64
Na, valaki magyarázza el gyorsan
  • Bandew
    #64
    "A film ugy lett megcsinalva, h ne legyen ertelme.."

    Ezzel nem értek egyet! Én nem láttam benne értelmetlenséget, de abban igazad van, hogy szavakkal nem kifejezhető. De ezesetben a szavak primitívek.
  • Tetsuo
    #63
    A film ugy lett megcsinalva, h ne legyen ertelme..
    Ezt sokan megcsinaltak mar, legtobbszor nem keszakarva, bar az nem szamit.
    Ez a film sem sokkal tobb, mint azok, csak kicsi szurrealizmus es a szineszi jatek meg a rendezes fenomenalis..
  • Jano
    #62
    Idézet David Lynch, Hogyan fogjunk nagy halat? c. könyvéből:

    A doboz és a kulcs


    Fogalmam sincs, mik ezek.
  • Narancs
    #61
    Remélem nem cenzúrázzák a lezbi részeket
  • Narancs
    #60
    Most kezdődött a Dunán!
  • blaze
    #59
    Kis kedvcsináló:)))
  • blaze
    #58
  • Dougie
    #57
    http://tedstrong.com/naomiarticle1.html
  • Dougie
    #56
    http://filmvilag.hu/xista_frame.php?cikk_id=2510

    http://www.ejfelkapitany.hu/mulholland.htm

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9064673

    Naomi Watts - Aztán lesz belőle társ és szerető, praktikus, felelősségteljes felnőtt, harcos leszbikus, nyomorult roncs, beszámíthatatlan felbujtó, szuicid életvesztes. Bármit eljátszik. Lynchnek mindig jó szeme volt, számtalan kezdő és kívül rekedt színészt állított pályára, de a Mulholland karakterei, az alakítások és a színészvezetés egyértelműen jelzik, hogy a rendező és csapata csúcsformában van.
  • uncleneg
    #55
    Nézzétek meg a film végén a szereposztást, sokat segíthet, mert
    Cast In order of appearance: Szereposztás a megjelenés sorrendjében!:
    Fontosabbak:
    1. Betty - Naomi Watts
    2. Rita - Laura Elena Harring
    3. Coco - Ann Miller
    4. Adam - Justin Theroux
    5. Camilla Rhodes - Mellisa George
    6. Waitress at Winkies - Mellisa Crider
    7. Blond in bed - Lyssie Powel
    8. Diane Selwyn - Naomi Watts
    9. Camilla Rhodes - Laura Elena Harring
    ...

  • Bandew
    #54
    Hmmm, szép hosszú kis esszé volt. :-)
    Bár nem volt szökséges a film minden egyes pillanatát elmondani. :-D
    Amúgy (lehet nem vetted észre) a filmben, két fajta kék kulcs is volt, egy sima kék és egy háromszög alakú. A háromszög alakú nyitotta a dobozt, de ami az asztalon volt az csak egy sima kulcs (asszem azt oda is adja a bérgyilkosnak, vagy fordítva, már nem emlékszem), de hogy mit nyit az rejtély.
    Amúgy ha engem kérdezel, szerintem a film első része nem álom, hanem álmodozás. Biztos neked is volt már olyan, hogy valamit elképzeltél, hogy milyen lenne ha minden passzolna. Utána nagyon rossz visszatérni a valóságba és szerintem ezt Diane nem is bírta idegekkel (szal BUMM a fejbe!!!). Én nem hiszem, hogy a fekete figura bármit is képviselt volna Hollywood szennyéből, mivel azt eleve bemutatta a film. Sztem maga volt a félelem.
    Én is gondolkodtam már a blöff lehetőségén, de egyszerűen ezt nem érzem benne. Ezt nem nagyon tudom megmagyarázni, de ha látok egy nagyon elvont filmet, aminek se füle se farka, akkor azt egyböl levágja az ember. Ennél a filmnél viszont azt tapasztalom, hogy mindenki csak gondolkozik rajta. Mindenki érzi belül, hogy valahol teljes ez a film (nem mondanám hogy logikus :-D) és senkit nem hagy nyugodni az, hogy nem érti. Kb mint egy álom. Mikor visszaemlékszel akkor semmi értelme, de mégis (nem tudok jó szót) teljesen 100% volt! Most hogy így belegondolok, lehet, hogy az a két fajta kulcs valójában egy. Mint amikor egy álomban valami változik, de ugyanaz marad (biztos mindenkinek volt már ilyen álmában). Ez egy nagyon tudatalatti film. Igazi mestermunka! Én nem tudok betelni vele. Tényleg olyan mintha álmodnék amikor nézem.
