744

Mit tegyünk az állatkínzás ellen?
  • n3whous3
    Na ez volt ám az önkritika
  • G_ArchAngel #543
    minden szart azok sem esznek meg:)))
  • Tomo15
  • w77d
    amúgy ha már a bibliánál tartunk, azt is írja, hogy óvd amit megszelidítettél
  • n3whous3
    Egy nagy fos szar hulladékok vagyunk, ez az igazság.
  • minimize
    abban a világban, ahol a "teremtés koronája, ember" nem tud tiszteletben tartani egy állatot, egy másik élőlényt...nem csodálkozom, amikor egymást is ölik, simán nem a fajfenntartás miatt.
    primitív, degenerált felfogású lényeg garmadája ez (tisztelet a kivételnek term.), aki kivégzi saját, éltető Földjét is...
  • w77d
    mondjuk hál istennek nálunk a környéken igencsak ellenzik az állatkínzást, kb 1 hónapja volt, hogy elkaptak egy hülyegyereket, aki petárdákat kötött egy macska lábára! Most úgy képzeljétek el a gyerek kezét eltörték és jól meg is agyalták! Kijöttek a rendőrök, kiderült hogy mi történt, erre beszáltak a kocsiba és elmentek! Tehát hál isten azért sokan vannak még akik éreznek is! A gyereket meg a környéken sem láttam azóta!
  • w77d
    Anyáddal tehetsz azt amit akarsz kis geci! vagy tényleg kezdj el kötekedni egy oroszlánnal vagy medvével, úgyis a végbelén fogsz távozni
  • simirizsa
    Bibliát is emberek írták azért se értek vele egyet
  • Rundstedt17
    Jó hús lesz:)
  • Rundstedt17
    Eléggé degenerált felfogásod van.Még a Biblia is azt írja hogy uralkodj az állatokon.TEHÁT AZ EMBER AZ ÁLLAT ISTENE AZT TESZ VELE AMIT AKAR!Meg ezt a bundás dolgot is bírom ha nagy állatvédők lettek volna mint itt egyesek szétfagytak volna az emberiség kihalt volna.....
  • n3whous3

pici kis aranyos malacok :)
  • Rundstedt17
    Jelentem az amerikaik szintjén vagy.
  • havercsotány
  • homeless
    Szinte az összes sorozatgyilkos állatokkal kezdte, ezért is nyírnám ki az összes állatkínzót. Jobb félni, mint megijedni. Nem azért mert egy állat élete többet ér egy emberénél, hanem azért, mert aki élvezetből megkínoz majd megöl egy vagy több állatot az nem való emberek közé mert sajnos genetikailag félre sikerült, ezért veszélyt jelent a társadalomra.

