Mocskos Állatkínzók

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mindjárt azt mondod utolsó kivánságuk is lehet:D.Kit érdekel ha levágják már mindegy.

MINEK ETTESÜK HA ÚGY KAJA LESZ BELÕLE?PÉNZ KIDOBÁS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ezt már elég sokszor kitárgyaltuk azt hiszem, mégis mindig elõhozod. Mondjál valami szofisztikáltabb érvet, mert a fekete-fehér itt nem állja meg a helyét.--->Nem a húsevéssel van a bajom, hogy az élõállat szállítás/tárolás nem megfelelõ módjával. No de magától nem is fog változni semmi, mert mindig olcsóbb végigráncigálni kaja meg víz nélkül fél európán át a levágásra ítélt állományt, mint sem.
akkor ne egyél húst nagy ellenzõ.Tök mindegy hogy hogy kinózzák úgyis finom húsi lesz belõle ennyi.

"...állatkinzás nincs összefüggésben semmilyen iparággal..."

szõrmefeldogozás, vegyianyagok tesztelése, húsfeldogozás (és nem a vágóhidakra gondolok) és még tudnánk folytatni a sort....
Kedves Sund! Szerintem az állatkinzás nincs összefüggésben semmilyen iparággal. Ez inkább egyfajta emberi eltorzulás ami adódhat primitivségbõl vagy egyszerûen csak élvezik. Nemtudom de ez semmiképpen sem megengedhetõ!! Hát valahogy majd csak lesz.<#szomoru1>
ez mindig is így volt, és így is lesz. Az állatkínzások nagyobb része valamilyen iparágra épül, ezért hiábavaló elvárni, hogy a homo oeconomicus majd megváltozik. Szóval kár belegondolni, hogy úgy összességében mi folyik, nem tehetesz semmit nagy léptékben nézve, amíg átlagember vagy.

Viszont amit kisemberként is megtehetsz, az az önzetlen munkád és/vagy pénzed, amellyel segíted a menhelyeket.
T. Z! Igazad van!! Remélem hogy irásom nembántott meg.A hallgatóid nembiztos hogy átérezték ennek dolognak a súlyát azért tituláltak betegnek szerintem. Kiváncsi lennék mitmondanak a kutyavonszolóról ha téged betegnek neveznek.Most egy kicsit az az érzésem hogy a jogos felháborodásom miatt nekem kell elpirulnom pedig csak egy szörnyû jelenséget szeretnék megszüntetni!Nekem az a véleményem hogy aki bánt egy állatot az a BETEG! Lehet hogy erre a betegségre nincs is gyógyszer? Akkor már tényleg nemtudom meddig mehet ez így?
Z
"soky71"!

""Z" kollégának meg csak annyit hogy aki végighúzta kocsival a kutyáját egy falun annak bármilyen sérülést szivesen okoznék!" --- megértem, és elfogadom. De sajnos saját magadnak, meg annak ártanál ha önbíráskodnál, akik a szeretteid, akik számítanak rád. Egy ilyen bosszú nem érne sokat.

A kutyavonszolóról: azt, hogy én mit tennék vele, inkább le sem írom. Régebben, mikor fiatalabb voltam, néha szóban elmondtam, hogy mit kapna tõlem az ilyen ember, a hallgatóim szimplán betegnek tituláltak. Pedig pusztán nevelõ célzattal tennék mindent. Nevelném a potenciális állatkínzókat. Mégpedig arra, hogy ilyet ne tegyenek. <#idiota>