    Kívánom, hogy egyszer én is ilyen filmet tudjak csinálni!
    Lényeg a lényeg: ezt a filmet nem lehet leírni vagy elmagyarázni, bárhogy is próbálkozzék az ember. Ez kb olyan, mintha azt próbálnád elagyarázni valakinek, hogy mi az a piros. :-)
  • Kolbasz
    #53
    A film két részből áll, amit a kék dobozba való belenézés választ el. Ha az első rész vesszük alapul, a cselekmény látszólag teljesen érthető, megszokott módon halad egy-két furcsasággal. A kék boboz után azonban látszólag minden összekuszálódik, és zavaros lesz, a karakterek neveket cserlének, minden más megvilágításba kerül. Azonban ha félredobjuk az első részt, és csak a másodikkal foglalkozunk, egy teljesen logikus, és követhető történetet kapunk. Csupán az időbeli ugrálások, és a főhős (Diane) képzelgései zavarhatnak meg bennünket, ám ha az apró jeleket (kék kulcs, hamutartó, hajviselet) megfigyeljük, teljes mértékben érthetővé válik a történet (egy apró kivételtől eltekintve, de erről később).
    Induljunk ki tehát a film második részéből. Ennek a története a következő: Diane (a szőke nő) fölébred egy mély álomból (netán a halálból?) a lepukkant lakásában. Azóta lakik itt, mióta nagynénje meghalt, hagyott rá egy kis pénzt, és most Hollywoodba jött szerencsét próbálni, ám nem túl sikeres: csak másodvonalbeli sorozatokban jut neki szerep, az is csak leszbikus barátnője, Camilla (sötétbarna hajú nő) révén.
    Így telnek tehát Diane mindennapjai, mígnem fölébred a szobájában tépett frizurával, és kopogtat a szomszéd, akivel lakást cserélt: az edényeiért és a lámpájáért jött. Elviszi az asztalon lévő hamutartót is (amelynek az időbeliség megállapításában lesz nagy szerepe), mely mellett ott a kék kulcs (erről kicsit később). A szomszéd közli azt is, hogy három hete nem látta, és keresték a nyomozók is.
    Mikor a szomszéd elmegy, Diane megáll a konyhaablak előtt, nekünk háttal, majd hirtelen megfordul, és az arcán látszik, hogy örül valaminek. Ekkor mutatja a kamera Camillát, aki ott áll Diane előtt. De Diane arca eltorzul, rájön, hogy csak hallucinált, a nő valójában nincs is ott! Ezután kávét főz, majd odamegy a kanapéhoz, amin Camilla fekszik meztelenül. Ekkor már Diane haja rendezett, a hamutartó az asztalon van, de a kék kulcs nincs: tehát ezek az események a fölébredés előtt történtek valamikor. Ekkor közli Camilla Diane-nel, hogy többé nem lehetnek együtt, és hogy már korábban el akarta mondani. Diane érthetően dühös lesz.
    Ezután következik az autós jelenet, melyben Camilla és a rendező, Adam Kesher ülnek egy autóban, majd annyira belemelegednek a jelenet próbálásába, hogy a rendező kiadja a „lámpa le, mindenki ki” utasítást. Azonban Diane ott maradhat Camilla kérésére. Ez a rész magyarázza a két nő kapcsolatának zátonyra futását. Camilla tehát már Adamet, a rendezőt szereti.
    Tehát a két hölgy szakított egymással, a miértet tudjuk, és a következő jelenetek meg is erősítik az okot. Diane a szobájában maszturbál egy rövid farmer shortban és egy szürke topban. Majd csöng a telefon, és ez után egy vágás következik. A következő képsorokban szintén folytatódik a telefoncsörgés, de már egy másik szobában (piros ernyős lámpánál piros telefon, mellette egy hamutartó – ennek később érdekes szerepe lesz), és bejelentkezik az üzenetrögzítő: „Szia, Diane vagyok, hagyj üzenetet!”- ez a szöveg is fontos. Azonban Diane fölveszi a telefont: Camilla az és közli, hogy az autó várja. Diane ekkor már estélyiben van, és indulásra kész. Ez illetve az ezután következő részek tehát ismét visszaemlékezések, melyet a telefoncsöngés indított el.
