45215
  • majoka
    Szia!
    A Track-Ir mukodes kozben futtat ugyan egy alkalmazast,de ennek erezhetően nincs hatasa a gepre. Mivel a VC, nezetben hasznallod a Trac-Ir-t, es ott gyors fejmozgast is tudsz vele szimulalni,ezert ha lassu a geped elofordulhat hogy kisse beszaggat. De ha neked ez most is jol mukodik,akkor nem lesz gond vele. Ha van ra lehetoseged vedd meg mert nagyon foldobja a jatekot.
    J.
  • w77d
    sziasztok! ha fölrakom a 9.1 patchet, akkor tényleg nem fogom tudni használni a már feltelepített add-onokat?
  • exTrem
    Úgytudom 220 a limit a zajcsökkentés miatt. Ofkóz 10.000 feet-ig.
  • Hypo #9207
    ok köszi, akkor az volt fura hogy valami nem stimmelt az fmc ben mert anexanal 250/18000 volt aztan 315/17000 nem ertettem
  • LegendTommy
    sziasztok

trackir4-en gondolkozok, az a kérdésem, hogy használata esetén van-e teljesítmény csökkenés?
    thx
  • kolszal
    Hello, Rutolnál kell max fl190-en lenni, és 250-nel menni (ha jól emléxem, most nincs elöttem az LHBP térkép)
  • chicco
    10.000 alatt 250.De aszem ez is változott most de nem bitzi
  • Hypo #9203
    Ja még egy kérdés.

Következő utvonalat repulom pmdg 737 el: LOWW - SID - ABLOM-L725-LEDRI-M985-XENAK-L175-ANEXA - STAR- LHBP

ivaon talalt terkepen rnav megkozelites 13r palyara az van hogy anexanal 250 a speed limit ez igy van? és ha igen milyen magasságon mert en fl180 ra tervezett utvonalamon igy ez az anexa pont 250/18000 eleg erdekes mert az utana levo belepopont mar gyorsabb nem ertem en ezt most:}
  • CptSAB
    ilyesmi velem is történt már, de igazából soha sem jöttem rá, miért csinálta
  • eyecandy
    Van valakinek ötkete, hogy az Active Camera miért csinálja azt egyszer csak, hogy csak a panel és a külső nézetet engedi kapcsolni?
  • CptSAB
    Van valakinek olyan fotósorozata, képei, amelyeken jól látszódnak a magyar katonai repülőterek KIRA, TIRA objektumai, traverzei? Rádió és lokátor elrendezések, poziciójuk a repülőtereken? Alapvetően a taszári és a pápai, szentkirályi repülőtér érdekel, illetve Szolnokról és Kecskemétről olyan anyagok, amelyek a 90-es évek állapotát mutatják.
  • Hypo #9199
    ja igy csialtam en is de megegyszer megnezem
  • kozak74
    Egesz szep kiegeszito :)
  • jtompi
    Köszi a választ.
    Akkor átvariálom a leírtak szerint.
  • alert
    Persze hogy csökken hisz ahogy te csinálod annak egyrészt semmi értelme, mert az egész fotorealisztikus talaj duplikálva van illetve betölt rengeteg felesleges nem látszó dolgot is ráadásul rengeteg hiba is van benne így. Semmiképp se legyen aktív egyszerre a kettő.
  • jtompi
    Ha nem azzal a módszerrel rakom be amit leírtál hanem csak egymás után felinstallálom őket akkor úgy akadni fog? Mert nekem eddig nem akadt össze, de az fps az zuhant rendesen. Úgy csökken az fps esés?
  • Papirzacsi
    Szerintem meg a Flightscenery Portland. :-)
  • alert

LAGO - Budapest és Aerosoft Budapest 2007 kompatibilitás

A módosítás elvégzéséhez szükséges legalább az 1.02-es Budapest 2007-es frissítés telepítése, ami az Aerosoft oldaláról letölthető bejelentkezés után.

A Budapest 2007 scenery 2db almappára oszlik, "Budapest_City" és "Budapest_LHBP". Mindkettőben újabb két almappa található, "SCENERY" és "TEXTURE" néven. A LAGO Budapest mappaszerkezete is hasonlóképpen épül fel azzal a különbséggel, hogy csak egy mappa tartalmazza a "SCENERY" és "TEXTURE" könyvtárat, tehát nem oszlik városra és reptérre.

