45215
  • exTrem
  • chicco
    low pass
  • chicco
    csusztatás
  • ToMy_
    akkora, mint egy kisebbfajta webkamera, kb. 4-5 centi magas a lábaival együtt
  • ColdFire
    megkérdezhetem milyen magas a trackir, ha van arrafele egy centi?:)
  • ColdFire
    egy msnt dobhatnál, trackir 4 vásárlásnál jár az agyam épp:)
  • ToMy_
    kösz. az. igen.
  • ColdFire
    szép:)
    tied? trackir4?
  • ToMy_
    PAJN, Alaska
  • Kakaduduka
    aha, és ezt a progit hogyan kell használni? ez csak egy scenery kiegészítő, vagy tudunk vele egész reptereket is csinálni?
  • CptSAB
    :) Csak úgy neveztem.. akkor éppen nem jutott eszembe a scenery objektum elhelyező név (ez is nyakatekert..) az angol scenery object placer jobb.
    RWY12
  • Kakaduduka
    Rwy12 scenery csinosító. Ezt honnan tudnám letölteni?
  • CptSAB
    Valóban elgondolkodtató. Tényleg komoly terhelés jutna a gépre. A Hungary 2004-et nézve van bőven parking zone az ex-military reptereken)Épületeket relatíve szépen ki tudok dolgozni a 3D tervező progikkal, de a repülőgépek terén elég béna vagyok még. Sebaj. Első körben legyen majd kész a repülőtér, mert akkor végre mehet majd fel a nagy FS fájlmegosztókra, utána majd bénázgathatok a bgl-es gépekkel. :D
  • alert
    Ezt az AI traffikos megoldást nem javaslom. Azért, mert ebben az esetben csak akkor látja valaki a gépeket, ha x százalék AI traffic be van neki állítva, másrészt így is létre kell hozni hozzá egy forgalomvezérlő "scenery"-t, ami hatására bekerülnek a gépek az FS-be. Ebben az esetben viszont már felér egy Hungarian Traffic kiegészítővel... nem pedig statikus scenery.
  • CptSAB
    Alert köszi a válaszodat. Emlékezni fogok rá, ha már minden kötél szakad és esetleg lesz lehetőségem az EZ-t beszerezni. Igen ismerem az EZ-t (csak képekből, ismertetőkből), habár én a Rwy12 scenery csinosítót használom. Az ingyenes. Olvastam az avsim fórumán, hogy ha az AFCAD-al nem kötök be állóhelyeket a gurulóutakba, akkor ha beállítom a "parkoló" géptipusát az fs listájából, akkor az a feltelepített madárka áll a helyen. Kipróbálom, igaz én is tartok az fps eséstől, ezért is kezdtem el begyűjteni a direkt AI gépeket. A Kaposújlak Sceneryhez is sok gép kell majd, An-2, Zlin Z-37, vitorlázógépek. Ezek már megvannak. Remélem június-ra végre a nagyközönség elé tárhatom.
  • alert
    Hát pedig ez így normális. Annyit tudsz változtatni, hogy egyszerűen az AES-ben tiltsd le az adott géphez a két első ajtó és a cargo kivételével a többit :) Így lesz egy csápod, 1 cateringed és egy kirakodó. Ígyis irreális, hogy a 737-hez odaáll 2 catering meg 3 szalag stb, ha mindegyik ajtót definiálod. A lépcsős jármű neve lépcső :) De majd optimizálják még ezt, ez csak az első verzió, amiben benne van ez a sok service vehicle.
  • frecc
    Szia, Alert!

