45215
  • Kakaduduka
    (bocsánat nem file, hanem könyvtár)
  • Kakaduduka
    az afcad megvan de azt írja hogy ide tegyem:
    \...\FS2004\Addon scenery\scenery directory, and start FS2004.
    de nincs ilyen file. a patch-et meg nem találom.
  • CptSAB
    Regelj és miután az megvan.. Budapest..
  • Kakaduduka
    és mit írjak be a keresőbe, mert semmit nem dob ki bármit írok?
  • exTrem
    www.avsim.com
  • Kakaduduka
    aha, és honnan tudnék olyan afcad filet letölteni?
  • exTrem
    Az ils-re van patch. A repülők meg azért állnak rossz heéyen mert nem jó az afcad fileod. Tölts le egy újabbat.
  • Kakaduduka
    Megvan valakinek a Budapest Scenery 2003? A baj az lenne hogy a repterek félra vannak csúszva. Vagyis az ILS a pálya mellé tesz, azottani gépek nem a parkolóban állnak hanem mellette stb. Ezt hogy lehetne megcsinálni?
  • Papirzacsi
    Nálam is volt ilyen baja, de a Visual basic 6 telepítése után elmúlt neki. :-)
  • CptSAB
    Használ valaki SBuildert? Nálam mindig a type mismatch 13 error üzenettel elszáll indításkor. Fel van telepítve a VBRUN pack, de fogalmam sincs mi a baja. Az avsim.ru oldalon voltak nagyon jó scenery elemek. Leszedtem őket (orosz katonai járművek - ZIL/URAL/KRAZ stb.. TESLA radarok..(bgl/bmp) mellékelve macro könyvtárral, de azok az API-k csak 2-300 bytosak, mindössze egy utalás van bennük az azonosítóra, de se az rwy12, sem a Airport Scenery X, sem az EZ.. lényegében semmi sem kezeli őket, pedig elvileg az Airport kezeli az SBuilderen kívűl. Leírás orosz nyelven van mellékelve, de sokat nem értek belőle. Ha valaki ismeri a Hawker féle scenery elemeket vagy tud bármilyen segítséget nyújtani az SBuilderrel kapcsolatban, azt megköszönném.
  • CptSAB
    Csaba! Klikk FAQ! Ha a hajtóműindítással lenne problémád, keresd ki a PMDG 737NG segédlet videóját. De ha a képen kattintasz a KLIKK IDE FAQ-hoz.. akkor is el tudod érni. A robotpilóta használata egyszerű. Az FMC-t gyakorolni kell. Ahhoz a magyar leírás: FMC. Mindkettőért a köszönetet Alertnek küldd.
  • mcsaba
    Sziasztok, gyér angoltudásom miatt kicsit nehezen boldogulok a PMGD Boeing 737NG angolnyelvü manualjával, ha tudtok erről a típusról bármien magyarnyelvü leirást kérlek irjátok meg, köszi.
  • Clidey
  • chicco
    pwdt zlin és a st marteen kieg
  • mcsaba
    Köszönök minden segítséget!
  • exTrem
    Erre van szügséged.
  • kozak74
    Probald ki ezt, eleg hosszunak tunik, pmdg 737-hez keszult kulon :)
    Link to Fs Passengers download section
  • CptSAB
    Csaba!
    Egy dolgot tudok tanácsolni igazából. Sokszor el kell olvasni azt a pmdg manualt. Én annak idején spec. kinyomtattam a szükséges részeket (FMC, autopilot..) Azt is elárulhatom, a neten fennt kering az eredeti Boeing kézikönyv is a 737-hez. Valami 900 oldalas, viszont azt az igazi gépek pilótafülkéiben lapozzák. Sok mindent meg kell jegyezni és sok mindenre oda kell figyelni, ha komoly kiegészítővel akarsz repülni. Az lenne csak szép, ha az összes ellenörző és üzemi kapcsolót betennék ezekbe a kiegészítőkbe.
    Nézz körül itt:
    Dauntless Software cheklist
  • mcsaba
    Sziasztok, én eddig az alapgépekkel repkedtem, most feltettem a PMDG 737 es tipusú gépeket, és ehez kéne kis segítség, kéne nekem egy checklist, de ha tudnátok egy olyan amiben nem csak irja hogy mit kell csinálni hanem képpel illusztrálja is hogy merre található az adod gomb, tudom ez mind benne van a PMDG manualjaba, de az túl hosszú, és annyi adat van benne hogy nem tudom megjegyezni, kicsi a monitorom ezért a paneleken nem tudom elolvasni a feliratokat, ezért kéne egy egyszerü nyomtatható cheklist amibe mutatja hogy mit merre találok, ha tudtok ijet kérlek segítsetek, előre is köszönöm.
  • Barni056
    visszatértél télleg? jajj de jó, jupi, juhéjj....
  • exTrem
    Minek ? Vatsim, Ivao kell neked. Vagy ha barátokkal akarsz repkedni akkor te csinálsz egy hostot és mgadod a haveroknak az ipd-et. Ők felcsatlakoznak és kész.
  • Mike 007
    visszatértem...na most csak egy kérdésem lenne...multiplayerhez honnan tudok IP-ket leszedni???
  • CptSAB
    Nem rossz az FS9. Nem kell leírni még, csak mert az X kint van. Igaz, hogy nagyon sok olyan plusz funkció van benne, ami miatt sokkal többet nyújt, de szerencsére a freeware fejlesztők még mindig nyomják tele új kiegészítőkkel a 2004-es versenyzőt. Szerintem 2008-ig bezárólag nem is lesz ezzel gond. Pont most találtam néhány nagyszerű csemegét, és ezek ráadásul 2007-es termések (Mig-21Bisz, L-39 Albatros). Igaz elbabrálhatok velük, mert műszerfal téren összecsapták mindkettőt, de én ha nagyon lelkes vagyok, akkor mindig találok rá módot, hogy feltupírozzam a házi FS barkács szerszámokkal a cuccost. :)
  • chicco
    Hát igen de én se ülnék vissza 1 zaporozsecbe és tennék bele villany ablakot.
    Visszafelé már nem sokan terveznek
  • exTrem
    Ez a másik. Fsxben van egy kis próbálkozás arra igaz csak külső nézetben, hogy máshogy hallod a hangokat a gép előtt és mögött. Ez kellene a 2004-be is :S. Vcben mozogsz a gép belsejében minél hátrább mész annál "torzabb" lesz a hangg. De ha pl valaki az első sorokban ül :), akkor jól hallhatja a fincsi kis engine sound "sípolását"
  • chicco
    Az a baj,hogy senki sem dönötötte el honnan akarja azokat a hangokat hallani.??
    más acockpit és más ugyan az a gép a hátsó konyhából.
  • exTrem
    Ez tény, hogy a fizetős gépeknek egytől egyig no commentek a soundjai. Ami eddig nekem a legjobban tetszett az egy crj sound az avsimen és egy 767 sound. Ezek soso jók lettek és élvezetes felük repülni. Na de ennyire nehéz lenne egy jó soundot csinálni ? Ne már ... Ha értenék hozzá nekifognék, de sajnos idő sincs és megfelelő tudás is hiányoltatik hozzá :)
  • Ombika
    Konyorgom sose ertem mi ertelme leggyorsabbat megvenni!