Először

Az alábbi fájlok kivételével másold át a LAGO féle Budapest "SCENERY" mappájából az összes BGL fájlt a Budapest 2007-nek a "..\Budapest_City\SCENERY" almappájába:

af2_lhbp.bgl
    bp2003.bgl (az évszám itt eltérő lehet attól függően, hogy melyik verziót használtad)
    bpmesh.bgl
    lhbp2003.bgl (az évszám itt eltérő lehet attól függően, hogy melyik verziót használtad)

Másodszor

A LAGO féle Budapest "TEXTURE" mappájából másold át az összes NEM 011232*********.bmp-vel kezdődő fájlt a Budapest 2007-nek a "..\Budapest_City\TEXTURE" almappájába.

Harmadszor

A Flight Simulator-ban a Scenery Library-ből töröld ki vagy deaktiváld a LAGO féle Budapest scenery-t, tehát csak az új maradjon benne!
  • chicco
    meg a st marteen
  • LegendTommy
    köszi szépen, irtam a srácnak hátha:D
  • Hypo #9190
    hmm.... nekem a lago verzio van meg azt felraktam, aztan a budapest 2007 et, de igy nem voltak hidak meg a varosban tele volt kockakkal, aztan a budapest2003 konyvtarabol kivettem a texturakat ami a varosra vonatkozik es beraktam a budapest2007 hez igy voltak hidak de a parlament meg mindig kocka.

Aztan friss fs9 install majd elorol az egesz de ugyan ugy jartam

ja egy apro megjegyzes szerintem ez a ferihegy es a flytampa LOWW ja a legszebb repter kiegeszitok
  • jtompi
    Nekem meg van mind a kettő. Felraktam a 2004-et, majd utánna a 2007-et, és a város is megvan + az új ferihegy hibátlanul.
  • Hypo #9188
    ergy kérdés nekem megvan mind ketto de az "össze" hozzás nem 100% os ugyanis a parlament meg a citadella egy kocka csak, valami ötlet ?
  • Ren
    Olvasd el a #8421-et
  • LegendTommy
    thx

utánna nézek remélem nem lessz túl bonyolult a 2ő összehozása
  • alert
    Budapest 2007 a legrészletesebb budapesti reptér, de az csak a reptér. A Lago féle Budapest 2004 az pedig az egész város is, igaz az ferihegyi reptér kidolgozása kicsit idejét múlt. A kettő viszont kombinálható, tehát ha mind a kettő megvan, akkor lehet "szép új reptér" a várossal és a többi környéki reptérrel együtt.
  • LegendTommy
    sziasztok