Hát azt takarja, hogy normál esetben hátratolás előtt tele vagyok pakolva 2db catering 2db cargo járgánnyal, meg jönnek a lépcsők :) (amúgy a "lépcsős járműveknek" mi a normális nevük, mert gondolom nem ez :-). Szóval. Aztán azt mondom neki hogy prepare position for departure, aztán szépen lassan egyenként kezdenek elvánszorogni a géptől a járgányok, de úgy mint az anyatetü.
    Elunom az agyam mire eljutok odáig hogy ready to push, arról nem is beszélve, hogy peches esetben az fs passengers idő már elindult.
  • LegendTommy
    Sziasztok,
    pmdg 737-es fmc programozása közben, nagyon leesik az fps érték, stabil 30-ről, kb 6-ra:D
    nem rögtön, csak ha sokat szöszölök vele, és utánna ugy is marad, bármelyik repteret töltöm be
    ötlet?
  • alert
    Van rá lehetőség statikus gépeket kipakolni. Létezik egy EZ-scenery nevű fizetős kiegészítő, amivel ki tudsz pakolni rengeteg statikus tárgyat és sajátot is, ha megtervezed saját magad egy modellező programmal. A statius gépeket (ha nem tudod megcsinálni magadnak) viszont be kell szerezni. Van néhány ingyenesen letölthető itt-ott illetve van erre egy jó trükk ha rendelkezel többféle fizetős vagy más scenery-vel, pl a German Airports sorozat, amiben használnak ilyen statikus gépeket és azok egy library-ban vannak, nem önálló fájlban pozícionálva, akkor az EZ-scenery felismeri és oda pakolhatod őket ahová csak akarod. A hátránya a statikus gépeknek: a poligonszámuk miatt nagyon redukálják FPS-t. Minnél többet látsz, annál jobban szaggatsz.
  • Ombika
    Erre alapoztam dontesem,de attol beruhazok mivel most nagoyn olcso a mem!! :)

Win Xp32bit memkezeles
  • mactomi
    Azért ha akarsz akkor tudsz több memoriát is használni az XP 32 bites változatával is:
    http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms791558.aspx
  • CptSAB
    Én még jóideig fogok a 2004-el repülgetni. Azt a szükséges 40-60 ezret sem tudom összehozni, ami ahhoz kellene, hogy a 2004-el sem legyenek gondjaim. Nem telik rá, és vannak fontosabb dolgok is. Marad a fs configgal való játék. Amúgy meg komplett rakhatok mindent újra, mert ma egy kedves hazai weboldalról (csak egy település oldalát kerestem..) egyszerre szakadt 8 trójai és vírus a windowsomra. Szerencse, hogy a sok fs munkám, amikkel bíbelődöm, megmaradtak. Eltart pár napba, amíg újra minden működni fog.

Amúgy a korábbi kérdés amit feltettem már tárgytalan. Néhány angol nyelvű fórumban is láttam ugyanezt a kérdést (statikus gépek készítése FS 2002/2004 gépekből) a válaszok sajnos nem voltak kedvezőek, az egyetlen megoldásnak az AFCAD-al való babrálást írták.

Frecc! Azt ugyan nem tudom az AES-ben mi mennyi ideig tart, de abban biztos lehetsz, a való életben sem pillanatok műve a gépek feltöltése üzemanyaggal, élelmiszerrel, stb. a csomagok berakodása. Csak az az a munkafázis, amiről keveset hallani, látni.
  • Ombika
    Nekem 3500 core3Duo van azzal nincs gond es 2 giga ram,4 giga ramnak csak akkor van ertelme ,ha az ember 64 bites xp-t hasznal,teszteltek! :)

Thx infot!

u.i: Olyan ram arak vannak,hogy el se hiszi az ember,amit 3 honapja 62K-ertvettem ,most 29K!!
  • alert
    Igen, mert lementek az árak és folyamatosan esnek. Ma 160k egy olyan konfigot összerakni (alaplap, cpu, vga, ram), amivel jól elfut az FSX is max grafikán (intel core2 duo proci -NEM AMD!-, 2GB DDR2 memória, új 512 MB-os VGA). Ez pedig teljesen átlagos ár egy új gépnek. Nyár végére ez 130k körül lesz... Nem beszélve a hamarosan megjelenő FSX SP1-ről. Tömérdek bugjavítás, jelentős FPS növekedés, dual és quad core support, stb.
  • perko
    Ezzel
    Active Camera

A #9064 hsz. videón mutatott config DualCore 3 Ghz, 4 MB RAM nem semmi.
    Nem láttam, hogy szaggatott volna
  • Ombika
    Tok jo kameranezet ami a kerek mellett van,de hogyan?
  • ColdFire
    hát ez tetszik ahogy magyaráz a csávó, aranyos ^^

Magyarázó :D

Hát engem nem igy tanítottak fs2004be
  • alert
    Fél óra? Ez mit takar? Szó szerint? :)
  • frecc
    Sziasztok!

