744

Mit tegyünk az állatkínzás ellen?
  • Sund
    A linken egy "állatvédelem" nevű fórum található, nem egy konkrét hozzászólást szerettél volna linkelni?
  • Ysosy
    Üdvözletem minden fórumozónak!
    Szeretném felhívni a figyelmeteket erre a jelenleg kilátástalan helyzetre és kérlek titeket, ha van bármilyen ötletetek a megoldásra, kérlek vegyétek fel velük a kapcsolatot!
    Köszönöm!
  • Rundstedt17
    nem fog kapni semmit kutyákat irakaikat kínoznak az amerikaiak ők megtehetik....
  • Sund
    Ha lesz infótok, hogy mi lett az eljárás eredménye, írjátok be ide!
  • Solten
    Hehh, van a csókáról pár "rajongói" oldal, a címét is megszerezték, már előre sajnálom.. illetve dehogy sajnálom, csak nem lennék a helyében.
  • Mr_no_NaMe
    Én szerintem ponthogy semmit nem fog kapni. Katona és a jajdekurvastresszes helyzete miatt szerintem ejtenek ellene mindent és ez a legdühítőbb az egészben...bár ne legyen igazam.
  • Solten
    Amerikában szerencsére sokkal erősebb és jobban szervezett az állatvédelem mint itt a Balkánon, úgyhogy ezt a f@szt gumibottal a s*ggében viszik a bíróságra.. Már ha azt megéri és nem lincselik meg előtte.
  • Mr_no_NaMe
    Erről mi a véleményetek?
    Egyszerűen fel nem fogom, hogy képzeli ezt ez a féreg. Ott van katonáskodik valahol a francba, de feladatát nem bírja elvégezni és a jajdenagy stressz hatására jobban érzi magát ha egy védtelen ráadásul kölyök állatot megkínzohat?
    Szerintem az a kutya többet ért tízszer mint az a 3 amerikai faszkalap.
    Nem értem ezek mit gondolnak...igazából ezt az egész hozzáállást nem értem amit egyesek gondolnak.
    Az amerikai hadsereg lépéseket tesz az ügyben...igen...szépen kivinni őket oda ahonnan lehajították a kutyát, térdre kényszeríteni őket majd úgy gerincenbaszni valami viperaféleséggel, hogy zuhanjon le a francba.
    Ennyire egyszerű. Az ilyeneket szemrebbenés nélkül filézném ki.
    Nem is értem mi a francnak hergelem magamat ezekkel...remélem, hogy itt azért még van 1-2 ember aki tisztel más fajokat is magán kívül..
  • Rundstedt17
    Nem,hiszen egyértelmű pénzpocsékolás lenne még etetni is őket.
  • Sund
    Nem haragszol ugye, ha erre inkább nem írok semmit?
  • Rundstedt17
    Mindjárt azt mondod utolsó kivánságuk is lehet:D.Kit érdekel ha levágják már mindegy.
  • Rundstedt17
    MINEK ETTESÜK HA ÚGY KAJA LESZ BELŐLE?PÉNZ KIDOBÁS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Sund
    Ezt már elég sokszor kitárgyaltuk azt hiszem, mégis mindig előhozod. Mondjál valami szofisztikáltabb érvet, mert a fekete-fehér itt nem állja meg a helyét.--->Nem a húsevéssel van a bajom, hogy az élőállat szállítás/tárolás nem megfelelő módjával. No de magától nem is fog változni semmi, mert mindig olcsóbb végigráncigálni kaja meg víz nélkül fél európán át a levágásra ítélt állományt, mint sem.
  • Rundstedt17
    akkor ne egyél húst nagy ellenző.Tök mindegy hogy hogy kinózzák úgyis finom húsi lesz belőle ennyi.
  • Sund
    "...állatkinzás nincs összefüggésben semmilyen iparággal..."

szőrmefeldogozás, vegyianyagok tesztelése, húsfeldogozás (és nem a vágóhidakra gondolok) és még tudnánk folytatni a sort....
  • soky71
    Kedves Sund! Szerintem az állatkinzás nincs összefüggésben semmilyen iparággal. Ez inkább egyfajta emberi eltorzulás ami adódhat primitivségből vagy egyszerűen csak élvezik. Nemtudom de ez semmiképpen sem megengedhető!! Hát valahogy majd csak lesz.
  • Sund
    ez mindig is így volt, és így is lesz. Az állatkínzások nagyobb része valamilyen iparágra épül, ezért hiábavaló elvárni, hogy a homo oeconomicus majd megváltozik. Szóval kár belegondolni, hogy úgy összességében mi folyik, nem tehetesz semmit nagy léptékben nézve, amíg átlagember vagy.

