744

Mit tegyünk az állatkínzás ellen?
  • G_ArchAngel #584
    Nem tudom, engem az sem érdekelne, ha vki eltörné a végtagjaidat - nekem végülis nem fáj...

Ellenben, ha a kutyámba rúgnál, akkor letépném a fejed és torkodba sz*rnék, mert az érdekelne.

Ezek után kérdezd meg, hogy miért nagy dolog, hogy Afrikában egyes katonai vezetők egész falvakat csonkítanak meg...
  • Rundstedt17
    Magyarázzza már meg valaki miért olyan nsgy dolog az állatkínzás?
  • w77d
    milyen igaz :D
  • LordVenom
    Az emebr-állat hasonlításról eszembe jutott egy mondás:
    Mindig annyit igyál,mint egy állat! Mert az tudja hol a határ...
  • Z
    Arra lennék kíváncsi, ha a "csúcson ülők" valamilyen oknál fogva kicsit visszacsúsznának, mondjuk jönne egy földön kívüli életforma, ami rabszolgákat, irtani való mocskot csinálna belőlünk, vagy egyszerűen olyat fordulna a világ, hogy ők kerülnének abba a bizonyos kutya-szerepbe, akkor eltűrnék-e a bántalmazást, a megaláztatást. Mert ha konzekvensek akarnak maradni a gondolataikhoz, akkor el kéne tűrniük a hasonló bánásmódot. Csak ugye a szenvedő félként. Viszont ha nem tűrnék el, és küzdenének a szabadságukért, akkor egyszerűen opportunisták.
  • Cuchulainn
    "és igenis az ember áll a fejlődés csúcsán jelenlegi tankönyves alapismereteim szerint"

Akkor javítsd át. Az evolúciós törzsfa csúcsán(legalábbis a gerinces ágon) mai ismereteink szerint a párosujjú patások állnak. Ettől persze még nem fognak érettségizni, egyszerűen ők változtak(fejlődtek) a legtöbbet az ávmilliók során.
    Az, hogy az ember vitathatatlanul a legintelligensebb élőlény a Földön(már amelyik) más tészta, ennek ellenére le kellene szállni a fellegek közül, mert messze nem vagyunk olyan messzire az állatvilágtól mint azt a legtöbben képzelni szeretnék.
    Ahogy már lentebb leírtuk többen: épp azért mert emberek vagyunk, képesek vagyunk arra, hogy empátiát érezzünk más élőlények iránt. Aki erre nem képes, vagy pláne tudatosan elnyomja magában, az nemhogy nem több, de jóval kevesebb is egy állatnál, aki (feltehetően) minden szellemi/"lelki" képességét kihasználja.
  • Z
    Azért nem kell komolyan venni... :D

Szerintem normális szülői ráhatással, neveléssel el lehetne érni, hogy ne kínozzanak állatokat, vagy legalábbis sokkal ritkább legyen.

A legtöbb ember, aki fél a kutyáktól pl, soha nem volt gazda, és a szüleinek sem volt kutyája. És a szülői mentalitás, valamint néhány kora-gyermekkori inger (vigyázz, a kutya harap) égett bele a gyermek elméjébe. Úgy kéne csinálni, hogy minden héten pl a kisiskolásoknak egy-egy órát kéne valami állatos/növényes/stb természeti foglalkozást tartani, ahol megtapasztalhatják, hogy az állatok a legtöbb esetbe ártalmatlanok az emberre nézve. ;)
  • w77d
  • Z
    Megölni? Halomra lőni? Ne viccelj már. Az ilyen embert pazarlás lelőni. Látszik, hogy nem gondolsz a jövő nemzedékeire.

Inkább rajta kéne kikísérletezni az új gyógyszereket. Beoltani HIV-vel, aztán kezelés néven ami a csövön kifér, minden vegyszert beletolni. Meg a kis barátaiba is. Azzal nem ártanánk az emberiségnek, de ők, pardon...ezek már nem árthatnának másoknak.

Mindezzel mit tennénk? Hasznot hajtanánk a többi embernek! Ők is jót tennének az emberiséggel.
  • NeoMaN
    Kultura kiugrott. Inkább egy "buzi" állatvédő mint egy paraszt fórumlakó kocka.
    :DD
  • homeless
    Ja nem értem, hogy 1-2 retardált miért nem képes felfogni azt, hogy az állatkínzás NEM EGYENLŐ a húsevéssel. Nem tudom elhinni, hogy ennyi buta ember van...

A sok balfasztól kérdezem, hogy mi értelme van az állatkínzásnak? Az, hogy apátok agyonvert mert 1-est hozatok, de neki nem mertetek visszaütni, és a jóval gyengébb állaton kell levezetni? Vagy kiközösített nyomorékok voltatok a suliba és ezzel akartok vagányok lenni? Ez most kb olyan mintha én 21 évesen elkezdenék 5 évesekkel kötekedni. Azt gondolom tudjátok, hogy a táplálkozásnak mi az értelme, de az állatkínzásnak mi?

