744
Mit tegyünk az állatkínzás ellen?
-
#504 Hiába, nekik csak annyi jön le az egészből, hogy mi valamiféleképpen az állatokkal vagyunk az emberek ellen. -
Sund #503 ja és kérlek ne haragudj, de nem fogok veled erről a témáról többet beszélgetni mert irtódzom a gondolkodásmódodtól. Kísértetiesen hasonlítasz arra a faszra a cégemnél, aki két napig nézegette az elütött, haldokló macsekot az aszfalton. peace.
Amúgy hamár említettem a REX otthont. A Megyeri út-Óceánárok út sarkán leledzik, lehet onnan is örökbefogadni állatot, szép rendezett, mellette van egy erdő ahol jókat lehet kirándulni. Na amit ki akarok nyögni, hogy kiccaláddal ki lehet oda ruccanni, vannak lovak is. -
#502 teljesen igaz! ezért ott támogatom az ilyen szervezeteket ahol tudom! -
Sund #501
"Na és vajon magunknak szenvedést okozni hálátlan dögök értelmetlen megsegítésével, az erőforrások pazarlásával nem ostobaság és egy baszott nagy bűn ?"
Hogyha csak és kizárólagosan racionális alapon válaszolok, akkor igen. Tényleg pazarlás, egy csomó pénz és energia megy ezekre a tevékenységekre + a szervezetek fenntartására.
Viszont ha arra gondolok, hogy az állatok min mennek keresztül, akkor hálát adok az égnek, hogy vannak valakik (PETA, REX kutyaotthon, alapítványok stb. stb.) akik pénzt és energiát nem sajnálva, úsznak szemben az árral. Csepp a tengerben, de ők az egyetlenek akik tesznek valamit.
A helyzet az, hogy nagy tévedésben vagy, és az empátiás készséged tart a 0-hoz. Az állatkínzás elleni harcot nem szabad így kezelni, hanem etikai, "jóérzésügyi" oldalról kell vizsgálni. Nem várom el tőled, hogy megértsd -mert úgysem fogod-, hiszen aki tudja mire gondolok, sose tenne fel hasonló kérdést.
"Hálátlan dögök, értelmetlen megsegítésével"
mondom vazze, túl jó dolgod van ott a melegben a kislámpád fényénél. Mennél egy egyszer a kínai kutyafeldolgozóba, rögtön térdre rogynál. Vagy nézzél bele az élvezetből megkínzott macskák/kutyák stb. szemébe a REX kutyaotthonban, megértenéd miről pofázunk itt.
"Na má megint nem stimmel valahogyan a fontossági sorrend."
Miről beszélsz? Itt semmilyen fontossági sorrend nincsen. Itt vagyunk Mo.-n, itt kell védeni az állatokat. Csak közben nem szabad elfelejteni, hogy máshol mi történik, ott ahol még egy kis tyúkszaros állatvédelmi törvény sincs mint itt. -
#500 "Na és vajon magunknak szenvedést okozni hálátlan dögök értelmetlen megsegítésével"
ugye te is érzed hogy ez egy nagy hülyeség! ha segítesz hálásabb mint akármelyik ember! -
Apocalipto #499 Akik úgy gondolják hogy nem kell bűntetni az állatkínzást egy ötlet:
Velük is úgy kell bánni mint egy állattal, aztán meglátjuk mi lesz a véleményük. -
AranyKéz #498 " AranyKéz, te meg szimplán borzasztó vagy. Pusztán élvezetből próbálsz fogást találni a témán. "
PHP beadandót írok közben, nem csoda hogy nem tudok elég koherens kurvaanyázódásokat írni :)
" Feleslegesen, élvezetből vagy nemtörődömségből szenvedést okozni másnak bűn és kész. "
Na és vajon magunknak szenvedést okozni hálátlan dögök értelmetlen megsegítésével, az erőforrások pazarlásával nem ostobaság és egy baszott nagy bűn ?
