Far Cry

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lac coo
Milyen többi ??? 😊)))Amúgy kancsók benne vannak az editorban😊)))

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Peetboy
Megnéztem az elsõ videódat a pályából. Tetszik, látom csináltál bele kancsókat különbözõ textúrákból.
Most kiváncsi vagyok a többi videódra is. Szedem is le.

AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM

lac coo
A DX9 demonak? Dehogynem ! Ugye az új dolgokat leszámítva nyílván .....

lac coo
Kész pályával nehéz dolgozni, van pl. generálva valami shadow a talajra ,lehet azzal bugzik, ha két felület pontosan egy magasságban van, nem tudja az engine melyik van felül mivel a távolságuk egymáshoz képest 0.. ez minden játékban így van, szal valszeg új pályán ez nem lesz ....
Azt hogy miért ilyen ocsmány az árnyék nem tom, Illetve tudom : a shadow map méretété meg lehet adni pixelben :64X64, 128X128 stb ...Csak nem találtam (igaz eddig nem is néztem mert az editorban full részletes volt), hogy hol lehet ezt megtenni ....

A full DX10-et meg senki nem ismeri, abban van csak real time napszak ...
Bár ebbõl a szempont-ból ez is "realtime" mert ha elmozdul a fényforrás iit nyúlik- mozog az árnyék ... Mint alámpáknál, vagy itt a mozgó fáknál (ugye mindegy hogy a fa mozog vagy a fényforrás...). Ami DX10 ben új ebbõl a szempontból, az az, hogy az ég is valós modell, felhõ objektumokal stb. nem pedig egy egyszerû kép ....

Nagyon nem ismerem még ezt az Editort, szal sokat kell nézegetnem még, mert tudom, hogy mit-hogyan kéne állítanom csak nem találok semmit😊)))

Mondjuk most árnyék mennyiségben 10-szereset vertem a Crysisra 😊))

PyRex
"Én viszont továbbra is fenntertom, hogy FC alatt is simán el tudom érni a Crysisi közeli, megdöbbentõ hatást ; A DX9 demoét..."

lefogadom egy üveg jó borban, hogy soha még csak a közelébe sem jutsz a crysis látványának (legalábbis úgy biztosan nem, hogy ne esne vissza az fps 5 alá...)

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

PyRex
figy de ezt mondom, egyszer majd nézd meg milyen a crysis, ég és föld a kül. a javára. és ugye csak az árnyékról beszéltünk, ott van még 100 másik dolog. crysis-ban amúgy minden realtime (mivel ugye van napszak változás (legalábbis a fullban) ami azt jelenti, hogy megnyúlnak az árnyékok, stb...

ennyi növény nincs mint ezen a pályán, de itt sem látszik mind egyszerre, csak aminek a közelében vagy és már attól így beakad.

és bugos is 😞

szerintem el kéne fogadni, hogy a cryengine 1 (maga az engine) nem igazán van erre felkészítve SAJNOS.

azért azt a modot még megvárom, mert az érdekesnek nézett ki...

lac coo
Nálam sebességgel nincs gond, 30 alá nem megy, igaz HDR-em nincs de minden más maxon, full szûrésekkel ....

lac coo
Hát azért beszarnék ha így lõnék be a Crysis-t 😊))) Ez kb 10 000 (!) növényt jelent a játékban! De mondtam is , hogy ez értelmetlen, valszeg õk is csak a jellegzetes fákra, jól látható helyen raknak árnyékot rá ....És pl, sûrû erdõben sem kell mert semmi nem látszik belõle.
És pl ami nem mozog az alá sem kell real time .....
Azt így hirtelen nem tudom, mitõl ilyen rossz a minõsége ajátékban, valszeg valami konfig file.ban van levéve, az editorban még tökéletes ......

Szal ésszel használva azért teljesen használható dolog ez .És ha hozzáadod, hogy a crysisi multi pályályán mennyi növény van ehez képest és az milyen gépen megy szintén 25 fps-el nem is olyan nagy a különbség 😉 Ott egyébként mozognak az árnyékok ?

Ja, még tegnap kérdezted: a dds-t nyugodtan lecserélheted, simán felül kell csak írni arra figyelj, hogy az arányokat tartsd....
Azt viszont számtalanszorleteszteltem, hogyha elég a videomemoria 0 fps vesztéssel jár a csere ..