(továbbra is fenntartom azt, hogy aki állatokat kínoz az beteg/zavarodott ember)
  • LordVenom
    Mert a hús tápláló. :)
  • w77d
    nah ezeket az embereket lőném halomra...
  • 89
    ajánlom figyelmedbe az #563-as kommentben lévő videót...
  • 89
    hát ezt jól megassszontad
    Amúgy én is csapok le szúnyogot, eszek húst, sőt Bibliát is olvasok! :) de az állatkínzást teljesmértékben elítélem (ide nem a vágóhídas levágást értem), mint ahogy minden értelmes ember sztem
  • w77d
    Az állatvédő is eszik húst, de nem kínoz! Más levágni egy állatot és más halálra kínozni! A levágásnak nemes célja van: az emberi táplálékszerzés! Az állatkínzás értelmetlen (kötve hiszem hogy az utcán macskát kínzó hülyegyerek az akció után megeszi azt)! Míg az első a természet rendje, a második a hülye emberek műve!
  • Fujiryu
    Én nem azt mondtam, hogy ne bántsuk az állatokat.Hanem azt hogy az értelmetlen állatkínzásnak semmi értelme nincsen.Nem azt mondják itt sztem, hogy hülyeség megenni őket, hanem azt, hogyha semmi célod nincs vele akkor ne öld meg.Én személy szerint magasról leszarom azt amikor egy laboratóriumban valamit csinálnak egy állattal, mert annak van értelme.De kiírtani valamit, vagy értelmetlenül kitépdesni a lábát és megégetni sztem barbárság...
  • LaszloLedzenyi
    Na már megint ezek a buzi állatvédők . Bezzeg a húst megeszitek de azé sír a pofátok.
  • Fujiryu
    Nekem nem szándékoim megmenteni a világot okoskodással.Egyedül azt írtam le hogy okkal vannak így a dolgok és ha túlzott mértékben beleavatkozik valamibe az embert, amit nem lát át teljesen, akkor annak a vége ígyis úgyis szopás...
    Egyébként meg evolúció csúcsa az ember...LOL...Ekkora hülyeséget.Az ember kurvamessze van a tökéletestől és azért mert elnyom másokat messze nem az evolúció csúcsa.Ugyan úgy működik mint a többi élőlény, legyen az légy vagy féreg.Addig van ereje teljében amíg szaporodik aztán utána elgyengül és meghal.Egyedül annyiban különb más fajoknál, hogy képes föléjük kerekedni és kihasználni őket.

Mondjuk mostmár kezdek rájönni, hogy tök fölösleges leírni az embernek amit gondol, mert tele van ez a fórum a hozzád hasonló, "én mindent jobban tudok mert elolvastam egy fejezetet az általános iskolai tankönyvben a dologról" emberekkel, akik megmondják, hogy hülyevagy és különbenis nemúgyvan...Elolvasni és kiegészíteni amit írtam, esetleg megmondani mi nem tetszik benne hülyeség.Úgy ahogy van az egész hülyeség mert nem te mondtad, és nem úgy gondolod...Szánalom...
  • Yoda001
    úristen...
  • Sund
    ezen beszarok komolyan, még a Mars cég is amelyik a csokit gyártja tudjátok, még az is kínozza az állatokat.KATT

De legalább:

Mars' top competitor, Hershey's, has pledged not to fund or conduct experiments on animals. Other major food corporations—including Coca-Cola, PepsiCo, Ocean Spray, Welch's, and POM Wonderful—have also publicly ended animal tests after hearing from PETA.
  • Sund
    És, hogy ne menjünk nagyon éteri magasságokba, aki még nem látta a szőrmés videót, a következő olimpiának helyszínt adó országból:

1. KATT a linkre.
    2. jobboldalt szürke kockában, a ketrecbe zárt állat alatt, nyomjatok a feliratra: Watch Video Now

KATT

• Frosty01
    elég gyagyások vagytok ám:

