MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jaszy76
A fórumon vmi szemmagasságot emlegetnek? Ennyi az egész?

Hypo
csak a nezetet

jaszy76
Ez a 3.1 realistic cockpitview tulajdonképpen mit változtat meg?

Hont
Ezen a Cseh forumon foglalkoztak a HUD kérdéssel csak nem volt idõm fordítgatni...
Hont
Nincsen fent, csak a 3.0!
Az is csak pár napja van meg, de el vagyok olvadva Tõle...😄
Clidey
Picit hülyeséget beszéltem az imént, korrektúrálnám magamat legott... 😊
Szóval nem (csak) az izzók miatt sárgul a világítás hanem inkább a mûanyag (plexi) alkatrészek miatt amikre a feliratok bele vannak gravirnyákolva.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Váljék egészségedre, nagyon szívesen! 😊
A FP 3.1 fel van rakva neked? Abban azért tengernyi dolgot javítottak is túl azon hogy egy csomó új fícsör is belekerült (-> TERRain radar pl.) Könnyen megeshet hogy a taxizás is mégrealisztikusabb lett (nem tudom, én csak FSX alatt használom a FP3.0-át az meg ugye más tészta).
A kijelzõk háttérvilágítása erõsen júzerfüggõ. Az új röpcsiknél (még) fehér, aztán ahogy múlik az idõ öregedik a röpcsi meg az izzók, úgy sárgul szépen lassan. Az ofisül fórumon azt írták ezzel kapcsolatban hogy õk a realizmus érdekében "sárgították be". Én el tudom fogadni, és nem is zavar. Az Airlinersen is van fotó tucatjával fehér meg sárgásabb kokpitokról is.
A kabin ablakkeretének textúrázása tényleg elég ronda, de én a magam részérõl még mindig jobban együtt tudok vele élni mint a PMDG függõlegesen eltorzított kokpitjével...

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hont
Igen! Ez tökéletes! Ezzel már eltalálok a sötét gurulóutakon is!😉
Köszönöm szépen!<#wave><#worship>

Mûködés tekintetében nekem nem tûnt fel semmi furcsaság, talán két dolgot említenék hátha hallotok forumokon ezzel kapcsolatban valamit.
Az egyik ami kicsit furcsa, mikor tolóerõt növelek (állóhelyzetbõl meg akarom gurítani) túl hamar elindul. A valóságban sokkal tehetetlenebb.
Bár ezt nem is biztos, hogy lehet modellezni.
A másik szintén a sebességgel kapcsolatos. Hirtelen csökkented a tolóerõt, akkor sem csökken a sebesség, vagy legalább is minimálisan.

Ami az esztétikát illeti számomra abból is 2 dolog van csak!
1. a kijelzõk háttér világítása. (nem hideg fehérnek kellene lenni)
2. a kabin "A" oszlop textúrája. (rém ronda)

Tegnap holdingokat gyakorolgattam, de baromi egyszerû és tökéletes lett. Élmény vele repülni!
Clidey
Egy nem a REX által létrehozott textúrát - esetünkben a spotlight.bmp-t - nem fog a REX állítgatni - illetve fog: kicseréli a sajátjára ha mondod neki...

Hypo

spyy55
Tetszetõs! Azon a REX állít, hogy meleg/fehér fény helyett hideg/fehér fény legyen (spot)? Persze REX-ben a lightokat még nem installáltam pont emiatt a hibák miatt.

Clidey
Na akkor próbáld ezt! Persze elõtte vedd ki a 2-est a fájlnévbõl.
Nálam most így néz ki:

Hont
Na kérlek szépen!
A taxi fényereje jelentõsen javult!
Mondhatnám, hogy tökéletes!
Ellenben a Landing most nálam olyan, de olyan erõs, hogy ha bekapcsolom, akkor elõttem csak egy nagy fényes paca van!
Milyen programmal csináltad?

