691
Saját öngyilkossági gondolatok, közeli rokonok, barátok halála, beszéljünk róla
  • csibcsab
    húú:D ez tök jó volt... de most télleg szerintem is igy van vagyis.. ha meghalsz nicns rá biztosíték hogy van is utána valami viszont nagyobb az esélye hogy nincs semmi.. az amerikai tudományos akadémia dolgozoinak 94 %-a nem hisz istenben és a halál utáni életben... elég érdekes:P
  • haxoror
    Mármint hogy melyik az a pillanat amikor még gyorsan segítséget hívhatsz, túlélheted és te leszel majd a figyelem középpontjában?
  • bens
    a video jó, a szöveg alatta közepesen gagyi -_-
  • bens
    feltétlen szólj előtte.

viszek kamerát :)
  • Fido4life
    egyedértek
  • eörgs
    azt a földhözragadt kurvamindeneteket.
  • Goth
    "aki valóban nem fél a haláltól, az nem teszi meg. Mert aki fél, az oda menekül"
    azigen, szal ha te félsz az oroszlántól akkor ugrasz a karmai közé? :D
    Másik meg: "a lelkiismeret, ami odaát él, és kínoz, örökké vérzik az, aki úgy megy el."
    Sztem rohattul nem fog lelkiismeret kínozni valakit miután már meghalt. Már csak azért is, mert tudattól független lelkiismeret nem létezik =) És testtől független tudat sem, mivel a tudat a fizikai lét sajátossága. Szal ha meghalsz, megszűnik az énképzet, mivel elrohad az agyad, ami a veled kapcsolatos információkat raktározza. Így meg ki tudna bármit is megbánni? :D
    Másrészt meg, ha feltételezzük hogy Isten valóban létezik, meg létezel te is valamilyen formában miután meghaltál és ez a létezés tudatos, akkoris feltételezhetjük, hogy Isten úgymond leszarja hogy te milyen módon haltál meg =) Ha már túlvilági létről beszélünk, mindenki eleve adottnak veszi hogy azt befolyásolja a Földi élet.
    Közbe meg lehet, hogy mégse. Ha meg mégis, mér érdekelne? Idegvégződések nélkül úgysem érzem a fájdalmat :D
  • Goth
    én meg ere azt mondom hogy leszarom az észérvet, csak szimplán megölöm magam =))))))999
  • Agyrém
    Ennél még az is jobb volna, ha agyonpanaszkodnád magad
  • Agyrém
    Egyet tudok, ez a kérdés felesleges, bátorságot sem így kell mutatni, és erőt sem, s ha vonzó dolog -úgy lám, nagy divatt lett e tevékenység- de aki valóban nem fél a haláltól, az nem teszi meg. Mert aki fél, az oda menekül, aki gyáva, az ott vágyik aludni, naív módon elhiszi, hogy ott majd békén hagyja minden és mindenki -DE NEM! Senki sem fog békén hagyni, mert rosszabb mint az élet,a pokol egyenlő a mennyel, csak a szolgáltatás más. Nem fog békénhagyni majd a lelkiismeret, ami odaát él, és kínoz, örökké vérzik az, aki úgy megy el. Ezt a kérdést nem szabad feltenned senkinek, neked kell tudnod mindent, tisztában lenned a dolgokkal, hogy akarod felvágni, ha azt se tudod, hogy az mit jelent? Mert ha tudnád, ezt nem kérdeznéd, butaságot ne beszélj.

szerelem miatt, ne tedd!
    isten miatt, ne tedd!
    álmok miatt, ne tedd!
    magad miatt, ne tedd!
    mások miatt, ne tedd!
    könnyek miatt, ne tedd!
    Mert ha megteszed, ezek ellen teszed, megfosztod magadtól a szerelmet, hogy valaki karjaiban védjen meg az éles penge és a kötél elől, hitet cáfolod és életed engeded vele, -pedig halni több, de élni csak egy esélyed van ezen a Földön!!!
    Álmokat hagysz el, ha véget ér tüdődben a kűzdés a jobbért, ha agyadban felmondta szolgálatát a szív gondolatainak minden képe, ami azt sugallaná: pedig vak vagy ember, nézd, mennyien élnek, mért maradnál ki pont te? És a halál mért volna jó? Az állandó és abban sosem változik semmi, unalmas, akár a tökéletes mennyország. Egyre megy a kettő, csak két oldalról más, ergó: élni még mindig izgibb, mint bárhova máshova jutni.