    Diane egy limuzinnal utazik (Újból visszaköszönnek az éjszakában haladó limuzin képsorai, mint a film legelején. A két autó rendszáma is ugyanaz.) az Adam Kesher házában tartandó partira. De az út mellett megállnak, és ugyanazok a szavak hangzanak el Diane szájából, mint amiket a barna hajú nő mondott a film elején: „mit csinálnak? Itt nem álunk meg!” De Diane-t Camilla várja, aki fölkíséri őt egy hegyi ösvényen a villába. A vacsorán sorozatosan megalázzák Diane-t (hibáztatják, amiért késik, Adam és Camilla bejelenti az eljegyzésüket, lesajnáló pillantásokat vetnek rá, és közvetítenek felé). A partin meséli el Diane korábbi életét. Ekkor tudjuk meg, hogy került Hollywoodba, valamint, hogy egy forgatáson ismerkedett meg Camillával, ahol ő játszotta a főszerepet. Diane-ről pedig a rendezőnek, Bob-nak (fontos név) nem volt nagy véleménye. (A partin föltűnik a Cowboy, a filmmaffia egyik embere is, aki kiköpi az eszpresszót a film első felében, és az a nő is, aki a film első részében Camilla Rhodes-ot alakítja.) Ekkor kikészül Camilla, felborítja a poharát, melynek csörömpölése egy újabb visszaemlékezésbe rántja a nőt.
    A következő képsorok Winkie éttermében játszódnak. Diane fölbéreli a szőke bérgyilkost, hogy ölje meg Camillát. A pénz, ugyanabban a táskában van, mint ami a film legelején a barna hajú nőé volt. A bérgyilkos azt mondja, ha megtörtént, a kék kulccsal fog jelezni. A pincérnőt Bettynek hívják. A pénztárnál ott áll egy barna hajú ember (aki a film első részében az álmaiban megjelenő fekete alaktól retteg).
    A következő képsorok szürrealisztikusak: föltűnik a fekete arcú csöves Winkie étterme mögött, kezében a kék kockát szorongatva, amit beletesz egy papírzacskóba, majd a földre ejti. A földön lévő zacskóból kimásznak a picire zsugorodott nyugdíjasok.
    Ezután Diane-t mutatják a lakásán immáron ismét tépett hajjal, este. Kopognak az ajtón, majd az ajtórésen bemásznak a nyugdíjasok. Előlük menekülve lövi fejbe magát Diane, és esik az ágyra (köntösben!). Ismét föltűnik a fekete arc, majd a záró képsorok Diane-t mutatják boldog Bettyként, illetve a mellette álló Camillát amnéziás Ritaként. A film legvégén a színházat láthatjuk, és ennyit hallunk: „Silencio!”
    Mint láthatjuk teljesen logikusan föl lehet építeni az első rész történetét. Azonban a szimbólumok megfejtése még hátra van.
    Kezdjük a fekete emberrel, mert ez kulcsa sok mindennek. Véleményem szerint a fekete ember, aki hajléktalanként ül Winkie étterme mögött, a hollywoodi társadalom szennyét és annak következményeit kívánja együttesen szimbolizálni. Ennek egyrészt részei a nyugdíjasok, akik csupán a társadalmat, azt a gazdag réteget képviselik, akik példát és így elvárásokat állítanak a pályakezdők elé. Olyan elvárásokat, amelyeket lehetetlen teljesíteni, és ez hajszolja öngyilkosságba Diane-t is. Az elvárások nyugdíjasként törtek be a szobájába, és hajszolták végleg őrültbe Diane-t aki csak úgy tudott megszabadulni tőlük, ha megölte magát. A kék kocka szintén a fekete ember szimbolikájának része. Megértéséhez szükség van az első rész színházi jelenetének ismeretére is, amelynek üzenete, hogy: „mindez csak hangfelvétel” – minden csak látszat, illúzió, nem valódi. Talán a kék doboz jelképezi azt a hollywoodi látsztatvalóságot, azt a rózsaszín világot, mely a felszínen húzódik, és amelyet mindenki lát: csillogás, gazdagság, boldogság. A kék doboz szép kívülről, ám mégis misztikus, és belenézve – a dolgok mélyére tekintve – feltárul a kegyelten igazság: „mindez csak illúzió!”