Amúgy kemények lehetnek azok az emberek akik 2-3 kilós macskákat, meg 10 kiló alatti kutyákat kínoznak. Javaslom nekik, hogy próbáljanak ki egy oroszlánt vagy egy medvét.
  • w77d
    gyerekek örömmel látom, hogy megérkeztek a normális emberek a két degeneráltal szemben
  • LordVenom
    Igen a rovarok sorozatosan meglepik az embereket,köztük engem is...:)
    Igazad lehet a fájdalomérzet terén,bár az általam olvasott irodalom egytől egyig azt írja,hogy óriási a külömbség az idegrendszer fejlettsége között. Minél fejlettebb,annál nagyobb a fájdalom érzet. De ezt persze csak biológia,ettől még nem éreztük át soha mit érez egy légy,ha kitépik a szárnyát...:DD
    Viccesen hangzik,de ezt komolyan mondtam.
  • Cuchulainn
    Azért nem olyan buták azok sem...
    És még ennél bonyolultabb dolgokra is képesek. Mellesleg azt, hgy milyen állatcsoport milyen mértékben érez fájdalmat nem igazán lehet megállapítani. (Gerinceseknél valamennyire lehet rá következtetni) Attól még, hogy nem sivalkodik még érezhet ugyenolyan kínt, csak mi nem látjuk mert nincsenek olyan viselkedésformái amiket mi felismernénk.
  • LordVenom
    hát ez egy érdekes téma. főleg a különböző vélemények voltak számomra az érdekesek. Mindenesetre leszögezem,én eszek húst,szeretem is. A legyeket leütöm,mert utálom őket,és Aranykéznek üzenem,ha olvasott volna kicsit többet az élőlények genetikájáról,akkor tudná,hogy a légynek messze nincs olyan kifinomult idegrendszere,mint egy emlősnek,ami azt eredményezi,hogy igen,a rovarok NEM éreznek olyan fájdalmakat,mint a kutyák. Azon csodálkozok,hogy ez valakinek újdonság.
    Rundstedt említette,hogy az embert kellene megvédeni az állattól. Ez remélem vicc volt. Természetesen én is sajnálom,ha egy kóbor kutya nekimegy egy ártatlan embernek,de nézzünk már körül vajon hogy néz ki az arány! Az ember puszta haszonszerzésből és puszta gyűlöletből (ezek vagyunk,mi:homo sapiens) kiirtotta a föld fél állatvilágát. És azért,mert évente 2-3 kóborkutya van aki megharap egy embert,ezért ne ítéljük el az állatkínzókat? Aki már tudatában van a dolgoknak,tökéletes büntetés a börtön. Nem legyen hosszú idő,de legyen ideje gondolkodni. (bár kétlem,hogy aki autó után köt egy kutyák,van esze)
    A fiatalkorúaknál meg lehet pénzbírság,mert azt a szüleik fizetik be,és TALÁN tudnak hatni a gyerekre ezek után. Ha nem,akkor úgyis börtön jár a következő "csínyért" felnőttkorban.
    Gondolkodjunk el,hogy lehet bántani egy kutyát,aki feltétel nélkül szereti az embert.
    Woody Allen: minél több embert megismerek,annál jobban szeretem a kutyámat.
    Elgondolkodtató.

"Mennél egy egyszer a kínai kutyafeldolgozóba, rögtön térdre rogynál."
    Ez a mondat nagyot ütött.

Ja,és én valamiért (és ezért kövezzetek meg) egyetértek Nagy01-el. A szúnyog,légy stb. nem egy kategória egy kutyával.
    Talán azért gondolom így,mert nem vagyok állatvédő,de sima józan ésszel is nagyban elítélem,ha az ember élvezetből fájdalmat okoz egy kutyának.

Egyébként Nagy01 beszólásain beszartam a nevetéstől...
  • havercsotány
    lássuk be szemetek vagyunk mindmagunkat is kínozzuk ha nem kínozunk állatokatamúgy az a vita hogy aki sokáig kínoz egy állatot az egy szadista aki meg csak kicsit kínoz egy állatot az meg éhes?
  • demiandi
    "© Rundstedt17
    tegnap 21:44 | privát | válasz erre | #451

Azért mert NEM EGYENRANGÚAK az emberrel.És hogy miért?Mert meg sem közelítik az ember szellemi szintjét stb..."

Egyetértek!!:)
    Magasan feletted vannak, főleg szellemi szinten, de legfőkébb erkölcsileg!:)
  • demiandi
    Yes, the human is the gratist insult!
  • demiandi
    "© AranyKéz
    tegnap 22:29 | privát | válasz erre | #492

Te meg simogass meg minden kóbor kutyát és macskát, hátha veszett leszel, a segged egy féregtenyészet lesz, meg hasonló fincsi betegségeket kapsz hogy aztán elpatkoljál jó hamar. De ha mégsem sikerül, remélem életed végéig egyedül, 20 macskával fogsz élni egy lepukkant lakásban, aztán megmurdelsz."

Aranykéz, nagyon emberi vagy!:)) Ezzel már sokmindent elmondtál magadról!:)
  • Thanatos
    To insult someone we call him "bestial." For deliberate cruelty and nature, "human" might be the greater insult.
    - Isaac Asimov

aki érti érti, aki nem nem :)
  • demiandi
    © Rundstedt17
    tegnap 21:32 | privát | válasz erre | #432

Fáj nekik is de például egy kutya gondol egy ember fájdalmára amikor megtámadja?Nem!Erre mondhatod mert ő nem tud gondolkozni..

