Far Cry

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zaki
mindenesetre elég szépen meg van csinálva a fogkrém, nekem tetszik

zaki
akkó ne játssz vele, nem kötelezõ

zaki
na, lehet feljebb is tenni a grafikát, nálam tükörsimán ment 😊

toMpEr
nembaj, legalabb friss marad a lehelete fohosunkenk

Krinyo
a víz olyan mint egy tál fogkrém

toMpEr
csinaltam ket kepet, mindketto ugyanazzal a beallitassal, csak masik render-enginel:
Direct3D
OpenGL
az fps kulonbseg nemannyira eszreveheto, de a mozgas nalam folyamatosabb opengl-ben, direct3d-ben olyan mintha kesne kicsit az iranyitas.

Alexease
Letoltottem
Valószínû azért nem indul el, mert amikor én próbáltam ez a driver volt fent: 28.32 ezzel szépen ment. 800*600-ban játszható volt, 18-20 fps körül ment átlagban.

Úgy emlékszem Nvidia driver 30.00-ig elindul, de az utánalevõkkel már nem.

Egyébként most olvastam egy sikervárományos Vkártyáról:

Inno GeforceFX 5900XT. 60.000Ft végáras és nagyon jó teljesítménye van. Odaver a Radeon 9600XT-s szériának, gyakorlatilag az eredeti 5900-assal vetekszik a teljesítménye. www.aqua.hu-tól már lehet belõle rendelni is. Hamarosan mindenhol kapható lesz.

Este meg kipróbálom én is a Far Cry demót. Addig olvasom milyen a fogadtatása😊 Eddig rulez!
Alexease
Megneztem, de nem egyertelmu a sebesseg. Rengeteg mindent lehet allitani, konfigolni benne. Nekem OpenGl-ben majd' 2x annyit ment mint D3D-ben.
Sokat nem mentem vele, de a parton, fakkozott, akciokozben, 3-4 ember, plusz az autoval korozok, menekulok a fak kozott, 30-50fps. Ha csak baktatok az erdoben, uszok, maszkalok, itt ott lovok kenyelmesen 30-80 fps-seket nyom😊)
Full min es full mediumon probaltam eddig, de nemigazan volt kulonbseg.
Ennek neki kell majd fekudni, valszeg azert be lehet allitani hogy jo legyen.
(2000+, 512DDR, Ti4200)
grebber
A hardwiredrõl hova tünt a demo?

Next PC upgrade: 2022

zaki
nekem az vmiért nem indult el, da amúgy el vagyok vele. majd ha lesz zsetonom, akkó lecserélem

LSC
ezzel a hibaüzenettel kidob map töltés közben:
Exception Code: 0xC0000005
Exception Addr: 0x001B:0x03D9931C
Exception Module: <Unknown>
Exception Description: EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION, Attempt to read from address 0x00000030

The memory could not be "read"

Call Stack Trace:
2) function=0x3D9931C
1) function=0x3D9931C

Ennek örülök, mert nekem is GF3Ti200-am van. De eddig még nem nagyon fogott ki rajta semmi. Még a DOOM III alpha is játszható volt rajta.
Krinyo
LOL

toMpEr
hat opengl-ben hianyzik par shader (pl amikor meghalsz), de amugy szerintem ugyanolyan, mint direct3dben

LSC
ehh és ezt te hol tudod állítgatni?

zaki
letöltöttem, feltelepítettem, kipróbáltam a demot: fantasztikus 😊 iszonyat szép a grafika, mediumon nyomtam, máshogy még nem is próbáltam a játékot, és nagyon szépen futott, pedig nem egy erõmûvem van: 2100-es cerka, 640 ddram, gef3ti200 (128rammal), iszonyat kúúl 😊 kira, hogy lehet úszni, meg minden, kár hogy nem lehet kagylót szedni vagy ilyesmi kicsit nehéznek tûnik így elsõre, de biztos csak én vagyok alma 😊