" Tény, hogy itt Mo.-n, a demokrácia puha öléből, lehet jókat vitatkozni, viszont közben iszonyatos állapotok uralkodnak a világ többi részén állattartás ügyileg. "
Na má megint nem stimmel valahogyan a fontossági sorrend.
-
Sund #497 Ja és még valami. Azért kell erről a témáról szélesebb körben beszélgetni, mert az emberek döntő többsége nem szívesen foglalkozik a kérdéssel... Egyrészt elborzasztja őket, másrészt pedig nem is tudnak sokszor arról, hogy mi folyik a világban. Szóval szar a helyzet, na. -
Sund #496 Rundstedt17, tessék megnézni a videókat amik egy pár oldallal lejjebb vannak belinkelve, aztán beszélgessünk tovább. De ezt most komolyan mondom.
AranyKéz, te meg szimplán borzasztó vagy. Pusztán élvezetből próbálsz fogást találni a témán. Feleslegesen, élvezetből vagy nemtörődömségből szenvedést okozni másnak bűn és kész.
Tény, hogy itt Mo.-n, a demokrácia puha öléből, lehet jókat vitatkozni, viszont közben iszonyatos állapotok uralkodnak a világ többi részén állattartás ügyileg. Ennek azért egy jó része köthető a szőrmefeldolgozó iparhoz. Na ezért nem kell igazi szőrmét vásárolni. A divatcégek (Burberry pl. ) is kétarcúak, kőkeményen élvenyúzatják a kutyákat, mert az a legolcsóbb aztán meg itthon megy a marketing meg a pozícionálás.
(Közben felteszem a kérdést: a kib**ott TESCO meg társaik miért nem képesek normális méretű akváriumot venni a pontyoknak?? Éjszaka szoktam vásárolni, mindig
kiugrott egy-kettő, úgy rakom vissza őket állandóan. De addig vertem a tamtamot, amíg sikerült vetetnem velük egy rácsot a tetejére.)
-
Nagy01 #495 Hát figy ha az 1cm3-is agyad nem képes felfogni hogy nem egyenértékű egy macska és egy légy kínzása akkor sajnállak. -
#494 te meg barátkozz csövesekkel, nagy esélyed lessz az általad leírtakra ;) -
Rundstedt17 #493 :D -
AranyKéz #492 Te meg simogass meg minden kóbor kutyát és macskát, hátha veszett leszel, a segged egy féregtenyészet lesz, meg hasonló fincsi betegségeket kapsz hogy aztán elpatkoljál jó hamar. De ha mégsem sikerül, remélem életed végéig egyedül, 20 macskával fogsz élni egy lepukkant lakásban, aztán megmurdelsz.
-
#491 puszilja a lóhere XD -
Nagy01 #490 tudod...puszi a darázskának hagy repüljön messzire! -
#489 :) -
#488 Megfogást a légyre gondoltam. (Bár sajnos nálunk a dolognak nincsen jó vége mert ha már megfogtam akkor általában odaadom a pókomnak) -
#487 heh? -
Nagy01 #486 Esetleg meg is csókolhatnád oing oing. -
#485 ha megfogod megcsíp, volt amikor befőttessel akartam, de elbénáztam! legtöbbször megpróbálom kihajtani! :) -
Nagy01 #484 Jó.Akkor barátkozz legyekkel.Szarjanak a kajádba esetleg a szádba csípjék meg a kukidat,esetleg mikor megfogod akkor nem légycsapót fox használni hanem befőttesüveget,és majd aztán kiengeded a szabadba ahol majd találkozik a bölcs bagolyal és a ravasz rókával. -
#483 Nem azért kell jól bánni egy másik élőlénnyel mert haszna van. A legyek meg darazsak is nagyonis jól érzik a fájdalmat. Az hogy valaki agyoncsapja, mert fél hoyg megcsípi még elmegy (bár ki is lehet hajtani a szobából vagy megfogod és kidobod) de állatkínzásnak ugyanolyan rossz mint bármelyik másik. -
#482 Nagy01 nem állatvédő -
AranyKéz #481 Nagy01 barátunk kitűnően demonstrálta hogy milyenek az állatvédők akik pofáznak a mi kettős mércénk miatt, közben meg észre se veszik a saját kettős mércéjüket.