"© Rundstedt17
    tegnap 20:29 | privát | válasz erre | #397

Én pénzbüntetést mondtam..Fiataloknak meg mentességet.. "

Miért, mert ők sem bírnak gondolkodni? Legyél már következetes!:))
  • demiandi
    "Rundstedt17
    tegnap 21:03 | privát | válasz erre | #417

A csecsemős dolog nem Magyarországon volt,a rabszolgatartás nem volt feltétlenül rossz"

A mai ember!:) Az ész megszólal.:)) Mi vagy te?
  • demiandi
    "SOHA NEM ÉS NEM!NEM VEHETIK EL EGY EMBER SZABADSÁGÁT EGY ÁLLAT ÉLETÉRT!!!"

Értsed máááá meg! Nem vagy több, mint egy állat! Sőt.....
  • demiandi
    "Mellesleg azon elgondolkodtatok már hogy az állatkínzó srác élete a ti felfogásotok alapján hogy el lenne baszva egy büdös dög miatt ?"

És? Ennek a büdös dögnek, aki élvezetből kínoz, annak mi jár?
    Aranykéz!
  • demiandi
    Nagy01 "nincs semmi hasznuk..csak röpködnek..büdösek..megcsípnek...leszarnak mindent...és betegséget terjesztenek."

Nem magadról írtál?:)))
  • demiandi
    Az állat több, mint az ember. És akik itt azt mondják, a fejlődés magaslatán az emberek vannak, azok pont az emberi hülyeség és gyarlóság hibáiba estek.
    Az ember semmi több, mint egy faj, egy parazita, aki feléli a körötte élő többi fajt. Csak a ködtől, amit a saját dicsősége okoz, nem látja, hogy feléli a saját élőhelyét is. Hiába az ész, ha nincs mit kezdeni vele!
    Egy ember sosem fog őszintén segíteni! Aki az állatot alacsonyabb rendűnek tartja, próbálja ezt ki!
    Ha kipróbálja, úgy kell neki!
  • demiandi
    "Na má megint nem stimmel valahogyan a fontossági sorrend."
    Nyilván a php-d fontosabb midentől!:)) Még az agyadtól is!:)
    Jegyezd meg, Aranykéz, te vagy a legeslegfontosabb! Most már jól vagy?:))) Szerencsétlen degeneratív genetikai mutáció.:))
  • demiandi
    "© AranyKéz
    tegnap 20:23 | privát | válasz erre | #389

Kétlem hogy bárki lenne aki nem égetett volna hangyákat nagyítóval."

Csak a hülyék!:))
  • simirizsa
    1 légy,1 darázs tudd ingerelni csipni, ha ott lene elöted 1 1000x akkora lény mint te te oda menél és elkeszdenél ösze visza körözni körülöte és elvárnád hogy ahogy te nem hagyod békén hagyná hogy csináld tovább amit akarsz ? De 1 fóka aki kint él a hidegbe mit csinál elened ? Vagy 1 kutya, aki a te faszságod miat kint van a kertbe oda kötöd a kocsihoz és huzod pár kört mert te vagy a Lali a gáton aki simán mer ilyet csinálni, de az az undoritó hogy van aki élvezi is ezt. Viszont hogy lecsapsz 1 szunyogot és egyből meghal vagy végig huzod 1 kutyát kocsival az úton az szerintem egyből más csoportba tartozik.
    Fáradt vagyok én ahoz hogy ilyesmit magyarázak ,de itt látszik mi a különbség az ember és az állat közöt a kutyák többsége minden elöitélet nélkül megbizik az emberbe ,ha érzi hogy teheti, vagy ha nem akkor is és az emberek 1 része ezt kihasználja.
    Inkább megyek aludni fáradt vok, hogy ilyen dolgokon gondolkozak és próbáljam magyarázni
  • skristof
    tökéletes megfogalmazás, minden szavaddal egyetértek
  • Frosty01
    te aztán.... ha ezt komolyan gondolod, akkor komoly bajok lehetnek veled. :|

most úgy leugatnám a fél topikot, de fáradt vagyok hozzá :s

#509 ez kb így van.
  • G_ArchAngel #509
    Bocsi, ez egy régi iwiw-es post-om, aminek az előzménye az volt, hogy egy nő szerint nincs semmi értelme kutya-ember barátságnak - aki megérti, megérti, aki nem, annak meg úgyis mindegy:

7952: van pár dolog, amiben az embert felülmúlják: mindig őszinték az érzelmeik, soha nem hazudnak és jobban megbízhatsz bennük, mint bármely más lényben a Földön...
    Amikor 2 éves volt Teo, akkor egy bányatóból kiakart húzni egy embert, aki csak napozott és lebegett a vízen. Ösztön, látta, hogy nem úszik, akkor vmi gond lehet és sietett megnézni mi a baja.
    A legszebb az volt, hogy ennek az ott fürdőzők örültek, mert látták, hogy van egy kutya, aki talán megmenti őket, ha baj van.