    Fontos szerepe van még a kék kulcsnak, ami Diane felébredésekor az asztalon volt, a hamutartóval együtt. Tehát mikor fölkelt, Camilla már halott volt. Ekkor jött a szomszéd, és vitte el a maradék holmijait. Miután elment, Camilla magába roskadva a kanapén, elkezdett visszaemlékezni: visszagondolt a régi szép időkre Camillával, a szakításukra, a partira, a bérgyilkossal való üzletére. Ebben a merengésben érte utol az este, amikor végső kétségbeesésében öngyilkos lett.
    Ez tehát az első rész története, ám egyetlen kérdésre nem tudom a választ: miért cserélt lakást a szomszéddal Diane? Valószínűleg azért, mert valakiktől félt. Kézenfekvő lenne a válasz, hogy Camilla halála miatt keresték. Ám a lakáscsere már akkor megtörtént, mikor Camillával még boldog volt a viszonyuk (ezt bizonyítják a visszaemlékezés képei). Tehát Diane-nek már akkor is félnie kellett valakitől. De kitől?
    És mi ez első rész? A kézenfekvő, és sokak által elfogadott válasz az lenne, hogy Diane álma, melyben a valós elemek fikcióval keveredve jelennek meg. Sok dolog támasztja alá az álom-elméletet. Például, hogy azok a szereplők, akik az életben ellenszenvesek voltak Diane-nek, vagy gyűlölte őket valamiért, azokat megalázó szerepekben tünteti föl, mintegy büntetésként. Például Adam, a rendező, aki miatt Camilla elhagyta Diane-t, az álomban egy looser, akit megcsal a felesége, és a maffia utasításait kényszerű végrehajtani. Camilla pedig amnéziásként alá van rendelve Diane-nek, segítségre szorul, majd kibontakozik kettejük között a szerelem. Coco, Adam anyja az álomban házmesterként jelenik meg. Bob, a rendező, aki a valóságban nem volt nagy véleménnyel Diane-ről, egy tehetségtelen figura, aki üres szavakkal magyaráz a szereplőválogatáson Diane-nek, de azt is csak felszólításra, hogy mondjon már valamit. A bérgyilkos, akit Diane Camilla megölésével bízott meg, szintén egy looser figura: kispályás, semmi sem jön össze neki (három embert öl meg egy helyett, és még a tűzjelző is megszólal). Diane önmagát pedig egy elinduló filmcsillagként ábrázolja (sikeres szereplőválogatás), akinek szép lakása van (az álom szerint élő nagynénjéé), és betéved hozzá a neki alárendelt, amnéziás Camilla, majd kettejük között kibontakozik a szerelem.
    Azonban ez a rész nem lehet Diane álma. Ugyanis mikor fölkel, keresi a szomszéd, és közli vele, hogy három hete nem látta. Három hetes álom? Olyan nem létezik!
    Ugye emlékszünk arra a részre, mikor az első részben Betty (Diane) és Rita (Camilla) belopóznak a házba, ahol Diane Selwyn lakik? Az ágyon pedig egy hulla fekszik. Ő lenne Diane? Lehetséges, hogy az álomban saját magát látja Diane hullaként? Elképzelhető, és erre más is utal: a film legeleje. A kamera arra az ágyra, és arra párnára közelít rá, amelyen Diane fejbe lőtte magát, illetve amelyen a hulla fekszik. Diane szemszögéből nézhetjük végig a fejbelövés előtti pillanatokat. Tehát elképzelhető, hogy Diane az álmot a fejbelövése utáni pillanatban, az élet és halál között vergődve látta. Azonban a halott nőn csak egy hálóing van, Diane pedig mikor fejbe lövi magát a film végén, egy fürdőköntöst viselt! Ráadásul a film elején a kamera lassú mozgással közelít rá a párnára, a film végén pedig Diane villámgyorsan lőtte fejbe magát. A két nő nem ugyan az! Ezt a feltevést is elvethetjük.
