5735
-
#4134 Normális ember tudja, hogy amelyik macska szelíd, annak gazdája van és nem fogják elvinni.
Viszont bizonyos szempontból jogos a feltételezés, mert van két fajta ember, aki veszélyes, és mindkettő eléggé szörnyű:
1. Kisebbségi, nagyon szegény, szocializálatlan ember. Általában van lakhelye, még ha csak egy viskóról van is szó. Nagyon ritka, és mérsékelten lakott területre nem igazán mer bemenni, pláne ha sokan is mászkálnak. Nem részletezem miért visznek el állatokat. Ha mégis előfordul ilyen a környéken, akkor célszerű "kulturáltan" megbeszélni vele a dolgokat. Ha a szomszédban lakik akkor az gáz.
2. Na ő a veszélyes. Állatvédő szervezetek "gyűjtő" névvel illetik őket. Többnyire rögeszmés, nagyon idős asszonyokról van szó, akik abban a hitben élnek, hogy minden utcán élő macska veszélynek van kitéve, és ő jószívűen "befogadja", értsd. hazaviszi, bezárja. Az már persze kimarad a nagy jószívűségből hogy etetni is kell az állatot, pláne ha több 10 állatról van szó, a körülményekről meg ne beszéljünk.
Ettől függetlenül nem kell félni, mert mindkettő ritka fajta, és az emberek többsége, amelyik cicabarát, beéri egy kis simálással és továbbmegy. A macska meg helyhez kötődik, szóval, ha követ is valakit egy darabon, utána vissza fog menni.
(Na meg a kutyánál és a macskánál nincs jobb emberismerő lény, tudja hogy kit kell elkerülni) -
#4133 mekharapta ;o -
#4132 Viccet félretéve: 5 fiatal kandúr van, nem picik és kicsik, akiknek gazda kéne, mert nemsokára a nőstények elzavarják őket itthonról. Egyébként holnap találkozom egy ismerőssel, aki sokkal közelebb lakik hozzád, mint én. Megkérdezem, hogy mikor felém jön nemsoká bevállal-e macskafuvart, ha így érdekel. -
#4131 Szegedről van ide közvetlen busz is. :D -
#4130 Okés. Gondoltunk már rá, hogy beszerzünk egy másik macsekot Pamacs mellé, de asszem Szegedről nem fogunk Gyöngyösig felautózni. :) Kár, hogy tőlünk messze laksz. -
#4129 Atkár, Gyöngyös mellett van. Pestről busszal 3/4 óra. -
#4128 A "nálad" konkrétabban (illetve helyileg) mit takar?
-
#4127 Leginkább sehogy nem lehet ilyesmire rávenni. Meg azt hiszem, hogy akik felveszik, simogatják nem akarták elvinni. Ráadásul elkezdődött a tavaszi párzás ideje.
Szomszédodnak meg megmondhatod: remekbe szabott fiatal kandúrok keresnek gazdát nálam. Van köztük olyan, amelyik már most felnőtt méret a kora ellenére. Van fekete, malacfarokkal; borzarcú fekete-fehér; nem albínó rövidszőrű fehér; és cirmos-fehéer. -
#4126 Hogy lehet a macskot rávenni, hogy idegenekkel ne legyen annyira barátságos? A lakásba nem zárhatom be, hogy el ne lopják, mert megőrül, a szülei nem szobamacskák voltak, megvadul, ha nem mehet ki rohangálni. De egyre nagyobb sétákat tesz, plusz bárkinek hagyja magát megfogni, és félek, hogy egyszer elviszik. Már az idióta szomszéd is bejelentette, hogy ő igényt tart rá, ha ennyire nem tudunk rá vigyázni. Hogy lehet egy macskára vigyázni?? -
#4125 pont nemrég mondták a tv-ben, hogy az a probléma, hogy a gazdik azt hiszik, h a féreghajtás nem fontos -
#4124 Féreghajtás: kölyöknek két hetente, felnőttnek 2-3 havonta. -
phoenix1 #4123 Nagyon aranyos, de még milyen virgonc ahogy látom a harmadik képen. :p :xD -
#4122 féreghajtó annyira szerintem nem fontos, csak az elején de akkor rendszeresen 1 évig.
van ilyen cicafű, meg speckó virágok amiket lehet kapni direkt cicáknak. nekünk azt mondták hogy próbáljuk ki bevált, ez volt a problémája a cicának. már elég régen hányt utoljára... -
#4121 Egyáltalán mit kap? Milyen az állaga annak, amit hány? Változott-e a széklete? Hány-e étkezéseken kívül is? Mikor volt féreghajtva? Iszik-e? Milyen a kedélyállapota, viselkedése?
Ezeket fogja kérdezni az orvos. -
#4120 talán ha elvinnéd egy állatorvoshoz, az meg tudná mondani... -
Cicagazdi #4119 Sziasztok!
Van egy 7 hónapos kandúr kismacskám, és rendszeresen kihányja az ennivalót amit kap. Nem kap túl sűrűn,naponta maximum kétszer az utóbbi időben.Mi lehet a baja?Az hogy habzsolja az ennivalót,vagy esetleg beteg?