Én viszont továbbra is fenntertom, hogy FC alatt is simán el tudom érni a Crysisi közeli, megdöbbentõ hatást ; A DX9 demoét...

PyRex
na megnéztem, a tapasztalataim a következõek:

1. - valóban van végre mindennek real-time árnyéka a földön is! (ójee)
2. - iszonyat bugos! pl: az árnyékok el-eltünedeznek, azon kívül angyon ocsmány a minõsége (kockás a széle, mintha lónagy pixelekbõl állna)
3. ami a legfontosabb, játszhatatlanná teszi a játékot. 1024x768 minden maxon (HDR on) árnyékokkal 15-23 fps 😞(((

És amúgy én pontosan erre céloztam, hogy ez mondjuk EGY lépés volt a kb. 100-ból a cryengine felé és már ezzel is élvezhetetlen. Képzeld, ha megpróbálnád teljesen úgy belõni, olyan minõségû árnyékokkal, amilyen a crysisben van, olyan víz effekttel ésatöbbi... Szóval gondold el, akkor lehet, hogy olyan sebességet kapnánk, mint a crysis-nál ÉS még úgy sem közelítené meg annak a minõségét, hiszen csomó dolgot alapból nem tud az engine.

Szal fenntartom az állításomat, miszerint cryengine1 az cryengine 1 és a 2 nem véletlenül 2.... És nem véletlenül kell erõmû alá.

PyRex
kiprószálom

lac coo
Feltöltöttem a teljes pályát a játékból :Pier

lac coo
nálam ott is van... Árnyék beállítás maxon van?
(Remélem jó dolgokat töltöttem fel 😊))))

De biztos ami biztos feltöltöm az egész pályán ami nálam van a játékban ....

grebber
Én csak gyorsan belenéztem abba a pályába.De fennt a hegyen ahol a sárkányreplüö van ott nincsen semminek extra árnyéka.

Next PC upgrade: 2022

grebber
Köszönöm megnézem milyen lett!

lac coo
Konzolba ("nulla" bill), beírod: \map pier

grebber
Ezt a pályát külön hogy lehet betölteni?

lac coo
Növénybõl (is ) rohadt sok fajta van 😊

lac coo
Csak ezen a pályán lesznek full árnyékok, a többit nem bántja, az eredeti Pier könyvtárról pedig természetesen készítsetek mentést !

grebber
Én marhára nemértek hozzá de pl ha egy fajta bokor textúráját lecserélnéd nagyobb felbontásúra az már simán jó lenne mert gondolom nem 200000 féle növény van hanem csak pár darab és gondolom ugyanazok vannak mindenüt!Szerintem egy bokor egyetleg víz textúra kicserélése nem lenne nagy durranás.

Javíts ki ha tévedek én nemértek texturázáshoz könnyen ugatok!

lac coo
Pár dokgot nem érdemes , az hogy néz ki, mindet meg iszonyat nagy munka 😊)))))

grebber
Inkább pár dolgot cserélnél benne szebbre azt sokkal többen díjaznák!

lac coo
Közben fel is ért:Pier Shadow Test.....

Mindent bele a Level\Pier könyvtárba és amit kell felülírni .

lac coo
Megy fel egy pálya eléggé értelmetlenül feltorbozott árnyékokkal....
Nálam viszonylag jó az FPS, bár ebbõ a beállításból kb a felét simán le lehet spórolni.... Minden fa, és növény árnyékot kapott, a fû kivételével, de a fû is árnyékfogadó lett... Állatgatni nem állítottam semmit , nekem nem is tetszik a éegtöb árnyék de FPS tesztre pont jó....

Mégegyszer mondom ez egy tök értelmetlen árnyékbeállítás, ezt így még a Crysis sem vallaja be szvsz .....

nálam kicsit bugos itt-ott, eltûnnek az árnyékok, ám a gépem is beteg... De ha másnál is ilyen akkor jellezze nekem, mert akkor itt hagyom abbaaz egészet, akkor ez az engine valóban nem bír ennyit 😊)))

lac coo
Még igazgatok egy-két dolgot aztán felrakom valahová.....

lac coo
Kis video.csak úgy......Tömörítést enyhén elszúrtam, kicsit nagy lett a mérete , sorry....74 mega.

PyRex
elvben igen
talán még a lua is

lac coo
Mit kell feltölteni, elég a *,cry file?