    Mi marad? Induljunk ki a Cowboyból. Ő nyit be az ajtón, és mondja azt, hogy: „ébresztő kislány!” De figyeljük meg pontosabban, hogy mi is történik! A kék doboz leejtése után hamarosan föltűnik az ágyon fekvő hulla. Azonban, ez nem az a nő, sőt, nem is halott. A fekvő alak egy fekete hajú, fekete estélyi ruhában lévő, élő (valószínűleg alvó) nő, akinek nem látszanak a testén az oszlás nyomai. Az ágy is rendezett képet mutat. Ekkor nyit be a Cowboy, és mondja azt a bizonyos mondatot. Majd ismét egy áttűnéses vágás, és megjelenik a halott nő ugyanazon az ágyon, a bőre oszladozik, szürke hálóruha van rajta, az ágyon pedig szivacsdarabkák látszanak. Majd vágás, a Cowboy becsukja az ajtót, vágás, és Diane fölkel a kopogásra. Tehát az ágyon három nő fekszik: az oszladozó hulla, a fekete ruhás nő, és Diane, aki fölkel. Ki a hulla? Nem lehet tudni! Ki a fekete ruhás nő? Talán Camilla? Ebben az esetben feltételezhető, hogy ő álmodik, a Cowboy rá bocsátott egy misztikus álmot, és szólt neki, hogy keljen föl! De nem ő kelt föl, hanem Diane! Camilla és Diane ugyan az lenne? A két személy egy skizofrén elme szüleménye? Konkrétan Camilláé? Ez is jól hangzik, alá is támasztható (pl. a két kocsi rendszáma ugyanaz, a két nő szájából elhangzó mondatok ugyanazok a kocsi megállásakor) de végképp képtelenség teljesen megmagyarázni. A történet második fele túlságosan is logikus ahhoz, hogy eldobjuk, és újraértelmezzük.
    Tehát akkor mi is a film? Azt tudjuk, hogy egy sorozatnak készült, melyből leforgattak egy pilotot. Végül nem valósult meg a sorozat gyártása. Egy év múlva újra elővették, és mozifilmet csináltak belőle. Ekkor Lynch azonban már teljesen máshogy gondolkozott, másképp látta az eseményeket. Leforgatták a hiányzó részeket, és elkészült a film, mely egy szándékos blöff. Többféle magyarázat is létezik, de teljesen logikusan egyiket sem lehet alátámasztani, mert Lynch szándékosan olyan hibákat tett a filmbe, ami ezt nem teszi lehetővé.
  • Jano
    #52
    Kérek! Jöhet mailre is, htx.
  • Kolbasz
    #51
    Na, újragondoltam a dolgokat, és megerősödött a véleményem: Lync blöfföl! A nagyesszé elkészült, 4 oldal lett. Ha valakit érdekel becopyzom. De siessetek mert holnaptól gólyatáborban leszek! :-DD
  • Kolbasz
    #50
    Ja, és ma jön az ígért nagyesszé.
  • Kolbasz
    #49
    Ma megnéztem megint a MD-ot, és újabb részletekre lettem figyelmes. Asszem kicsit másképp kell megközelíteni a dolgokat, mint egyszerű álom és valóság rész. De kezd egyre inkább olyan érzésem lenni, hogy ez a film egy blöff...
  • Kolbasz
    #48
    A Lost Highway is király. Az első fél óra az iszinyat stresszes. Majd összeszartam magam. Mikor jönnek azok a kazetták, a telefon hívások, állandóan sötét van, és egyre tovább és tovább tart a film...
  • Ramza
    #47
    Ugyanígy jártam a Lost Highway-el :D
    Harmadszorra sikerült egy megoldást találni, amitől egész jól összeállt a kép, aztán két hét múlva elfelejtettem :)
  • Kolbasz
    #46
    Egyszer már megírtam a felét, csak azóta elvesztettem a fonalat. Úgyhogy újra bele kell temetkeznem.
  • Galy
    #45
    ;)
  • Ramza
    #44
    Én még nem láttam egyet sem, úgyhogy csak találgatok.
  • Galy
    #43
    nem egy Lynch filmet láttam, nem légből kapom ezeket :)
  • Ramza
    #42
    Nem ellened irányul, de baromira unalmas már, hogy ha valaki egy nehezebben értelmezhető műalkotásba botlik, akkor a szerzőjét le-drogosozza, idiótázza vagy hasonló.
  • Galy
    #41
    lófaszt! Lynch egy elmebeteg drogos, és ezt te is tudod!