S ha meghalsz, honnan tudod, hogy holnap nem szólal meg a csengő vagy valaki nem kopog? De akkor már hova? Hisz mindent ellüktél, egy buta kérdés miatt. Mert buta kérdés mind, ami arról szól, hogy "mért? "

Mért én? Mért nem én? Mi vár ott? Minek? Érdemes volna? Ki szeret? Ki hall engem? Ki vár? Ki lát?
    Ezeket mind megtudod, ahogy az idő eljön arra, hogy a választ lásd.
    Akkor kérdem én, ne éljek tovább? Ugyan. Mért ne?
    Mert utálnak, és vannak szadista barmok, akiknek nem tetszik a képem? Mondok valamit? nekem se az övék. És akkor mi van? Ja, ők kinyitják a szájuk, én meg tűröm a szivatást? Mert bolond vagyok elhinni, hogy én is érek valamit, pedig van, igenis van mindenkinek olyan, amiben jobb a másiknál. Ugyanígy olyan is, ami rosszabb, de ettől vagyok ember, s inkább, mint egy tökéletes gépezet, aki mindenkinek megfelel...
    És még ez sem elég válasznak, -mégis remélem, sokan elolvassák

Élj! De úgy, ahogy csak bírsz, -de ezt is, csak mindenáron tedd, mert máskülönben soha egy elmúlt perced sem volt érdemes. Gondold meg, feláldoznád azokat a perceket? Azt a mosolyt, a kézfogást, a régi barátok féltő szidalnait se tűröd, de viselnéd a halált? Nem hiszem, hogy megváltás, csak egy ketrec, ahonnan máshova már SOHA nem kerülhetsz.
  • Agyrém
    Egyet tudok figyeljetek:
    szerelem miatt, ne tedd!
    isten miatt, ne tedd!
    álmok miatt, ne tedd!
    magad miatt, ne tedd!
    mások miatt, ne tedd!
    könnyek miatt, ne tedd!
    Mert ha megteszed, ezek ellen teszed, megfosztod magadtól a szerelmet, hogy valaki karjaiban védjen meg az éles penge és a kötél elől, hitet cáfolod és életed engeded vele, -pedig halni több, de élni csak egy esélyed van ezen a Földön!!!
    Álmokat hagysz el, ha véget ér tüdődben a kűzdés a jobbért, ha agyadban felmondta szolgálatát a szív gondolatainak minden képe, ami azt sugallaná: pedig vak vagy ember, nézd, mennyien élnek, mért maradnál ki pont te? És a halál mért volna jó? Az állandó és abban sosem változik semmi, unalmas, akár a tökéletes mennyország. Egyre megy a kettő, csak két oldalról más, ergó: élni még mindig izgibb, mint bárhova máshova jutni.

S ha meghalsz, honnan tudod, hogy holnap nem szólal meg a csengő vagy valaki nem kopog? De akkor már hova? Hisz mindent ellüktél, egy buta kérdés miatt. Mert buta kérdés mind, ami arról szól, hogy "mért? "

Mért én? Mért nem én? Mi vár ott? Minek? Érdemes volna? Ki szeret? Ki hall engem? Ki vár? Ki lát?
    Ezeket mind megtudod, ahogy az idő eljön arra, hogy a választ lásd.
    Akkor kérdem én, ne éljek tovább? Ugyan. Mért ne?
    Mert utálnak, és vannak szadista barmok, akiknek nem tetszik a képem? Mondok valamit? nekem se az övék. És akkor mi van? Ja, ők kinyitják a szájuk, én meg tűröm a szivatást? Mert bolond vagyok elhinni, hogy én is érek valamit, pedig van, igenis van mindenkinek olyan, amiben jobb a másiknál. Ugyanígy olyan is, ami rosszabb, de ettől vagyok ember, s inkább, mint egy tökéletes gépezet, aki mindenkinek megfelel...
    És még ez sem elég válasznak, -mégis remélem, sokan elolvassák

