45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#41656 Nálam a kifutópálya lebeg.. :) Van is crash. :P A sceneryben lévő traffic. bgl-t egy az egyben kiiktattam. Nincs textúrázatlan statikus gép. Becsörtettem a Jurassicba, elsőre néztem bután merre fogok kikeveredni, de az animált kapu nagyon frankó. -
#41655 Előre is köszi, Te legalább értesz a scenery és AFCAD készítéshez.
Figyeld a füvet... -
#41654 Garmin GPS és Garmin AP-vel modernizálták a madarat és a feliratokat angolosították, erről írtam a 41644-ben.A rádiómagasságmérő kapcsolója megmaradt és az eredeti orosz műszerek is ( pl. a sebi km/h-ban).
-
#41653 Megnézem. Felteszem. -
#41652 -
#41651 Ezen rész felső fertályának sincs túl sok köze az alap eredetihez:
-
#41650 Itt is vannak Cirill feliratú műszerek:
-
#41649 Jaja. Nehéz ügy, de ha már az eredetitől kicsit is jobbá tehető, próbálkozom. -
#41648 Tomi! Az UKHW scenery nálad is bugos AI-ban? Minden forgalom experimentál.
Ráadásul a 17-re nem tudtam kifordulni An-12-vel, meg sem moccant padlógázon csak szórta a lángot a gép mögött. -
#41647 Igen, belefutottál Te is abba a csapdába, hogy melyik gépet és éppen milyen időszakában készítsd el.
Valóban a külföldre eladott és még repülhető gépeket meg gondolom modernizálják (lehet előírás is; a HA-LIX sem az eredeti ilyen értelemben), ez a munkád értékéből mit sem von le, csak látványosabb lenne "eredetiben", de kapásból most én sem tudnék ilyen képet előásni. -
#41646 Megnéztem a PH manuált. Orosz műszerek voltak eredetileg a Delfinben. -
#41645 Jó hír, hogy a műszerek nagy része összevadászható. Ugyanis utólag meglestem egy képet, amelyet egy magyar vadászpilóta készített a Szovjetúnióban, és ott a buhera nélküli műszerfal látható, igaz megjegyzem orosz műszerekkel. Szóval itt a sebmérőtől kezdve elég sok mindent ki kell kukázni, ha azt veszem alapúl. Ami maradhat pl. az a Mach mérő.. a sebesség, magasság, navigációs műszerek, hajtóműműszerek na ez mind javítandó. Cseheknél kell utána lesni.. -
#41644 A ma még repülő Delfinekben ráadásul egyre több a buhera, meg improvizálás.
Sok újabb fotót azért nem is tudtam használni, mert volt olyan rész, amit teljesen kiberheltek és egyszerűen valami mai cuccot raktak a helyére :)
-
#41643 A fs nálam itt X:\Program Files\Microsoft Games\Flight Simulator 9\Scenery\World\scenery-ben ill. az Addon Scenery/Sceneryben tárolja az AI bgl-eket. -
#41642 Hát igen, az lenne az igazi.
Ahhoz képest, hogy amikor nemrég megint előszedtem a Delfint és szembesültem vele, hogy de elnagyoltak a kabinok, meg miért nincs egy normálisabb magyar festés hozzá? Gondoltam összedobok egyet, meg a kabin rondább részeit kipofozom. Aztán ahogy kicsit beleástam magam, na még akkor ezt is, meg azt is meg kéne csinálni, stb. Pedig hol van ez egy komolyabb Scenery összerakásához :) Ilyenkor becsülöm még jobban a ti munkátokat, akik valami nagyobb dolgokat alkottok és időt nem kímélve "toljátok". -
#41641 Csatlakozom a véleményedhez, a két amcsi nav műszer nagyon elüt, egyébként nagyon klassz.Anno 1977-ben Szolnokon a déli gépsoron bobbiztam, egész éjjel-nappal nézhettem őket az őrtoronyból 2 órát, ha meguntam, lemásztam és közelről (nekikönyököltem és jót lehetett szunyókálni) is megnéztem.
