45215
  • Hypo #41296
    ez volt a komoly vita? :)

biztonságos vezetés alatt mit értesz? saját magára biztonságos vagy másokat is vegyen figyelembe? csak azért kérdezem mert akkor mindjárt a normal és közforgalmú pilóta tudása az mind kell meg egy röpke gyakorlat is szóval nem hetek:)))
  • Framsen
    balra tekered, balra dől, hátrahúzod, emelkedik, pedálokkal fordul

Ehhez nem kell szakértőnek lenni, venni a tecsóban 3000 forintért egy RC kisgépet az is így megy, csak nincsenek pedálok...
  • Susarc
    SZEVASZTOK! nem akarok nagyon belekavarni a fórum életébe,DE ha van közetek igazi pilóta annak mi a véleménye erről:

""Bazdmeg, balra tekered, balra dől, hátrahúzod, emelkedik, pedálokkal fordul. Tessék, összefoglaltam neked nyolc szóban a szerinted felfoghatatlanul bonyolult irányítást."

egy komoly vitába keveredtünk utasszállitó gépek vezetésével kapcsolatban és hálás lennék ha egy szakértő sacc/kb belőné,hogy milyen foku gyakorlat kell egy utasszállitó biztonságos vezetéséhez és kb. mennyi idő!

tisztelettel,köszönöm!
  • carlosfly
    A Cost az 0 - 30 között van, az Airbus marad.
  • carlosfly
    Rendben.
  • gabesz639
    Ha tiszteletét teszi Gábor nálad, a légyszi kérdezz rá a cost indexre is hogy mennyi a travelnél, köszi...
  • carlosfly
    Ha Gábor tiszteletét teszi nálam megkérdezem majd tőle.
  • gabesz639
    Sziasztok!
    Valakinek van esetleg infója hogy a boeing travel service visszatér-e ferihegyre, a nyári charterokra, vagy airbus marad? Azt olvastam még ősszel hogy HA-LKB jön vissza, most még csak a flight radaron airbust látok mindig tel avivba.
  • Gegi86
    Köszönöm szépen.
  • Papirzacsi
    alfa=arcsin(sin beta*W/TAS)
    ahol:
    alfa - a szükséges korrekciós szög.
    beta - a szél iránya és a kívánt repülési irány (course) által bezárt szög.
    W - szélsebesség
    TAS - Valós légsebesség.
  • Gegi86
    Valaki eltudja magyarázni, hogy lehet kiszámolni a wind correction-t?
  • jakugerik
    Cső hát csináljuk meg, de akkor minden hónapban frissíteni kéne.
    És arra meg kinek van ideje?
  • Gegi86
    Nekem ami van az 2,78 MB. Azt megköszönném ha megnéznéd majd nekem.
  • Hont
    Már fogalmam sincs, hogy melyik csomagból vettem ki...
    Az eredeti az mekkora? Megnézed, mert már magam se tudom, hogy melyik csomag melyik...
    Egyébként a PAC hangját is ki szoktam cserélni, mert idegesítő benne valami ventilátor zaj...
    Most ami nekem az electrics ben van, az egy 236kB fájl!
    Próbálom megkeresni honnan van...
  • Gegi86
    És mire cserélted?
  • Hypo #41281
  • Hont
    Nálam is elmegy, de nekem annyira nem feltűnő, mert én rögtön telepítés után kicserélem az iFLY737NG-Electrics-t, mert nem hasonlít a valódira...
  • Hypo #41279
    van ingyenes boeing is egy rakas ami jobb mint a default
    azokhoz van skin bőven
    http://www.flightsim.com/vbfs/fslib.php?searchid=8371121&page=9