Élj! De úgy, ahogy csak bírsz, -de ezt is, csak mindenáron tedd, mert máskülönben soha egy elmúlt perced sem volt érdemes. Gondold meg, feláldoznád azokat a perceket? Azt a mosolyt, a kézfogást, a régi barátok féltő szidalnait se tűröd, de viselnéd a halált? Nem hiszem, hogy megváltás, csak egy ketrec, ahonnan máshova már SOHA nem kerülhetsz.
  • Fido4life
    nem fogok most itt panaszkodni, csak szeretném tudni hogy mennyit kell várni a cél elérése érdekében.
  • Agyrém
    Ne kérdezz ijet, az nem eltávozik...
    az többet jelent, amitől menekülni már nem lehet. De ne várd, hogy azt mondja bárki, megéri megtenni, mert a csodák élnek, csak nehéz észrevenni.
  • Fido4life
    ha az ember felvágja az ereit, mennyi idő alatt távozik el ?
  • Kate19
    Hát sztem meg akkor írj ilyeneket, amikor majd megjártad a másik oldalt is...
  • Kate19
    :)
    Köszi szépen! Rajta vagyok nagyon... de nem nagyon akar sikerülni...
  • csgery
    Nah jó, hiába akkor is ma a másikba beleszeretsz előbb utóbb elfelejted. És télleg értelmetlen egy pina miatt felkötnöd magad...
  • haxoror
    "14-18 között"

