45215
  • L Viper #41456
    Vannak benne jó megoldások, de az évek alatt kikísérletezgetett magamnak összeállított csomag, ill. amiket ezen belül cserélgetek-variálok, az gyorsabb, meg az össz látványvilágban meggyőzőbb is számomra.
    Persze ez csak magánvélemény, a kíváncsibb FS "júzer" úgy is ki fogja próbálni ezt az orosz cuccot is
  • CptSAB
    A talajtextúrák esetében úgy tűnik, hogy a 256x256-nál nagyobb méretű mipmappokat lényegében az FS9 grafikai motorja letíltja. Szombathely műholdképét felosztottam 9 szeletre, így 2048x2048-as szeleteket kaptam. PS-ben átméreteztem 1024x1024-re, majd előszedtem FSX Imagetool.exe-t ugyanis csak azzal lehet 11 mippmapp réteget létrehozni. Mint ahogy a csomagban is van. Konvertálás, bemásolás, tesztrepülés.. a végeredmény sajnos kiábrándító volt. Hiszen ugyanolyan mosottra rontja le fullra húzott grafika esetén is, szóval a látvány semmiben sem különbjebb, mintha 256x256-os textúra lett volna használva. Viszont az a tény, hogy elfogadja az engine az 1024-es méretű textúrát, azt jelzi, ahogy írtam lejjebb, hogy ezt a programot szerintem egy patch-al simán jobb grafikára lehetett volna húzni. De lehet már a fejlesztők is tudták, hogy FSX nem igazán üti majd ki FS2004-et, és a csillogást inkább FSX-be pumpolták bele. A többit meg látjuk.. 2003 karácsonya óta őrzi táborát az FS2004 rendületlen. Lassan 10 éve..
  • CptSAB
    Meglestem. Nem rossz. Igaz én nem cseréltem le mindent, csak a scenery\world mappát, kiegészítve a már amúgy is benne lévő egyébb út/vasút textúrákkal. Vagyis a csomag ilyen textúráit sem.
    Pár konklúzió.. MGS jól kibabrált velünk FS9 fanokkal. Ugyanis bizony itt a tanúbizonyság, lekezeli FS az 1024x1024-es terrain textúrákat. Igazán jöhetett volna egy 9.2 patch amely az sdk és egyébb ez azokat kiegészítette volna. Ugyanis full grafikára húzva is lényegesen jobban fut, mint FSX. A töltésidő valóban szépen megnyúlt azt leszögezem.
    Ha belegondolunk abba a ténybe, hogy egy LOD13 cellát is esetleg ki lehet kövezni nagyfelbontású textúrával, az a scenerykre is jó hatással lett volna. Mindenesetre teszek egy kísérletet, hogy mi történik akkor, ha megnövelem a textúrát. Ugyanis így most már csípi a szememet a téma.
  • L Viper #41453
    Még egy dolog van benne: Forgalom zajok is újak.
  • L Viper #41452
    Én bő egy hete kaptam egy kedves ismerősömtől infót erről a "projectről". Akkor kipróbáltam.
    Van olyan rész, ahol egész jól néz ki a táj, máshol meg nagyon látszik az átmenet, pl a városok közeli és távoli textúra készleténél.
    Egyes víztextúrák is elég furcsák a "rárajzolt" statikus hullámok miatt.
    A sivatagi textúrák is elütnek eléggé.
    Megnövelték a textúrák méretét, ezért a gépigénye is nagyobb lett, a töltési időt is megnöveli. MAS-nál különösen.
    Az orosz karakteres mappa strúktúra ellenére nem nehéz kitalálni, hogy mi hová való benne.
    Ami a lényeg, a mellékelt promó fotókon jobban néz ki, mint használat közben.
    Egyébként a csomag tartalma:
    Új víz ég, Nap, Hold textúrák, vízcsillogások.
    Új Suneffect.cfg.
    Felhőtextúrák, égszínek, csillagképek.
    Megnövelt méretű textúrák a tájhoz, városokhoz, autogen fájlokkal.
    Sok dolog visszaköszön más free és fizetős cuccokból is.
    Jól összeszedték innen-onnan :)
  • CptSAB
    Még nem.. ez valami "tervszerű project kiskereskedelmi" verziója, vagy egyéni vállalkozó kedv szülötte? De amúgy képeken elég pofásan fest.
  • L Viper #41450
  • litlebubu
    Eztpróbáltátok már milyen?
  • CptSAB
    Tudod hogy a privátot megkapod, lesz az még tupírozva. Amúgy most nézem, hogy ki kell még montíroznom a betonfelületeket is. Lehet a régi nagyméretű sceneryben volt bennt, mert tudom egyszer már megcsináltam..? :) Ja.. az 36 cellás volt, ez meg csak 4.
    Most éppen a gyomhatározót bújtam képek után.. meg asszem kimegyek a kertbe fotózni. Sajna lesz mit, mert a kaszám még az ősszel eltört, a fűkasza meg tegnapelőtt adta be az unalmasat..
  • Clidey
    Nagyon helyes! ;)
    De nekem kell a privát verzióm is, tudod az extra fícsörrel...!! ;)))
  • CptSAB
    Mókoltam a sötét foltokon is, még nagyobb részen vágtam ki a textúrát, és az alap textúrákat is picit megszerkesztettem, hogy az összeolvadó résznél ne legyen annyira irritatív a két kép találkozása.
    Kell szerkeszteni vmi gaz textúrát (kétféle is kell), előszedem az Instant Object Studio-t. És a fás területeket valamint a kerítések vonalát körbegazolom. A PS ecseteket már letöltöttem, csak szépre kell színezni a textúra alapokat. Kell készítenem egy beton és egy faoszlopos kerítés textúrát, jöhet a FenceBuilder. Kell még pár kandelláber az út mellé (9db), a kacatos részhez a három stilizált épület, oda is egy kis gaz köré, no meg a téli, tavaszi, őszi, éjszakai textúrák.. :) És akkor Mester kész amire úgy vársz már réges rég.. Mert a lényeg legyőztem a mumusomat, a nem tetszik szinű négyzetet, ami megfogott már lassan két éve.. akárhányszor ránéztem.
  • Clidey
    Jólkinéz!
  • CptSAB
    street-el elírtam..
  • CptSAB
    Folyamatosan javítom az eredeti textúrákat, egy kis plusz vízrajzi adattal megspékelve. Visszavan a tó és a falu széli út kozmetikázása, valamint új kerítések. Google strretel körbejártam a terepet.. :)