• Gegi86
    Az mitől van, hogy amikor ifly bármely típusán Standby Flight Instruments-et ISFD-re állítom, a cockipt-ben kilövi "iFly737NG-Electrics" hangot. Ha valaki erre tudna ötletet adni, hogy lehetne ezt a problémát megoldani azt megköszönném.
  • Frenky
    Jó reggelt! Valaki tudna feltenni az FS 2004_ben lévő alapgépekhez "Boeing737-400" "Boeing747-400" és a "Boeing777-300" Magyar vagy MALÉV festéseket? Nagyon megköszönném! Sehol nem találok az alapgépekhez Hungary festéseket.
    A lista szerintem is jó 5let :-)
  • Hont
    Újabb lélegzet elállító történet az FS9-l kapcsolatban nálam...
    Mint pár hete említettem azt vettem észre, hogy estére mire repülésre kerül az idő indítom az FS-t és csak 6.5-7.5 között van az FPS! Ilyenkor újra indítom a rendszert és helyre áll a rend!
    Tegnap éjjel teljesen véletlen vettem észre, hogy a tálcán nyitva lévő böngésző okozza! Abban a pillanatban mikor bezárom, egyből felfut a megjelenítés!
    A másik tapasztalat pedig a rendszeres flashplayer újratelepítése ami az apró laggolást okozza nálam. Amikor ez elő jön, akkor törlöm, majd újra telepítem és pár repülésre rendben van, aztán kezdődik minden előröl!
  • abassc
    okés köszi szépen.
  • Hypo #41274
    hát mindegyiknek meg van az előnye meg a hátránya is, Active Sky elég kó, REX nek csak a texturái szépek érdemes AS-al együtt használni. Sajnos Opus Nincs Fs9 re
  • abassc
    Melyik időjárás engine a legjobb?Ami valósat mutat.A beépített erről a jeppensenről mindig tisztát mond LHBP-re.Na ez ma nem volt igaz.
  • jtompi
    Köszi a válaszokat.
    Kipróbálom.
  • Hont
    Igen, kicsit változtattak! Szerintem nem rossz progi!
    Még az ilyen lámák mint én is vagyok simán boldogultam vele!

Kérem szépen!!!
    Akkor csinálunk egy listát? (Persze nem a Kubatovnak)
    Hahó Guruk! Hogy lehet egy ilyen kisebb fájlt (excel) közkincsé tenni, hogy többen is tudjuk fejleszteni?
    Biztos sokan tudnánk használni...
  • Framsen
    Ja, most már EASEUS Partition Master van :D, én azt használom.
  • Hont
    Szia!
    Amig HDD-t használtam, addig a EASEUS Partition Manager Home Edition-nal csesztettem...
    Bár biztos van annál jobb is!
  • jtompi
    SZiasztok!
    Nem éppen repülős kérdés, de:
    Win7 alatt milyen tödezésmentesítőt ajánlotok? Mert a beépített egy kalap sz...
  • Pettersson
    ismét egy analfabéta kérdés, lehet csak a szemem szúrja ki... hogyan lehet a kiválasztott időjárási dolgokat aktiválni valahogy a játékon belül?

active sky evolution a progi amivel dolgozok most. ;)
  • abassc
    jujj.Köszi Framsen nem is jutott eszembe.Jó a link.Régen repültem már.Azt még esetleg tudnád melyik is az amelyiknél csak a legkisebb gépet vehetem meg és úgy mehetek följebb?Abból is megvolt a mentésem de letöröltem.Kár volt.Azt hiszem a Serengeti park nem?
  • Framsen
    Ha google nem is, de avsim mindig barát marad !
    Malév Voice Pack
    Remélem jó a link, ha nem akkor itt van nyersen:
    http://library.avsim.net/search.php?SearchTerm=malev+sound&CatID=root&Go=Search
  • Pettersson
    köszönöm a segítséget! igyekszem. ;)

egy kérdés, a rex 2004-hez valaki tudna dobni egy tutorialt? mert ami van a tecsőn, ott a srác használja az advanced sky cuccot is, az meg... :)

köszi előre is! ;)
  • abassc
    Hali!
    FS Passnegerhez valaki fel tudná tenni valahova vagy elküldeni a malév voice packot?Szerintem letöröltem.Google meg nem a barátom most valahogy.
  • Frenky
    HI! Hááát nem tudom, hogy neked miért, nekem élvezhető.. :-) Ez van.
  • carlosfly
    Lehet hogy én látom rosszul a videon a dolgokat(nem kötekedésként írom) de nekem 720p-be kapcsolva is egy nagy maszatnak tünik. Nekem ez nem igen hozna kedvet...
  • Hont
    Naná!
    Magyarul se tudok, nem hogy englisül...
    Valami hasonlót kellene csinálni, mint amilyen Neked van!
  • [HUN]FaTaL
    Nosza rajta :)

Bár gondolom excelre gondoltál, mert "exel" az nem tudom mi.
  • Hont
    Figyelem mindenki!
    Szedjük már össze a kiegészítőket akár egy exelbe...!
    Lehetne akár égtáj, akár földrész, vagy az egyszerűség kedvéért betűrendbe!
    Sceneryknél: ICAO kód, méret, kiadási év, aktuális verzió, fizetősnél az ár, ill esetleg direkt link!
    Az a véleményem, hogy ez hasznos lenne!
    Gépeket ugyan így!
    Sőt! Lehetne egy szavazást is kezdeményezni, hogy mondjuk egy adott kiegészítőt egy ötös skálán ki mennyire értékel!
  • Frenky
    Kedvcsináló :-)