Már csak emiatt is szeretnék röppeni vele egy rendeset. -
#41640 Egyszer én is feltettem a v3-at, ilyen gond nem volt, de nem tetszett, visszatértem az eredetihez (azt hiszem a GPS-es AP miatt).
A festések csereszabatosak ha jól emlékszem, de a kabintexturák nem biztos. Egy próbát megér. -
#41639 Á, ez valami Bell variáció, mindenféle nyavalyás nyugati TV-s helik csomag. Csak a frissen feltett reptér felett keringtem egyet Litlebubu panaszait ellenőrizni.
Persze vehetjük Open Skynak is, ez a reptér is "Jurassic Park"....
-
#41638 Már csak a természetidegen gau-kat kellene lecserélni, mert egypárnak nagyon nincs köze az eredetihez ahogy így ránéztem, és sajna egyik 2d panelon sem. Mint ahogy ebből kifolyólag a VC-ben is ugyanez a helyzet. -
litlebubu #41637 Nagyon klasz lett a kis "Delfin"! -
litlebubu #41636 Illetve működik a rudder, elfordul az orfutó és az oldalkormány is, csak a gép nem. :-) -
litlebubu #41635 Valóban jó kis scenery, de nálam sajnos megszűnt az AI forgalom! Egyik scenery-nél sincs. Sőt globálisan sincs. A default traffic.bgl is pedig a helyén van. Ráadásul letöltöttem az avsim.ru-ról az AN-12BKv3 verzióját, nagyon szép festésekkel, azon pedig nem működik az oldalkormány. Gurulnék a pálya felé, de csak egyenesen, tökön-babon keresztül lehet. :-) Vicc! -
#41634 Cseh eredeti sakktábla nélkül:
Másik kedvenc, NDK terepmintás:
Ez is tetszik, egy amerikai (USA) magángép:
-
#41633 2D-s kabin Tim Conrad verzióhoz:
2D-s kabin a CVA-hoz:
-
#41632 Majd összerakok egy full csomagot is, amit használok a kedvenc festéseimmel (vannak egész jók is), meg az eredeti cseh festést is megcsináltam, amiről levettem a "sakktábla" hatást. De azt csak ide linkelem SG-re.
A kinti feltöltőkre csak a festés, meg a kabinok mennek. -
#41631 Azok a fotók is megvannak, amikről Tim Conrad dolgozott, de vannak sokkal jobbak is, egész részletesek. A szteppelés vékony cérnával van, nem olyan erős, mint Tim Conradén. Az árnyalat jó, de többféle szín létezik. Van orosz gép ezzel a kabinfestéssel és szürke kárpittal, meg van cseh gép azzal a zöldessel is. -
#41630 Ha lehagyod a kárpitot, és simán szürkére fested, szerintem az sem bűn. Nézegettem a neten a képeket L-29-ekről, és vagy van kárpit, vagy nincs. Viszont.. ha összefutok az Öreggel, akkor megkérdezem tőle, hogy amikor a 70-es években Szolnokon repült, akkor emlékei szerint volt-e kárpit, vagy sem.. -
#41629 Akkor az lesz a nyerő verzió. Én is majd a CVA féle ketyerét rakom fel. perpill. most nincs fennt a gépemen. Neked amúgy is csak a textúrákat kell publikozni. :) -
#41628 Már nagyon közeli állapotban, csak megint be van táblázva a hétvége másra.
Nézegettem eredeti fotókat a kárpitra, hát valamit kiagyalok rá és ez lesz a vége.
Próbálgattam párhuzamosan mindkét L-29 verziót, ami elérhető. Van az eredeti Tim Conrad féle és van az a CZ csomag, (a 8 megás) az L-29 CVA. Utóbbiban másabb a főpanel bal széle (pl féklap visszajelzés), de nem is ez a lényeg, hanem a repmodellt is rendesen átdolgozták az eredetihez képest. L-29 pilóta is közreműködött a mellékelt leírás szerint, tanácsokat adott stb.
Én ugyan az eredetit már megszoktam, de sokak szerint olyan rosszul repül.
