GTA San Andreas

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gyocsika
Én egyedül jöttem rá hogy kell kicserélni az autokat IMG Tool-lal még at sem tudtam hogy melyik mapában keresgéljek de kb 30 perc alatt mindenre rájöttem egyededül

Goruck
egyetértek,lehet, hogy bennem van a hiba(biztos) de nemértem mit nem lehet ezen megérteni :S
GGMM az jó progi, bár kocsit még nem cseréltem vele, arra ott van az IMG Tool

Nikon D300 :) http://www.flickr.com/photos/goruckdesign

akkor probáld GGMM-el !

bazs1
van neked egyáltalán IMG TOOLod?

12346
ahogy lesem, alapvetõ fogalmakkal nem vagy tisztában (ikon), szal mind1. a faq-nál egyszerûbben, szájbarágósabban már nem lehet elmondani.

DJ YAYO
Na most ha letöltök 1 kocsit akkor az ott van 1 ikonban!
Magyarul csak kicserélem a játékban ami van kocsi a letöltött kocsimmal???
Azt értem de úgy hogy kiveszem a játékból PL.: a banshee ikonját és berakom hejette a letöltött kocsi ikonját ???(így az egyszerûbb nem?)
De gondolom van ennek hosszadalmassabb módja!!
És ezt kérdezném hogy hogyan?

csak 1 rövid 1szerû kis választ szeretnék!

érteeeed?

bazs1
sztem inkább ne rakj be cuccokat

bazs1
hát mivel az van odaírva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DJ YAYO
Na figyuzza elmagyarázom!
"05. A skin lecserélése következik. Ezt mind a két (pl.: banshee.txd illetve banshee.dff) file -nal meg kell csinálni. mégpedig így: kijelölés után (pl.: banshee.dff) COMMANDS/REPLACE (CTRL+L)

Értelemszerûen a*.dff kiterjesztésû filera a *.dff -et a *.txd kiterjesztésû filera pedig a *.txd -t!"

Ebben ezeket nem értem!: "a*.dff kiterjesztésû filera a *.dff -et a *.txd kiterjesztésû filera pedig a *.txd -t!" Na most a dff kiterjesztésût a dff re mentsem el? A txd-t meg a txd-re?
VAGY MIIIIIIII???<#guluszem1><#guluszem1><#guluszem1><#guluszem1><#falbav><#falbav><#guluszem1><#guluszem1><#guluszem1><#guluszem1>

EZT VALAKI KONKRÉTAN LÉGYSZII!

DE MÁR ELMONDTAM A VÉGLEGES KÉRDÉSEM A 63386-os HSZ-ban!!!!!

bazs1
sztem máshogy nem lehet leírni mint ahogy a FAQban van

DJ YAYO
Nah. Magyarul amit kérdezni szeretnék!
Hogy lehet PL.:a HUMMER H2 auto mod-ot a játékba rakni?
Magyarul!
Nem FAQ alapján!
Nem másoltan!
Konkrétan!
Csak ezt kérdezem UTOLJÁRA aztán lekopok!

<#hehe><#nevetes1><#nevetes1>

jééé megjavult <#idiota>
DJ YAYO
De hát ezt olvastam mind végig!!!
csak a 05.-et nem értem!

DJ Skyline
egy kép sem jelenik meg!😄
de megnéztem õket (jobb klikk,stb) nem rosszak!😄

Elvittem a srácokat kirándulni <#vigyor3>

legalább láttak mást is Los Santos-on kívül.. <#smile>
DJ Skyline
ok elmondom!
Hogyan tudom az autó modelleket, skineket lecserélni a játékban?

Figyelem!

MIELÖTT BÁRMIHEZ IS KEZDENÉL CÉLSZERÛ BIZTONSÁGI MÁSOLATOT KÉSZÍTENI A GTA3.IMG FILE -ROL!

AMENNYIBEN NINCS ELEGENDÕ LEMEZTERÜLETED A MÛVELETHEZ KÉRLEK FOKOZOTTAN FIGYELJ A 4. PONTBAN LEÍRTAKRA!

Elõszóban csak annyit, hogy a lépések megkönnyítése végett a Banshee névre keresztelt autót vettem alapul.A leírásban egy skin cserét írok le, de a modelleket is ugyan így kell.

Szükséges programok:

IMG Tool v2.0

Jegyzettömb (Windows része)

Skincsere lépései:

01. IMG Tool elindítása

02. File/Open (CTRL+L) Megkeresni a GTA3.IMG file -t (helye: GTA San Andreas\models) majd megnyitás

03. A filelistából kikeressük a két file -t amire szükségünk van Edit/Find (F2).

Pl.: Amennyiben a Banshee nevü autón szeretnél skin -t cserélni, úgy a következõ két file -ra lesz szükség: 'banshee.txd' valamint 'banshee.dff' (aposztróf nélkül)

Értelemszerûen annak az autónak a nevére keresel rá, amelyiken a skin -t szeretnéd módosítani! (monster, cheetah...)