Viszont amit kisemberként is megtehetsz, az az önzetlen munkád és/vagy pénzed, amellyel segíted a menhelyeket.
  • soky71
    T. Z! Igazad van!! Remélem hogy irásom nembántott meg.A hallgatóid nembiztos hogy átérezték ennek dolognak a súlyát azért tituláltak betegnek szerintem. Kiváncsi lennék mitmondanak a kutyavonszolóról ha téged betegnek neveznek.Most egy kicsit az az érzésem hogy a jogos felháborodásom miatt nekem kell elpirulnom pedig csak egy szörnyű jelenséget szeretnék megszüntetni!Nekem az a véleményem hogy aki bánt egy állatot az a BETEG! Lehet hogy erre a betegségre nincs is gyógyszer? Akkor már tényleg nemtudom meddig mehet ez így?
  • Z
    "soky71"!

""Z" kollégának meg csak annyit hogy aki végighúzta kocsival a kutyáját egy falun annak bármilyen sérülést szivesen okoznék!" --- megértem, és elfogadom. De sajnos saját magadnak, meg annak ártanál ha önbíráskodnál, akik a szeretteid, akik számítanak rád. Egy ilyen bosszú nem érne sokat.

A kutyavonszolóról: azt, hogy én mit tennék vele, inkább le sem írom. Régebben, mikor fiatalabb voltam, néha szóban elmondtam, hogy mit kapna tőlem az ilyen ember, a hallgatóim szimplán betegnek tituláltak. Pedig pusztán nevelő célzattal tennék mindent. Nevelném a potenciális állatkínzókat. Mégpedig arra, hogy ilyet ne tegyenek.
  • soky71
    Akkor lenne "múló indulat" ha évente egyszer hallanánk állatkinzásról de sajna ez a szám lényegesen több.Egyébként ugygondolom hogy igazad van miszerint ez nem igy működik de valamit azért csak kéne tenni! "Z" kollégának meg csak annyit hogy aki végighúzta kocsival a kutyáját egy falun annak bármilyen sérülést szivesen okoznék! Legalább pénzbüntetést kapott.Szóval ez nem múló indulat hanem az évek folyamán összegyűlt tehetetlen düh.De azért rendelkezem némi józan ésszel is.Üdv
  • soky71
    Akkor lenne "múló indulat" ha évente egyszer hallanánk állatkinzásról de sajna ez a szám lényegesen több.Egyébként ugygondolom hogy igazad van miszerint ez nem igy működik de valamit azért csak kéne tenni! "Z" kollégának meg csak annyit hogy aki végighúzta kocsival a kutyáját egy falun annak bármilyen sérülést szivesen okoznék! Legalább pénzbüntetést kapott.Szóval ez nem múló indulat hanem az évek folyamán összegyűlt tehetetlen düh.De azért rendelkezem némi józan ésszel is.Üdv
  • Zóanagyvarázsló
    "Kiba*ott állatok!"

Ezt így, ebben a topikban? :)
  • Z
    Nem is igazán azzal van a probléma, hogy beszedi az ember a sérülést...hanem azzal, hogy esetleg olyan sérülést okoz valakinek, aminek a folyománya szabadságvesztés. Az viszont tényleg az egész életeden nyomot fog hagyni.

A lényeg: igazad van, hogy nem megoldás a "verjükmegageciket" csoport.
  • Sund
    Ez így nagyon szépen hangzik, de azért te is tudod, hogy a gyakorlatban ez nem egészen így működik:
    Most van benned egy indulat amit nagy valószínűséggel soha nem fogsz tudni levezetni az állatkínzókon, mert csekély a valószínűsége, hogy találsz egy ilyen "verjükmegageciket" csoportot. Ha még találnál is, bolond lennél a saját testi épségedet kockára tenni, hiszen ha foglalkoztál küzdősportokkal tudhatod, hogy a másodperc törtésze alatt olyan sérüléseket tudsz beszedni, amelyek végigkísérik az életed, a késről meg nem is beszélve.