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Akkor lenne "múló indulat" ha évente egyszer hallanánk állatkinzásról de sajna ez a szám lényegesen több.Egyébként ugygondolom hogy igazad van miszerint ez nem igy mûködik de valamit azért csak kéne tenni! "Z" kollégának meg csak annyit hogy aki végighúzta kocsival a kutyáját egy falun annak bármilyen sérülést szivesen okoznék! Legalább pénzbüntetést kapott.Szóval ez nem múló indulat hanem az évek folyamán összegyûlt tehetetlen düh.De azért rendelkezem némi józan ésszel is.Üdv<#nevetes1>
Akkor lenne "múló indulat" ha évente egyszer hallanánk állatkinzásról de sajna ez a szám lényegesen több.Egyébként ugygondolom hogy igazad van miszerint ez nem igy mûködik de valamit azért csak kéne tenni! "Z" kollégának meg csak annyit hogy aki végighúzta kocsival a kutyáját egy falun annak bármilyen sérülést szivesen okoznék! Legalább pénzbüntetést kapott.Szóval ez nem múló indulat hanem az évek folyamán összegyûlt tehetetlen düh.De azért rendelkezem némi józan ésszel is.Üdv
"Kiba*ott állatok!"

Ezt így, ebben a topikban? :)
Z
Nem is igazán azzal van a probléma, hogy beszedi az ember a sérülést...hanem azzal, hogy esetleg olyan sérülést okoz valakinek, aminek a folyománya szabadságvesztés. Az viszont tényleg az egész életeden nyomot fog hagyni. <#levele>

A lényeg: igazad van, hogy nem megoldás a "verjükmegageciket" csoport.

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Ez így nagyon szépen hangzik, de azért te is tudod, hogy a gyakorlatban ez nem egészen így mûködik:
Most van benned egy indulat amit nagy valószínûséggel soha nem fogsz tudni levezetni az állatkínzókon, mert csekély a valószínûsége, hogy találsz egy ilyen "verjükmegageciket" csoportot. Ha még találnál is, bolond lennél a saját testi épségedet kockára tenni, hiszen ha foglalkoztál küzdõsportokkal tudhatod, hogy a másodperc törtésze alatt olyan sérüléseket tudsz beszedni, amelyek végigkísérik az életed, a késrõl meg nem is beszélve.

Szóval azért bátorkodtam javasolni, hogy ezt a múló indulatot konvertáld át tetté, mégpedig olyanná amivel valóban tudsz segíteni az állatokon.
T. Sund! AZ a baj a törvényességgel hogy ha az állatokról van szó akkor gyakorlatilag nemlétezik!! Ha támogatok egy menhelyet attól még a sok aberrált barom ugyanúgy kinozza az állatokat! Tudom hogy amit én szeretnék az nem túl hivatalos de már minden napra jut egy vagy több megkinzott szerencsétlen! Ugyhogy ezért kicsit többet is vállalok mint kellene.Viszont ha már azt elérem hogy egy-el kevesebb állatot kinoznak meg akkor már megérte!!!
Lehet, rajta, tessék sokat petárdázni, lesz sokáig munkám.
Amputált betegekkel foglalkozom.Majd ha leszakadt a kezed, szólj és adok idõpontot orvoshoz, meg rehabilitációhoz.Elõre szólok, az OEP csak bizonyos felkar protéziseket támogat, amivel még enni sem tudsz.

Kiba*ott állatok!<#boxer>

Én annak is levágnám a farkát aki "divatból", meg "trendbõl" levágatja a kutyájának a farkát (Dobermann, Rotweiler), csak, hogy "divatosabb legyen".
A természet nem véletlenül adta az állatnak azt a részét...
Csakhogy az ember még nagyobb állat.

89

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szûnik meg soha\" Pál apostol

Én nem hallottam róluk, de inkább a törvényes utat javaslom: sok menhely keres önkéntes segítõket, azaz kedved és idõd szerint tudsz az állatokért dolgozni.

KATT
Sziasztok! Valamikor láttam a TV-ben higy alakult egy csoport akik megbüntetik a lelketlen állatkinzókat. Sajnos nemtudok róluk semmit
pedig tetszik amit csinálnak ugyhogy támogatnám õket vagy esetleg még csatlakoznék is hozzájuk! Ha valaki tud ezügyben segiteni azt megköszö-nöm!!

http://gaborszantai.co.uk/

NeoMaN
Anyádék meg majd mennek a sittre helyetted.
Olvasd vissza majd a hozzászólásaidat 5 év múlva. Sírva fogsz fakadni...