1. Tapasztalatbol mondom ,95%-ban osszes C2D megy 3000-3200 Mhz-en!
    2. E6400tol folfele mar nem is kell tuningram mivel ott a szorzo megold mindent,bar ha felhuzza vki 3500Mhz-re,mint en is ,akkor a memoria 800 helyett 880-on megy!
    3. HA feszultseget is mersz neki adni,amit 1.525vig nyugodtan ajanlok ertelmesebb hutovel,de gyari is tokeletes (1.5V-ig),akkor esely megvan 3400 Mhz-re,ha pedig tudsz valogatni ,akkor 3600-3700mhz-ig is van eselyed!
    4. 3500 Mhz-nem panaszkodom csak Fsx hasznalja ki 100%-ban ,de itt is csak egyik magot,remeljuk SP1 megoldja problemat!
    5.Ha vkinek kell jo ram es olcson nagykerbol keressen meg,hihetetlen arakon tudok! pl: 2x1024Mb DDR2 32K,zsir uj!!

Remelem tudtam segiteni!!
  • HACZJ
    én a 6700-ast néztem de még megondolom
  • alert
    De ezt e6400-al is el tudod játszani ami csak 45k.
  • alert
    Mindenképp e mellett dönts de nem kell nagyon erős. 55k egy Core 2 duo e6600-as és ha veszel mellé egy jól tuningolható DDR2 800MHz-es 2 GB memóriát akkor eszméletlen gyors lesz és a procinak úgy fel tudod emelni az órajelét hogy gyorsabb mint a leggyorsabb 250k huf-os c2d a piacon.
  • HACZJ
    most látom Kad válaszát az Érdekesség honlapnál.szerintem a melett döntök
  • HACZJ
    Azért kéne akkor teljesitmény mert ha ugy döntök hogy áttérek az FSX-re akkor nem esne rosszul az a teljesitmény+ ha az FS2004-re felteszem a lugujabb Sceneryket és VC nézetbe megyek a PMDG 737NG pl akkor az picit leviszi az értéket főleg mondjuk BP 2007-nél. Szóval valaki tudna mondani nekem valami nagyon erős Intel Core 2 Duo procit?
  • CptSAB
    A hajtóműhangok terén nem a 737 az egyetlen, amelyiknél hiányérzete támad a fülecskémben található alkatrészeknek. A katonai gépek terén még nagyobb a blama. Az egy dolog, hogy a pilóta vajon mit hall a sisak alatt. Na de a külső és a tower nézetben.. ajajaj.. Nekifogtam egy alapos nyúzásnak a Magyar Légierő gépeit (ma már inkább ex-géppark) illetőleg. Nevetséges. Még a fizetős kategóriákban is olyan béna hangok vannak. Nem érezni az akusztikát a hangokon. Annyira sablonosak, hogy szinte elfelejtem, hogy katonai gépekről van szó. Az pedig végképpen égő, hogy az eredetivel való egyezést is mikroszkóppal kell keresni.
  • exTrem
    Na ilyen engine sound kellene az fsbe a 737 NGk-hez.

Sajnos még csak meg sem közelyti egyik freeware sound se ezt a hangzást :). Remélem lesz hasonló...
  • chicco
    Sokmindentől függ.Műszerfalon kiírja FFU
  • Royal76
    Megtudná valaki mondani, hogy a B747-400 mennyi üzemanyagot éget el óránként?
  • kad
    Érdekesség
  • ColdFire
    vannak
  • chicco
    Clidey.Woodlake researc a glacier bay 2 része