MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hypo
😊) jo persze fsgenesis-t en is hasznalom, de tulajdonkeppen az van hogya kemeny szarbol hig fost csinalunk😊))) most hetvegen eleg sokat reppentem fsx el es utana fs9 ben foldkozelben maradni háááát------

gfarkas
Igen, használom, tulajképp annyit tesz, hogy nem egy rajztábla felett repülsz, hanem vannak hegyek-dombok. Az is igaz, hogy néhány helyen érdekes dolgokat csinál (addon sceneryk egyik- másikánál,mesheknél),vannak kompatibilitási hibák. Alapnál nem vettem észre ilyeneket, de hát az egész élet kompromisszumok összessége (by tõlem :-))). Az az igazság, hogy nekem is a GE-tõl a REX-ig, a HDE-tõl az Aktív Sky-ig, és néhány egyéb orosz effektig van összebuherálva, de úgy, hogy már én sem tudnám mégegyszer ugyanígy felrakni.

Hypo
Biztos jok de szerintem fs9 alatt ezek a global sceneryk haaat, a repterek kornyeke az szep ha sok eu foleg nemet angol reptered van vagy skandinav, a taj az már megint más mert vfr sceneryk meg 737 szerintem felejtos.

Hont
Köszi Gyõzõ, nagyon rendes vagy, de megoldom!😉
Akkor ezek szerint Te is a 2010-t használod?
Neked mi a véleményed róla?
gfarkas
Nálam 1.61 GB Európa, elküldeném, de szét kell szedni, mert nem tudom ekkora adagot hol lehet átpöckölni....

spyy55
Szerintetek lehet valahol opsönözni azt, hogy Ferihegyen (vagy L.F.) le- és felszálláshoz "többet" használja az FS a 31R-13L pályát (2-es terminálhoz), mivel sajnos ma már legtöbb gép ott landol.

spyy55
Telepítés után ki kell törölni a "nem Európai tájak" fájljait. Most nem vagyok FS közelben, így nem tudom melyek azok.

Hont
Köszi Tomi!
Ott nem lehet külön szedni Európát?
Nekem csak az kellene...
Valamint Te se hallottál errõl a sceneryrõl amit keresek már régóta?
Még mikor elkezdtem az FS-l foglalkozni, akkor volt meg nekem, de már nem tudom, hogy mi volt!
Csak arra emlékszek, hogy pl a Balatonfûzfõi Nitrokémia tökéletesen le volt modellezve.
Hûtõtornyok, kémények, óriási tartályok, csõvezetékek, szivattyúházak...
CptSAB
FS2004 alatt nem hiszem, hogy túl nagy különbség lenne. Én sajnáltam a helyet a több mint 40 gigás telepítõtõl (FS2004+FSX), így inkább töröltem a virágboltit.
spyy55
Tudomásom szerint FSGlobal csak a domborzatért felel. Épületekért és a textúrákért GE(Europe) vagy UT. Én FSG2010-et használok, 2008-ról nincs tapasztalatom, de azért csinál érdekes szakadékokat.

Hont
Használ valaki FSGlobal2010-t?
Mennyivel szebb mint a 2008?
Még mindig nem találom azt a kiegészítõt, ami a gyárakat, üzemeket rakta fel...
Nincs valakinek valami ötlete? (Elsõsorban Európa érdekel!)
spyy55
Talán így: KLIKK

Framsen
Not Found <#confused>

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

spyy55
Végigmásztam iFly FP3.1 beállítási lehetõségein, viszont az alábbi lehetõségek mit jelentenek?
1. Autopilot: CWS, IAN
2. PFD: Radio altitude
PFD: Flight director
3. ND: Heading UP
4. DU: With double derate?
Realistic DU Start process?
Flight controls page on lower DU?

spyy55
spyy55
HONT: mivel a taxi light túl keskeny sávban világított, csináltam egy szélesebb verziót. Ez jobb!

spyy55
Configban beállítom a 800-as malév textúrájához az iFly paneleket, majd a bmp újboli felülírásával megjavul a landing LGT... hogy miért van ez, nem tudom.