Kandurex
2000Ghz=2Ghz 😉

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Kandurex
Hát, ha nem haragszol nem futok most hazáig, egyrészt azért mert itthon vagyok, másrészt meg, ha nem is 1000-t, de egyet - kettõt már láttam. Alapesetben, természetesen, semmi gondom nincs a hozzászólásoddal, de, vagy új vagy még itt, vagy esetlegesen áll a szakértelmed (vagyis dõl). De abban biztos vagyok, hogy írni megtanultál, csak olvasni nem. Ha megnézed az általam írt hozzászólást, észreveheted. hogy nem teljesen, de valamilyen formában még is kissé irónikusan hangzik. 20ghz proci? Jellemzõ a fórumra, hogy néha (gyakran), (mindig) átesnek az emberkék a paci túloldalára, (itt szeretném megjegyezni, hogy bár pacit írtam, lovam továbbra sincs) pl: "Ennek nagyobb gépigénye van, mint a NASA összes gépének teljesítménye.". Ami természetesen nem igaz, de általában könnyebb fikázni, mint egy kicsit körbenézni a maga portáján. Ha visszaolvasol tapasztalsz ilyes fajta hozzászólásokat: "3600+ és szaggatt és nem megy és zörög". És akkor jösz te: 2000Ghz és 5sec / 1 frame. Ez azt hiszem ez egyedül álló. Valószínûleg rekord is. Természetesen írhattam volna rá, hogy: BUG, driver gond lehet stb. stb., de jobban láttam inkább kissé vicces (bár ahogy vesszük sajnos lassan már valóság) fomában rá válaszolni.

A nem állsz a számítástechnika magaslatán, lehet, hogy erõs volt. Azért bocs.

LSC
55-60. De így elég randa.

Alexease
Most installom, mindjart kiderul, mennyire fogok rohogo gorcsot kapni😊))
LSC
pedig sajna ez van. Kipróbálom ha minden minimumon van akkor mennyi.

LSC
különben is ne fikázd a gépemet yóóó

Alexease
Igen a 25 eleg, de azon a konfigon. De akkor mennyi egy normalisabb - kissebb - konfigon?!?! En csak ezert mondtam hogy karcsu.
Egy atlag ember nem hinnem hogy szivesen koltene a gepre 100-150000-et, hogy fusson neki is 25-35 fps-sel😊))))))))
LSC
Hagyok másnak is helyet😊

LSC
Örülök hogy így megy amikor hallom az embereket a szerveren sírni hogy minden min.-on és 1 fps-el megy.

LSC
persze lehetne 100-is. A STALKER szerintem szebb ennél és ott üres terepen 135 fps-t produkált a gép és ott nagy terep van igaz nincs rajta AI meg ilyesmi.

LSC
minden fullon, és mondom elég stabil 25 alá még nem is ment ami szerintem elég.

LSC
A gránáttal elég szopatósak😊 Tetszik. Nekem kellemes csalódás.

Alexease
Azert egy olyan konfigon a 35fps azert eleg karcsu😞(
LSC
yeeee átlõhetõ lett a fa. Zsíííír. Viszont a fantasztikus AI-nak kicst vannak még hibái. Elszaladtam mellette és õ továbbra is nézett elõre ahol voltam😊.

LSC
rossz tipp volt mert 35 fps de az elég stabil. Egyébként eléggé látszik hogy nagyon eszi a RAM-ot mindent ott tárol mert másodjára kb 2 mp alatt betöltötte a pályát. Szerintem ez még javítva lessz. Vagy nem.

SinClaiR
rendben, részemrõl lezárva, a cucc megy, jáccok inkább. béke veled.

Ex UT-s, ex BF\'42-es, ex WoW-os Most Lotros, UT3 as. A64x2 6k+, 4Gb Geil DDR2, 1Tb Hdd, HiS HD2900XT, GA M56S-S3

SinClaiR
Akonfigom azért írtamle kedves kandurex kartárs, (a hozászólásom végén a kérdéshez is kapcsolódik), hogy van e olyan emberke esetleg, aki ilyen problémával találkozott hasonló konfiggal, esetleg ugyanezzel a driverrel. Tudod ez szokás normálisabb helyeken, megkönnyítve ezzel a segíteni szándékozók (nem rád értem) perspektíváit. 😊

Ex UT-s, ex BF\'42-es, ex WoW-os Most Lotros, UT3 as. A64x2 6k+, 4Gb Geil DDR2, 1Tb Hdd, HiS HD2900XT, GA M56S-S3

LSC
Érdekes mert nekem minden very high-on kivéve a texture filter quality-t mert azt nem engedi valamiért és szerintem fut olyan 40-50 fps-el (tipp mert nem tudom kiiratni) 2500+ radeon 9700 512DDR-en. Szóval szerintem ez a game hibája ha valakinél rosszul megy.

Kandurex

ps: Nem is hervadt a mosolyom, nekem szép fültõl-fülig érõ van, saját fejlesztés.

toMpEr
\r_displayinfo 1
azthittem egyertemu 😊

LSC
ez nem jó egyéb ötlet? Játék közben sem akarta senki megmondani eddig.

