45215
  • Papirzacsi
    Ez így igaz, ott fikázta ahol tudta, de megtért. :-)
  • Clidey
    Miért nem 3DS-t vagy GMax-ot használsz?
    Btw, az FSDS3 telepit valami tutoriált meg samplékat úgyemlékszem. Egyszer ha megnéztem utána túrtam le az egészet úgy ahogy van. Ma már a GMax-ra meg a 3DS-re esküszöm, pedig anno én voltam a legádázabb ellenzője kerek e világon! :D
  • CptSAB
    Tud valaki tippet adni, hogy az fsds miért nem akarja engedélyezni a boolean műveletet, holott ki van jelőlve a két alkatrész a kivágáshoz? Ennek ellenére nem választható, szürke szinű a parancs.
  • CptSAB
    ha alaplapi integrált vga, akkor sajnos azt kell mondanom, hogy beleizzad a kártya a programba. A 128 megás Radeon 9500/9600 GF4200/4600Ti FX5600/5700 a 800*600 high grafikára okésak, illetve a 9600 és az 5700-al lehet már 1024-ben is többet várni. Very High grafikát GF6xxx illetve Ati Xakárhánytól II. generációs DX9 kártyáktól lehet elvárni 1024x768/32bit mellett.
  • Deloi
    Olyan memória gyanús nekem ez. Nekem is ez szokott megjelenni, de csak 1-2 mp-ig néha( a hófehér gépek). Nem tölti be a textúrájukat. Mekkorára állítottad a virtuális memóriát? Lehet kevés neki, nemtom.
  • leonforce
    na megneztem..
    elegge lemegy az fps,neha 20 ala..
    de a szinek akkor is elmennek mikor megcsak a gepet valasztom a kezdo ablakban..tehat nem jatszom...hofeherek a gepek...
    mikor elkezdtem delutan csak neha fordult elo...
    ahogy valtogattam a gepeket es a helyszineket egyre surubben...
    ja es kulsonezetben ilyenkor feherek a gepek..csak lajstrom van rajtuk...de meg a betoltes elott is ahol valasztom a gepet...
    de mondom egy-ket oraig minden ok...
    lehet hogy tulmelegszik vmi?
  • CptSAB
    Simmer's Sky néven futott még anno az a project. Nemcsak a KLM szinében van MD-11. Érdemes letölteni.. azóta Overland néven a készítők besoroltak a payware kategóriába.
  • CptSAB
    klmmd113.zip-et keresd a flightsim.com-on.
  • leonforce
    szevasztok!

koszi...
    megprobalom...
    egyebkent hol tudom allitani a"max kepkocka erteket"..?
    amugy az il-2,es a pac.fighters tokeletesen fut...
    nevlegesen 128MB a kartya,igaz shared..
    van 1GB RAM om..de lehet cserelni kell..
  • Kakaduduka
    honnan tudnék letölteni egy MD-11-es gépet? Ami full, azaz van virtuális pilótafülke,jó hangok, stb.
  • CptSAB
    A gép (itt mindig videókártya memória) kifutott a tartalékaiból.. ha túl sok részletes objektum van a kirajzolt területen, akkor hajlamos ilyesmire. Látszólag tartja az fps-t, csak éppen minden textúra olyan, mint a mosott újságpapír. A grafika részletességének beállításában nagy segítség a SHIFT+Z, amit ha kétszer megnyomsz, mutatja az FPS-t. A teszthez kezdetben állítsd be mondjuk 50 fps-re a maximális képkocka értéket. Keress egy forgalmas repülőteret (ne fizetőset, hanem valami beépítettet - Frankfurt, Seattle stb..) és kezd el állítgatni a grafikai részletességet, légiforgalmat, képernyő felbontást. A payware felirat alatti repülőterek más kategóriába sorolhatóak. Ott ahol a gép elmegy xy fps-el a default sceneryben, csak xy/2 vagy xy/3 fps lesz a repesztés értéke. Meg kell találni azt a részletességet-felbontást, ahol a megjelenítés minősége nem megy a virtuális repülés rovására. Pl. 4-5 fps-el leszálni Münchenben oldalszélben, szakadó esőben nagyon gáz. Mint ahogy az sem felüdülés, ha rossz látási viszonyok mellett egyszercsak felismerhetetlenné válik a táj, a pilótakabin.
  • leonforce
    sziasztok!

segitsen vki,kerlek!
    neha eltunik a cockpit-texturak egy resze a cockpit 3D wiew-modban
    van vkinek vmi.otlete?!
    koszi!
  • Kakaduduka
    Ok, mostmár jó, köszönöm.
  • CptSAB
    Szerintem X-Plane lehet.. a lap alján lévő sorból gondolom:
    Sold out Titles :
    A320 Pilot in Command - 767 Pilot in Command - 737 for Fly! - Airport 2002 vol.1 - Grand Canyon - Tahiti Scenery - X-Plane X-Pansion
  • exTrem
    A new Simulator is coming ...

