45215
  • gfarkas
    A páramentesítő csövei a hajlított oldalsó plexihez. Együléses gépbe minek kéne kapaszkodó, ott a gázkar meg a bot, végső esetben meg a lábközt a két bakelit színű fogantyú. Na azok az igazi majré karok...

Rendes mechanikus meg szorosra beköti a hajózóját, meghúzza a hevedereket rendesen nehogy gond legyen.

Én még nem találkoztam olyannal még képen sem, esetleg F-15-18- ban kapaszkodnak a manusok a katapultálásnál.Mármint induláskor az annyahajón.(matty jeszli harasó)
  • CptSAB
    Néhány képen láttam olyat, hogy egy íves lap megy a két oldalablakhoz, de nem ilyen csövek.
  • CptSAB
    Emitt a majrévas (fennt kétoldalt), amit Mehlin Rainer is bemodellezett, de ez az egy kép van, amin eddig láttam.

• gfarkas
    Amennyire én tudom egyben sem.
    Nem igazán tudom, mire gondolsz, az oldalablakok melletti két szarv ? - mert az szerintem a szélvédő levegő bevezető (párázlanító) csövei.
  • gfarkas
    Hogy lásd miről van itt nagyba szó :

[IMG][/IMG]

Többé kevésbé színhelyes a felvétel.
  • CptSAB
    Valahogyan megpróbálom a lokátor bal oldalán lévő vezérlő elemet oda imitálni. Az a baj, hogy érthetetlen módon Rainer pár dolgot leegyszerűsített. Az nem gond ha nem működik, de kitölti reálisabbá teszi az összképet.

Győző, hány magyar gépben volt majrévas elől? :)
  • CptSAB
    Akkor nem irogatok a zöld üveg miatt. :) A régi radarképet a 4403-ról mintáztam. Hunavián van a fotó, le van szedve a külső keret, és látható a kör alakú indikátor. De miután ecsetelted a szépen lemodellezett célelfogási procedurát, rendszereket, úgy gondoltam cserélni kell. No meg volt egy kis javítás is, mert újra kellett méretezni a gau-t, gyanítom, az eredeti retro radar is a 200,144 pixeles mérettel futott.. én meg nem nyúltam hozzá annak idején, csak nem értem miért nem tünt fel, hogy el van nyújtódva. Szóval 144,144 pixelre tettem, és jobb oldalra tóltam, így jött ki a képen láthetó forma.
  • gfarkas
    Az indikátor blokk "képcsöve" kör alakú de a külső "kávája" valóban 8 szögletü, ennek keretén vannak a puszk, otvorot, kontrol stb. lámpák (feliratos, hátulról megvilágított plexi lapok).Az indikátor blokk beépítése után kellett egy gyors-zárral az úgynevezett tubust(a fotogéppuska (nem tévesztendő össze a célzókészüléknél található másik - fegyveres - fotogpu-val (az a kerek kalapdoboz a kiálló lencserendszerrel)) csatlakozójának csatlakoztatása után) rányomni a blokkra. Ebben volt egy a külső fényerőtől függően kézi fényerőszabályzó lehetőség, egy fül, ami egy piros vagy sárga polárszűrő plexi lapot fordított el. Ettől függetlenül a lokátor képe zöld volt, a film pedig fekete-fehér.
  • litlebubu
    Az újabbat szedtem le. Két típus van Ai forgalomra az AN-26 és az L-39. Viszont Ai forgalom sincs, érdekes módon sehol. Az LhSim-es traffic.bgl is fent van a gépekkel együtt , de semmi.
  • CptSAB
    Az újabb nagyobbat ajánlom. Egész jó.. Ruszkik, legyenek ukránok stb. oltári jó kis stuffokat dobnak össze. Csak éppen arra nem képesek, hogy pár szép Miggel vagy Szuhojjal megörvendeztessenek minket. Valahogy nem értem..
  • CptSAB
    33809-UKHW.zip a régi, illetve 48184-Chuguev.zip, ez az újabb verzió.
  • CptSAB
    Van két scenery is, melyiket szedted le? A 20 egynéhány, vagy az 50 egynéhány megásat?
  • litlebubu
    Ez az, hogy statikusak, mert nincs valamiért Ai! Viszont a pack-ban benne a textura. A zóna tulsó végén álló gépeken rajta is van, azokkal nincs gond, csak ezekkel. Nem igazán értem.

• CptSAB
    Statikus gépek azok, vagy AI gépek? Ha statikus, akkor lehet hiányzik a textúra.
  • CptSAB
    Összerakom, a cuccot, próbálok ügyezni egyet Herr Rainerrel, hátha hallgat rám újra.. :) Ilyen pl. a majrévas, a lokátor modelljének áttetszősége zöld helyett valami másra. mondjuk én kikukáznám azt a rádiót is a lokátor fölött, meg magának a lokátor alatti burkolatot is finomítanám. Az egésznek csak az a lényege, hogy válaszoljon is..
    Részemről még annyi a javítani való, hogy a lokátor egység lemezformáját én anno a hunavia képei alapján vágtam ki. Hiába picit bonyolultabb ketyere, mint egy ellipszis és egy téglatest, így viszont nagyon szemet szúr a lokátor feletti kivágás.
  • litlebubu
    [IMG][/IMG]
  • litlebubu
  • litlebubu
    Valamelyikőtöknél nincs fent a "Chuguev" scenery az "avsim.ru"-ról? Ott az a gond, hogy nincs textúra az ott álló L-39-esek egy részén.
  • L Viper #41598
    Sokkal jobb
    Mikor lesz elérhető?
  • L Viper #41597
    Már szinte minden részletet javítgattam, csak a zöld rombusz varrásos kárpitozást nem. Igazság szerint nem is akartam hozzá nyúlni, de már nagyon elül, mert durva.
    Aztán még van egy dolog: A kabin tükröződésben van egy csík, amikor felnézel. Azt is el lehet tüntetni, próbálgattam pár megoldást.
  • CptSAB
    Az RP-21 új arca.. a Beczl László illetve a Luka Medic féle gép képei alapján.Tartok tőle, ez a zöld szűrő a modellben van belőve.