Előre is köszönöm! -
#4118 csak szereti a kéz, mely eteti :P -
#4117 ez kérem nem macska, ez tank -
#4116 "letépem az arcod!" -
#4115 Józsi ha nemmondod meg hol az a 200liter kanadai csempészett viszki,Csótány Joe kitapossa a beledet -
#4114 Huhh, macskám kb ugyanígy szokott engem méregetni, a hátamon is feláll tőle a szőr. :Ð -
#4113 Így neveltem: D -
#4112 Elég "maffiásmorcos" tekintete van. :) -
#4111 Picikém újévalakalából befenyÍt mindenkit: D
-
#4110 igen, tom... már volt itt korábban, csak ezek friss képek... -
#4109 Bazmeg :(
Az én frici-m is pont ugyan Így nézett ki :(
-
#4108 fricikém
-
#4107 Most nagyon utálom, hogy mobillal nem lehet este fényképezni. Akkor láthatnátok, mi az, ami valószínűtlen és mi az, amin egy órája nevetek.
Valószínűtlen 1: Tollaslabda. Macska eredetileg, 2 hónapos, hosszú lesz a szőre, mint a maine coonnak. Kijött az ős. Attól tollas. Labda meg attól, nem tudnám megmondani hosszabb, vagy szélesebb. De az biztos, még egy kicsit eszik ma, nem fog leérni a lába a pocakjától.
Valószínűtlen 2: Pöntöm. Fekete kandúr, csavaros malac? spicc? farokkal.
Adalék: Borz. Ő is macska, csak majdnem olyan a feje mintája, mint egy borzé, vagy lehet félresikerült álarc. Kinézet: a spicces és a hóbályos között.
Már egy ideje gondolkodom, hogyan jutnak ki este a kutyák. Ma megtudtam. Pöntöm kinyitja az ajtót. És besétálnak Borzzal, mint két spicces dzsentri, egymásnak dőlve. Egy malacfarkú és egy borzarcú. Kész. Csak az "Akácos út..." hiányzott. De ahogy én őket ismerem, az se biztos, hogy sokáig várat magára. -
#4106 Nagyon szép^^ -
(bocsánat a rossz minőségért!)
Ja amúgy ő Mirci..5 éves kiscsaj..de olyan rossz mint egy...nagyon rosszcsont:) -
#4104 nagyon szép! -
#4103 a török macskák meg a pszt-re jönnek, nem a cicc-re :D -
#4102 :)))
az én kutyám is tud dorombolni, pedig mellette sosem volt macska. :)) -
#4101 Most van néhány aprómacska nálam. Most kezdtek enni, még vagy két hét gazdát kereshetnek maguknak Karácsonyra. :D
Az egyik ma állt a triumvirátus előtt és hisztizett. Amikor az egyik kutya végre lefeküdt, boldogan felmászott rá aludni.
Ilyenkor haláliak, mikor kezdenek ismerkedni. Csoki az egyetlen, akinek túlérnek a bokáján (tacskó), de vele még nem találkoztak.
A triumvirátus: Ludas, Matyi és Csillag. 1,5 évesek, szukák. Anyjuk magyar vizsla, erdélyi kopó keverék, apjuk magyar vizsla, ír szetter keverék. Szóval vizsloidok, feketék.
Imádják a macskákat, a kicsiket rendre tisztába teszik. A viselkedésükről az első kettő neve mindent elárul. Matyi csak azért Matyi, mert két kutya is lehet mindenben ludas, de mégse hívhatom őket egyformán.
Mondjuk én is meggondolnám a helyükben a macskákkal jó viszonyt, mert néhány macskámon meglátszik a Maine Coon beütés - méretre. Marci (most itt az ölemben) az egyik, aki olyan 7 kg körül van. De nem kövér. A legnagyobb eddig Kacor - más gazdánál él - ő 1 évesen 10 kg volt. Felnőttnek 12 körül. Ilyen méretű macskáktól nincs az a kutya, aki bevállal egy-két pofont.
Azért így, hogy csak olyan kutya van nálam, aki mellett mindig volt macska és fordítva, viselkedés alapján nemigen tudom eldönteni, melyik faj változott többet.
Csoki tud dorombolni. Aranka az ölemben szeret feküdni. Konorr egeret, pockot fog rendszeresen. Sorolhatnám, létszám is, példa is.
A macskák farkcsóválva várnak haza. Ismerik az ül + vár kifejezést. És füttyszóra jönnek. -
#4100 Kutyával ez sokkal hatásosabb. Főleg, amikor 5 percenként hátranyalta szegény cicák fülét :D -
#4099 Ha végképp nem bírsz vele, vigyél mellé még egy macskát :D -
#4098 a kép készítése óta már eltelt egy hónap, és én is észrevettem rajta, hogy egyre ügyesebb. és félelmetesebb. :) -
#4097 Azért bírnám, ha nem rajtam gyakorolnák a fáramászást a legkisebbek :D -
#4096 mint a természetfilmekben is mondják. "ilyenkor még csak a játék" -
#4095 Ez, amit gyilkolósnak mondasz, messze egy szelíd, játékos cica. Ilyen korban még nem tudják jól koordinálni a mozgásukat, a fogást, harapást. Ez a hamar múló változat. Kb. egy hónap még.