"Egyébként meg a természetet úgy kell hagyni ahogy van, nem szabad piszkálni.Több millió éves evolúció eredményeként jött létre és több ezer/tízezer éve működik megfelelően"

azt el teccett felejteni hogy mi is az evolúcióval együtt fejlődünk/fejlődtünk?
    mindegyikőtök otthon ülős pofázós osztja az észt a kényelmes karosszékből, eszi az ebédről megmaradt főtt disznóhúst, vagy a párizsis kenyerét, és azt képzeli hogy most jól megváltja a világot az ilyen hozzászólásokkal, mert úristen most mivan hogy lecsapok egy darazsat. ezen a mondatodon röhögtem fel a leginkább: Pusztán azért kínozni a darazsat mert allergiás reakciót okoz hülyeség.
    kínozni egy darazsat?? :D
    mellesleg, ha megteheti, képzeld a tigris is szétharapja a torkodat, csak mert nem tetszettél neki!
    és igenis az ember áll a fejlődés csúcsán jelenlegi tankönyves alapismereteim szerint, ugyanis nem hiába vagyunk többmilliárdan az egész föld kerekén... még a jégen is, az esőerdőben is, és a sivatagban is.
    az olyan ember aki kínozza az állatot (nem a legyet, és nem a kemotox... gyengébbek kedvéért) azt úgyis megbüntetik (lásd a srác akinek eltörték a kezét) ugyanis a társadalom nem tolerálja az ilyen jellegű magatartást. és igenis ha különös kegyetlenséggel a szomszéd pistike, a kikötött blökijét kicsinálja, akkor azért kapja meg a büntetést. de ne pénzben, hanem úgy, ahogyan tanul is belőle :|

ezt már tegnap este le akartam írni, de fáradt voltam hozzá. azóta csak még többet röhögtem egyeseken, másokon meg a fejem fogtam...

de azért csak így tovább, mencsük meg a világot okoskodással...
  • Sund

ez egy szép post volt, gratulálok hozzá.

A Bill Bryson-tól a "Majdnem minden rövid története" megvan valakinek?
    KATT

Jó könyv, nagyon szemléletesen írja le az időtávokat a földi élet tekintetében. Szóval a könyv szerint a fajok 99,9%-a kihalt idáig. Az ember olyan rövid ideje létezik, hogy ha a karunk lenne a földi élet fejlődése, akkor minket a körömreszelő egy húzásával el lehetne törölni.
    Na de ezen kis rövid idő alatt is irgalmatlan károkat sikerült okoznunk, ezt tudjuk.

Voltaképpen bármilyen más élőlénnyel is kerüljön kapcsolatba az ember, annak nem lesz jó vége az illető faj számára. Bármerre nézel (kaja, ruházkodás stb.) a színfalak mögött az állatok/növények ipari méretű pusztítása folyik. Nem akarok álszent lenni, húst enni jó, meg szabad piacú társadalmakban élni is jó.

Azonban az ember, főleg a modernkori, olyan természetű hogy csak és kizárólag a profitráta növelésére hajt. Az, hogy úgy dolgozzák fel az állatokat, hogy humánus legyen, az 1000-ed rangú szempont. Láttátok a kamionokat, amik viszik az EU-n keresztül a levágásra szánt állatokat? Természetesen no kaja, no pia mert úgyis le lesznek vágva, azok meg eszik a fémcsövet kínjukba a teherautón. De beszélhetnénk a KFC gyorsétterem csirketartási szokásairól és az élet bármely területéről tudnánk hozni számtalan más példát.

Na amit szeretnék ebből kihozni: okozunk mi elég szenvedést az állatoknak azzal, hogy fogyasztunk, legalább az öncélú és értelmetlen állatkínzásnak vegyük elejét.
  • hykao #560
    Nem javítaná ki valaki a címet? (mert így majdnem olyan, mintha a topiknyitó maga kínozna állatokat...)
  • Z
    Az állatkínzó lelke
  • Fujiryu
    Azért fájdalmasan hülyék vagytok ugye tudjátok? Minden állatnak megvan a maga haszna, ha másért nem akkor azért, hogy egy másik állatnak táplálék legyen, amelyik hasznos.Vagy olyan dolgokat csináljon ami hasznos(persze nemfeltétlenül tud erről az ember)...Pusztán azért kínozni a darazsat mert allergiás reakciót okoz hülyeség...Ennyi erővel felégethetnéd az egész világot, mert minden tele van allergénekkel.Egyébként meg hogy valaki allergiás arról messze nem az tehet amire allergiás(függetlenül attól, hogy most egy méhről van-e szó, vagy a búzáról), hanem a szervezete, mert az teszi allergiássá...Kíváncsi vagyok, hogy az itt fórumozó "én kínzom az állatokat mert megérdemlik" típusu emberek, mennyit tudnak azokról az állatokról amelyikeket kínoznak(és menyit tudnak arról hogy mi történne ha eltűnnének a föld színéről azok az állatok amiket nem szeretnek.Nem egy példa volt a történelembe, ahol magukat istennek hívő emberek több éves kutatások után döntöttek egy faj kipusztítása mellet, de egy elhanyagolhatónak vélt dolgot kihagytak a számításból és ezzel országos méretű katasztrófát okoztak)...