04. Most pedig biztonsági másolatot készítünk a két file -rol (pl.: banshee.txd illetve banshee.dff) a következõképpen. Kijelöljük a célfile -t (pl.: banshee.dff) majd COMMANDS/EXTRACT (CTRL+E)

és megadjuk neki, hogy hova szeretnénk a filet exportálni.

05. A skin lecserélése következik. Ezt mind a két (pl.: banshee.txd illetve banshee.dff) file -nal meg kell csinálni. mégpedig így: kijelölés után (pl.: banshee.dff) COMMANDS/REPLACE (CTRL+L)

Értelemszerûen a *.dff kiterjesztésû filera a *.dff -et a *.txd kiterjesztésû filera pedig a *.txd -t!

06. A skin lecserélésével vegeztünk.

(A következõ lépésekben is a Banshee névre keresztelt autót veszem alapul!)

Többé-kevésbé mellékelnek az autókhoz testre illetve skin -re szabott beállításokat amiket a játék a VEHICLES.IDE -ben tárol. Most ennek a sornak a lecserélése következik.

Ez álltalában a readme.txt -ben talalható meg (archivumonként változó).

Az readme.txt keresendõ sor egy része (példa): 429, banshee, banshee, car, BANSHEE, BANSHEE...

Beállítások lépései:

01. Jegyzettömb megnyitása

02. A VEHICLES.IDE megnyitása (helye: GTA San Andreas\data) (érdemes ellenõrizni, hogy nem irásvedett -e a file!)

03. Megkeressük a kérdéses sort, majd lecseréljük a readme.txt -ben leírtak alapján.

(A legvégén is a Banshee névre keresztelt autó az alap...)

Lehetséges, hogy nem csak a skin -hez tartozik egy beállító sor hanem magához az autóhoz is. Ez a file pedig a HANDLING.CFG

A readme.txt -ben keresendõ sor egy része (példa): BANSHEE 1400.0 3000.0 2.0 0.0 0.0 -0.20 70 0.75 0.89 0.50 5 200.0 33.0 10.0 R P

Ha találunk ilyen sort, vagy ezzel külsõre megegyezõt akkor a következõ a dolgunk.

01. Jegyzettömb megnyitása

02. A HANDLING.CFG megnyitása (helye: GTA San Andreas\data) (érdemes ellenõrizni, hogy nem írásvédett -e a file!)

03. Megkeressük a kérdéses sort, majd lecseréljük a readme.txt -ben leírtak alapján.

Sok sikert!

Üdv,

PeeTeR

DJ YAYO
Na mind1!
Hogy lehet azt megcsinálni hogy letöltök 1 mercedes benz-t és a gta sa...-ba akarom tenni!

NEM FAQ TI MONDJÁTOK EL!

DJ YAYO
"05. A skin lecserélése következik. Ezt mind a két (pl.: banshee.txd illetve banshee.dff) file -nal meg kell csinálni. mégpedig így: kijelölés után (pl.: banshee.dff) COMMANDS/REPLACE (CTRL+L)

Értelemszerûen a *.dff kiterjesztésû filera a *.dff -et a *.txd kiterjesztésû filera pedig a *.txd -t!"

na most ezt magyarul magyarázza el valaki!

DJ YAYO
Na és azt hogy kell a game-be rakni?

szerintem tedd fel a Modern Mod-ot 😊

DJ YAYO
Nah!
Most akkor ott tartok hogy a 05. A skin lecserélése következik. Ezt mind a két (pl.: banshee.txd illetve banshee.dff) file -nal meg kell csinálni. mégpedig így: kijelölés után (pl.: banshee.dff) COMMANDS/REPLACE (CTRL+L).
Na most, Ott van a dff fájlom kijelölöm aztán COMMANDS/REPLACE de aztán kijön 1kis ablakés ott van hogy kijelölöm a dff-et és a dff-et a dff-re másolom vagy mi, így?
Vagy a dff-et a txd-re?

DJ Skyline
itt nincs ilyen stílus, szal!

A lényeget már megtaláltad.
TEhát, F2-vel elõjön a keresési ablak, oda beírod, hogy "Banshee", idézõjelek nélkül. Valószínûleg két fájlt ad ki, az egyik a Banshee.dff, a másik a banshee.txd. Fontos, hogy a dff helyére a saját autód df fájlját, a txd helyére a saját .txd-t kell másolni, felcserélve nem mûködik, és megborítja a játékot.