Szóval azért bátorkodtam javasolni, hogy ezt a múló indulatot konvertáld át tetté, mégpedig olyanná amivel valóban tudsz segíteni az állatokon.
  • soky71
    T. Sund! AZ a baj a törvényességgel hogy ha az állatokról van szó akkor gyakorlatilag nemlétezik!! Ha támogatok egy menhelyet attól még a sok aberrált barom ugyanúgy kinozza az állatokat! Tudom hogy amit én szeretnék az nem túl hivatalos de már minden napra jut egy vagy több megkinzott szerencsétlen! Ugyhogy ezért kicsit többet is vállalok mint kellene.Viszont ha már azt elérem hogy egy-el kevesebb állatot kinoznak meg akkor már megérte!!!
  • kisviku
    Lehet, rajta, tessék sokat petárdázni, lesz sokáig munkám.
    Amputált betegekkel foglalkozom.Majd ha leszakadt a kezed, szólj és adok időpontot orvoshoz, meg rehabilitációhoz.Előre szólok, az OEP csak bizonyos felkar protéziseket támogat, amivel még enni sem tudsz.
  • kisviku
    Kiba*ott állatok!

Én annak is levágnám a farkát aki "divatból", meg "trendből" levágatja a kutyájának a farkát (Dobermann, Rotweiler), csak, hogy "divatosabb legyen".
    A természet nem véletlenül adta az állatnak azt a részét...
    Csakhogy az ember még nagyobb állat.
  • 89
    Még egy elmebeteg...(durva)
  • Sund
    Én nem hallottam róluk, de inkább a törvényes utat javaslom: sok menhely keres önkéntes segítőket, azaz kedved és időd szerint tudsz az állatokért dolgozni.

KATT
  • soky71
    Sziasztok! Valamikor láttam a TV-ben higy alakult egy csoport akik megbüntetik a lelketlen állatkinzókat. Sajnos nemtudok róluk semmit
    pedig tetszik amit csinálnak ugyhogy támogatnám őket vagy esetleg még csatlakoznék is hozzájuk! Ha valaki tud ezügyben segiteni azt megköszö-nöm!!
  • G_ArchAngel #674
    remélem mindkét kezed leszakad majd...
  • NeoMaN
    Anyádék meg majd mennek a sittre helyetted.
    Olvasd vissza majd a hozzászólásaidat 5 év múlva. Sírva fogsz fakadni...
  • SpeedXHUN
    nem mert sétáltatják :D
  • impressum
    Mégiscsak igazam volt, amikor azt mondtam, hogy az emberi faj a leghülyébb! TISZTELET A KIVÉTELNEK! ISMÉTELTEN!!!!!
  • impressum
    Persze, Marcika, azt írsz, amit akarsz, ígyhát én azt mondom az írásodra, amit akarok!:)) Ha neked a petárda a szívügyed, akkor ennyit az élményeidről is. Kemény!:) Ennyi öröm elég is neked, többet el sem bírna a fejed!:)))
  • Z
    Én Vácott voltam tegnap, és le a kalappal a vidéki emberek előtt! Minden tiszteletem az övék, hiába vedeltek (gondolom városszerte mindenhol), amikor éjfél után kimentem kocsival egy körre, olyan látvány fogadott, mint az Easy Company tagjait, miközben a német légvédelem őket lőtte. Kvázi fényhíd volt a város felett a sok rakétától, de kultúrált fokozatban csinálták. Mindenki a kertjéből, vagy az utcáról lődözte fel a pirotechnikai dolgait. Nem dobálta senki a másik emberre a petárdákat.

Bezzeg Pesten tényleg sok az olyan balf@sz, aki megérdemli a "felsegítés"-t.

"ezt tiltanátok meg rohadt köcsögök" --- neked is boldog új évet.
  • Sund
    :)))
    igen, a rakéta kb. 100* értelmesebb szórakozás.
  • G_ArchAngel #667
    nem tudom, itt sokmindenkit visszafog a CCTV hálózat, ráadásul polgárőrből és rendőrből is sok van mindenfelé...
    amúgy itt a tüzijátéknak van hagyománya, főleg az indiaiaknál, gondolom mivel az szebb, látványosabb, elviselhetőbb a hangja és legális, ezért az elég itt az embereknek, meg ugye senkinek nem célja sérülést okozni másnak vagy önmagának, erre az angoloknak van másik hobbyjuk: az alkohol:)
  • Sund
    lehet ott amúgy petárdázni?
  • G_ArchAngel #665
    Tegnap este 8-tól, hajnak 3-ig London utcáit jártam, sehol nem hallottam petárdát durrani, se külvárosban, se belvárosban...