A CVA repmodellje valóban erőteljesebb, kevésbé billegős és könnyebb lendületbe hozni, ill. nem is hajlamos olyan visszapattanásokra leszálláskor, mint az eredeti.
-
#41627 Az a többi repülőgép által keltett turbulencia, amit leginkább alacsonyan a reptéren fogsz érezni mondjuk leszállás közben. Nem lennék meglepődve ha ez okozná, ugyanis erősen eltúlzott olykor és a gépek se mindig megfelelő vehemenciával reagálnak a turbulenciára. Egyszer "baszta" ki nekem emiatt egy gép leszállás közben a futóművét még fs2002 korában mert irányíthatatlanná vált, azóta nem kapcsolom be ezt a funkciót. :D
A másik megoldás pedig, hogy valaminek (repülő, tereptárgy)a nem látható crash boxával ütköztél, ami letépte a szárnyat. De ehhez az kell, hogy szar legyen a scenery és akkor többnyire mindig meg kéne történnie nem csak olykor. -
#41626 Akkor public version? -
#41625 Nyitott Égbolt repülés? -
#41624 Sajna sohasem ültem Mig-21-ben így hiába a tengernyi fotó, már annak idején ajánlottam neki a Hunaviát, nehéz okosat mondani. Az bizti, hogy ez a variáció nagyon zavaró. Így olyan szobabicikli, vagy fűkasza "fílingje" :) van. -
#41623 Nem zárom ki, hogy valami német variáció lehet, gyártott a muszka annyi félét, hogy sokszor már én sem igazodok ki közöttük. -
#41622 Amennyire én tudom Rainer is rep. műszaki volt. No valahogyan ezt majd németre kell fordítani, hátha harap a témára.
Remélem a kapcsolók nagy részét (már ami FS-ben használható) illetve a rádiókat bemodellezi. Ez a 2d panel is, amit mellékelt.. ajjaj.. cserélem is a régire vissza.
Egyébbként PS néha nagyon be tud kavarni. Ha egy textúrát mindenképpen 32 bites formában kell használni, nem szabad a PS-el elmentettel, mert hajlamos variálni a bitekkel. FS meg simán kifagy, amikor a 32 bites textúra mérete nem egyezik meg a 2-es számrendszer álltal megköveteltnek. -
#41621 Feltettem a második verziót, nagyon jó scenery. Nekem van AI, egy randa zöld-tarka An-26 kigurul-felszáll.
Néhány static cucc viszont valóban nincs festve (Mi-2-es, Alba).Vagy kellene hozzá egy régebbi vagy másik scenery, vagy bug.
-
#41620 Alumíniumból készültek, ráadásul hegesztették hosszában, gondolom a bonyolultsága miatt. A kabin színére festették és a megfelelő oldalon olyan 1-2 mm-es lyukakkal volt kifurkálva. Olyasmi volt, mint a most kapható kerti locsoló, amelyik 180 fokban függőlegesen spriccel.
Az mdl.-ben nem találta el az alkotó,az biztos, de nem is lehet könnyű méret és alakhelyesen megtervezni egy ilyen bonyi dolgot.Lehet, nem is tudta, hogy mi ez egyáltalán?
HA egy vadászpilótának kapaszkodni kell akkor már nagy baj van, egyébként mindig van mit figyelni, kapcsolni, állítani.... -
#41619 "A kabin tükröződésben van egy csík, amikor felnézel"
Sikerült javítani ezt is. -
#41618 Ezek a csövek milyen anyagból készültek? Mert bármilyen formájúak is, mindig színre vannak fújva, vagy zöld, vagy kék, vagy éppen amilyenre kenték a kabint. -
#41617 Hát Győző! Sajna az FS9 modellben ahogy a képen is látod, ez picit bumfordin néz ki. Túl vastag. El van nagyolva. És nem is fekszik rá a szélvédő keretre. Sejtettem, hogy pilótáink nem kapaszkodtak ilyesmibe, ugyanis sehol sem láttam ilyen nagy durungokat. Se képen, se videón.