spyy55
Egyébként csak a Malév 800-as textúrával csinálja ezt, sima iFly-al nem.

spyy55
Configuration Manager-ben bármit beállítok, attól kezdve a landing meghal. Megfigyeltem, hogy ha csak a landing light-ot (ctrl+L) akarom bekapcsolni, akkor külsõ nézetben az összes bekapcsolható fény egy pillanatra felvillan, mint egy stroboszkóp, aztán landing lekapcsolásánál szintén. Mi a fax lehet ez, nem tudom, de már vagy 5x tettem újra iFly-t (FP3.1), de mindig ugyanaz. REX+Overdrive van fent, ami bezavarat, de ugye a bmp-vel javítva. Van valakinek ötlete mi lehet az oka, mert már idegbajt kapok?!

Há' b*ssza meg... Bekönnyeztem... <#sir><#sir>

///M I Love BMW. :)

Hont
Igen, a REX landingja szét zúzhatja, de csak ha azt rakod utoljára!
Aki azzal elrontja, az egy ilyen spot BMP vel javíthatja!
spyy55
Ezt én is próbáltam, és ennek a segítségével rajzoltam újra, mert ez nekem a vak világba szórta a fényt.

Hont: A taxi túl keskeny sávban mutat forduláskor, kicsit szélesítek rajta. Az viszont lehet, hogy nálad tényleg túl sötét van, mert nálam pont jók a viszonyok, de monitor függõ.
Csak ezt a hülye beállítást tudnám már megoldani, hogy ne rontsa el a landingot. Emlékeim szerint egyszer Fatal mondta, hogy a REX lights-ai buzerálhatják a fényeket (de javítson ki, ha nem), de ha ezzel a spotlight-al felül írom, akkor nem lehet gebasz, de...

keresgéltem a neten már más is próbálta:
http://ryabov-912.moy.su/load/fs2004/dopolnenija_i_ehffekty/tekstura_posadochnykh_ognej_dlja_ifly_737ng/4-1-0-13

Hont
REX fent van!
A landing kivételével be van pipálva minden,de elvileg annak nem lehet ehhez köze.(szerintem)
Nálam egyébként talán az lehet a gond, hogy baromi sötétre van állítva a kijelzõk, hogy a "sötét" az sötét legyen!
Lehet ha azon kicsit világosítok, akkor ez is világosodik és nem kell tapogatnom...😊
Egyébként "refizni" szoktam, ha nem jönnek szembe...!😄
spyy55
REX fent van neked? Lights-okat telepítetted benne?
A taxin segítek.

Hont
Én már ki is próbáltam!
A landing az tökéletes! Kellõen hideg és pont annyira "áttetszõ" amennyire kell!
A taxi sajnos nálam gyengusz! Csak sejteni lehet hogy ép be van kapcsolva...Mikor megmozdítod a gépet a futókormánnyal, akkor az oldalra elmenõ fénycsóva látszik, de gép orra elõtt minimális!
Én végig zongoráztam az összes állítási lehetõséget, de nálam teljesen rendben van!
spyy55
Elöszõr is köszönetet kell mondanom Clideynek, mert a segítsége nélkül nem sikerült volna.
djfules: ez csak iFly-hoz jó, más gépeknél nem. Kipróbáltam kisgépeken is, de távcsõvel kell nézned a fényeit. (és FSX más tészta)

A Landing és taxi fényeket INNEN letölthetitek. Backupoljatok, ki tudja. Az FS2004/textures mappába kell másolni felülírva az eredetit.

Saját tapasztalat: Mikor felraktam ezt a spotlight.bmp-t, nyers' iFlyon mûködött is, de amikor bármilyen változtatást pötyögtem az iFly menüjében, a landing eltûnt és csak a taxi maradt. Viszont szeretném a gépet saját ízlésem szerint módosítani. Pl. a Confogban az MCP-t ha erre állítom, akkor már eltûnik a landing, ráadásul az MCP háttere sincs meg (bár ezen tudok javítani), vagy ha csak egy pipát kiveszek valahonnan, már nem jó. Nem értem és ez bosszantó.

