutya + macska kapcsolat kutatására. Nálam lehet kezdeni, bentlakás megoldható. :D
  • zsutyesz
    cegény... :(
  • NessieGraf
    Igen, nagyon úgy néz ki. Pedig a legbékésebb kutya, csak csavarog, ha Arankával megy ki. De még a kutyák se ugatják meg, mert minddel barátságos.
  • zsutyesz
    mi történt a kutyussal? :(
    Valami vadállat megverte?
  • NessieGraf
    7 kutya és 20 macska. A 20-ból 10 gazdát keres, 2 két és fél hónapos, 3 6 hetes és ötnek most nyílik a szeme. A fogamzásgátló tabletta csak annál a nősténynél működik, aki hetente egyszer legalább hazajön. Amelyik elmegy és a 6 hetes kölyökkel, vagy szüléskor látom legközelebb, annál nemigen.
  • poppe
    neked egy egész állatfarmod van? :) kertes házam lenne nekem is lenne mindenféle állatkám :(
  • poppe
    na-na-na! egy macskának mindent szabad! :D
  • NessieGraf
    Meglett a kutya mára. Csúnyán összeverve hazajött. Törése nincs, belső sérülés meg majd kiderül. Eddig úgy tűnik nincs. A cicák közül a barátai dajkálják. Májca hozott neki pockot is. Csoki (ő egy sánta, öreg tacsi) meg előtte megy az udvaron mikor sétálni indulunk és mindent megugat. Mert vigyáz a barátjára.
  • Kandurex
  • zsutyesz
    :DD
  • NessieGraf
    Azért nem árt, ha meg is mondod neki, mit akarsz. Tapasztalatom:
    1. Ha fütyülök a kutyáimnak, előjön az összes macskám.
    2. Értik a nem és a most nem kifejezéseket. De volt hozzá némelyiknek repülés oktatás is (grabancnál megfog, lendítve arrébbküld).
    3. Szoktam velük beszélgetni, kérdezgetni őket. Megmondják, megmutatják a dolgokat. Csak nekem volt nehéz megtanulni a macskaszavakat, mert nemcsak a hangsorok, néha a hangsúlyok is számítanak.

Mondjuk tegnap, mikor az elcsavargott kutyámat kerestem egy macskacsapattal körülöttem, nem kicsit lehetett vicces látvány.
  • zsutyesz
    örülök, h meglett, már kezdtem aggódni :)
  • chhaya #4059
    várom már, hogy elunja. :D
    tényleg nem vesz célzásnak eddig igazából semmilyen korlátozást.
  • NessieGraf
    1. Tapsol, rászól, orra koppint. Macska nagyjából le... de egy idő után elunja, ha mindig.
    2. Ha szerencséd van, anyahiány és leszokik róla magától. Ha nem, otthon viselj darócot, mint jómagam.
  • ancsa0308
    Sziasztok!
    Meglett a cicánk.:) D.u-án mikor hazaértem már itt várt.
    Köszi mindenkinek aki írt.:)
  • chhaya #4056
    hogy lehet leszoktatni a 6-7 hetes kismacskát az asztalra mászásról? és arról, hogy bolyhosra dagassza a ruháimat?
  • NessieGraf
    A macska nem hülye. Hazatalál. Nekem van olyan macskám, 12 km-ről jött haza másfél óra alatt.