Lehet, hogy én vagyok a láma, de AES 1.5 esetén nektek is fél óráig tart, míg a lépcsős kocsik meg a catering, cargo és egyéb járgányok eltakarodnak végre a repülőgéptől?
  • LegendTommy
    thx átnézem
  • CptSAB
    Találtam egy konverter programot, ami az mdl állományokat bgl-re konvertálja, de sajnos csak az fs2000-ig kompatibilis, semmit sem konvertált át. Az Hungary Scenery 2004 repülőtereit szeretném kicsit díszíteni anélkül, hogy AI repülések folynának.
  • CptSAB
    Apró segítséget szeretnék kérni. Tud valaki ajánlani olyan programot, amivel AI gépeket tudnék csak úgy elhelyezni a repülőtéri állóhelyeken? Ezek a gépek statikusak lennének, vagyis csak scenery díszek lennének.
  • alert
    A "traffic030528.bgl" átnevezésénél a kiterjesztést nevezed át!! A fájlnév mindegy.
  • frecc
    1. "Amennyiben az Orbit airlines és társait ki szeretnénk takarítani az FS-ből, léteznek különféle kiegészítők (lásd: avsim), amivel el lehet távolítani az eredeti forgalmat, de ennél van egy sokkal egyszerűbb módszer.

Az légiforgalmat generáló kis file-ok az FS\SCENERY\WORLD\SCENERY mappában találhatók .bgl kiterjesztéssel. Az itt található traffic030528.bgl nevű file-t takarítsuk innen ki vagy nevezzük át. Ettől kezdve egy fia eredeti FS gép sem fog megjelenni forgalomként."

2. Egyszerűen másold be a reptér scenery mappájába az afcad file-t csak ügyelj arra, hogy az eredetit takarítsd ki. Ez akkor lehet necces, ha nem lehet megismerni az afcad bgl-jét. Ha default reptérhez szeretnél afcadot frissíteni, akkor sztem csak egyszerűen pakold bele az FS\scenery mappába azt csá.

• Sotasos
    Sziasztok, a default légitársaságokat hogyan lehet inaktiválni? (Landmark...), továbbá egy új AFCAD filet hogyan tudok a játékba importálni? Köszönöm a választ, sikeres landolásokat kívánok!
  • alert
    Szia! Erről is volt már szó, hogy hogyan lehet felvenni videót. Több módszer is van, pl egyből rögzítheted valamilyen videó formátumba vagy van hozzá egy az alap replay és flight record modulnál sokkal jobb DLL fájl. Olvass vissza a módszerekhez.
  • LegendTommy
    nálam scennary terén a http://www.flightscenery.com/ portland-je viszi a pálmát:D

ismét kérdésel fordulnék hozzátok, hátha erre kapok is választ:D
    a beépített video felvevővel, nálatok is belső és tower nézetben kimaradnak képkockák? olyan minth csak minden másodikat venné fel, pedig a játék fps értéke nem csökkent

más: instant replay-ben pl.: megakarom nézni a felszállást, sokszor van olyan, hogy a beúzott futók a visszajátszásnál bent maradnak és amikor a gép gurul akkor a levegőben úszik kerék nélkül, stb...
  • ToMy_
    Az tény, hogy nincs jobb komplett scenery a horvát/szlovén részről, de ez nem azért van, mert egy erős mezőnyt utasít maga mögé, hanem mert ez az egyetlen...
    Vannak szép részek, ez kétségtelen, és viszonylag pontos és részletes a mesh, de pl. összehasonlítva a FranceVFR bármely részével eléggé szembetűnő különbség van.
    Ez csak vélemény, nem vita- és flamewar indító...
  • LegendTommy
    thx
    akkor félre értettem Horváthországot:D
  • alert
    Nem nagy durranás?? Reptereket takintve talán nem, mint VFR viszont nincs jobb. Nézted pl Dubrovnik és a nagyobb városok környékét? Illetve a teljes mesh-t és landclass-t? Több száz egyedi 3D-s objektum, fotoreal talaj, stb...