Drasztikus GPRS árváltozások a Vodafone-nál

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kandurex
"A Vodafone GPRS alapú internet elérés 20.000 felhasználója (forrás: Vodafone), az internetes társadalom, valamint a NETÉRT mély megdöbbenéssel és felháborodással fogadta a Vodafone (V.R.A.M. RT.) bejelentését, miszerint a Vodafone március 15-tõl korlátozni kívánja az elõzetesen „korlátlan internet elérést" biztosító GPRS internet szolgáltatását.
A NETÉRT szerint a Vodafone 1 Gigabyte-os adatforgalmi korlátozó lépése kapcsán felmerülhet a fogyasztók megtévesztésének és erõfölénnyel való visszaélés gyanúja,
---------------------
hiszen 2002 július 15-tõl úgy hirdették és értékesítették a Rock’n’Roll díjcsomagot, hogy az kiegészítõ opcióként „korlátlan Internet" elérést nyújt.
----------------------
(Ugye emlékszünk még az internetfüggõk csoportterápiás foglalkozására a tévéreklámokból.) A most bevezetendõ havi 1 GB korlát napi 33 megabyte adatforgalomnak felel meg, ami két-három óra átlagos böngészéssel, e-mailezéssel érhetõ el. Az 1 GB korlátozás tehát havi 60-90 óra internethasználatot engedélyez. Ez a korlátozás semmiképpen sem felel meg a „korlátlan Internet elérés" definíciójának, és a legújabb modemes internet elérés konstrukciókra emlékeztet (lásd: 40 ill. 100 óra) azzal a különbséggel, hogy míg a modemes felhasználó – ha emelt áron is – a limiten túl is forgalmazhat, a Vodafone elõfizetõi az engedélyezett adatmennyiség elérésekor on-line kapcsolat nélkül maradnak. A NETÉRT felszólitja a V.R.A.M. Rt-t, hogy vonja vissza az adatforgalmi korlátozást, és/vagy tegye lehetõvé 2002. július 15. és 2003. február 28. közt szerzõdõ ügyfelei számára - akik már az elõfizetéskor igényelték a GPRS Internet szolgáltatást - az elõfizetõi szerzõdés felbontását anélkül, hogy a hûségnyilatkozatban foglalt összeget megfizetnék. Amennyiben a Vodafone (V.R.A.M. RT.) erre nem hajlandó, a NETÉRT ezúton kinyilvánítja szándékát, hogy a rendelkezésére álló összes törvényes módon és a sajtó, a nyilvánosság eszközeivel ezt elérje. A társaság panasszal fordult a Hírközlési Döntõbizottsághoz. "

Forrás: fn.hu

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Kandurex
"A Netfelhasználók Érdekvédelmi Társasága tiltakozik a Vodafone új, forgalomfüggõ tarifarendszere miatt. "A nagy Rock'n'Roll átverés után eljött a Rock'n'roll korszak vége" címû közleményében a társaság azon véleményének ad hangot, hogy a Vodafone részérõl az egyetlen etikus döntés az lenne, ha a GPRS-re elõfizetõ és a hûségnyilatkozat (általában két éves periódus) idõtartamában lévõ elõfizetõket a hûségnyilatkozat alól szankciók nélkül engedné kilépni a szolgáltató. A társaság jogi képviselõjéhez fordult annak kiderítésére, hogy a Vodafone sértette-e jogszabályokat. "

Taranov
Teljesen igazad van, az 1 évig garantálják az azt jelenti, hogy 1 évig.
Az nem 2 és nem 3 év, se nem 4.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Taranov
az internet továbbra is elérhetõ, nem szûnt meg semmiféle internetszolgáltatás.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Taranov
Akkor jó 😊)

Kandurex
Mielõtt bele köttök Cat-be, hogy már pedig beharangozta a vodafone.... nem harangozott, ja igen vagy 2éve....

részben van csak igazad

ugyanis arról viszont igenis az állam tehet, hogy egy szolgáltató gyakorlatilag egyik hónapról a másikra megváltoztathatja önhatalmulag a saját szerzõdését (bizton állítható hogy többezer ember csak és kizárólag azért fizetett elõ hûségszerzõdéssel a vodára hogy netezhessen), és arról is, hogy széles rétegek (vidéken élõk) számára - a matáv 150ft megszüntével - ez volt az egyetlen megfizethetõ alternatíva

ez a felháborító

Patesz
Tudom hogy nem ellenségeskedésbõl mondtad.

Botond
ma láttam a tvben,hogy 'van aki egy életen át keresi a megoldást,van aki az internetet használja...informatikai és hírközlési minisztérium' LOL
Taranov
Teljesen igazad van, ezt már csak az SG-nek kéne megírni.

Taranov
Szívesen segítek neked, nem ellenségeskedésbõl mondtam, hogy nem csinálok összefoglalót, de ha honlapokat nézegetsz jobban informálódhatsz, de ha vmit nem tudsz, kérdezz csak!

