24504
  • M313R
    Úgy emlékszem, hogy Dikki leírásában olvastam, hogy a játék motorját (cryengine) eredetileg nvidia kártyák teszteléséhez fejlesztették, ebből nőte ki magát önálló játékig, gondolom azért a rengeteg módosítás, optimalizálás, fejlesztés stb. ellenére azért a gyökerek megmaradtak. Ennek látom a bizonyitékát abban, hogy egy brutál 9800-on nem az igazi, egy 5700-on pedig minden rendbe még magasabb beállításoknál is. Kiváncsi vagyok egy highend geforce tulaj milyen ódákat zengene a cuccról...
    (RAM:768MB, gef3ti200/fw56.64-el nyomtam végig, csak az éjjellátóval volt belsőtérben fps/szaggatás gondom.)
  • Borg
    DX8-as effektekkel medium vagy highon szépen elfut az.
  • Sephi
    "visszaolvastam 3 oldalt,de senki sem tolja ilyennel,lehet,hogy nem véletlenül??"

Pont olyanan nem de nekem spec gynegebb van (lentebb irtam) es nekem minden max es fullosan csodalatosan megyen!
  • Borg
    A 9800SE nagyjából a 9600PRO teljesítménye körül van.
  • Borg
    Nemtom nálad mit izzaszt meg egy 9800-on, de nálam minden highesten, water ultrahigh 1024-ben simán fut a 9600PRO-n. (noAA-noAF).

Amit meg a 9800 áráról irtál, az enyhén szólva is hülyeség:))
  • DonnieBrasco
    Még egy SE se (sese, hehe) lehet gyengébb mint egy normáls 9500Non-pro (nincs húzva)

DB
  • BlackWolf
    nemirja hogy milyen 9800 mer ha se akkor nemcsoda hogy szaggat
  • DonnieBrasco
    Ja és szintén ATI (R9500, Club3D)

DB
  • DonnieBrasco
    Most gondolom hülyéskedsz. Nekem szinte sehol nem szaggat, ennél kb. SOKKAL gyengébb gépen, sokkal jobb beállításokkal (konfig lásd lentebb).

DB
  • Árnyvadász
    Tudtátok, hogy a VÍZ lehet ULTRA HIGH is??? ÁÁÁÁÁÁÁÁ..... Kész. A demóhoz képest is javult a víz kinézete. Szebb lett és sokkal inkább vízes hatást nyújt, plussz úszva is jobban lehet érezni, hogy könnyedebb, olyan igazi vizes, ahogy kell. De hogy még Ultra High is... Demoban amúgy is sok sok effekt benne sincs. Véglegesbe nagyon táp (pixel shader hegyek) effektek vannak, mindenen. És sok helyen pl. demo2 barlang eleje akadt. Itt a fullban semmi. Simán futott. Tehát még lőttek is rajta, meg gondolom a driver is segít. Demoknál az 52.16-os volt fent. Várom az estét. Sötét, fejhallgató és belső teres pálya. Hmmm...
  • Jonny87
    Jo én. 3200 athlon xp+, radeon9800+ , 512 ddr(400), és 1-2 dolognál szaggat. ja igen. 800*600 minden normal :]
  • DonnieBrasco
    A grafikus kártyád nem az igazi... de low-on AA és Aniso nélkül szerintem el fog menni!
  • Árnyvadász
    Szerintem nem nagy a gépigénye, ahhoz képest, hogy én egy 2 éves proci, 2 éves alaplap (266Mhz) és egy új nvidia 5700-essel (ami középmezőny) nyomom. Very High-ban 1024*768/800*600 játszható és van olyan pálya (10-ből eddig 4-5) ami teljesen faszán fut. Legújabb nvidia 56.valami van fent persze. 512MB-on is okés. Mondom az első Training pálya az nem bír magával a közepe fele durva szagattást prezentál, de ezenkívül semmi gond. De az is csak azért, mert kéne az 1GB Ram. Éretelemszerűen: Nagy pálya (mit nagy! hatalmas) sok Ram. De ezzel a várakozós módszerrel (fél perc) megoldódik ez is. Hol van egy smiley... Nézzük csak: Ez jó lesz :)
  • fm
    kösz az infókat..igazándiból a geforce-os gép nem ti500,hanem ti200 tuning 220/510re..
  • Jonny87
    Szerintem a geforces gépen tökéletesen, míg az atison hát... ha mázlid van jol kb 800*600 minden max. ha nincs ? hát azt nem mondom
  • Árnyvadász
    Fog menni, csak a spéci effektekről le kell mondj. Hiába rakod High, Very High-ba, azokat nem fogja megjeleníteni. 800*600-ban nem lesz gond. Viszont van egy két pálya, és ez főleg a legelső, ahol irdatlanul betud szaggatni. Ettől függetlenül játszható lesz... A töltések pedig mindig hosszúak emiatt ne ijedj meg. Érdemes a pálya betöltése után egy picit várni. Mert ekkor még bőven swappel a vinyó és utána nekiindulni.
  • fm
    1.9ghz xp,512ddr(333),8500le(64mb) ... hogy fog muzsikálni?
    valamint hasonló konfigon gef3ti500-al?