SinClaiR
Kisfiam, te meg gyorsan szállj le a magas lórol, vagy elõbb olvass el egy két grafikus enginek elméleti leírását is tartalmazó cikket a neten. Netán ha informatikus lenne a szakmád, ne reklámozd jó?😊 Köszi.
Tudod elõfordul az, mikor egy techdemot kiadnak, némely konfigurációkon érdekes dolgokat produkál..
Elöbb gondolkodj, aztán magyarázz, de belõled nem nagyon nézem ki, hogy tudsz olyat.
Ha itt ülnél és megnéznéd, egészen bizonyos elképednél, hogy húúú, én még ilyet bizony nem láttam 😊 Hát tudod, 1000 meg még egy pár dolog van, amit még nem láttál... ehh..
Amúgy hogy alátámasszam hervadt mosolyú felebarátom alapjaiban megdõlt hozzászólását, meg lehet látogatni a hivatalos honlapon adott url segítségével, az ubisoft forumot.
Ugyanis miután ide firkáltam, vettem a fáradságot, és nyelvtudásom latba véve elolvastam a külföldi fórumokat, értelmesebb hozászólást keresve, mint mélyen tisztelt kandurex barátunkét. Ott bizony elég zsír masinákon, ugyanezt produkálta, mint nekem, de azt is olvastam, hogy tegyek vissza mindent alapra, és jó lesz, igaz hogy ronda, de jó😊
És láss csodát, tényleg😊 Mik vannak?! 😛

toMpEr
hat mediumon , full grafikan egy olyan gepen is akad meg...

CrucifX
Khm, nálam néha kis röccenésekkel ment, konfigom:

Intel P4 Celeron 1700 MhZ
256 MB DDR SDRAM
Radeon 9600 128 MB (gyári driverrel, tegnap tönkrement a registry és még nem tettem fel a Catalystot)

Kandurex
Vagy a másik nagy kedvencem, jön a delikvens, és kérdez: "3000+ ATI 9800 szerintetek elfutt?" nem baszod, dobd ki a géped

Kandurex
Ki, mint állat. Mi a faxnak írja le a gépe teljesítményét? Evidens, hogy ilyen konfigon, ha nem is zsír folyékonyan, de azért szaladnia kell. Lehetséges, hogy valami bug belerondít, de ne írjunk már hülyeségeket, hogy 2,5ghz procikon gef4 (lsd lentebb) min grafikával kell mennie. Egyébként se biztos ez a bug, más fórumokon nem írkálnak ilyeneket...

SinClaiR
Visszaraktam mindent alapra, most megy, de iszonyat randa.. és kurva kevés fps t produkál.. 30-40 körül ugrál,.. mindegy, ugyis most újítom a vasat nemsokára😊

toMpEr
hat amelyikre rafer...😊

Serpa
demot szoktak patchelni ??

elmondanad hogy megis milyen hulyeseget irt Sinclair?
csak hozzaszolt hogy nala a prog bugos es irrealisan lassu, te meg elkezdesz gunyolodni olyan dolgokon amit le sem irt.
ezzel szorakoztatod magad hogy kitalalsz szovegeket es aztan kifigurazod?

amugy nalam is pont ugy megy ati 8500-on. kb 0.2 fps. lesz majd valami patch? meg kene 200-szorozni a teljesitmenyt 😊
toMpEr
o csak leirta a tenyeket...nincs tul jol optimalizalva az engine, full grafikan 512 mega rammal szinte folyamasan swap-el

Kandurex
Bírom én az ilyen típusú emberkéket, mint SinClaiR. Jön, megy, panaszkodik, nem tudja, nem érti, hülyeségeket ír. Dolgozzuk fel e nemes hozzászólást. 5sec / 1 frame. Látható, hogy emberünk nem áll a számítás technika magaslatán. Vagyis ha egy ilyen géppel ekkora sebességet lehet kihozni, akkor a folyamatos játékhoz kb ilyen konfiguráció kellene: 20000Mhz (jól olvasod 20GHZ!) processzor és 4 quad -ba kötött ATI9800PRO.

Alexease
Ez biztos hogy ilyen lassu marad es "hibas". Ez elsosorban tech-demonak keszult, es foleg az engine a kesobbi eladasokra, az ez ev vegen, vagy majd jovore megjeleno jatekokhoz. Bar lehet hogy jo lesz a jatek, de egyelore csak egy nagy technikai bemutatonak latszik jo fajta eromuveken;(