Miért van az, hogy a fogyatékosok, betegek attól gyorsabban javulnak, ha állatokat simogathatnak, lovagolhatnak, játszhatnak velük? Egyszerű, mert őszintén tudnak szeretni, nem úgy mint az ember.

Persze sokaknak csak az az állat, amit levágnak, vagy kocsit húz. De akkor miért nem az emberek vezetik a vakokat, miért nem emberek találják meg a katasztrófák áldozatait, miért nem emberek írtják nagyobb hatásfokkal a rágcsálókat? Mert az emberi faj életképtelen lenne állatok nélkül. Ha nem tudtunk volna "együttdolgozni" hátasokkal (láma, teve, ló, elefánt...), akkor hol tartanánk? Nem azt mondom, hogy barlangban laknánk, de messze nem itt.

Akinek nem volt kutyája az soha nem tudja meg, milyen az, hogyha szomorú, akkor csak leül a kutya mellé, simogatja, az ráteszi az ember térdére a fejét és szinte feltölti a gazdáját.
    Apró örömök, amikor behozza az újságot, hozzábújik a gyerekhez, vagy lopja a barackot az alacsonyabb ágakról

A golden retriverem őrzésre alkalmatlan, de mikor láttam, hogy idegenek mennek be a szomszéd kertjébe, akkor elég volt, hogy a nyakörvébe kapaszkodva odamenjek és elkergessem a behatolókat.
    Megérzik az emberben a gonoszt, a legjobb, ha egy kutyára bízod, hogy eldöntse az idegenről, hogy milyen szándékai vannak. Azonnal látod a reakcióból, hogy milyen emberrel van dolgod.

A kutya rajong az emberért és viszont, 25 éves koromig nem volt kutyám, mióta van, azóta tudom, hogy addig nem volt teljes az életem, nemhiába társunk a kezdetektől, kiegészíti az embert.

Az embert, ami az univerzum leggonoszabb faja, aki képes petárdát vagy tüzijátékot dobni egy állatra, aki képes autó után kötni egy kutyát, vagy éppen kútba dobni. Aki képes lovakat megmérgezni, vagy macskát agyonverni.
    És ők elvisznek a hátukon, elpusztítják a patkányokat, kiásnak a hó alól, kihúznak a vízből, átvezetik a világtalant a zebrán, jelzik a veszélyt.
    Megérdemeljük?
    Szerintem nem.
  • simirizsa
    Itt se jártam még, de olvasgatam kicsit és Sund véleményén vok teljesen
  • Sund
    Ümm..engem nem zavar, mert tudom, hogy nem a többséget képviseli az ilyen vélemény. Hanem az jobban zavar, hogy az emberek birkák, azt eszik, amit a tv-ben lemegy fél nyolckor és kész. Szinte senki sem tud semmit arról, hogy a szőrmés cuccoknak mi az előélete, csak ott van a szép nagy üzlet a lánc végén. Ezt a problémakört sarkította ki a véres gyémánt című film is, csak ugye az ékszerek szemszögéből. Vagy említhetnénk akár a Darfur-i polgárháborús mészárlást, szintén a jelenből.

Na nem szeretnék túl messzire menni ezzel, csak megjegyzem: félelmetesen alulinformáltak vagyunk. A topicban belinkelt videókat miért nem vetíti le a Fókusz pl.? Vagy a híradó miért nem szólt Darfurról? és még lehetne
    1000 példát hozni.
  • Sund
    Én is szoktam adni ezt-azt, de sose adok pénzt (az 1%-on kívül), inkább veszek a Fresnapfban konzervet meg ilyemiket, aztán bedobom nekik.

Általában a verbális támogatottsága nagy az ilyen szervezeteknek, de sokkal kevesebben adnak végül. Szal' jól teszed.

• w77d
    szerinted mi bajuk lehet? én nem bírom megérteni