a véleményetekre lennék kiváncsi, melyik a legrészletesebb budapest scannery szerintetek?
    én az aerosoft 2007-est néztem ahol számomra szép lhbp, de maga budapest annyira nem, nincsenek hidak, parlament stb, ja és nincs más budapesti reptér sem
    mit ajánlotok?
  • ZeemanX
    Na csak nem tudtam osszehozni a patch-ekbol, viszont meg megvolt a regi BP scenery konyvtar, atmasoltam, es most mar megvannka a hianyzo repterek.
    Egyebkent csak most realizalodott bennem, hogy a progi nem hasznalja ki a hyperthreading-et. Hat ez bebasz... :-S Pedig nem artana. Letezik vmi speci peccs vagy akarmi eme hianyossagot felulirando (nem talaltam erre vonatkozoan semmit...)?
  • CptSAB
    Köszi utánanézek a programnak. Sajna én is a láma Dzsoni kategóriába tartozok. :D Ugyanis nem tanult szakmám a repüléselmélet és egyebek, de azt azért kiszúrom, ha egy olyan gép irreális paraméterekkel repül, amelyet látásból nagyon is jól ismerek, hogy hogyan viselkedik. Nemrég a Jan Moravec féle Szu-22M4-et foltoztam ki. Ott "szerencsére csak annyi volt a gond, hogy néhány adat hibás volt", de miután pontosítottam a fesztáv, fékszárnyak egyebeket, egy nagyon jó kis géppé alakult át, és azóta majdnem minden nap repülök is vele.
  • Papirzacsi
    Ja, amit elfelejtettem. Szerintem az Fseditet azonnal el is felejtheted,mert rettentően primitív, és az fs ennél ezerszer több paraméterből állapítja meg a gép repülési tulajdonságait. Az fsedit, max csak arra jó, hogy láma "usa" dzsoni meglátja, eljátszik vele, és máris azt hiszi repülőgépet csinált.Lásd az egymillió meg egy gagyi repülőt az avsimen. Ha igazán bele akarsz nyúlni, akkor ott az airfile manager(AAM) vagy mi a túró a neve, már nem is emlékszem. De azoktól tölthető le, akik az aircraft container managert készítették(ACM).
  • Papirzacsi
    Próbáld így: e=k/(1+Sfu/S) A k egy szárnynyilazást figyelembe vevő tényező, de tekintve, hogy a mig21 delta szárnyú, ezért ott közelítőleg 1-nek vehető. Az S a bruttó szárnyfelület, az Sfu pedig a szárny törzs által kitakart vetülete. Hogy mennyire pontos az érték, azt nem tudom megmondani, de 1 alatt kell lennie, és ezzel a képlettel egy alatt van, szóval közelítőleg jó.
  • CptSAB
    És még egy apró kérés. Valaki tud képletet az MOI (moment of inertia) kiszámításához?
  • CptSAB
    Valaki meg tudná adni némi magyarázattal az Oswald tényező kiszámítási módját? Sajnos a repülési lexikonban lévő képlethez nincs olyan magyarázat, ami segítene. Feltéve persze, ha van értelme megadni. Sajnos a gépekhez nehéz beszerezni az Oswald faktort. Az pedig, hogy a 0.95-1 közötti érték a legideálisabb, azzal nem vagyok kisegítve. Igazából a Mig-21 Oswalt tényezőjét szeretném kiszámolni. Minden adat megvan, amit eddig kért az FSEdit, kivéve az Oswald. Sajnos a Cpt.Sim és a Lago féle Mig nem sokat ér e szempontból, mert pl. a Mig-21UM szépen vezethető, de minden méretét (szárny, vezérsíkok, tömeg, tolóerő) túlméretezték. A Lago féle Bisz pedig 500 km/h alatt ágaskodik az orrával, hiába a trimmelés meg minden. Ráadásként annak is tele a cfg-je hibákkal!!! Az FSFrance free 21-e pedig olyan mint a rakéta. 1 perc alatt 64000 lábra tekert. Mikojan szerintem 58-ban örömében táncolt volna ha a Je-6 ezt meglépi. Per pillanat ott tartok, hogy van egy reális adatokkal megpakolt cfg (Lago cfg és modell) de kormányzás terén (oldal) még problémás, most már kevésbé merül mint a kő, de az orrát még mindig természetellenesen felfelé rángatja. Vízszintes repülésnél is az orra enyhén felfelé néz 3D cocpitban ez még elmegy, mert a fejállás nézetét megemelem, de 2D panelon csak az eget látni. A SOKO szerint a valódi Mig pilóták elégedettek voltak vele, de ha nem láttam volna már többezerszer az életben huszonegyest repülni iskolakörön és leszálláshoz készűlni, akkor el is hinném, hogy a Bisz ilyen kis szárnyaszegett.
  • Papirzacsi
    Budapestnél az AFinstallerre semmi szükség. Az még a 2002 idejében kellett, ezért van benne az installban. A 2004ben megoldották BGlekkel ezt a problémát. Így viszont nem is tartalmazza az installer a reptereket. Nincs más dolgod, mint megkeresni a peccset, vagy mi a túrót, ami már tartalmazza az új repterek afcad filejait.
    Méghozzá innen.
  • ToMy_
    Asszem alapból nem latod a repterek közt, csak úgy, ha alul átklikkeled hogy "addon scenery"-ben keressen. Vagy valami ilyesmi...
  • ZeemanX
    Marmint nemcsak a scenery-ben, hanem az FS9 adatbazisaban ugye. Mert fizikailag okes, hogy ott van, de mint repterek nem szerepelnek a programban.
  • ZeemanX
    Sziasztok.
    Segitsetek legyszi, ujbol feltettem az FS9-et (szet volt hullva a rendszer, meg egyebkent is, teleszortam mar minden felesleges cuccal, es most ujbol, mar "odafigyelve" akarom felturbozni) viszont a Budapest Scenery-ben egyszeruen nem tudom berakni LHBS-s, Farkashegyet stb. Emlekszem patchelni kellett, meg AFInstaller.exe-ezni, de csak nem jon ossze. AFInstaller-re LHBS-t radobom, de vmi eur*...bgl file-t nem talal. Hogy kell megcsinalni, hogy benne legyenek ezek a repterek a sceneryben?

Koszi elore is
  • alert
    Van kifejezetten egy update ehhez, persze lehet próbálkozni custom AFCAD-ekkel is. Vagy saját maga is odébb rakhatja az AFCAD progival az iránysávot ha megnyitja a scenery-hez tartozó eredeti AFCAD fájlt.
  • Deloi
    Sztem keress inkább LAGO\Budapest\SCENERY könyvtárat, nekem ott van. De lehet ez nem fogja javítani az ILS-t (asszem a 31R pályán), mert az el van ott csúszva. Lehet ahhoz kell külön patch.
  • LegendTommy
    sziasztok

feltettem az aerosoft france1 és france2-est
    és a flightsim commander a database builder után france alatt csak st. tropeez-t látja, fs2004 alatt megvan a többi franci reptér is
    mi lehet a baj?