visszaolvastam 3 oldalt,de senki sem tolja ilyennel,lehet,hogy nem véletlenül??
    kösz előre is..
  • Árnyvadász
    Van a játékban egy rész ahol majd 3 órán keresztül dekkoltam. (9-es pálya vége) .Egy hatalmas ventillátor kereng a teremben ami hengeres alakú és csigavonalban lehet a szélén felmenni a köv. ajtóhoz. Ezután egy folyosó jön, majd egy számítógépterem és ott egy őr és egy narancssárga kukás. Ott F megnyomása után berobban az egész bizbasz, többek közt az ajtó is és ki lehet menni. NAMOST!

Töksötét van. Éjjellátó fel, de gyorsan merül, tehát kurva gyorsan kell cselekedni. Kint rögtön 4 spéci őr fogad. Ki sem mentem egyből szedtem őket le, még bentről, de már az sem megy egykönnyen. Nem is ez a gond. JÖN 2DB szállítóteknő 6-7 újabb faszival. Mire éppen legyilkolod az őrőket ezek már lentvannak, és elkezdenek keresni. Életerő alig, páncél épphogy, fegyver M16, a többi kifogyott. 3 órán keresztül próbáltam, az istennek sem ment. Volt olyan, mikor már csak egy ember maradt, de persze az szedett le. Próbáltam mindent. Tényleg mindent, de egyszerűen kész, nem ment az istennek se. Aztán egy korábbi mentésre visszamentem és felszedtem ezt a zúmolható aranyost. 15 perc alatt megvoltam . Igaz így is meghaltam párszor, de már láttam az út végét úgymond, szóval tudtam mostmár sikerülni fog. Ezután kell szétlőni a lakatot és bemászni a 10-es pálya kezdetéhez.

Nem tudom ki hogy élte meg ezt a részt, de én vért izzadtam. Nyilván raksivetővel nem lett volna gond, de nem volt nálam. Volt, hogy kilőttem az egyik szállítórepcsit, de már késő volt, mert addigra lemásztak a kötélen a gyíkok. Ez volt a legdurvább rész eddig. Az előző meg a Carrier tetején a helikopterrel meg az 50 tonna katonával. Na az volt még egy anyázós-órás tanlecke:) Meg volt több is, de talán ez a kettő volt az überalles.
  • Árnyvadász
    Én M16-ossal úgy beszoptam ellenük (MM -nem MEDIA MARKT, hanem mutáns majom :D) , hogy csak na. Aztán találtam a pajzsos ürgéknél (nagyon klassz, amikor lövöd maga elé tartja az átlátszó pajzsikát) bezúmolós fegyvert. Ne kérdezzétek milyen típus, de azzal apám, egy pár lövedékecske és fekszik minden egyhamar. Persze főleg fejre itt is, de ezzel a célszerszámmal rohadtúl pontyosan lehet célozni. Így már a MM sem okoz gondot, mire ugrana már túlvilágon van. Tehát csak fegyver kérdése a dolog.
  • Árnyvadász
    Most néztem a pcdome.hu-n, hogy a Far Cry 7990Ft (DVD) lesz. Szerintem ez nagyon korrekt ár ezért a játékért. És akkor a szokásos ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ ne maradjon ki. Ez a játéknak járt:) Üt az egyszer biztos. Mutáns Majom rulez...:D
  • DonnieBrasco
    Pontosan. Sőt inkább egy éve. Viszont érdekes, hogy az én Radeon9500-asom a mai napig forintra ugyanannyi, mint tavaly Júliusban mikot vettem (30-33+fa). Egy ideig mintha nem lehetett volna kapni, de mostanában szoktam látni árlistákon. Nyilván azért nem megy lejjebb, mert már több mint egy éve nem jött ki újabb GPU (sőt, másfél?)