SpeedXHUN
nem mert sétáltatják :D

||| I5 2500K@4ghz |8 GB RAM|HD 7850 2GB OC||| Battlelog,PSN ID:PetiSX

<#eljen>Mégiscsak igazam volt, amikor azt mondtam, hogy az emberi faj a leghülyébb! TISZTELET A KIVÉTELNEK! ISMÉTELTEN!!!!!
Persze, Marcika, azt írsz, amit akarsz, ígyhát én azt mondom az írásodra, amit akarok!:)) Ha neked a petárda a szívügyed, akkor ennyit az élményeidrõl is. Kemény!:) Ennyi öröm elég is neked, többet el sem bírna a fejed!:)))<#mf1>
Z
Én Vácott voltam tegnap, és le a kalappal a vidéki emberek elõtt! Minden tiszteletem az övék, hiába vedeltek (gondolom városszerte mindenhol), amikor éjfél után kimentem kocsival egy körre, olyan látvány fogadott, mint az Easy Company tagjait, miközben a német légvédelem õket lõtte. Kvázi fényhíd volt a város felett a sok rakétától, de kultúrált fokozatban csinálták. Mindenki a kertjébõl, vagy az utcáról lõdözte fel a pirotechnikai dolgait. Nem dobálta senki a másik emberre a petárdákat.

Bezzeg Pesten tényleg sok az olyan balf@sz, aki megérdemli a "felsegítés"-t. <#hehe>

"ezt tiltanátok meg rohadt köcsögök" --- neked is boldog új évet. <#idiota>

:)))
igen, a rakéta kb. 100* értelmesebb szórakozás.
nem tudom, itt sokmindenkit visszafog a CCTV hálózat, ráadásul polgárõrbõl és rendõrbõl is sok van mindenfelé...
amúgy itt a tüzijátéknak van hagyománya, fõleg az indiaiaknál, gondolom mivel az szebb, látványosabb, elviselhetõbb a hangja és legális, ezért az elég itt az embereknek, meg ugye senkinek nem célja sérülést okozni másnak vagy önmagának, erre az angoloknak van másik hobbyjuk: az alkohol:)

lehet ott amúgy petárdázni?
Tegnap este 8-tól, hajnak 3-ig London utcáit jártam, sehol nem hallottam petárdát durrani, se külvárosban, se belvárosban...

LordVenom
<#nyes> gratulálok!

akármennyire is vulgáris az eljárás,támogatom. látod Marci,sajnos az emberi eszetlenség az alapja ezeknek az akcióknak is. ha nem lenne sötétség némelyik agyban,nem lenne ez a kommando sem.

A világ legjobb üzlete lenne,ha embereket vehetnék annyiért,amennyit érnek, és eladhatnám õket,annyiért,amennyit gondolnak magukról...

ha már témánál vagyunk, itt a bombagyar.hu-ról a jelentés:

Az eddig befutott jelentések szerint a Petárdastop Kommandó országszerte igen sikeres volt. Számos olyan tapasztalatot is sikerült levonni, amelyek jövõre nagy segítségünkre lehetnek a petárdázás visszaszorításában. A mérleg: országszerte lekapcsoltunk 11 petárdaárust és 27 petárdázó csoportot. Az árusokhoz minden esetben rendõrt hívtunk, de sajnos csak 6 esetben jöttek ki. A maradék 5 mind Budapesten volt. Ezeket a srácok jól elverték, az árujukat pedig elszedték. A közállapotokra jellemzõ, hogy kettõ is volt, amelyik fizetni akart azért, hogy békén hagyják. De nem hagyták. Pénzt vagy más értéket nem fogadtunk, és nem is vettünk el senkitõl.

