24504
  • sildante
    Úgy néz ki, hogy elég jól terjed az új peccs. A szerverek több mint a fele már 1.33-as
  • lac coo
    Off:

Tegnap nem jött össze....Itt is van új járműpak..De a biciklit nehéz irányítani...

• lac coo
    Mert nem tudot célozni , azért ! :DDDDDDD

(Ezeket a dolgokat utáltam meg , de nagyon...Főleg , hogy mindíg én vagyok a rosszabbik oldalon.:D)
  • CUCLI
    nekem tegnap este volt az ,h én 1-2 lövésből lekaptam akárkit a másik meg egy tár p90ből nem tudott lekapni engem
  • lac coo
    OFF:

A CS:S-ben is van új jármű.pakk, a bicikli elég veszélyes !!!

• lac coo
    Na de olyan is van , hogy mindketten látjuk egymást , ő tud lőni engem én őt nem mert nem találom el :DDDD
  • Ability
    LOL, az még messze lesz! ^^ Most szvsz korrekten el tudok dumálni Lac-coo-val, sőt, talán már kezdi érteni, hogy mire gondolok én, és hogy nem is olyan eltérő a véleményünk. =)
  • CUCLI
    csakúgy
  • Ability
    Ez a tértorzulás. A játék 3D árbázolásban az egyik tengely mentén torzul/megdől. Ez okozza azt, hogy míg az egyik játékos belátja a teljes terepet, addig a másik számára még nem is látható az ellenség. (kicsit egyszerűbben: az A pontot össze lehet kötni egy egyenssel a B-vel, de a B-t nem lehet A-val)

Ez a hibás graf engnine miatt van, rosszul írták meg a srácok.

ui.: ez vonatkozik a #18927-ra is
  • lac coo
    Na de visszafelé miért nem fogja meg a golyót az a hártya ?Ő ki tud lőni a domb mögül de én be nem tudok.
  • lac coo
    Ok:DDDD

Remélem az isten szólt belőled , hogy lesz új netkód !:DDDDD
    Remélem nem reszkető kezű öregúr koromban :DDDDD
  • Akuma

tudtok már a játékhoz magyar pályakészítő leírást? ami elmagyarázza többek között, hogy hogyan kell az egységnek AI-t (inteligenciát) adni??

• Ability
    Tudom, hogy sok hiba van, és tudom, hogy szépen javítgatják. Ezt mondtam is, teljesen rendben van. Mint ahogy az a tény is, hogy a CRYTEK nem nagyon töri magát. Ezzel már az eleje óta egyetértünk, kár is mindig felhozni.

A CS:S netkódja mindig is türhető volt, már a bétában is nagyon jól futott, soha nem laggoltam jó szervereken, még akkor se, ha teli volt. (mivel én is bétateszter voltam)

És igen, megintcsak igazad van, hogy a CS:S és a BF2 netkódja messze jobb mint az FC-é, sőt, még abban is egyetértünk, hogy a FarCry multija csak egy hobbyból összecsapott cucc, melyet csak azért csináltak, hogy elmondhassák, hogy ilyen is van benne, de nem nagyon törték magukat, és tele van hibákkal ...

... a hibák töbsége meg utólagmár nem javítható. Itt most a súlyos hibákra gondolok, mint pl. a tértorzulás. Ez utóbbihoz majdhogynem újra kéne írni a grafkus engine-t. De van, amit egyszerűen azért nem tudnak javítani, mert a terepkialakítás nem engedi, sőt, más játékokban is előjönnének ezek a hibák, ha hasonló megoldást választottak volna.

Netkódra visszatérve, igen, a CRYTEK tudja, hogy a netkód egyre rosszabb, sőt, már el is kezdte fejelszeni/javítgatni azt. Reméljük minél hamarabb ki is adják egy patch keretén belül.