Esetleg megnéznéd ezt?
Nekem ez a refi megfelelne, csak a taxi gyengusz...
Clidey
Na kicsit cseszegettem a taxilájcot, nézzétek meg hogy megfelelõ-e nektek. Nálam így fest:

Letöltés

Az FS9/Texture mappába kell másolni értelemszerûen. Elõtte bekápojjatok ha gondoljátok.
A probléma gyökere amúgy abban leleddzik, hogy nem ugyan az a része jelenik meg a spotlight-textúrának virtual cockpitben mint külsõ nézetben, hanem a 180 fokkal elforgatott (tükrözött) fele, ezáltal sosem lesz a két nézetben ugyanaz a fényhatás. Ez van, törõdjetek bele. Vagy repüljetek nappal. 😊

Clidey
Tedd fel a Feature Packot, abban van a domborzat megjelenítés (TERR).

Hont
Amit észre vettem, hogy nagyon idõjárás függõ is!
Mikor kisebb a látástávolság, akkor sokkal jobban "világit"!
Gondolom ez nagyon VGA függõ is lehet!
Sõt! Gondolom a REX is befolyásolja valamelyest.
Javítsatok ki ha hülyeséget fecsegek, de én nem értek hozzá, csak "gondolom"!
spyy55
iFlyban még nincs.

#40509: élõben még nem tapasztaltam (sajna), de ezek a taxi fények tényleg haloványak, a többi cucc meg túl erõs. Egyszer próbáltam a DXT-ket buherálni, de nem járt pozitív eredménnyel.

Hont
Na igen, ennek jó lenne a TAXI fénye, ellenben a Landing szerintem nem élethû!
Amit én használok, azt kellene valahogy ezzel keresztezni, mert az enyémnél taxi közben nem látsz kutya fülét se!
Természetesen azok a foltok a fénykörül az eredetiben nincsenek, csak itt a videon!😞

Tibor! REX-ben mik a fény beállításaid...?
AHHJJJJJ... De miiiéééért nincs HUDOOOOM? <#rinya><#rinya><#rinya><#rinya><#rinya><#rinya><#rinya><#rinya><#rinya><#confused>

..... agyamra ment ez a HUD téma... de tényleg olyan idegesítõ... be is van jelölve, de még sincs... demiafacé'? Lelopják a cigányok mire bemegyek a fülkébe vagy mi?

///M I Love BMW. :)

lol.. 😄DD

Clidey
Van mit!!! 😄

Köszke! 😊

Clidey
Ilyen fény-effektet nem lehet sem az iFly-hez sem semelyik repcsihez utólag hozzátenni mert ezek hard-coded cuccok, az mdl-fáljban van lekódolva. De pl. a QWsim Avro tud ilyet FS9 alatt is. 😊

Clidey
Erre tessék. Én ezt használom jelen pillanatban. A Framsen által belinkelt korábbi verzió picit tuningolt változata (fényesebbek a fények picivel).

Framsen
Azt nekem se rakja be...

Esetleg ilyen fényeket lehet iFly hoz szerezni ? A ground strobe effectre gondolok (ha ez a neve). http://www.youtube.com/watch?v=LZYM_NpXvuM

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

Köszi! 😊
.... és az elsõ kérdésemre tudja valaki a választ? 😄

Hont
Ezt használom én is...!
A LLight az jó, de a Taxit nem lehet látni szinte egyáltalán...
LL zoktam taxizni is, hogy eltaláljak azokon a reptereken, ahol nincs guruló szegély vill.
Framsen
Azt hiszem ez az: http://www.avsimrus.com/f/fs2004-effects-and-addons-46/ifly-737ng-landing-taxi-lights-43544.html

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

Hypo
ja az ngx😊

Hont
Végig lapoztam az összes manualt, de sehol nincs róla szó!
Hypo
terr talán EFIS

Hont
Hihi megvan!
Ma nagyon balfasz vagyok...<#zavart1>
Hiába... Azon az oldalon nem szoktam gépészkedni...😄
Hont
Nekem is lenne még egy kérdésem...!
A 700 ban a CDU ra nem lehet elõ csalogatni valahogy a domborzat rajzot?
Egyáltalán ez a típus tudja? Vagy csak én vagyok béna?
Esetleg ha lenne valakinek egy tutorial vele kapcsolatban az nagyon jó lenne!
Tudna valaki nekem helpelni, ma már egyszer asszem' kiírtam:

iFly probléma:
Szóval. Kiválasztom a sima 737-800 -at, tehát nem az ER -t és nem a BBJ -t, bejelölöm az opciókban hogy legyen HUD. De nincs! - Vagy ezekben nincs is? Csak a BBJ -ben .... De írja hogy az ER -hez is hozzáadja ha bejelölöm ezt a négyzetet, de azokban sincs benne... Csak és kizárólag a BBJ -ben jeleníti meg. :/

