MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szóval nem (csak) az izzók miatt sárgul a világítás hanem inkább a mûanyag (plexi) alkatrészek miatt amikre a feliratok bele vannak gravirnyákolva.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
A FP 3.1 fel van rakva neked? Abban azért tengernyi dolgot javítottak is túl azon hogy egy csomó új fícsör is belekerült (-> TERRain radar pl.) Könnyen megeshet hogy a taxizás is mégrealisztikusabb lett (nem tudom, én csak FSX alatt használom a FP3.0-át az meg ugye más tészta).
A kijelzõk háttérvilágítása erõsen júzerfüggõ. Az új röpcsiknél (még) fehér, aztán ahogy múlik az idõ öregedik a röpcsi meg az izzók, úgy sárgul szépen lassan. Az ofisül fórumon azt írták ezzel kapcsolatban hogy õk a realizmus érdekében "sárgították be". Én el tudom fogadni, és nem is zavar. Az Airlinersen is van fotó tucatjával fehér meg sárgásabb kokpitokról is.
A kabin ablakkeretének textúrázása tényleg elég ronda, de én a magam részérõl még mindig jobban együtt tudok vele élni mint a PMDG függõlegesen eltorzított kokpitjével...
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Köszönöm szépen!<#wave>#wave><#worship>#worship>
Mûködés tekintetében nekem nem tûnt fel semmi furcsaság, talán két dolgot említenék hátha hallotok forumokon ezzel kapcsolatban valamit.
Az egyik ami kicsit furcsa, mikor tolóerõt növelek (állóhelyzetbõl meg akarom gurítani) túl hamar elindul. A valóságban sokkal tehetetlenebb.
Bár ezt nem is biztos, hogy lehet modellezni.
A másik szintén a sebességgel kapcsolatos. Hirtelen csökkented a tolóerõt, akkor sem csökken a sebesség, vagy legalább is minimálisan.
Ami az esztétikát illeti számomra abból is 2 dolog van csak!
1. a kijelzõk háttér világítása. (nem hideg fehérnek kellene lenni)
2. a kabin "A" oszlop textúrája. (rém ronda)
Tegnap holdingokat gyakorolgattam, de baromi egyszerû és tökéletes lett. Élmény vele repülni!
A taxi fényereje jelentõsen javult!
Mondhatnám, hogy tökéletes!
Ellenben a Landing most nálam olyan, de olyan erõs, hogy ha bekapcsolom, akkor elõttem csak egy nagy fényes paca van!
Milyen programmal csináltad?
Esetleg megnéznéd ezt?
Nekem ez a refi megfelelne, csak a taxi gyengusz...
Letöltés
Az FS9/Texture mappába kell másolni értelemszerûen. Elõtte bekápojjatok ha gondoljátok.
A probléma gyökere amúgy abban leleddzik, hogy nem ugyan az a része jelenik meg a spotlight-textúrának virtual cockpitben mint külsõ nézetben, hanem a 180 fokkal elforgatott (tükrözött) fele, ezáltal sosem lesz a két nézetben ugyanaz a fényhatás. Ez van, törõdjetek bele. Vagy repüljetek nappal. 😊
Mikor kisebb a látástávolság, akkor sokkal jobban "világit"!
Gondolom ez nagyon VGA függõ is lehet!
Sõt! Gondolom a REX is befolyásolja valamelyest.
Javítsatok ki ha hülyeséget fecsegek, de én nem értek hozzá, csak "gondolom"!
#40509: élõben még nem tapasztaltam (sajna), de ezek a taxi fények tényleg haloványak, a többi cucc meg túl erõs. Egyszer próbáltam a DXT-ket buherálni, de nem járt pozitív eredménnyel.
Amit én használok, azt kellene valahogy ezzel keresztezni, mert az enyémnél taxi közben nem látsz kutya fülét se!
Természetesen azok a foltok a fénykörül az eredetiben nincsenek, csak itt a videon!😞
Tibor! REX-ben mik a fény beállításaid...?
..... agyamra ment ez a HUD téma... de tényleg olyan idegesítõ... be is van jelölve, de még sincs... demiafacé'? Lelopják a cigányok mire bemegyek a fülkébe vagy mi?
///M I Love BMW. :)
Esetleg ilyen fényeket lehet iFly hoz szerezni ? A ground strobe effectre gondolok (ha ez a neve). http://www.youtube.com/watch?v=LZYM_NpXvuM
Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot
.... és az elsõ kérdésemre tudja valaki a választ? 😄
A LLight az jó, de a Taxit nem lehet látni szinte egyáltalán...
LL zoktam taxizni is, hogy eltaláljak azokon a reptereken, ahol nincs guruló szegély vill.
Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot
Ma nagyon balfasz vagyok...<#zavart1>#zavart1>
Hiába... Azon az oldalon nem szoktam gépészkedni...😄
A 700 ban a CDU ra nem lehet elõ csalogatni valahogy a domborzat rajzot?
Egyáltalán ez a típus tudja? Vagy csak én vagyok béna?
Esetleg ha lenne valakinek egy tutorial vele kapcsolatban az nagyon jó lenne!
iFly probléma:
Szóval. Kiválasztom a sima 737-800 -at, tehát nem az ER -t és nem a BBJ -t, bejelölöm az opciókban hogy legyen HUD. De nincs! - Vagy ezekben nincs is? Csak a BBJ -ben .... De írja hogy az ER -hez is hozzáadja ha bejelölöm ezt a négyzetet, de azokban sincs benne... Csak és kizárólag a BBJ -ben jeleníti meg. :/
Ja és Clidey, be tudnád nekem linkelni azt a taxi lightot', ha nem nagy kérés?! <#vigyor>#vigyor>
http://www.flickr.com/photos/olaborda/4232831019/
Helyette az összes akkora szögben van mint a legkülsõ.

Számomra a legnagyobb hibája, hogy nincs cocpit világítás.
Ami a taxifényt illeti, olyan mintha egy gyertya lenne, a hajtómû figyelemfelkeltõ meg szinte nem is látszik.
Az AP ill FMC és egyéb rendszerek jónak tûnnek, bár csak pár órát repültem vele...
Kicsit furcsa hogy a CDU-n mennyivel több infó jelenik meg mint eddig!
Most már elég sokat repültem a zérótime-al és ott ugye minden mûködik ez volt az a rész ami kicsit sántított, de a REV3 pótolja.
A 900ER meg is jelenik, meg az alap 700 Malév festések is!
Csak a 700ER nem...
Egyébként a sok apró kis hibát leszámítva, azért óriási lépés a 2.1 hez képest...!
Ezért tényleg érdemes pénzt áldozni!
Én konkrétan a 737-700ER hez próbáltam a 700 hoz való festést betenni, de nem jelenik meg...
Azokhoz másik festés kell ezek szerint...?