... és hogy minek olyan terep? Egyszerű! Ez illik a FarCry stílusához. Te el tudnádl képelni egy olyan FC multit, ahol szűk folyosókon kell 'lopakodni', és azon van a fő hangsúly, hogy ki veszi észre a másikat hamarabb, és/vagy kinek jobb a raflexe?! Én nem! Sőt! Nekem FarCry-ban pont a nagy bejárható terep, a taktika sokszínűsége, és maga a hangulat ami megfogott. Ha egy CS szerű játék lenne, akkor azon nyomban hagynám a fenébe, és mennék CS-zni. :D

Ezen dolgozni meg már nem sokat tudnak. Itt tulajdonképp a tereptorzulás, és a textúrák tetején található 'vékony réteg, ami megfogja a golyókat' a két legnagyobb hiba. Utóbbi szinte minden játékba megtalálható, csak nem lehet érzékelni, mivel kevés játékban lehet olyan lehetőséget használni, hogy lefekszel egy kis 'púp' mögé a földön, és onnnan kihasználva ezt lősz ki! Ezeket nem, vagy csak nagyon kicsit tudják javítani, teljes megszüntetésükre lehetőség nincs! (csak nagyon hosszú ideig elhúzódó fejlesztéssel, ahol a játék egy jelentős részét újraírnák) A többi hibát persze igenis tudnák javítani, sőt, igazad van, jogos a felháborodásod, hogy miért nem javítják amit lehetne. Ott van a 00 bug is, azt pl. ki tudnák küszöbölni.

00 viszont már rég nem dönt el semmit, tul.képp megszüntek. Most kezd visszamenni CB-re egy teljesen új csapattal. ^^

Azt hiszem kimerítő voltam, én igazából ennyit akartam elmondani. Ebbe javarészt tények vannak, nem pedig személyes véleményem. Ezeket el kell fogani, még ha nem is tetszik. (nekem se tetszik minden elhiheted)
    Szerintem ez legyen a végszó. :)
  • lac coo
    De ez komolyan érdekel,hogy milyen a terepnek az a tulajdonsága amitől bugos lesz. .
  • lac coo
    CS:S-ben is van hiba bőven , de minden tudásával azon van a Valve , hogy javítsa ezeket, és javítja is megállás nélkül.A többiek elmondása szerint mikor kiadták szinte játszhatatlan volt a szar netkódja miatt , mára az a része szinte tökéletes.
    Nem az alényeg , hogy egyszerű vagy nem javítani valamit , de még a szuándékot se látom FC-nél.
    BF2 netkódja is példa értékű 60 játékost is gond nélkül kezel 5-ször akkora pályákon.
    Vagy a Crytek is tudja , hogy a netkód amit írtak javíthatatlan:DDDD
    Ha meg a terepkialakítások vagy funkciók miatt vannak benne bugok , akkor minek olyan a terep amilyen, vagy miért nem dolgoznak még egy kicsit rajta...

Én se értek az agysebészethez , nem is operálok , hogy bocs: olyan lett amilyen :DDDD
    Az meg biztos , hogy olyan bug nincs amit ne lehetne javítani, bár lassan már a 00 dönti el melyik bug maradhat a játékban :DDD
  • Ability
    Mi nem azt mondtuk, hogy nincs tele súlyos hibákkal. Persze, van benne rengeteg. Csak nem olyan egyszerű javítani őket, mint ahogy szeretnéd/elvárnád. Másrészt értelmetlen összehasonlítani pl. a CS-vel, mert teljesen már típusú a játék. CS-be is lenne ezernyi hiba, ha olyan terepkialaítások, és funkciók lennének, mint FarCry-ban.

Én röviden ennyit akartam mondani ...
  • lac coo
    De most őszintén..
    Minden ellenszenvet félretéve: miért nem látjátok be , hogy tele van súlyos hibákkal az FC multi és nem is nagyon akarjá (vagy tudják ) javítani?
    Nem lehet egy szavunk se mert alapvetően egy single-játéknak készült , csak a divatnak megfelelően raktak bele multit is....Az meg olyan lett amilyen, ha annyi energiát és ötletet vittek volna bele mint a single részbe , akkor most FC lenne a multik királya.
    Amíg nem próbáltam más multi fps-eket , addig nekem így is király volt , de most , hogy jó sokat megnéztem a technikai megvalósításban eléggé hátul kullog a multi FC...
  • I love Techno
    csak far cry-ban a fő gond nem a bugokkal van.... , mert én ha jól emlékszem a külföldiek is folyton repülnek a servewrekről a gecibe , szóval akárhogy is nézzük a többi játék hoz képest a Far Cry-valamit nagyon csúnyán elbasztak és nem is nagyon akarják kijavítani ez a nagy helyzet.
  • Paulie2005
    Kijött az 1.33-as Patch!!
  • lac coo
    Flémel a halál :DDDDDDDD
  • CUCLI
    #18757.
    itt ne flémeljetek megin. menjetek hic-clan.uw/gumi.
  • Ability
    Hmm ... magyaráz a halál! Úgyis mindenbe bele tudsz kötni, én meg úgyis tudnék mit mondanirá rá, de elég! Uncsi! Most már tényleg nem reagálok a hozzászlóásaidra. Majd megpróbálom türtőztetni magam. ^^
  • Ability
    Pedig csak ennyi van a changelog-ba! Vagy kezdjem el magyarázni, hogy van amikor nem elég a szerver oldali változtatás ... ?!
  • Ability
    Akkor a józan paraszti eszeddel azt is felfoghatnád, hogy most nem nyúltak a netkódhoz! Updaterate-nek nagyon is sok köze lehet a pinghez. Nem csak a frissítés gyakoriságát, de az adatforgalom méretét is szabályozza. Nem enged egy bizonyos csomagszám felett újabbat küldeni, így 'fennakadás' is létrejöhet, vagy épp elveszik az információ egy része.

