Drasztikus GPRS árváltozások a Vodafone-nál

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Taranov
Botond! Milyen csomagod van a Pannonnál?
Nekem Optimum, nem 5 és 25 Ft közötti, de azért elég jó, és a havidíj fele lebeszélhetõ, és a Pannont elég korrekt cégnek ismertem meg.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Botond
igen igen,kilóg a seggem a gatyából,de ha nagy leszek én is ilyen szeretnék pénzes kisköcsög lenni,aki oszthatja az észt a szegény népeknek,hogy nem kell itt filléreskedni,én havi 62milliárdot keresek,majd csak ti is kigazdálkodjátok a 2 minimálbérbõl vhogy a 7es bmwre valót LOL
Botond
hát nekem mobilpercdíjaim az 5 és 25forint közé esnek,mert kedvezményes csomagom van a pannonnál,szal vodapercdíjak nálam a rablás kategóriába esnek,úgyhogy az alapdíjért én más szolgáltatást nem kapok igaz én 'csak' havi 4800at fizettem a vodának eddig
Taranov
Lol.
Nagyon paraszt vagy.
Hol kapsz egy faluban netet 6 ezerért és milyet???
NEvetséges proligyerek.

KISPOLGÁR

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Botond
na ne viccelj,havi 6ezer az nem teljesen ingyen van,hanem havi 6ezerért,és mondjuk azt gondolom tudod,hogy vodanet feltöltési sebessége max 9,600bps,letöltése lehet 55,6kbps,ha jó telcsid van(nekem az van,de ez egy 100as volt),de a kommersz ericsonnal amivel adták a birkáknak vmi 44kbps a letöltés,na most azért az nem fele olyanjó mint az adsl,az ára meg fele,szal ha vmirõl fingod nincs inkább ne pofázz bele hülyegyerek
Taranov
Igen, jobban esett.

Taranov
Ha nincs ADSL akkor igen.
Akkor dupla annyiért egy fele olyan jót, de 20k, ha beleszámítod a voda díját, de azt igazából nem szabad beleszámítani, mert azért a net lehetõségén kívül más szolgáltatást is kapsz.
Pl. lehet telefonálni is, és a voda percdíjai elég jók.

Botond
mert hülye vagy,de errõl nem én tehetek...persze ha neked jobban esett 80kval támogatni a fatávot 30 helyett szíved joga....
Taranov
Havi 6 ezerért kaptál netet egy éven át.
ilyen bonyolult dolgokat már nem tudsz megérteni?
Havi 6 ezerért net teljesen ingyen van, nem kapsz azalatt sehonnan.

Botond
igen,ez így lenne,ha a vodafone gprs olyan minõségû lenne amilyen,de nem olyan,szakad néha nincs térerõ+az a havi 16,5k inkább 20k,mert ugye még mindig van havidíj is a vodánál,és akkor 2x annyiért mint az adsl kapsz egy fele olyan minõségû szolgáltatást,hát igen ez a jövõ...
Taranov
TE komolyan ilyen hülye vagy? Vagy csak tetteted??

Taranov
ISTENEM, DE MILYEN VAGY MÁR???
Biztos van kedvezmény 5 éve, 10 éve, 20 éve, 1000 éve, de én nem rendeltem meg.
Érted?

Taranov
Nem tudom, a 80000 Ft-os netem a 25%-os árcsökkentés elõtt volt, és azért jó ha tudod, hogy én sem tartottam túl jutányosnak.

Botond
tudod mi a különbség a hónap és az év között?mert én havi 6kt írtam,te olvasó bajnok
Botond
kedvencszámnet vagy mi a csomag neve
Taranov
Te úgy gondolkozol a pénzrõl mint egy hajléktalan, komolyan. (bár nem tudom, hogy õ hogy gondolkozik...)
Te 100 Ft-os egységekben számolod a pénzt?

6000 Ft-ért netet egy éven keresztül...az marha nagy mázli, és net viszonylatban teljesen ingyen van.

Botond
8000es kedvezmény vagy 5 éve van,az tuti
Taranov
Nekem nem volt semmilyen 100 órás, vagy 8000 Ft-os kedvezményem, csak a hatóságilag szabályozott internet percdíjakat fizettem.