• tauceti2
    Köszönöm, megnéztem, le is töltöttem. Érdekességnek jó, de inkább maradnék az eredeti elképzelésemnél. :-)
  • CptSAB
    Úgy fest ez lesz a végleges körvonal. :)

• Matth3w
    A380 nem erdekel? A380 malev bar szerintem ez nagyon illuzio rombolo radasul gusztustalan is!
  • tauceti2
    Ezen a három oldalon már kerestem, de sehol semmi. Persze tudom, hogy kicsi az esélye, de hátha belefutott már valaki véletlenül valahol egy ilyenbe. Köszönöm a linket! :-)
  • CptSAB
    vagy nézz itt szét:
    POSKY archívum
  • tauceti2
    Az előző kérdésemből kimaradt, hogy ugyancsak Malév színekben keresek 787-est is...
  • CptSAB
    777-re nem emlékszem. Szerintem azt nem pingált senki sem. Ha flightsim.com, avsim.com, simviation.com-on nem találtál, akkor nagy eséllyel nincs.
    Komplett free 777-es:

SkySpirit ex. POSKY Boeing 777
  • tauceti2
    Sziasztok!
    Tudnátok abban segíteni, hogy honnan tudnék letölteni Malév festésű Boeing 777-est freeware változatban? Nem csak texture kellene, hanem komplett modell. Tudom, hogy elég fantasztikusan hangzik, de ha 747-esben találtam, akkor talán ez sem teljesen reménytelen. Az összes általam ismert oldalt végigböngésztem már, de nem láttam sehol.
    Előre is köszönöm!
  • litlebubu
    Köszönöm szépen a segítséget! Ezzel el leszek egy darabig!:
  • CptSAB
    Mégvalami.. TTools-nak oltári jó readme-je van, ugyanis az egy htm fájl, amiben benne van az egész AI traffic leírás részletesen, minden szabállyal, megkötéssel. Az én rövid írásom nem tér ki pár dologra, csak amolyan áttekintő. Szemben azzal a sok oldalnyi anyaggal, de elárulom a lényeg azért benne van az alábbi ismertetőben. Van szabály a TNG minimumára, a legek közötti várakozási időre. Elvileg FL060 alatti repülésekre is(minimum rep. magasság), bár ezt a readme nem írja, máshol találkoztam vele..
  • CptSAB
    Javítom.. a repülés minimum 2 legből áll, de lehet több :) figyelmetlen voltam
  • CptSAB
    Az AI forgalomhoz három txt fájl kell. Aircraft.txt, Airports.txt, és Flightplans.txt.
    A formátumuk:
    Aircraft.txt
    AC#23,597,"KI Su-22M4 Hungary TNK"

ahol AC#1... az index
    a következő háromjegyű szám az utazósebesség, ami benne vagyon a gép cfg-ben. pl. cruise_speed= 597.0 //Knots True (KTAS)
    utána a title jön, szintén aircraft.cfg-ben van benne
    [fltsim.2]
    title=KI Su-22M4 Hungary TNK
    sim=Su-17
    model=TNK
    texture=hungary
    a tagokat mindig vessző választja el és a title idézőjelek közé van rakva.
    -------------------------------------------------------------------
    Airports.txt:
    pl.