Vagy idáig nem jutottál?

(én meg a vadbarom vagyok, hogy még mindig írok, de hát mit csináljak... nem tudom megállni)
  • lac coo
    Meg persze azt se értem mi köze a frissitési gyakoriságnak a pinghez....
    Ellenben ha javítanak a netkódon és gyorsabban dolgozza fel az adatokat, ellőbb elindulhat vissza a válasz..Az már valamit javíthat a pingen.

De ez csak józan paraszti ész..nem értek hozzá....
  • lac coo
    Most fikáznod kéne...
    A legtöbb szerver régen átállított rate-kal megy :DDDDDDD
  • Ability
    Utánanéztem ennek a javításnak, hogy vajon miért lehet fele annyi a ping, mint volt. Megmondom mire jutottam:

A a készítők elszámolták magukat, és alapból rossz értéket adtak meg az updaterate-nek. Ezt javították most!

( vagy most kéne fikáznom?! )
  • lac coo
    Ha csak ez kellett .....
  • WizArts
    De tényleg itt a tente ideje.

mára : sziasztok. holnap + folyt köv :D
  • WizArts
    Na tessék. lol lol lol lol.

Király vagy Lac-coo. :D

Köszi.

Azt hittem észre sem vesztek. :D
  • WizArts
    Na, ha nem köttök belém én lelépek. Meló 1000. De holnap már nem kötök se netet, se semmit, és összerakom a gépet.
    Ettől igaz nem leszek jobb játékos, nem fogok jobban lőni 1 multin sem, de legalább jól érzem magam.

• lac coo
    Takarodj a p...ába!!
    Mit szólsz bele más dolgába? :DDDDDD
  • lac coo
    Egy évi FC után ezek a tapasztalataim a Far Cry-ról :DDD
    Ez van...
    Ha nektek jó kínlódjatok vele , meg idegeskedjetek rajta, mert annyira ismerem a játékot meg titeket is , hogy csak idegeskedni lehet rajta...
  • lac coo
    Bazz...
    Megint fel akarsz húzni ?
    Nem fog menni max magadat tudod...
    Mikor update-olta a Steam tegnapelőtt a CS:S-t azt írta ki hogy az engint javítja...Erre mindenkinek sokkal jobb lett a pingje...Ez tény!!!
    Erre te leírsz egy ilyent hogy engine=ping stb....
    LOLOL:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Hát egy pár fegyvert használtam :DDD
    CS:S ben nem lehet darálni mint FC-ben, mint ahogy az igazin se...
    De ez nem számít, FC-ben is jó....

Csak érdekesség képpen : napok óta CS:S videót csinálok , lassítok , kockázok stb...
    Számomra megdöbbentő amikor bebújok valami kis fedezékbe én már nem látom az ellent,de a karomat , vállamat simán tudják lőni ...Mint igaziból...Tértorzulás ..LOL...
    Nem sok játékban látok olyant , hogy engem nem lát senki , de én mindenkit látok :DDDDDDD
    Max. az ezer éves MOHAA-ban van a balra lean bug , az valami ilyesmi....
  • WizArts
    Én meg le vagyok sz@rva? Velem senki nem kötöszködik?

