45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#41416 Mikor lesz publikus Tomi ?? ;-)) -
#41415 -
#41414 Flightsim.cz ott is érdemes megnézni a csehek katonai repülőtereit. -
#41413 Nézd meg itt.: MAIW. Pápát megtalálod a C-17-es AI-val.
-
litlebubu #41412 Főleg az utolsó képen lévő nagyon érdekelne. :-) -
litlebubu #41411 Még egy kérdésem lenne. Ezek a képek melyik scenery-vel készültek? Régóta keresek valami normális volt Varsó sz. légibázist, ha lehet Ai forgalommal, de nem találtam szépet. Ezek a képek viszont tetszenek. -
#41410 sziasztok!szükségem lenne egy kis helpre a reverser spray effect-el kapcsolatban ha valaki ért hozzá... meg kellene bütykölni a gépek aircraft.cfg-jében a [SMOKESYSTEM] részhez valamit valahogy...amit egyszerűen nem értek ami leírás van hozzá az ennyi
"To set it up for other aircraft look for the [GeneralEngineData] section you will see the first section of the line Engine.0
will be the same as the second section of smoke.0
The second section of Engine.0 will be the same as the last section of smoke.0
Just leave the first section of smoke.o ....it will make no difference."
még ebben a jelenlegi életemben nem csináltam ilyet valaki tudna segíteni pár példával? vagy esetleg a pmdg 737-700-hoz ha megcsinálná nagyon megköszönném -
Frenky #41409 Hi! Biztos jó lehet egy ilyen összejövetel, főleg akinek (nekem is) van még mit elsajátítani :-)
-
#41408 Lesz VC egy későbbi verzióban, valamint részletesebb rendszer szimuláció. Amúgy a letölthető 1.0 változat az SSJ100-95B verziót tartalmazza. -
jakugerik #41407 Kell! -
#41406 Mondd, hogy lesz VC -
-
#41404 FS2004-re kijött az első "normálisnak" nevezhető Szuhoj 100 SuperJet. VC nincs. Ellenben a külső 3D modell elég pofás és kapunk hozzá paintkitet is. Avsim.ru és flightsim.com-on elérhető. -
#41403 ne add fel a default gép nagyon érzékeny, próbáld elengedni a joyt gáz fixen 2400 és nézd a variót és látod le vagy fel kell trimmelned -
#41402 Én is osztom az előttem szólok véleményét...!
Nagyon sokat köszönhetünk az FS-nek! Aki FS ismeretekkel megy vizsgázni óriási előnnyel indul a többiekkel szembe.
Azért nem igazán szeretem, amikor "játéknak" hívják! -
#41401 Teljesen igazad van Tomi!A sok éves fs gyakorlet után elsőre sikerült a PÁV 1 - 2.Enélkül biztos elvéreztem volna mint sokan mások. -
#41400 PPL akart lenni, csak kisbetüs lett az L :) -
#41399 Egy a lényeg, ne add fel.. szükség van a türelemre. Meg kell szokni, hogy sokszor kell összetett feladatot megoldani, ami több kezelőszerv egyidejű használatát igényli. Egyébbiránt elárulom, ezek az igeni nehéz feladatok, mert egy AP vezérelte légibuszt sokkal egyyszerübb vezetni, ha ismered a műszerek kezelését, mint egy kisgépet, amelyben nincs AP és ha tényleg szépen, mintaszerüen akarsz vele röppenni, akkor ahhoz bizony érezni kell a kezelést. Nincs rondább látvány, mint egy olyan videó ahol a kisgéppel, vagy bármivel úgy repül az ipse, mint valami féltéglával, mert az egész kormányzás, hajtóművezérlés suta mozdulatokkal van végrehajtva..
Ha nincs gondod az angollal, akkor itt egy link. Legális jogtiszta oktatói szakanyag, ráadásúl a pdf állományok szövege google fordítható, tehát nem képalapú, hanem tartalom alapúak a fájlok, ctr+c, ctr+v és translate. De pl. a fotók és ábrák is nagyon jól értelmezhetőek. Több könyv van az FAA oldalán, van könyv a PPl-hez, IFR repüléshez stb..
FAA oktatási kézikönyvek
-
ravensoul #41398 Rögtön az első gyakorlati részen elvéreztem. Joystickkal tolom, de nem tudom annyira szabályozni a throttlet, hogy egyszerre menjek 2400rpm-mel és 100 knottal. Valamit magyaráz a trimről is, de nem igazán értem, főleg, mert nem írja ki, csak hangban mondja. -
Frenky #41397 Nagyon THX! -
litlebubu #41396 Szia! Nagyon szépen köszönöm! :-) -
#41395 Mindenképpen FS default oktató részét ajánlanám. Leckéről leckére érdemes végigmenni. A bill. kiosztást célszerű bevágni, és nem árt egy jó jostick. A rádiózáshoz, a műszerekhez szükséges angol ismeret elsajátítása elengedhetetlen. Kitartás, türelem kell hozzá.Ha a default gépek egyszerű kezelése, az általános szabályok, rendszerek mikéntje már megy, akkor érdemes valami bonyolúltabba kezdeni.