A petárdázók elfogása természetesen nem mindig sikerült, jóval többet kergettek meg a csapatok, mint amennyit el is tudtunk kapni. Nagy részük tizenéves volt. Akit megfogtak, attól el lett szedve a petárda. Közülük nem mindenki kapott verést, volt, akinek értelmesen el lehetett magyarázni, hogy ilyet nem csinálunk. Voltak azonban olyanok is, akik nagy hangon fenyegetõzni kezdtek, természetesen ezek kivétel nélkül cigányok voltak. A IX. kerületben egy 14 év körüli mocsok kést is rántott a fiúkra. Elvették tõle, és közben csak véletlenül tört el néhány ujja, amikor az egyik srác óvatlanul a kezére lépett acélbetétessel, amikor már a földön feküdt. Természetesen azért feküdt, mert elcsúszott a jeges aszfalton, és a haver csak azért lépett oda, mert fel akarta segíteni. Baleset volt. Petárdabaleset. Nagyon sajnáljuk, hüpp-hüpp.

Összességében azt sikerült megállapítani, hogy a rendõrség segítségére nem igazán lehet számítani, különösen Budapesten. Természetesen az általunk felfedezett, a HírTV-n bemutatott Lehel téri árust sem kapták el, ki se mentek miatta. A lakosság azonban meglepõen gyakran segítette a Petárdastop Kommandó munkáját, megmutatták, merre mentek a petárdázók, s az egyik petárdaárust is ilyen segítséggel sikerült elkapni. Meglepõen sokan hallottak a Kommandóról a tévébõl, és egyáltalán nem találkoztunk olyannal, aki ne értett volna egyet a kezdeményezéssel (kivéve persze a petárdázókat). Megállapítottuk, hogy mozgáshoz és megfigyeléshez, illetve a petárdázó kölykök lekapcsolásához a legideálisabb a 4-5 fõs csapat.

A legpofátlanabb petárdázókat Budapest legforgalmasabb helyein, nevezetesen a Moszkva téren, a Nyugatinál és a Blaha Lujza téren lehetett felfedezni. Itt gond nélkül dobálták a cigányok a járókelõkre, akár gyerekekre és idõsekre is a petárdákat. Az ilyen helyekre jövõre tíz-tizenkét fõs csoportokat kell szervezni, mert rengeteg munka lett volna, amit most nem tudtunk mind "ellátni". Természetesen rendõrnek ezeken a helyeken rendszerint nyoma sem volt, eszük ágában sem volt a hidegben ácsorogni.

Végül eloszlatnám azt a tévhitet, amit a Hírszerzõ tényként tálalt: a Petárdastop Kommandó nem a "pirotechnikai eszközök" ellen lépett fel, hanem a petárdázás, konkrétabban a veszélyes petárdázás ellen. Senkit sem bántottunk, aki vett néhány rakétát, és fellövöldözte a kertjében, vagy akár az utcán, ha nem veszélyeztetett vele senkit. Sõt, azt se cseszegettük, aki valami kihalt helyen dobált el pár petárdát. Célpontjaink azok a tuskók voltak, akik heccbõl másokra dobálták a durrogó szarjaikat, vagy nyitott ablakokon igyekeztek behajítani, belõni azokat. Utóbbiak kaptak verést. A feltûnõen fiataloktól is igyekeztünk elszedni a petárdákat, illetve természetesen kerestük az illegális árusokat is, akiktõl rendszerint nem azok vásárolnak, akik "békés célokra" használják a portékát.

Mindenkinek köszönöm, aki részt vett a Petárdastop Kommandó munkájában, és köszönjük a HírTV objektív tudósítását is. A ballib médiák és a BRFK pedig szégyelljék magukat. Jövõre is várunk mindenkit a csapatba. Ha kétszer ennyi csapat lenne Budapesten, talán már nem is lenne petárdázás!
LordVenom
igaz,sokmindenben kellene változni az országnak,de elsõsorban a magyar ember mentalitásán kellene változtatni.
nem ellenezném én a petárdát sem,ha nem ész nélkül dobálná a legtöbb kis taknyos. (tisztelet a kivételnek)
a baj az,hogy te is egybõl a kutyákat hülyézted le,hogy nem dobálhatsz petárdát,pedig õk az utolsók,akiknek ezt lehet köszönni. az ember ostobasága miatt tiltották be. ha te úgy dobálod,hogy sem embert sem állatot nem veszélyeztetsz vele se fizikailag,se lelkileg,akkor azt mondom,hogy nem zavar a petárdázás. ha azon kevesek egyike vagy,akik ésszel csinálják,akkor természetesen nem rád vonatkozik,de egy kicsit nézz mindig át a "másik" oldalra is. ;)

A világ legjobb üzlete lenne,ha embereket vehetnék annyiért,amennyit érnek, és eladhatnám õket,annyiért,amennyit gondolnak magukról...