Taranov
nem én nem tudok olvasni, hanem te vagy egy logikátlan iq-harcos.
gondolj már bele, hogy a vodanet nem szûnik meg, hanem 200 Mbyte-ot tudsz vele forgalmazni ennyi pénzért.
Elõfizetsz Sky DSL-re, és azzal korlátlanul egy csomót tölthetsz le, és a feltöltésre meg elég 200 Mbyte, nekem senki ne mondja, hogy nem.
Havi ca. 16500-ból kurva gyorsan tudsz letölteni, és teljesen korlátlan!!
Érted már, Botondkám?

Botond
gondolom ez nem a fatáv adókörzete,mert ott 1000éve van,hogy egy számra 80%os kedvezmény van 8000ftos havidíjért,ezzel a 'kedvezménnyel' a korlátlan dialup(csúcsidõben 1,2ft/perc,azon kívül 60fillér/perc) max 30000pénz...vivendinél meg most van havi 200óra,külön vonalat adnak hozzá,csak azt nem tom idõben hogy van korlátozva...
Kandurex
Örülök, lehet, hogy holnap meka helyett a voda felé fogok hajlongani 😞. Még, még akarok fizetni....alah...mijenalah!?....voda....vode.
Csak hülyéskedek.- Mindenesetre nincsenek jó helyzetben azok akik teszem nem tudnak havi 80e ft,- bele invesztálni a NET-be. Mikrohullám sincs mindenhol, sõt, szinte azt is lehet mondani, hogy sehol. Ja, és ugye pedig volt egy 25%-s árcsökkentés is, mennyi lenne enékül a net!?

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Botond
havi 5000ft esetleg aki telcsit is vett annak teljes havidíjjal 6000+a telcsi maga az nem ingyen van!te teljesen hülye vagy?elkapsz egy félmondatot vkitõl és azt szajkózod vissza?gratula
Botond
látom te se tudsz olvasni...ahhoz kell modemes internet,a skydsl csak a letöltés része,a feltöltés más módon folyik, pl lehetne vodanettel is,de többnyire modemre gondoltak,szal skydsl dupla költség,ismét egy vmi amire a nagyonhülyék hivatkozhatnak,hogy nesze itt van,közben nincs is,csak ha a modemest bírod fizetni...
Taranov
Baazzeg, örüljetek, hogy kaptatok egy évig ingyen netet!

Taranov
Barátom!!! Én 2002. július elsejétõl 2003. május 9-ig havonta 85-90 ezer forintos matáv számlát kaptam, amibõl 80 ezer az internet volt minden hónapban, és még pluszba pannon számlát is kaptam.
Nem remeg a kezem, te nem látod át, hogy nincs mikró a Pilisben mindenhol (ugyanis ez Pilisjászfalun volt) és a vodafone meg nem volt elég gyors nekem.

Botond
"Meddig garantálja a Vodafone a GPRS szolgáltatás havidíját?
2003. július 13-ig fix havidíjjal veheto igénybe a GPRS." elnézést,ez volt a szerzõdésben,és a honlapon is kinn volt+a reklámokban is elhangzott,szal hogy vki nem tud olvasni arról a voda igazán nem tehet...és még egy bónusz napot is kapunk :-)
Botond
ausztriában az új mobilszolgáltató 1centes percdíjjal(beszélgetés ,hétvégén) dolgozik,gondolom nem veszteségesen,szal engem ne fárasszál már hogy 17ft nem sok,amikor 2,50bõl is 1,50 a hasznuk...
Taranov
Mindenhol van Matáv Sky DSL!

Taranov
Teljes mértékben igazad van!