DB
  • Alexease
    Fejebe persze nem sok kell:) De ha ugralnak ossze-vissza, eleg problemas fejre celozni, sot el is talalni:)
    Hogy a francba ne lenne már olcsóbb? Ne viccelj. Lesz pro is 40 nettóért és használtan most is megy 55-65ért. Ahogy bejön az új generáció zuhanni fog az ára. fél éve irreálisan magasan van.
  • Braveheart
    De a fejébe nem kell egy tár gondolom :)
  • Sephi
    Engem csak az zavar... hogy ha egy kurva mutans egyet csap rajtam mar meghaltam... es ez akkor baj amikor harmank jonnek nekem mert egy tar tuti kell egyre...
  • grayfox
    nem tudom még az nem jott le csak a rip. de amugy be lehet mountolni az tuti.
    válaszoljatok van e különbség mert ha nincs akkor a kisebbet tartom meg :)
  • Braveheart
    Mi a fene 3 és fél GB a dvd isoban? Ja és be lehet mountolni sima daemon tools-szal?
  • grayfox
    hi!
    a dvd-rip és a full között van valamiféle különmbség?
    mert a rip infoja azt irja ripped: nothing. Nehéz elhinni hisz a dvd-s majdnem 2x akkora. pls valaszoljatok. thx
  • Alexease
    Az a levelben elakadast en neztem be:))

Tobbszor lottem a bokrokbol az ellent, es nem tortent semmi, csak jottek. Gondoltam szar. De kesobb rajottem, hogy csak a mellenyuk ennyire eros, mert kibir jonehany lovest az M16-osbol:D Persze, a fejbe loves hatasosabb, es meg a meleny is megmarad, csak hat szaggatas kozben nehez fejre celozni, foleg amikor 5-8 ember tamad kulonbozo iranybol, a bokrok, fak kozul:)

De tenyleg jo (volt) az "atlohetoseg". Ki is hasznalta az AI es en is. Ablakok, fahazak, korlatok, dobozok stb.

En Challenge-ben nyomtam, ugy pont jo volt. Bar az elmentesi, checkpoint helyek volt amikor igen ritka volt (palya eleje-vege, hosszu ut, komplett bazis elfoglalas, 5-6 snipper, 30 ember stb.), de nem volt veszes. De a szornyes resz mar nem tetszett. Ezt az idetlen ugralo izeket nem tudom miert nem tudjak mar elfelejteni:(((

Elmeny kommandozni az erdoben, az epuletekben, aztan meg egy ajto mogul kiugral 4-5 ugraloszar, a szuk folyoson - plusz a katonak - es kell egy fel tar/darab:(((

Bar archivaltam az elmentesem, de ha egyszer lesz normalis(-abb) gepem, valszeg elorol vegig jatszom. Addigra, talan meg meg is tudom venni:)))
  • pinehead
    F@sza a gém, az első idegenek megjelenésekor a fejlesztő központban majd' betojtam.....:))
  • DonnieBrasco
    Szerintem ez hülyeség.
  • SoDI---
    videokártyából elég lenne a 9800 sima is

Simát nem lehet kapni.
    De még ha lehetne is.
    A PRO nyilván feljebb tuningolható.
    És mint tudjuk, tényleg max beállításon bizony még az 9800 XT-t is megizzasztja a Far Cry.

Mondták néhányan, hogy várjak ki a videókártyával.
    A gond csak ezzel az, hogy a 9800 PRO a mostani bolti ár alá már sosem fog esni. Vagy ennyiért lesz kapható, vagy egyáltalán nem lehet majd kapni.