PyRex
töltsd fel vhova, megnézem nálam

Peetboy
Lac Coo most akarsz jáccani egyet FC serveren?

lac coo
Gyakorlatilag meg nem 😞(((((
No mindegy:Fort-on szinte minden növényre adtam árnyékot, ami elég kontár munka,mert azért egy játéknál illik mindennel spórolni, ami nem mozog arra nem is kéne realtime, mert hisz úgyis egyhelyben áll az árnyék is, valamint a sûrû erdõben gyakorlatilag semmit nem lehet látni az árnyékokból annyi van, itt a kevesebb több lenne ....A lényeg, hogy full grafon, élsimítással anzo szûréssel az editorban (ami nálam eleve jóval lassabb mint a játék) olyan 25-45 fpst- hoz...Tekintve, hogy nem épp erõs a gépem, ez nagyon jónak mondható ......De ezzel lehetne spórólni rendesen ha az ember ésszel használná ezeket az efekteket ....

Viszont eléggé bugzik nálam, de az is igaz , hogy egy oldal"warning-al" tölt be nálam az editor egy pályát...
Ezért kéne látnom játékban is .....A driverem meg régi mint a csuda elég sokszor tûnnek el texturák sajna....

PyRex
1398296 bájt nálam, ez érdekes...

PyRex
elvileg látszanak.

lac coo
Senki ???

lac coo
Ha egy gyári pályát módosítok az editorban, és utána rányomok a save gombra, akkor a változtatások miért nem látszanak a játékban????

Vagy meglévõ pályán másként kell mint újat? Vagy csak simán a mentésekkel akad össze....

Peetboy
Megnéztem a 2 utolsó képet, azok nem annyira szépek. Viszont amik feljjebb vannak azok elléggé jók. Hasonlít a Stalkerre, szerintem azt utánozzák.
Az épületek tök úgyanolyanok. A fák is hasonlóak, de ebben kicsit kezdetleges, a Stalkerben sokkal szebben néznek ki.

lac coo
349 700 .

dante3
Jah, nem semmi lesz, ha jól töröm a németet, akkor azt írják, hogy amint kész lesz, feltöltik!

Engem átcsesztek a h?t?mágnessel! Beletettem a pohárba, de a sör ugyanolyan meleg maradt!

PyRex
stalkert a két uccsó kép lazán odaveri....

dante3
Még készülõben van! Nem tudom mikorra lesz játszható!

Engem átcsesztek a h?t?mágnessel! Beletettem a pohárba, de a sör ugyanolyan meleg maradt!

PyRex
de letölteni hol lehet? a saját oldalán nem 😞 pedig szívesen kipróbálnám, hogy megy!

dante3
Itt még találtok róla két movie-t és képeket!

PyRex
Na EEEEEEEZ brutális! Erre még én is azt mondom! Persze egy crysis-tól távol áll, de egy Far Cry-nál nagyságrendekkel szebb!

Peetboy
Nagyon tetszett a mozgó bokor videó. A végén már annyira mozgott, mintha kötéllel húzkodták volna ki a helyérõl. <#nyes> Csoda,hogy ki nem jött gyökerestõl.
Laccoo várom,hogy elkészüljön az elsõ Far Cry pályád, amit szívesen kipróbálnék.

Peetboy
Húú, hát ez tényleg szép játék. Olyan a fegyver mint a Crysisban, vagy a HL2-ben. A környezet (fák és növények) meg olyanok mint a Stalkerben. Na és tényleg a Far Cry motorjával készült?? Mármint a Sandboxal?

De lehet hülyeséget kérdezek, mert a Sandboxban szerintem csak olyan fák vannak mint a Far Cryban.

dante3
Azért még mindíg csodaszép dolgokat lehet alkotni a Far Cry motorjával! Pl. ez a mod:Link

PyRex
maga a dds fájl mérete neked mennyi? bájtban...

PyRex
na megnéztem ps-ben én is (leszedtem egy dds plugint ps-hez), nekem érdekes módon rendesen 1024x1024-ben jeleníti meg, nem tudom mi van nálad, de a textúra 1024x1024-es (és a többi is amiket mondtam, sõt még van egy csomó ilyen nagyságú kül. mappákban)

PyRex
de akkor nálam miért 1024x1024? láthatóan ugyanaz a textúra és tûéles ergo nem nagyítva van, stb.

lac coo
Hát nálam max 512X512 -esek vannak csak :

lac coo
Hogyne néztem volna bele. De én esküszöm nem találtam nagy méretû texturákat ....