-
#480 ott a pont :D -
#479 de ne kínozz legyeket se :) -
#478 Ez csak arra igaz aki látszatból állatvédő. Úgy, ahogy ti látszatból vagytok humanisták. -
Nagy01 #477 Én nem ezt mondtam ..ne forgasd ki a szavaimat jó? Sosem kínoznék meg egy kutyát , macskát semmilyen állatot.De legyeket meg darazsakat szívesen kínzok mert nincs semmi hasznuk..csak röpködnek..büdösek..megcsípnek...leszarnak mindent...és betegséget terjesztenek. -
#476 Ezt szintén nemkéne... -
#475 Ugyanez elmondható sok emberről XD -
AranyKéz #474 Segghülyék azthiszik hogy az emberkínzás egyenlő egy szaros kis állattal aki csak ugat vagy nyávog egész nap, teleszarja a kertet, gilisztát kap tőle az ember és hullajtja mindenhova a szőrét.
-
Nagy01 #473 Csak már nem tudtam befogni a csini pofikámat. xD Segghülye asziszi hogy a kutya,macska kínzás egyenlő egy szaros kis léggyel aki csak röpköd a kajára és leszarja. -
#472 bammeg ez meg a ló másik oldala XD -
Nagy01 #471 Hogyne lenne már más idióta.Talán mert haszontalan ,szar, semittevő,betegséget terjesztő, fos ami rászál a kajára?MEg mikor megcsípett egy darázs egy kislányt ,a kislány alergiás volt és bedagadt a nyelve aztán meghalt az mi szerinted? Ezért is kínzom őket;-D.( mármint a darazsakat meg a legyeket:D) ( méh-hez meg egyéb állathoz nem nyúlok) ...csak őket szeretem felnyársalni, leszedni a szárnyát,megpirítani az egyik lábát, aztán szétnyomni,elégetni,elásni , és felrobbantani... -
#470 Nem tudom, én még nem vettem észre, hogy jó érzésű emberek halakat vagy bogarakat kötöttek volna kocsi után, vagy szakították le egyes tagjaikat poénból! Azokkal is törődnek ugyanolyan szinten! -
#469 az állatkínzó srác élete nagyon jó ha el van baszva!! ha bevarrják egy kicsit majd elgondolkozik azon hogy kedvtelésből elvegye egy állat életét! A következő lépés, hogy azt gondolja, hogy egy embertársával is megteheti!
Ha egy ilyen állatkínzó köcsög beindul és embert kezd ölni, remélem ti lesztek az elsők között ti értelmetlen parasztok, akik védik!
tényleg nem tudok már mit csinálni, ekkora emberi értelmetlenséget mint bennetek még sehol sem tapasztaltam pedig voltam már pár helyen!! De örülök, hogy nem ismerjük egymást!!! -
Rundstedt17 #468 Teljesen egyetértek:) -
AranyKéz #467 Csak rámutattam hogy az állatvédők érvelése milyen abszurd :)
De egyébként bírom hogyha szőrös az állat, védik mint a fene, főleg ha dorombol, de például a halakat le se szarják, a rovarokat meg főleg.
-
#466 gyerekek -
AranyKéz #465 " NEM KÍNOZZÁK ŐKET ÉLVEZETBŐL ÉS OK NÉLKÜL! "
Ami azt illeti, ez egy elég elterjed téveszme. Jobban belegondolva azonnal látszik hogy hülyeség.
Mellesleg azon elgondolkodtatok már hogy az állatkínzó srác élete a ti felfogásotok alapján hogy el lenne baszva egy büdös dög miatt ?