Botond
na de ahol nincs csak voda vagy matáv ott mivan?beállunk a falu közepére a templom elé,és hajtogatjuk,hogy mikro mikro??most elmondanám,hogy nem csak Pest körül vannak falvak,hanem máshol is az országban....egyébként benne volt a szerzõdésben,hogy júni23-ig garantálják a fix havidíjat,és már akkor is suttogták emberek,hogy csak azért korlátlan,mert egyenlõre nem bírják mérni az adatforgalmat(hitelesen ofc),mikor tudták jött is az 1gigás korlát,most meg tovább mennek,ahogy megmondták elõre...én 2 évre szerzõdtem,telcsit nem vettem,szal havidíj felezõdött rászámoltam a gprs-t e hónapig,emellett kiszámoltam,hogy mennyi lenne modemmel(jóval több)+vettem,hogy modemmel éjszakázni kell,én meg olyankor alunni szeretek,úgyhogy összeségében megérte,most még fizetgetek egy darabig 1500pénzt havonta(mondjuk,hogy részletfizetés volt az eddigi netre),aztán,ha lejár a 2 év lemondom a faszba,nem nagy kaland,fatáv becsókolhat,úgyis kelek minden reggel 4-5-6kor nézek pár hírt küldök pár levelet,fizetek havi 400ft internetre,és benyalhatnak az összes távközlési cégek...
Taranov
Hát ezért mondom.
Ha biztosra akarsz menni, nem írsz alá ilyen szerzõdést.

Észre kéne venni, hogy a Voda GPRS szolgáltatása így is isssszonyatosan jó árban marad!

Pannon, átalánydíjas GPRS:

Havidíj: 6.400 Ft, forgalmi díj nincs

Korlátozások:
- hétköznap csak 21h-07h közt használható
- Maximum 300 Mbyte

Westel Domino Internet:

Havidíj: 2500 Ft, +
csúcsidõben (7h-20h) : 7Ft/10 Kilobyte
csúcsidõn kívül (20h-22h + hétvége) : 3 Ft/10 Kilobyte
éjszaka (22h-07h) : 0,3Ft/10 Kilobyte

Pannonnál 6.400-at fizetsz havonta 300 Mbyte-ért, a Westelnél 300 Mbyte napközben 140.000 Ft, csúcsidõn kívül 60.000 Ft, éjszakai használat esetén 6.000 Ft!

GPRS netet nem töltögetésre kell használni, hahó!
Komolyan, mindenki mindent ingyen akar, jaj most mi lesz nem tudom letölteni a legújabb mozifilmet/játékot/utilityt...
Basszus, ha valamit nem engedhetsz meg magadnak, akkor fogadd el, hogy nem engedheted meg magadnak, és próbálj meg tenni valamit!

Persze sokkal egyszerûbb a Vodafone-t/Matáv-ot/Vivendi-t hibáztatni azért, mert nem tudjátok az X százezer Ft-os szoftvereket letölteni a kedvenc warezoldalatokról.
Ezzel a mentalitással nem sokra fogtok menni az életben.

Na lehet anyázni! 😊

TcHeeCo

Kandurex
Nem megfelelõ a szerzõdés? Miért? csak annyit írtam, hogy az árváltozás jogát fent tartom.., ezt szinte minden szolgáltató, kiskeres, egyéb üzletes ect. ráfirkálja szerzõdésére.

Laalee
de amugy amikor elindult ez az egesz vodka-gprs, megmondták, hogy magyarországon ismeretlen az adatforgalom után fizetek, és pár évig átalánydíjas lesz, aztán fokozatosan attérnek. elõször bejött az 1 giga után nincs net, majd a forgalom után fizetek, õk sem a szeretetszolgálat. meg lehet nézni vesztelnél a gprs árakat, vagy pannonnal.

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Taranov
és nem vagyunk az EU-tagjai.

Taranov
Hát ezt csak úgy lehet kivédeni, hogy megnézed a szerzõdést, ha nem megfelelõ, nem írod alá.
A fogyasztóvédelem meg mindig a nagyvállalatokat támogatja.
MSZP-kormány van barátom!