LHKE,N46* 55.05',E19* 44.95',374
    LHPA,N47* 21.83',E17* 30.04',482
    LHSA,N47* 4.67',E17* 58.10',919
    LHSN,N47* 7.36',E20* 14.13',292
    LHTA,N46* 23.60',E17* 55.09',525
    LHTL,N47* 20.73',E18* 58.87',328
    LHMK,N47* 49.07',E20* 38.37',371
    LHKA,N46* 33.76',E18* 57.41',295

ICAO kód, és a szélességi és hosszúsági érték a fenti formátumban, majd vessző és a tengerszint feletti magasság lábban. Ezek az értékek benne vannak az afcadokban, illetve fs APxxxx.bgl-ben, de programban ha a térképen kattintasz a térképen vmelyik repülőtérre, akkor kiírja.
    ----------------------------------------------------------------------
    Flightplans.txt

Ez a legbonyisabb.
    pl.
    AC#1,HA-MES,20%,24Hr,VFR,10:00:00,10:15:00,020,R,0000,LHKV,10:18:00,10:33:00,020,R,0000,LHKV
    AC#... a gép indexe
    lajstrom
    AI traffic megjelenítési százalékbeállítás, mi a minimum, amitől látható legyen
    ismétlődés periódusa, ami lehet 1,2,4,6,8,12,24 óra (hr taggal!) illetve ha a week van itt megadva, akkor a két fel-leszállás tagban 0-6 ig vasárnap (0)-szombat (6) kell megadni, melyik napon repül a gép.
    pl.
    2/10:00:00,2/10:25:00
    van még a TNG amit mindig az érkezési elé tesznek pl: TNG2/11:25:00 ilyenkor a gép csak átstartol.
    következő paraméter
    IFR vagy VFR nem kell magyarázni sztem. utasszállítók csak IFR
    utána a gép indulási és érkezési ideje
    következő érték a repülési magasság flight level lábban
    következő F vagy R F=flight number (járatszám) R=lajsrom ha az érték F akkor kell a következőt kitölteni, ha R akkor 0000 az érték
    érkezési repülőtér icao kódja
    utána megismétlődik az egész az időpontoktól, ugyanis egy repülés mindig 2 leg-ből áll. Az első az érkezési adataira, a második mindig a visszaút, ebben van az indulási repülőtér kódja.

itt egy összetettebb példa:
    Base: AC#6,N14023,1%,12Hr,IFR,
    Leg1: 01:02:00,01:42:00,250,F,7770,KLAS,
    Leg2: 02:45:00,04:06:32,250,F,7771,KDEN,
    Leg3: 05:05:00,07:02:19,260,F,7772,KSFO,
    Leg4: 07:50:00,08:40:46,025,F,7773,KLAX

felszáll KLAX, elrepül KLAS, továbbrepül KDEN, tovább KFSO, majd vissza KLAX.

Na tehát, ha megvannak a txt fájlok akkor jön a TrafficTools. TTools néven keress rá, mindenhol fennt van. Ez egy egyszerű kis program, megkeresed vele a mappát ahol a három állomány van, a ttools pedig szépen lefordítja bgl-re. Ezt a bgl-t be kell másolni scenery/world/scenery mappába és kész.