• CptSAB
    várom mán a finomítás végét :)
  • litlebubu
    Az "f9.cfg"-ben pedig ez van: [TrafficManager]
    TrafficDensity=100
    IFROnly=0
    EnableAirline=1
    EnableGeneralAviation=1
  • litlebubu
    Az "Ai traffic density" 100%-on van.
  • L Viper #41592
    A többi kép itt megnézhető...
  • L Viper #41591
    Sajnos nagyon nem volt időm mostanában a Delfinre. Nem lenne sok híja pedig. A kabinok is kész vannak, még pár apróság, finomítás:

• L Viper #41590
    Jó lesz
  • CptSAB
    Le van húzva 0-ra a traffic percentage. Nem tudom mi csinálja, de nálam is valami állandóan kilövi. Én is sokszor nézem, hogy olyan üres a légtér. Sehol Tibi gépei, sehol a migjeim, sehol egy kondenzcsík. Jó lenne rájönni, mi kapcsolja ki..
  • litlebubu
    Az vajon mitől lehet, hogy nincs Ai forgalom! Minden "tfaffic.bgl" a helyén, a gépek is, forgalom mégsincs. :-(
  • CptSAB
    Mondjuk azt a két kapaszkodó fogantyút kiszedhetné, mert oltárian illúzió romboló. Egy német múzeumi példányon valóban ott a két majrévas, de a neten fellelt képek nagyon-nagyon túlnyomó többségén hiányzik.. Lehet hogy orosz a gép, de nem dinnyés kettes rallygép.
  • CptSAB
    Na pár apróság amivel a hiányos VC ki lett pótolva. A lokátor imitált kijelzőjét valami átszinezi zöldessé, amint megtalálom a bűnöst, ez javulni fog.

• CptSAB
    Remélem lenyaltad az angol manualt! :) Közben az éjjel nekifogtam a VC textúráinak a frissítésébe. Trükkös ez a Mehlin.. de a varázsló Merlin Én vagyok.. :)
  • gfarkas
    Bocs : lövési zóna
  • gfarkas
    Nézzétek meg a videókat is, kiválóan modellezték a Szirénát (SZPO-10 besugárzásjelző),a loksin egy szép, valósághű IR (infra) elfogás láthatő, tökéletes rakétaindítással, ég a puszk (indítás lámpa), az otvorot (leválás), szépen befogja a céljelet, befogás után a benn a cél a lönési zónában stb. MiG rajongóknak kötelező, mert valódi filmen ilyet nem látni (rgv kivétel), csodálatos ezzel én is elrepkednék.
  • gfarkas
    Ez a legjobb kabin kidolgozás amit eddig láttam, nagyjából minden a helyén. A lokátoron még a céljel a lent-fent jelekkel is szépen látszik.
  • CptSAB
    Ha igazán szép Mig-21, akkor Beczl László Lock On DCS 21-e a legszebb. Na FS alatt szívesen elreppennék vele. Viszont van egy angol nyelvű 223 oldalas Mig-21 Bisz manual az oldalán.. Nem árt letölteni.
    Beczl László DCS MiG-21 Bisz Fotógaléria
  • CptSAB
    Most nézem, csak ki remelte az öreg az rp-21 imitációmat, de bennthagyta. :)
  • CptSAB
    A sima konfignál az üzemanyagnál lenullázod az external 2-őt és kész, mert rakéták vannak fennt, nem +2 póttank.
    Barátságosabb a cockpit, de látom újra elő kell szednem a psd fájljaimat, mert sajna egyfelől zavar pár dolog, másfelől kap pár extra ficsört, és akkor nagyon babalino lesz addig, amig végre meg nem kapjuk a végleges verziót. Sajnos a lokátor feletti (lokátort is kicserélem a saját gau fájlomra, igaz csak egy kétfázisú bitmap, de inkább mint ez a zöld hálós valami, ami igencsak C64 korabeli radarokra hajaz) rádió nem igazán eltüntethető. A valóságban ott az RP-21-nek van pár ez az amaza, Győző tudna erről mesélni. Nem is értem miért erőltette oda Mehlin azt a nyomorék, kretén rádiót. Az alap radarral nagyon elcseszi a műszerfalat. Látom megvariálta a műszerek körüli gyűrűt is, most megint kereshetem, mit fújjak át a hazai zöldre. De szerintem tudom honnét szedte, szóval hamar fog menni.
    Amúgy a külső modellel is valamit babrálhatott, mert most olyan pofásabb.
  • litlebubu
    Valamit az üzemanyag számításnál ír, hogy ha rossz a terhelés elosztás vagy nem tudom, akkor...........gázkar letilt alaphelyzetbe.
  • CptSAB
    Na most én is letöltöttem a beta_final verziót, ebben van M és MF verzió is. :) Ideje lesz meglesnem, mi változott. Ugyanis az én verzióm 2011/07-es, ez meg frisebb.