Taranov
#101. hozzászólásban én is azt mondtam, hogy teljesen igaz, azt leszámítva, hogy elég rossz érzés lehet ezt a mondatot annak olvasni, aki vodanetes.

SoDI---
Basszus, ha valamit nem engedhetsz meg magadnak, akkor fogadd el, hogy nem engedheted meg magadnak

Ez egy nagy irritáló, és idegesítõ mondat.
De ettõl eltekintve tökéletesen igazad van a hozzászólásod többi részében.

ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.

Patesz
Ok megnézem. Köszi.

Taranov
és meg kell nézned, hogy milyen technológia kiépíthetõ nálad, mert ADSL-t hiába nézünk, ha ki sem építhetõ.

Taranov
nézd meg az internetszolgáltatók weblapjait, itt nehéz lenne neked összedobni egy összefoglalót.

Patesz
De nekem egy öszefoglaló kéne az öszesrõl!

Punker
Az enternetes lent van valahol....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Patesz
Más??? Nem mobilos???

Botond
#98ban van a westel+pannon internete a vodáé meg a cikkben
Patesz
Letundnátok írni a külömbözö mobilszolgáltatók árai? (Föleg olyan szolgáltatók érdekelnek ahonnan lehet internetezni)

A Vodafone augusztusra halasztotta az internetdíjak emelését
2003. június 26. - Informatika

Technikai hiba miatt a korábbi tervektõl eltérõen mégsem indítja be a Vodafone Internet Plusz nevû szolgáltatását, amely gyorsabb letöltést tesz lehetõvé a társaság internet-elõfizetõi számára. A vállalatnál csütörtök délután nem tudták megmondani, hogy várhatóan mikor válik lehetõvé a netböngészés az új technológiával - a jelenlegi szolgáltatás továbbra is üzemel. Ugyanakkor a Vodafone sajtóreferense elmondta, hogy a tegnapi bejelentésükkel ellentétben mégsem július 15-tõl, hanem csak augusztus 1-jétõl vezetik be új internetdíjaikat

Taranov
Az én megfigyelésem szerint minden változatlan!

tom..
Hellosztok! Mi különbség van a két ne között?
Mert én semmi változást nem észleltem! ráadásul a voda oldalálol eltünt az Intenet plusz-ról minden! Pedig tegnap azt irták hogy mátol él a SZOLGÁLTATÁS meg hogy le lehet tölteni valali kliens akármit! de sehol semmi!

http://android-forum.hu/

Taranov
Én '99-ben voltam New Yorkban, akkor ott 64 Kbit/sec-os internet telefondíjjal együtt volt 12, 90 $.

Taranov
1., Nem a nyugathoz hasonlítottam a net ÁRÁT, hanem a magyarországi viszonyokhoz.
2., tényleg hülyének néznek itt mindenkit, ez sajnálatos dolog, és Medgyessy a háborúban való segítségnyújtással csak fokozza ezt a helyzetet, jó ha tudod.
Nyalni akar az amerikaiaknak, és ez az ország gazdasági életének minden területére kiterjed, még az internetre is.
3., a törvények nem megfelelõek ebben az országban.

Kandurex
Egyezünk ki abban, hogy Magyarországon az Internet még mindig luxus kategória. Hiába vannak olcsóbb, kompromisszumos megoldások, sajnos még mindig messze vagyunk a nyugati megoldásoktól. 384/64Kbps eladni kint? 8000,-Ft-ért? Körbe röhögnek apám. 8000,- ért Mbites vonalat adnak!!!
Nem ám 80e ,- meg 20e,- vazz, és Taranov jön ,hogy ez ocsó meg jó, és örüljünk az "ingyér" kapott NET-nek... nem jó se nem olcsó, és ezért indult a vita is, hogy vannak cégek akik ugy érzik, hogy itt a Balkánon hülye és viszamaradott emberek élnek, akiknek fogalmuk sincs mi az az Internet....valami mágiának hiszik és lehet õket fejni (törvény mõgé bújva) mint a tehenet.

Taranov
tipikus parasztgondolkodás

Botond
gondolkoztam,de ez volt praktikusabb ide a hegyekbe,mint a hátsókerekes bmw+ezzel dolgozni is tudok(eddig 2 kocsit kellett tartanom,most elég ez az egy),és ez a fullos változat elég kényelmes meg minden,most voltam vele brüsszelben,és semmi gond nem volt,hogy elültem a seggem vagy vmi,szal jó kis gép ez,de mostmár ejtsük a témát :-)
Taranov
Jó dolog a Sky DSL, csak azt a kis logikádat vesd be, hogy kigondold mire jó.

Taranov
nem lol, ha kiveszi, szívtál.

Taranov
nagyon business class a gondolkodásod, de nem jön be, mert nem így kell felfogni, hanem úgy, hogy ha 7000 az adsl, és a vodanet 6000, akkor azoknak, akik csak emileznek, jobb a vodanet, mert az olcsóbb.
Márha 1000 ft számít. én nem tudom ki hogy van vele

Taranov
Akkor menjünk az autós topikba.