Már láttál mindent, már megtapasztaltál mindent, ne hallgass az idősebbekre mert biztos csak hülyeségeket mondanak...
  • norbre
    és tényleg jön majd a másik.. annak idején én pont ugyanúgy nem hittem el senkinek.. és be kellett látnom hogy amit fiatalabb koromban az idősebbek mondtak nem csak azért mondták hogy járjon a szájuk és engem vigasztaljanak vagy csesztessenek.. tényleg jött.. és aztán még egy és mégegy.. és lehet hogy jön majd mégegy..
    az elsőnél azt hittem ez a szerelem netovábbja.. aztán a másodiknál rájöttem hogy hát korántsem gondoltam jól.. és a mai fejemmel már tudom hogy attól hogy valaki iránt érez vbalamit az ember absz nem jelenti azt hogy egy másik nő iránt később ne érezheté "ugyanazt"..
  • Ron Ragm
    Nagylevegő, nyelj egyet és menj tovább. Ha álmatlanul forgolódsz miatta egy éjszakát azt még meg tudom érteni, de azt nem hogy emiatt baszd el az életed.
  • Ron Ragm
    Igazából az a durva hogy ilyenek szokták hasonlítgatni magukat a rákos kisnyugdíjashoz. Mondjuk aki egy pina miatt felköti magát az meg is érdemli.
  • Fido4life
    annyira gyűlölöm ezt a dumát, hogy "jön majd a másik" abbba nem gondol bele senkise, hogy azok az érzések amiket az előző lányhoz érzett az illető, az a következő lánynál talán nem fog jönni ??
  • nagykispeter
    Semmit,nem lehet meggyőzni!
    Arra pedig hogy Te lennél e arra ne adj ilyen könnyelmű választ!
    Nem tudod mit hoz az élet
  • csgery
    A szerelmi csalódás miatti elkeseredést sem értem. Egy szakítás nem midnen( nah elhiszem, h nem örül neki az ember) meg minden, de ha egy nő otthagy, jön majd a másik. Nem csak 1 nő van a világon...
  • Goth
    nem kell ahhoz kéz, meghúzom a ravaszt a lábujjammal :D
  • csgery
    jah, igaz
  • sz4bolcs
    "Aztán fogom a kést, elvágom mindkét csuklómon az ütőeremet"
  • sz4bolcs
    Goth: Benned aztán túlteng a bodhicitta. :D
  • csgery
    De két kezed van;)
  • Kokler69
    nemlehet mit mondani, en mondjuk tanitasra szentelném magam ha nem lenne sok penzem, vagy ha net van akkor forumokon segitenek embereken stb, bar en 60 eves koromtol csak a hasamnak akarok elni:P de semmikepp nemakarnam magam megolni
  • norbre
    alapvetően én sem tudom elképzelni hoyg valaha is öngyilkos legyek..
    azért egy igaz történet és kiváncsi vagyok a véleményedre hogy te mit tennél..
    45 éves nő, panel lakás, rokkantnyugdíj, 10 éve megállapítottak nála egy kórt amit egyszer régen talán kullancscsípés okozhatott, fokozatos leépülés, pár év alatt a szimpla egyensúlyzavartól eljutott oda hogy már csak tolószékkel tud nagynehezen közlekedni és ez egyre csak roszabb lesz, folyamatosan romlik a látása is.. ja és az orvosok nem tudnak tenni semmit ellene..
    néha elmegyek meglátogatni, dumálunk és mindig azt mondja hogy szerezzek neki valamit amivel öngyilkos lehet.. elhiheted hogy rohadt sokmindent mondtam már neki és próbáltam meggyőzni hogy az élet szép.. mert én tényleg tudom.. de csak képzeld magad az ő helyébe.. éveken át a panelban.. egyetlen szórakozás a tv, mostmár néha a net.. és tudod hogy előbb leszel magatehetetlen mint hogy meghalnál..
    te mit mondanál neki hogy meggyőzd?
  • Goth
    Majd ha legközelebb baromságot beszélnék, megígérem hogy átgondolom előtte. De nem mondtam hülyeséget.
    A két helyzet nem különbözik egynástól abból a szempontból, hogy nem látod értelmét az életednek. Szal mindkét embernek ugyanannyi oka van megölni magát.
  • Ron Ragm
    "De ezeknek a problémáknak a sorával egy nagy lelki válság ugyanúgy felérhet."
    Szerintem legközelebb inkább gondold újra, mielőtt baromságot beszélsz.
  • Goth
    Hát ilyenkor már nem, egy ilyen ember feleslegesnek tartaná hogy írjon a bajaíról. De ezeknek a problémáknak a sorával egy nagy lelki válság ugyanúgy felérhet. Azon a ponton már nem számít, hogyan állunk hozzá a saját életünkhöz, ha az agyunk azt diktálja, hogy reménytelen. Mert ezt a tudatot egyedül nem lehet legyőzni.
  • Ron Ragm
    kétlem hogy egy fórumba jössz fel ilyenkor írogatni.
  • Goth
    ezen az alapon minden hozzáállás kérdése.
    Végülis ja, 15 éves korodban meghalt mindkét szülőd, te meg epilepsziás vagy és szívgyógyszert szedsz, egy lerozzant viskóban élsz minimálbéren, és az egyetlen ember aki valaha is számított neked, pont most hagyott el, és amikor hugyozás után elrakod a szerszámot, kitapintod a hererákodat.
    De végülis csak hozzáállás kérdése, állhatok hozzá úgy, hogy kurvajó egy ilyen élet.
  • Ron Ragm
    Csak hozzállás kérdése, kinek milyen élete van.
  • Goth
    ha így gondolod örüjjé, jó életed van. Ha szar életed lenne, nem így gondolnád =)
  • Kokler69
    aki meg nemtudja jol erezni magat...hat szerintem ilyen nincs
  • Kokler69
    hat szerintem aki ongyilkos akar lenni az egyszeruen hulye, es gyenge, a legnagyobb gyavasag....igazabol elitelem az ongyilkosokat, siralmasak,