Ja és Clidey, be tudnád nekem linkelni azt a taxi lightot', ha nem nagy kérés?! <#vigyor>

Framsen
Ja, bocsesz lényegtelen, 700ER ben volt rossz, 800 ban normális, sõt nagyon szép 😄

Framsen
iFly 3.0 Feature Pack -ban a spoilers mért nem így nyílik ki ?
http://www.flickr.com/photos/olaborda/4232831019/

Helyette az összes akkora szögben van mint a legkülsõ.

Clidey
A taxifényt nem illik az iFly-ra fogni hisz az FS-engine feature. Van hozzá amúgy javítás sõt már a javítás javításának a peccse is, az orosz flightsimen fennt van, én azt használom és kifogástalanul látni vele éjjel, ráadásul tutijól realisztikusan néz ki (kb. mint az A320 Extendedé, kivéve hogy ugye a ojjektumokra nem vetül a fény csak a földre, dehát kinem sz.rja le, nekem nem hiányzik)

Hypo
3.1 realistic cockpitviews for ifly http://files.100megabyte.com/ifly/FS9%20Realistic%20View%20FP%203.1.zip

Hont
<#eljen><#taps>
Van cockpit világítás, csak nem ott ahol volt a 2.1 -esetében. Fent találod meg, ott ahol az IRS -el tudsz matatni. Ott van a "DOME LIGHT", annak van OFF-DIM-BRIGHT funkciója, azzal tudod a cockpit világítást kapcsolni. 😊

Hi! Ez most nagyon aktuális kép. Tatán szakad a hó...

Hont
Nem, nincsenek vele olyan nagy gondok mint az elsõ kísérletekkel...
Számomra a legnagyobb hibája, hogy nincs cocpit világítás.
Ami a taxifényt illeti, olyan mintha egy gyertya lenne, a hajtómû figyelemfelkeltõ meg szinte nem is látszik.
Az AP ill FMC és egyéb rendszerek jónak tûnnek, bár csak pár órát repültem vele...
Kicsit furcsa hogy a CDU-n mennyivel több infó jelenik meg mint eddig!
Most már elég sokat repültem a zérótime-al és ott ugye minden mûködik ez volt az a rész ami kicsit sántított, de a REV3 pótolja.
polluxware
nem próbáltam.. csak commentnél írták ,hogy 2,5óra után is múkszik szépen

akkor bocsesz

Hont
Természetesen!
A 900ER meg is jelenik, meg az alap 700 Malév festések is!
Csak a 700ER nem...
Egyébként a sok apró kis hibát leszámítva, azért óriási lépés a 2.1 hez képest...!
Ezért tényleg érdemes pénzt áldozni!
A gauges és a VC fájlokat az original iFly festésbõl átmásoltad az újonnan betett festés mappájába? Majd utána a configurator -ban, a Myfleet -nél kell hozzáadni, vagyis a legördülõ menüböl kiválasztani.

Hont
Van, de még ez se tökéletes.
polluxware
van már mûködõ 3.0ás ifly

az öbölben láttam... ("fs9" címszó alatt elsõnek hozza be)

Hypo
valoszinu

Hont
Nem a 900 ra!
Én konkrétan a 737-700ER hez próbáltam a 700 hoz való festést betenni, de nem jelenik meg...
Azokhoz másik festés kell ezek szerint...?
HI! A A Flight Simulator 2004 Magyar felhasználói csoportba is beírtam!Akkor lesz vasárnap repülés? Kicsit alszik az egész csoport, több aktívítás kellene!!! Az is jó ha valaki ide beírja, hogy pl.: ma 16-kor egyet repülnék online a szokásos IP_n: 87.106.88.90 az LHPP_n tartsatok velem :-) A héten délutános vagyok melóban, nekem csak DE jó.... Gyertek azt repkedjünk már!!! Szép napot