A 70-75 ezernél olcsóbban maximum úgy lenne esélyem 9800 PRO-t szerezni, ha orvgazdától venném (ilyet nem ismerek), vagy olyantól, aki mondjuk R420-ra cseréli a sajátját (ilyet sem).
    Amikor meg már mindenki más adja elfele a saját 9800 PRO-ját olcsón, akkor meg már szart sem fog érni...

Tehát felesleges az árcsökkenésen filózni, ha van valami jónak tűnő árban, meg kell venni most már. Tényleg nem úgy van már, mint 5 éve...
  • DonnieBrasco
    NA, végre használható infó! :)
    Köszi!!

DB
    Wow, ez a save új infó nekem!
  • Barpi
    Save van. Hívd be a consolt. majd ird be save_game [itt nyomj egy TAB-ot]majd a file neve. Betöltés ugyan így tab-bal, bár nem feltétlen kell, hisz ott szerepel a mentéslistában ez is. Én realistic modban nyomom, enélkül nem menne.
  • DonnieBrasco
    Jóeste,

Elkezdtem nyomni a hétvégén, eddig a bunkernél tartok, rövid vélemény:
    Grafikailag korszakalkotó, ehhez nem fér kétség. Az AI szerintem is nagyon jó! Sokszor lepődtem meg, hogy szabályosan körbekerítettek a genyák, miközben a bokor alján gugolva (nem, NEM hasmenés :)) vártam, hogy egy irányból jöjjenek! Csak a zörgés árulta el, hogy bekerítettek! Valaki korábban írta, hogy a levelekben "elakadnak" a golyók - hát ez tuti nem igaz, volt, hogy zizegő bokorba elengedtem egy sorozatot, és kidőlt belőle a lelőtt kommandós..
    Autóval nagyon jókat randalíroztam, a carrierre példáúl egy autóval együtt végrehajott "műugrással" közelítettem: a szikláról a vízbe ugratás közben ugrottam ki a kocsiból, kb. egyszerre csobbantunk :) nagyon király.
    A gépigény meglepően kicsi, nekem röccenés nélkül fut, minden high-ra van rakva, 2x aniso és 2xAA-val. Csodaszép!
    Pedig a gépem nem mondható átlagosnál jobbnak: Radeon9500, 512DDR@400, XP2400, NF7-S, Nvidia APU, Win2K.
    Sosem swappel az 512Mb rammal, talán mert Win2K van fent, nem kaka WinXP :) a winyóm meg SATA, lehet hogy ez is segít - ölég gyors...

Mekem nagyon bejön a játék, csak szerintem baromi nehéz! Második leggyíkabb fokozaton nyomom, de volt 1-2 hely ahol igencsak kiakadtam - pl. carrier tetején a helikopter.. vagy a bunker előtt, ahol szintén jött egy kopter...
    Ha lenne save, akkor nem lenne gáz, de ez így frusztráló... annyira nem vagyok béna az FPS-eknél, az UT-ket általában Adept szinten nyomom, onnantól kihívás. Itt egyenlőtlen erők állnak szembe a mutánsok képében szvsz.

DB
  • Árnyvadász
    Két kérdésem lenne:

1.Lesznek Azték romok (régebbi screenek) vagy ehhez hasonló ősi épületek-épületbelsők a játékban? Mert azok több, mint ütöttek...

2.Multiban van olyan pálya ahol belső terekben (szupi fény-árnyék) kell kommandírozni?

thx
  • Árnyvadász
    A fák törzséhez erősített lengőhídon menj el ameddig el nem érsz egy olyan részéhez, ahol le van szakadva. Ott szépen ereszkedj le, majd nem messze látsz egy hasonlóan leszakadt lengőhídat csak az felfelé vezet, ahol az épület is van. Az épületbe kell bemenni és ott az egyik szobában a professzor mellett lesz a kártya.

Top Secret:
    Ő az a prof akivel találkoznod kell a küldetés szerint. Mire odaérsz ő már fekszik persze... Saját vérébe fagyva... ÁÁÁÁÁÁÁ..
    Basszus most lett többszörösen kitárgyalva.

Kicsit olvass vissza legközelebb, még lapoznod sem kell.
  • magus
    azon a palyan ahol a magas fak kozti fuggohidon maszkalsz, ott hol van a key card a laboratoriumba ahova el kell jutni?