Kandurex
Igen, be vannak védve szerzõdés ügyileg, viszont a fogyasztóvédelem esetleg felléphet ellenük. Mert teszem azt, holnap meghirdettem, hogy Full-os PC-ket adok el mondjuk abszolult nagyker áron (150-200e Ft,-) 2 éves részlet fizetésre (természetesen meghagyom a szerzõdésben az árváltozás lehetõségét) Aztán a második év elején változatatok és adom 800e Ft,- ért. Nos? Biznisz? A javából!

Taranov
Szép, szép, de nem lehet sikeresen perelni, mert teljesen jogszerûen és megfontoltan csináltak mindent.
Nagy valószínûséggel õk ezt így tervezték már tavaly is.
Nem lehet mit tenni, attól, hogy etikátlan, még nincs benne semmi törvényellenes vagy szabálytalan.

Kandurex
Beraknám a supergamez-os kommentárt (amivel maximális egyetértek, bár csekély a valószínûsége, hogy hõn szeretet kormányunk bárminemû lépést is fog kezdeményezni az ügyben)) azoknak aki védik (xarfone-t), mert akárhonnan is nézzük ez minden szempontból etikátlan és a fogyasztók teljes hülyének nézése, kirablása. Ha valaki perre vinné az esetet, ebben a kommentárban talál kiinduló pontokat.....

"Fejlettebb demokráciákban a hatóságok, vagy a politika bizonyára fellépnének egy olyan céggel szemben, amely egy évvel ezelõtt az általánydíjas Internet akciójával gyûjtött (Internet) elõfizetõket, majd egy év múlva ezen ügyfeleket akarja anyagilag kifosztani. A Vodafone él a szerzõdésben deklarált jogaival és módosíthatja az elõfizetés feltételeit. Minden jogszerû, minden szerzõdésszerû, de az már más kérdés, hogy ez az intézkedés mennyire etikus azokkal a felhasználókkal szemben, akik a reklám hatására INTERNETEZNI vásároltak elõfizetést, egy éves, esetleg két éves hûségszerzõdéssel...

Magyarországon, egy-két erõtlen civil kezdeményezésen kívül, természetesen ennek sem lesz hatósági, vagy politikai visszhangja, miért is lenne, ha egy ennél sokkal nagyobb "kaliberû" ügyben korábban, a szakminisztérium nemhogy tétlenül nézte, hanem még segédkezett is a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatónk ámokfutásában. "

Taranov
magátõl értetõdõen

NA ezért nem kötök két éves szerzõdést wazz.

Patesz
Mi az elsõk közöt vettün vodafone elõfizetésû GPRS telefont és a szerzõdésben nekünk korlátlan volt a havi adatforgalom és 3125 forint. Akor ez a drágulás ránk is vonatkozik????

Taranov
-------
befejeztem a hozzászólást, jó éjt
-------

Taranov
Mit kell síránkozni, tényleg?

Ha a 200 Megát lehasználjátok, vagy max. 500-at, és utána a hónap hátralévõ felében modemeztek, elég jó lesz.

Ne felejtsétek el, hogy vezetékesnél is elég komoly kedvezmények vannak a Matávnál!

Taranov
Örülj, hogy tölthetsz le, és nem kell mindent megvenni. Ha mindent megvennél, nem lenne gond a net, a vodás jó lenne csetre, softcore fórumozásra, emilezésre.
A matáv jó lenne driverek letöltésére, (mert ugye azt külön nem tudod megvenni) és hardcore böngészésre rövid ideig.
Ugyebár lehet a kettõt felváltva használni, mert a vezetékes telefonosnál nincs havi fix internetdíj.

Taranov
ne is mondd, nálam havi 80 ezer volt csak a telefonos net, május elejéig 😞(((

Taranov
Komolyan gondolod, hogy törvénytelenül tette ezt?
Abba gondolj csak bele, hogy nem hülyék, a matáv sem hülye.
Egyszerûen csak jó a marketingtaktikájuk.

Taranov
Sok hozzászólás? Eddig 78 db!!

Taranov
Nem akar TÖBBMILLIÓ EMBER INTERNETEZNI!!!!

Taranov
I love Magyarország!

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! 😊