Marci0115
VENOM , erre aza válaszom hogy minden országban engedélyezett csak itt nem, ha máshol megoldhato akkor magyarországon mért nem?

persze, hogy azt írsz amit akarsz. Csak az nem mindegy, hogy annak mennyi köze van a topichoz. Meg hogy mennyi értelme van, hogy leírod.
LordVenom
és az elvetélt nõk,a szívinfarktusos idõsek,meg az epilepsziás kisgyerekek is kibírják?

Marci0115
szolás szabadság van, azt irok amit akarok

senkit sem érdekel, hogy fogsz-e petárdázni vagy sem.
LordVenom
<#vigyor>

Marci0115
hát nemtudom sztem már fáradt voltál amikor irtál ezér elnézem , akor is petárdázni fogok ha végképp tiltva lesz

Marcikám! Te meg ki sem bírod, hogy ne petárdázhass?:))) De kemény!!:)))
Attól, hogy emeletes házban él egy kutya, még nem kínlódik, fõleg, ha úgy is nevelték. Úgy látom, te annál inkább szenvedsz, hogy nem bírsz egy nyamvadt petárdát eldobni!:) Szegénykém.....:)) Hátha a haverod szemét vered ki vele!
másfelõl pedig az állam hoz generális törvényeket az állatartás mikéntjére vonatkozóan. Azonban ezek inkább az egyértelmûen eldönthetõ helyzetekre nyújtanak választ. Az "emeletes ház" az nem tartozik ide, túl sok benne a szubjektív elem, így nem várhatod el, hogy megtiltsák.
ne mcsak ezzel van a gond. Inkább azzal, hogy sok hülye más emberek alá dobja õket. :/
Én is hû híve vagyok ,hogy az állatokat nem lehet bántani.De vannak akik mégis bántják õket.Láttam a discoveryn hogy egy házban 3 kutya volt kevés helyen.Nem volt nekik enni adva.Sajnálom szegényeket:(

De boldog karácsonyt kívánok mindenkinek
hiej
Marci0115
nemigaz hogy a hülye kutyák miatt tilos a petárdázás , egy évben egyszer kibirják ,

ha már itt tartunk az nem állatkinzás hogy emeletes házban kutyát tartani!? ezt tiltanátok meg rohadt köcsögök

Képzeld el, szerencsétlen állatokat, akik nem is tudnak bebújni sehová.
Egyszóval én is ezt kívánom a sok köcsögnek!
Z
Lehetnél picivel toleránsabb...

Félig OFF:

Elnézve a durrogástól az asztal alá bebújt macskámat, arcán egy rezignált, "ezmegmiaf@sz" arckifejezéssel, ezúton kívánnék minden kedves petárdázónak a mai éjszakára boldog, tartalmas, többfordulós szexuális interakciót a kedves édesanyjával.

Akinek inge, vegye nyugodtan magára.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Boldog, békés új évet Mindenkinek!
Ha lehet, igazán békéset!
Má mé ne lehetne, ha akarjuk?:)
Ezt a kérdést azért feltenném még pár érdekeltnek, de õk nemmel válaszolnának. A hülyék....
Igen! Ha láttad az oldalukat, akkor ez általános. Tehát a figyelemfelkeltés alapvetõ. Egyre többen kapják fel a fejüket, mit is csinál az emberke? Lassan, lassan rájönnek, mi is az emberi butaság. Igaz, nagyon lasssssssssssan!