Általános hiba, hogy az FS-ben újjonc egyből beleszeret valami fizetős utasszállítóba (vagy nem fizetős de éppen eléggé bonyolúlt)stb. amelyeknél már nem egyszerű a ketyere beizzítása, mert egy csomó plusz rendszer van benne.
-
ravensoul #41394 Srácok!
Hol lehet megtanulni az alapokat FS9-ben? Nincs még olyan jó oktató módja, mint az X-nek. Tudtok valami alternatív megoldást? Magamtól az életben nem tanulok meg repülni. :D -
#41393 :) Tudom én, nem is úgy értettem. Igyekszem, igyekszem. -
#41392 Nyugodt vagyok.. várom a frissítést :)
Készítettem egy RPG szerű táblázat rendszert, amivel FS szintre vannak lemodellezve a katonai repülőterek lehetséges forgalmai. Semmi más nem kell hozzá, mint egy hatoldalu, és két tízoldalu kocka. Kidobálom a repülési váltásokra felkészített századok gépeit, majd utána a repülési feladatot. Próbáltam feldobni a dolgot, hogy trükközve lehessen TNG repüléseket végrehajtani a várpalotai, hajmáskéri, tatárszentgyörgyi, nádudvari és újdörögdi lőterekre, de sajna a butított AFCAD sem segített (nagyon-nagyon apró repülőtér imitációk). Így a felfegyverzett AI modellek lőteres repülései sajnos kihasználhatatlanok, mert egy "nagyméretű" AFCAD egy az egyben átrendezi az eredeti tájat. Ez leginkább a dunántúli lőterekre igaz. -
#41391 Nyugi, folyamatosan tesztelem. 1024x1024-re van természetesen visszaalakítva, de nagy méretűn javítom előtte. A színárnyalat veszteség miatt választottam jobb minőséget. Az alap dxt3 szóba sem jöhetett. -
#41390 Egy valamit ne felejts el, az alap textúra is már 1024x1024-es annál nagyobbat FS2004 nem fog kezelni. Mondjuk modell függvénye, hogy kezeli-e a 32 bites textúrát a dxt1 vagy dxt3-al szemben, (gmax-al készülteknél nem szokott gond lenni, inkább az FSDS-el készített korai modelleknél láthatóak ilyen problémák néha, hogy 32 bites textúrát nem tud megjeleníteni). Viszont egy 32 bites textúra sokkal finomabb, aprólékosabb, részletesebb, mint a tömörített társai. Pl. az új AI 21UM esetében is a 32 bitest választottam, mert nagyon pixelesedik a dxt3 és a dxt1 is. -
#41389 Hát elég őskori megoldás, de nem reménytelen. Sajnos látom a korlátait. Nem fog vetekedni persze egy mai HD kabinnal, de klasszisokkal jobbá lehet tenni és ennyi is a cél, mert a mostani egy borzalom, a gép meg nem lenne rossz. Mindig szerettem.
Igen, sajnos egy textúrán van minden. Első dolgom volt, hogy felnagyítottam és úgy javítgatom. Na és persze jobb minőségben is fogom berakni. Picit nagyobb lesz a fájl mérete is. nem 1 megás, hanem 4 :) -
#41388 Ilyen volt:
Ilyen lett:
-
#41387 Mindjárt jobb. Az a nagy kár, hogy a műszerfal háttere a l29_02-es textúra egy kicsiny szegletén helyezkedik el. Így aztán elég ratyi. Anno amikor kb 2 éve vagy mikor a Mehlin Rainer féle MF műszerfalát készítettem, könnyű dolgom volt, mert két nagyfelbontású textúrára rakta a paneleket. Más tészta, hogy pár fekete körön, kapcsolón illetve egy fehér vonalon kívűl semmi sem volt. Na erre a két bitmapra rajzoltam meg és effekteltem rá a Hunavia-n található műszerfal fotók alapján a részletes osztott műszerfalat (domború panel elemek és vályatok). Mondjuk számomra érthetetlen, hogy Rainer miért nem tette bele az eredeti csomagjába, annak ellenére, hogy nagyon tetszett neki.
Na de visszatérve a Delfinre.. sokat nem lehet rajta javítani, mert a mostani osztás-domborítás is már csak 1-2 pixeles. Tim Conrad rányomta a teljes kabinberendezést a kettes textúrára. -
#41386 Alakul, ahogy időm engedi. A fényes Delfinhez egy szép, kopások nélküli kabin dukál. A főpanel régen és most:
-
#41385 Szia!
PilotsEYE sorozat, nekem nagyon tetszik... -
Frenky #41384 Sziasztok! Régebben az egyik kommentnél valaki belinkelt pár jó repülős, pilótás filmet, sorozatot, vagy dokumentum filmet. Sajnos nem találom. Valaki tudna ajánlani valami érdekes repülős filmet? -
#41383 Kabinnal hogy állsz? -
#41382 Még egy kis MiG-21..
-
#41381 Próbáltam több alu felületet, de valahogy ez a csillogóbb, kicsit újszerűbb fogott meg jobban. Méltóbb a géphez :)
Kb ez lenne a végleges:
-
fireman73 #41380 Ahaaaaa......
-
#41379 Mennyi jó dolog
@Zsolti: -
fireman73 #41378 Nagyon! -
#41377 jó képek;)
ejjj.. szép ez az fs9 még..