SZÓJJATOK MÁ' BE!!!
  • Ability
    Nem mászok a falra, nem vagyok olyan idegbetek típus, de amikor baromságokat hordasz össze- vissza, akkor azért valahogy nem tudom megállni, hogy bele ne szóljak. Persze te meg annyira csökönyösen ragaszkodsz az igazadhoz, hogy már el sem tudod ismerni, hogy esetleg tévedtél. Rohadtul nem vágod a témát, még te is mondtad, de mégis úgy prédikálsz, mint aki tisztában van azzal ami beszél, de valahogy mégsem áll össze a kép ... (na azt ebből vonj le amit akarsz, engem már nem érdekel)

És itt fejeztem bééé! :)
  • WizArts
    Az biztos, hogy a CS-ben szarok a hangok is ehhez képest. Hallottátok az FC-t köszel 1000 W-on szólni? Mer ha nem, menjetek el Picikéhez. Eddig 1 gaminak sem volt ilyen jó hangja.
    A másik meg, hogy a CS egyszerű, mint a faék. Az egyik haverom elég komolyan tolja és egyátalán nem fogott meg, de kipróbálom és személyes tapasztalatok alapján véleményt formálok.

Az FC élethűbb sok szempontból mint a CS, vagy a CS:S. Nekem legalábbis.

Oszt akkó má tudni fogom mi más. :D

És igen, a SOF2 az tök jó volt :D
  • Ability
    Hülyeséget? Áh... Engine -> ping. Tényleg nem!
  • Ability
    A kitérő válaszokon kívülsz ismersz mást is? Vagy most már tényleg meg kell kérdezzem: tudatában vagy annak amit beszélsz?

Ki a franc beszélsz a fegyverek szórásáról? Mellesleg mi az hogy mesteri? Szerintem pont ez az a pont az FPS játékokban, amit elfogani, megszokni kell, de az, hogy mennyire profi max olyan ember tudná megmondani, aki már nagyon sok fegyvert használt 'élőben' is stb... (vagy valami szakértő) azt hiszem te se, én se, és a nagy átlag se tartozik ebbe a kategóriába. Egyébként FC-be is jól van megoldva a fegyverek szórása, nekem semmi bajom vele.

És igen, a Source-ról beszélek! És az, hogy elcsúsznak a hitboxok kúrvára de nem imponáló! Sőt, a legsúlyosabb hibák egyikébe tartozik! Egyébként amire ki akarsz lyukadni abban igazad van, nagy támogatottságot kap, frissítik rendesen, de ettől még közel sem olyan tökéletes, mint amilyennek beállítod!

Bugok: vannak kijavíthatattlan bugok, illetve vannak olyan bugok, amit csak akkor tudnának javítani, ha újraírnák az engine-t. Pl a 00 bug-ot ki lehetne javítani igaz, bár nem tudom neked ebből mi bajod van, amikor sehol se szokták használni, sőt a legtöbben nem is tudnak róla. A 'tértorzulás' pedig a terepviszonyok miatt van. Elhiheted, hogy ha a CS-hez hasolnló pályaszerkezetek lennének, akkor közel nem jönnének elő ezek. Meg akkor most sorolhatnám, hogy CS-be nem lehet feküdni, tehát ebből a szempontból is csökken a hibalehetőségek száma.

Egyébként elgondolkoztató, hogy egy olyan játékban, amit profinak mondanak, és próbálják annak fejleszteni, másrészt a valósághűségre is rágyúrtak, hopgy maradhat ki olyan létfontosságú, és 'természtetes' lehetőség, mint pl a hasalás, vagy a 'turbékolás'?!

Mellesleg érdekes, hogy még te is mondtad, hogy mennyire nem értesz a gépekhez, hát még a technikai háttérhez, és mégis úgy beszélsz, mint aki profi lenne a szakmában, azzal a különbséggel, hogy magadnak is ellent mondasz, és sületlenségeket állítasz. =)
  • WizArts
    Egyikőtök mellé sem állok most ebben a vitában. Én nem tudom milyen volt a multi peccsek nélkül, vagy az 1.1-el.
    Sőt: más multit még ki sem próbálltam, de tervben van, ha több időm lesz. Pl.:COD, vagy épp a CS:S, szal' akkor majd vitába szállok én is, és majd együtt tudjuk borzolni egymás idegeit. :D