  • fifi
    #40
    1.érdekelne a nagyesszéd
    2. topik up!
  • Loál János #39
    DE!
  • Sephi
    #38
    En az aszonyal veletlenul is mar harom David filmet lattunk de megeskudtunk hogy ha lesz meg valaha ilyen azt tuti nem nezzuk meg :)))
  • Kolbasz
    #37
    Hétfőn megnéztem újra a filmet, és kijegyzeteltem az egészet! :-D Majd összerittyentek egy nagyesszét, ha lesz időm, mert érdekes dolkokra lettem figyelmes... ;-) (Most tanulás van 1000L. Érettségi-felvételi szopás. :-( )
    Kedvenc jeleneteim:
    A jelenet elpróbálása az öreg csávóval; a színház; a leszbikus jelenet; mikor megy a limó az úton; illetve az utolsó képsorok; meg a "this is the girl" ;-).
  • Bandew
    #36
    Nekem meg az, ahogy a pali meséli a félelmetes álmát a faszinak abban az étkezdében.
  • Loál János #35
    Kedvenc jeleneteim között van a filmben. :) Továbbá az öregek, illetve a színház-jelenet.
  • Bandew
    #34
    AZ a jobb oldali feka gyerek iszonyat király!!! :-D
  • Jano
    #33
    Bocs. :D
  • Jano
    #32
  • Bandew
    #31
    Diane így Diane úgy, de kérdem én:
    Hol van akkor Betty??? :-DDD
  • shaba23 #30
    ezt most nem olvasom el, mert gondolom -bár NINCS ODAÍRVA!!! - spoiler
  • Kolbasz
    #29
    Az biztos nem lehet, hogy a kocka előtti és utáni rész is valóság, mivel a nevek fölcserélődnek. Valamelyik nem valós. És most kicsit utánaolvasva, tényleg valószínű az, hogy az első rész az álom, bár vannal benne itt-ott logikai bukfencek. Például Diane megtalálja önmaga holttestét. Viszont az is érdekes, mikor az első részben körbemegy a telefonhívás, hogy hol a lány, szerintem az emnéziás csajt keresik. ÉS akkor Diane szobájában is csöng a telefon, aki halott, és nem veszi föl. És akkor megy vissza a telefon, hogy a lány még mindig nincs meg. Tehát valószínűleg tudták, hogy az elveszett csaj hol lakik. Az amnéziás csaj tehát Diane. Aki pedig azt álmodja, hogy a fekete hajú csaj az amnéziás, de azt is álmodja, hogy őt keresik telefonon, tehát ő az elveszett/amnéziás csaj. Na, kellően összezavartam mindenkit? :-D
    Másrészt azért sántít még ez az álmodás-dolog, mert olyan dolgokat is beleálmodik a történetbe, amit maga is keres, és nem tud róla. De ha ő álmodja, akkor tudnia kell róla. Például megálmodja a balesetet is. De mégis kutat utána, hogy tényleg volt-e baleset? Vagy például a büfés jelenet is kilóg a sorbból ,mert semmi köze nincs a történehez. Mégis ott van. És megjelenik benne a fekete ember. Aki majd a végén szorongatja a kockát. Azt a kockát, amibe a végén belenézett a fekete csaj, és ott kezdődött a valóság. Szerintem a kocka és az ember között kapcsolat lehet. Véleményem szerint a fekete ember a saját elvárásaink be nem teljesülésétől való félelmet, vagy az ismeretlentől való félelmet, de mindenképpen a félelmet jelképezi. Az ő műve a kocka. És mikor belenéznek ebbe a kockába, ott válnak valóra a félelmek. Tehát mi van akkor, ha tulajdonképpen a második rész az illúzió, amiben a kék kocka ereje miatt a félelmeink jelennek meg? Amikor a szőke csaj sikertelenné, az amnéziás csaj meg híressé, sikeressé válik. Az a csaj, aki eddig segítségre szorult, most ő segít a szőkén. Mindenki ellenkező szerepben tündököl. Így is értelmezhető szerintem.
  • shaba23 #28
    csak nincs kedvem a dcről tölteni, mert sosem ér le:)
  • Bandew
    #27
    Ki ne hagyd!
  • shaba23 #26
    ezt a filmet még mindig nem láttam:(
  • Bandew
    #25
    Akkor sokáig nézheted. :-DDD