A traffic fájlokhoz ritkán mellékelik a gépeket, mert sokszor az ai modellek és az AI forgalom készítők nem ugyanazok, az aranyszabályt meg ismerjük. Nem publikálunk olyasmit, amire nincs jogunk, akkor sem ha freeware. Viszont ha belenézel az aircrafts txt-be akkor a title néha árulkodó tud lenni. De ahogy látod, simán szerkeszthető.
    Másik nagyon tuti program, ha valaki nem szeret körmölni:
    Don Grovestine munkája aifp_v2.2.04.zip
    ez egy AI forgalom készítő progi.
  • litlebubu
    Köszönöm neked is és "gfarkas" topiktársunknak is. Abban tudnátok segíteni, hogy vannak ezek a txt file-ok, amiket az adott repülőterekhez mellékelnek "traffic" mappában. Hogyan tudok én ezekből ai forgalmat generálni? És miért nincsenek mellete az ai gépek modelljei? :-( avsim.ru-ról szedtem le pár repülőteret. A mellékelt képeken olyan szép minden, tele ai gépekkel, nálam meg tök üres minden. A readme file-okat nem tudom olvasni, mert csak krix-krax-ok vannak. :-) Gondolom valami nyelvi beállítás miatt.
  • gfarkas
    Köszi !
    Lesz itt még néhány meglepi, úgy látom.
  • jaszy76
    Szuper!
  • CptSAB
    Bízok benne, mert a repülőterek szintezéséhez pl. mindenképpen sbuildert szoktam használni, mert a szimpla flattennel szemben, itt egy konkrét poligont tudok megadni, nem egy rusnya négyzetet.
  • CptSAB
    jó volt az még ma :) Megvan a ketyere.. de egyenlőre még nem érett a megmérettetésre, de már nem kell sok hozzá. Ja léptem, mert én is már fáradt voltam.
  • polluxware
    te figyumán.. a kód az még tegnapig élt ha jól tudom..

olyan gyorsan léptél az iccaka, hogy nem volt időm mondani
  • Hypo #41424
    szerintem nem fog, ha igy muxik akkor minden rendben lesz
  • L Viper #41423
    Hát igen. Annyira apró néhány részlet, hogy egyszerűen lehetetlen sokkal szebb felbontást elérni. Már az is sokat dob, hogy le lett tisztítva.
  • CptSAB
    Jobban néz ki, mint azokkal az über brutál kopás nyomokkal. Ha legalább két textúrára tette volna a cuccokat.. hjaj. Szép lesz az a Delfin..
  • L Viper #41421
    Délelőtt volt egy kis időm. Felül az eredeti:

• CptSAB
    Win XP SP2 beállítással elindult.. :) A kompatibilitási probléma varázslóval.. :) Köszi!!!! :) Én korábban simán a tulajdonságoknál állítottam be az xp sp2-őt, de úgyfest valamit még mókolt pluszba a varázsló. Remélem tartósan működni fog, és nem lesznek olyan moduljai, ahol elszáll a runtime error üzenettel.
  • L Viper #41419
    Jól néz ki nagyon, ahogy beilleszkedik a környék színvilágába
  • Hypo #41418
    Hali figyu sbuilder exe-jenel jobb klikk es allisd be a kompatibilitast mondjuk sima windows xp re vagy Vistara es probald ugy
  • CptSAB
    Szerintem hétvégén feltöltöm az oldalamra. Ez már "újhullámos scenery". Egy új sorozat első demó verziója lesz. Hétvégén lenyaltam 16 giga műholdképet, szinte az összes hazai kisrepülőtérről. Az eddigi "nagyméretű" fotóscenerykkel ellentétben ezek kicsik mind. 2-12 cella méretűek (a katonai repülőterek a nagyok, a repülőegyesületek repterei átlag 4-6 cella). A négyzet hatás eltüntetése érdekében a külső cellahatárok ki vannak montírozva. Az optimalizációt a GE-hez igazítottam. Persze megörzök minden psd állományt, így lehetséges hogy lesz default landclass verzió is. FSscene stb. még véletlen sincsen tervben.
    Orosz sceneryknél találkoztam a napokban egy nagyon jó megoldással, de sajnos sbuilder kell hozzá. Azért sajnos, mert mióta fennt a win7 meg sem nyikkan. Hiába telepítettem szabályosan, hiába van fennt vb dll csomag stb. elszáll hibaüzenettel. És sajna off. fórum sem segít. Végignyaltam fsdevelopertől, ptsimen át kezdve mindent. Az oroszok úgy oldják meg a terrain textúrázást, hogy sbuilderben szerkesztik be a cella textúrákat úgy, hogy a 8 bites bmp állományok alfa csatornát tartalmaznak, így lényegében mindegy milyen háttér van alatta, default, ge, fsscene stb.. abba olvad bele. A másik érdekessége ennek a verziónak, hogy az AFCAD sem tűnik el a textúra alatt, tehát az ilyen kis hobby-látvány scenerykhez tökéletes.
    Sajnos sbuilder nélkül megoldhatatlan ahogy írtam, mert FS az alfát a terrain textúrák esetében vízként kezeli.
    Mondjuk, ha másik vinyómra visszateszem XP-ét, abból is sztem sp2 lesz, mert az sp3-al sbuilder pár funkciója elment meszelni, és sbuilder is hajlandó lesz fullosan működni, akkor lesz alfás full kompatibilis verzió.