DJ YAYO
kuspicsába

DJ YAYO
Azért mert ez a gomb van csak!
+ a mégse!

Rash87
<#banplz>

Glory, Glory Man. United!

De amikor keresem a BANSHEE.DFF-et akkor megnyomom hogy "következõ keresése" de semmi!
csak 1 BANSHEE.DFF van akkor miért keresel másikat ? 😊
van 1 txd egy dff !

DJ YAYO
Nah haladok!
Most ott tartok ahol azt kell csinájni hogy OPEN CTRL+L!!!
Na meg van a gta sa... ott meg hogy models!
De amikor a models re megyek akkor ezek jönnek ki!
Ezek mappa ikonban:
COLL
GENERIC
GRASS
TXD
De amikor ezekre a mappákra rámegyek akkor olyan ikonok jelennek meg hogy amikor rákattolok akko figyelmeztetés jön ki hogy: ezeket az operációs rendszer használja és ha ba....od rajta akko gáz van!!!
(IMG fájltípusú ikonban meg)
CUTSCENE
GTA3
GTA3_int
PLAYER
na most amikor a gta3 ra megyek rá akkor kijön a kisablakban vagy 1000 fájl!
De amikor keresem a BANSHEE.DFF-et akkor megnyomom hogy "következõ keresése" de semmi!
Ilyenkor mi a teendõ?

héé, de legalább haladok!!!
de még nyugottan lemehecc xanaxért

Jaj. Mindenki így kezdte... senki nem született egérrel a kezében.

De ennyire nem kell cifrázni.

DJ Skyline
az ilyen hírdetõtábla nagyságú színes izéket hanyagold már,ha egy mód van rá!

DJ YAYO
WÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
BAZINAGY <#lama><#lama><#lama><#lama><#lama><#lama><#lama><#lama><#lama><#lama> VOK MÉG EZEKHEZ A MODOLÁSHOZ!!!!

A telepítésnél kérdezte a program, hová telepítse a játékot. Ha ilyenre nem emlékszwel, akkor Neked a C:\Program Files\Rockstar Games könyvtárban kell lennie, ezen belül van egy Models könyvtár, ebben van a GTA3.img, amely a játék számára érthetõen tartalmaz minden alakot, tárgyat, jármúvet. A moddolás azt jelenti, hogy a GTA3.img-ben lévõ fájlokat kicseréljük egy nekünk szimpatikusabbra.

DJ Skyline
asszem öltözködök és megyek egy vagon xanaxért...
minden ami a játékhoz tartozik az a GTA SA mappában van (kivéve a mentés)...nem hiszem el,hogy nem szúrja ki a szemedet az,hogy ahova bemásoltad a gtasa.exe-t ott van egy models mappa is

DJ YAYO
Amikor a GTA3.IMG-t keresem a helyét nem találom!
Hol van a San andreas/models?
Mert nekem a gép a Start>minden progi>rockstar games hoz mentette!
Ott meg nincsen olyan hogy models!
Szal a san andreas/models asz hol fan?

DJ Skyline
azt tudom mondani megint mint tegnap! FAQ!!

DJ YAYO
Meg a fegyvereket a bicajokat !!
Szal mind ezt hogy?

DJ YAYO
Ezeket a kocsikat meg mondjuk a BATMOBILE-t meg a Mercedes BENZ-t amikor letöltöm hogyan tudnám a játékba rakni??

Én viszont megspóroltam a hashajtómat.

A SEGGÍTSÉG ha még kell valakinek!

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

szerintem a legegyszerûbb ha kérsz kölcsön egy dvd-t és azzal telepíted
Sziasztok.

Van egy olyan problémám hogy fel akarom telepíteni a GTA SA-t, de telepítés közben kéri a CD 0-t (!) és a data5 file-t. Ami persze nincs. Valaki tud nekem segíteni?
Latom Sky van melod! "szájbarágás on" <#nevetes1>
DJ Skyline
szedd le a netrõl,vagy próbáld meg egy másik vincseszterrõl rámásolni a gépre!

Csaó! Volna egy olyan problémám,h nincs a gépemben dvd-olvasó viszont a játékot még nem láttam cd kiadásban sehol... Hogy lehetne ezt kiküszöbölni, mert nem tudom feldarabolni az dvd-n lévõ mappákat egy másik gépen,h ráférjenek 1-1 cd-re mert van ami majd 2 GB!! Valaki segítsen!!!!!!!!! Köszi!
DJ YAYO
<#wow2><#zavart1><#zavart1><#idiota>

DJ Skyline
pedig már gondolkoztam,hogy leugrok a gyógyszertárba egy doboz xanaxért <#idiota>

DJ YAYO
HAVER FATY-HAVER FATY-HAVER FATY