Hont
<#sir><#sir><#sir>
spyy55
<#sir><#sir><#sir>

Gegi86
Szomorú nap emlékére.

Malév for ever!
CptSAB
Még mindig ott vannak. A nevemre keress rá. Szabó Tamás. Ékezetek nélkül.
Hali! Jó ez a fény, de hogy csináltad? Melyik fájlokat módósítottad? Más gépeknél is meg lehet csinálni? Egy csomó gépnél tök gáz a landing meg a taxi light, szeretném õket módosítani...(Ja FSX-et használok....)

jaszy76
Nekem is kellene! 😊

Hont
Jónak tûnik...!😉
Kipróbálhatom?<#integet2>
spyy55
Akit érdekel, javítgattam iFly landing lights-okat (saját elképzelés alapján).
HONT: ez már nem olyan "meleg" 😊

Bár nálam eltûnik a Landing, mikor bármit beállítok iFly Styles-ban (taxi marad).

Pilótáknak Puzsér Róbertet képzeltem el és Kisze Tündét 😄

Intel Core i7-4790K 4GHZ Kingston HyperX 16GB Red (2x8GB) R9 280X Z97 - Pro Gamer Samsung SSD Evo 850 250GB

Sziasztok valakinek kell 1 hónap múlva a saját készítésû malév festésem a HA-LOL hoz készül és iFly-hoz.

Intel Core i7-4790K 4GHZ Kingston HyperX 16GB Red (2x8GB) R9 280X Z97 - Pro Gamer Samsung SSD Evo 850 250GB

spyy55
Ok, az megoldódott.
A landingot már tényleg nem értem. Ha bármit beállítok iFly Syles-ban, a landing egyszerûen eltûnik. Azok nélkül viszont...minek?! Nálatok minden jó még a beállítások megváltoztatása után is?

Clidey
A FuselageC_L és ...F_L textúra nem az adott verzióhoz (-800) tartozik. Ellenõrizd le.
A landing lightsért a bal szélsõ "csóva" felel.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

spyy55
A PROBLÉMA! Mikor Configuration managerben valamit buherálok (pl. MCP panel, aminek a háttere szürke marad simben -?), akkor már nem jó a landing lights. Újra elölrõl.....

spyy55
VÉGRE! Most már jó, csak bosszant, hogy nem tudom az okát!
A te spotlight-odban három fény van. Melyik felel a landing lightsokért?
1. Bal oldalon, jobbra mutat
2. Alul, felfelé mutat
3. Jobb oldalon, balra mutat (gondolom ez a taxi)
Számomra egy kicsit közeli a landing light és szeretném távolabbra kivetíteni, vagy ez reális?

Na és ez mitõl lehet???

spyy55
3.1! Most újrateszek mindent és a 'natúr' iFly-ra teszem a spotlight-odat.

Clidey
Hát ez érdekes...melyik verziójú iFly? 2.0, 3.0 vagy 3.1?

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

spyy55
Amit készítettél spotlight-ot, nálam így mûködik: TAXI OK, de LANDING NO. Van ötleted, mitõl lehet ez?

spyy55
<#eljen> látom éjszaka is ezt a gyönyörû logót!!! Köszi!

Clidey
Természetesen van. De azóta változtattak az iFly-os fiúk a logo lights textúráin, én pedig még a legelsõ verzió(k)hoz csináltam azokat a festéseket. Hogy a 3.1-hez is jó legyen, bizony trükközni kell! Csak azokat a textúrákat hagyd meg amelyeken a gép Malévos festése van, az összes többit irasd felül az iFly 3.1 gyári textúra-szettjével, akkor jónak kell lennie, én is így használom.

spyy55
Nálam OFF-ban sem 😞

Hont
Nálam annyi, hogy OFF állásban világít...😊 On ban nem
spyy55
Az általad készített Boeing 737-800 Malév Hungarian Airline festésben van éjszakai LOGO textúra? Legalábbis nekem a LOGO nem vilizik...

Hont
Én napi 3-4 iditási procit is végre hajtok, de eddig tényleg hibátlannak tûnni!