Egyébként meg a természetet úgy kell hagyni ahogy van, nem szabad piszkálni.Több millió éves evolúció eredményeként jött létre és több ezer/tízezer éve működik megfelelően(persze lehet jönni itt a bibliával meg egyéb vallási szövegekkel hogy abban mi van leírva, de azoknak a nagy része már elavult és messze nem álná meg a helyét a mai világban, egyszerűen azért mert már más törvények uralkodnak)

Lehet picit elkanyarodtam az állatkínzástól de sztem a két téma összefügg.Aki állatokat kínoz az csak magát minősíti.Az meg hogy aki lecsap egy legyet az is ugyan olyan mint ő, hát az már ténylkeg egy vicc ...
  • Z
    Sorozatgyilkosok

Steven Egger definíciója:

Legalább három vagy négy áldozat, aztán „cooling of” periódus;
    A gyilkos nem ismeri az áldozatát, mintha véletlenszerűen ölne;
    Szadisztikusan dominálják az áldozatukat;
    A motívum nem anyagi, hanem pszichológiai;
    Az áldozat szimbolikus jelentősséggel bír a sorozatgyilkos felé, a gyilkosság módszere is erre épül;
    Gyenge, érzékeny, kiszolgálgatott áldozatokat választanak a gyilkosok (prostituáltak, csavargók)

Statisztikai adatok:

- fehér bőrű, középosztálybeli, a húszas vagy a harmincas éveiben jár
    - szülei fizikailag vagy érzelmileg kihasználták
    - gyermekkorukban: pirománia, állatkínzás, enurézis nocturna (red-flag triád)
    - agyi károsodás
    - néhányan intelligensek és egyes területeken professzionálisak és sikeresek.
    - a hatóságokkal és a rendőrséggel gyakran „együttműködnek”,
    - sokan közülük rendőrök, katonák vagy biztonsági őrök akartak lenni, vagy voltak,
    - csalási komponens: gyakran igazságszolgáltatási szakembereknek adják ki magukat, hogy az áldozatok adatihoz férjenek,
    - óvatosak, gondosan megtervezett normalitás mögé rejtőznek

Okok:
    Tradicionális magyarázatok: gyermekkori abúzus, genetika, neurofizioloógiás betegség, agyi sérülés, traumák, társadalmi igazságtalanság elszenvedése, érzékelése. Ezekből néhányat mindannyian átélünk. A nyitott kérdés a morális kontrol.
  • SpeedXHUN
    Most itt mindenki fél a legyektől meg darazsaktól,hogy lehettek ilyen városi szarok?:P
  • GVG
    én is nyitok ablakot de az a csukotton próbál kimenni xDD haszontalan undorító élőlény
  • G_ArchAngel #554
    engem csak a légy idegesít, de ablakot nyitok neki és kiengedem, szúnyogok soha nem csíptek meg, pókokat megfogom pzs-vel és kirakom őket...
  • GVG
    Nagy01 teljesen egyetértek veled. Dögöljön meg az összes rohadt légy, darázs, szúnyog (pókok maradhatnak öket nem bántom csak kirakom)

Ott követik el a hibát hogy bejönnek a lakásba onnantól azt csinál az ember a betolakodóval amit akar mert megsértette az aurámat és felcseszte az agyam a zümmögésével. Röhögök kettőt mikor nekiszáll azzal a 0,000001 nanométeres agyával a forró villanykörtének és füstölve hull le majd plusz gondot okozva nekem kell felszedni és beledobni a kukába...
  • Nagy01
    Nem.Róllad...egyébként a legyekről.
  • G_ArchAngel #551
    értem, ekkor ezért fakul gyorsabban a kék, tudtam én, hogy valami nem stimmel...
  • lololol
    nem én reklámozok olyan márkát a logómban aminek a patronjait állatok vérével (is) töltik :)
  • blackgamer
    "Állatkínzok"? te kínzod az állatokat?
  • G_ArchAngel #548
    igen, mind az egyiptomiak, kínaiak, dél-amerikaiak, mind azok voltak - Te pedig az okos playstation-generáció tagja vagy, aki egy bakonyi erdőben is összesz*rná magát félelmében és éhen halna egy olyan településen, ahol nincs McDonalds
  • lololol
    mert fogyatékos gyenge emberek voltak?

..
  • G_ArchAngel #546
    Az előember nem ölt orrszarvút, azért mert azt hitte, hogy attól feláll a pénisze, nem vadászott többet a szükségesnél, rajzok voltak a barlangfalakon, nem preparált állatfejek...

De itt vissza is kérdezhetek:
    Miért tisztelték az állatokat és a természetet?
    Miért volt és ma is sok nép istene, hősei vagy túlvilági lényei állatformáról mintázva?
  • G_ArchAngel #545
    Aha éljünk a Biblia és keféljünk a Káma Szutra szerint - ÉBRESZTŐ, 2007 van!

Már nem az egyház a legnagyobb üzlet, hanem a kőolaj, nem a Bibliát kell olvasni, hanem a Financial Times-t...