Nem igaz, az a pénz tesz ANYAGILAG GAZDAGGÁ, amit megkeresel, mert ha a bankban van a pénzed, még nem lesznek jók a körülményeid.
Inkább az a pénz tesz gazdaggá amit elköltesz, mert gazdagnak lenni azért jó, mert lesznek olyan dolgaid, amirõl a szegényebb emberek csak álmodnak.
Ha veszel egy Chryler 300 M-et például 😊)) akkor annak örülsz, hogy az van neked, nem annak, hogy ha nem veszed meg, és ülsz a pénzeden 😊

off topik vége.

Ja, és még valami.
Mazda B2500-at BMW helyett??
Legalább vmi komfortosabbon nem gondolkoztál?

off topik vége

Botond
én nem is értem igazándiból ki a célközönsége ennek a skydslnek,mert nem létezik,hogy ez vkinek megéri...ki a cég aki falun székel,hatalmas adatforgalmat bonyolít(többnyire lefelé ofc),és ki tud gazdálkodni 13-14-15ezeret skydslre+telcsiszámla matávnál mondjuk 30k,de gondolom inkább bérelt vonalban gondolkodnak ami 50tõl indul,van ilyen legalább egy az országban?LOL
Taranov
Azért mondom. Vagy 300 000 is lenne.
Kiszámolom mennyi.

Átlagosan egy 330 000 Ft lenne nekem. Lol 😊)
Olcsóbb akkor a modemes sokkal.

Lol és mi van ha a Matáv kiveszi a proxyt?Akkor elfelejtheted a vodkát hozzá és van egy havi 16500Ft-ba kerülõ szemeted(nembeszélve arról ,hogy a belépési díj sem túl olcsó)!Aztán ha a vodka megint csökkent az adatforgalomból(mert ugye 1-2évre kötöd a szerzõdést ami egy ilyen félmegoldásnál baromi sok)szintén feldughatod...

\"Life is around you and in you.\"

Botond
384kbit adsl 7ezer,56kbit vodanet akkor 1500 max
Botond
nem az a pénz tesz gazdaggá,amit megkeresel,hanem amit nem költessz el :-) ezt tanuld meg,még hasznodra lehet :-)...mazda b2500-t btw,de ez nagyon offtopic :-)
Laalee
mivan beragadt valami? ez legalabb a 4. komment 6000 ft ingyennet 😄 LOL

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Botond
2giga 30ezer,3giga 47ezer,benne van a hírben...és 1giga+1byte is már 30ezer...
Taranov
Milyen pick-up-ot?

Taranov
ne viccelj az 500-1000 Forinttal, nevetséges vagy. Mondom, a 7-es BMW ellenére 100 forintokban gondolkodsz, és ez nagyon primitív dolog.

Taranov
30 at???
Nekem drágább lenne, mint a modemes.
Most mikróm van, de havonta szokott lenni kb. 20-30 giga forgalmam.

Botond
adsl 7ért ingyen van,ebben egyetértünk,de vodanet-et technikai szempontból viszonyítva ehhez,az árat arányosan képezve a korlátlan vodanetért mondjuk el lehetne kérni 500-1000forintot,és ezért akarnak 30at kérni,az a gond
Botond
gépelési hiba tönkelegek,soz
Botond
kinn van brüsszelbe a nato hq-n,ilyen katonadiplomata
Botond
nekem meg van pénzem 7es bmwre :-) bár most egy pickupot vettem inkább,és nem is azt mondtam,hogy sok havi 7ezer pénz,hanem azt,hogy RELATÍVE sok,értsd ez alatt az itthoni szolgáltatások árát és minõségét/megbízhatóságát figyelembe véve vodanet 6kért is drága,és a tipikus falusi célközönség nem keres annyit mint pl én(igaz az én családom kb egy fél megyét birtokol...),és nekik is ugyanolyan joguk van internetezni havi 10-12kért mint a városiaknak,magyarországon az a furcsa heylzet állt elõ,hogy nemre/fajra/vallásra/bõrszínre nem lehet embereket megkülönböztetni,csak lakcímre...de az EUba nem vesznek be,ha nem lesz a dialup korlátlan havi fix díjért,szal az legképsõbb jövõ májusban lesz,addig meg elvagyok a reggeli levelezéssel(az is csak azé kell,mert szüleim ugye külföldön vannak,és az email a legolcsóbb,mlég így is)
Taranov
Faterod a katonaságnál dolgozik?

Taranov
Nekem nincs pénzem 7-es BMW-re 😞((
Nem vagyok egyébként különösen gazdag, de szerintem 7 ezer forint alatt tényleg lehet mondani, hogy ingyen van a net, mert az ADSL 7-8 ezer forinttól indul, de hát sajnos kevés helyen kiépíthetõ.

Botond
honvédségi-díjcsomagom van,az az optimum operdíjának,és havidíjának a fele+ugyanúgy van sávos kedvezmény benne,csak alacsonyabb sávokkal nagyobb kedvezményekkel(fateré a cucc igazándiból,de õ kinn van külföldön,szal én nyomulok vele)