Ezt a kis képet nem értem a wilco oldalán :). Valaki esetleg...
  • litlebubu
    Köszönöm!
  • CptSAB
    Kár hogy nincs utólagos szerkesztés.. a hsz-nél, ugyanis a hiba az volt a blogban, hogy azt hagytam ki, hogy az fltsim.1-es configot kell 0-ra átírni. Másik butaság.. az itteni hsz-ben, hogy a Szuhoj letöltésére garantált az extra 404-es hibakódja, ugyanis a link helyesen:
    http://www.flybywire.extra.hu/Su-17M4 Fitter HuAF.zip
    A blogon már helyesen szerepelnek a letöltő linkek.
  • CptSAB
    Azt ugyanis kifelejtettem a leírásból, hogy az FS mindig az fltsim.0-ás konfigot olvassa be elsőnek, ha ez nincsen, akkor a többi nem is izgatja. A bejegyzést már akkor ki akartam javítani, csak kimaradt.. én persze vígan repkedtem a Cherokee-val.
  • CptSAB
    A leírásomban van egy elírás, mindjárt ki is javítottam, de azért ide is bevésem a helyes konfigot:
    [fltsim.0]
    title=Piper Cherokee 140 OY-DHD
    sim=piper_pa28_140
    model=DHD
    panel=DHD
    sound=
    texture=DHD
    kb_checklists=piperPA28chk
    kb_reference=
    atc_id=OYDHD
    ui_manufacturer=Piper
    ui_type=Cherokee 140
    ui_variation=Delta Hotel Delta
    satöbbi, satöbbi..
  • Kakaduduka
    CptSAB, láttam a honlapodon a Piper PA-28-140 Warrior II gépet. Le is töltöttem. Olvastam a tudnivalókat hozzá. Írtad az aircraft.cfg-ben a hibát. Kitöröltem azokat a sorokat amiket mondtál, de nekem így sem működik a gép. Mi lehet a probléma?
  • CptSAB
    Aki a videót jobb minőségben szeretné látni..

• CptSAB
    Szu-22M4 Fitter magyar festéssel satöbbi satöbbi..

• CptSAB
    :) Modell Kazunori Ito, Textúra Mike Pearson, Panel Jan Moravec Szu-20, config.. személyem. Az oldalamon kivesézve az eredeti gépek hibái, illetve ott vannak a részállományok. Ez ugyanis egy hegesztett verzió és csak nekem van meg ezen formában. Holnapra felteszem a blogomra, és majd letölthető lesz, ott már igértem, hogy felteszem, csak hát.. mindig annyi géppel bíbelődök, hogy kimaradnak néha az igéretek.
  • litlebubu
    Ezt a SU-22-est honnan lehet letölteni? Magyar festéssel!
  • CptSAB
    Egy kis néznivaló..

Reggeli sétarepülés
  • CptSAB
    Mondjuk egy halálba készülő vinyó, proci.. persze ez a legdurvább, de én mindkettőt láttam már tavaly. Nem tetszett se nekem, sem a családi kasszának.
  • GabriSanyi
    fordult már elő veletek hogy az FS2004 meghalt nemegyszer kékhalállal?eddig nem zavart mert ritka volt,de most vitte magával az NTLDR fájlomat is úgyogy most megy az ima hogy elég legyen a javítókonzol ne kelljen újrarakni mindent...szóval valami ötlet miért kékhal meg többször?
  • CptSAB
    Olvasgattam.. olvasgattam már most hajnalban.. csorog a nyálam.. Minden elismerésem az egész MÉM RSZ. géppark projecthez. Sikerült amúgy a beszerző körút, igaz megjártam Kuvaitot is, hogy végűl Japán Bonsai fák közt leljek ama "bizonyos"-ra. :D
  • Clidey
    Látván pozitív hozzáállásodat a témához, bővebb információért olvasgass itt.
  • CptSAB
    Az a bizonyosfajta progi a kérdés.. a külföldi oldalakon azt írják, hogy a forrásanyag maga a gmax, fsds forrásállománya, amiből azután az mdl állomány lesz. Ha tehát ezzel nem rendelkezek, akkor nem tudom visszafejteni. Ezt írják külföldön. :) De ha van egy "bizonyos" progi, amely egy már kész mdl fájlt képes újra olvashatóvá tenni az fsds, gmax számára.. akkor esetleg, kis szerencsével freeware a program. A cél nem plágium, hanem esetleg kooperációs munkák más szerzőkkel alváltozatok készítésére, vagy pont a saját munkák rearchiválása, ha elveszne az eredeti fsc, gmax file. Az hogy repülőgép modellt készítsek nagyon jövőbeli terv, egyenlőre örülök neki, ha sikerül egy formásabb épületet készítenem.
  • Clidey
    Nem értem miféle forrásanyagról beszélsz? Ha van egy bizonyosfajta progid, és van az *.mdl állományod, akkor egyszerűen "átteszed" Gmax vagy 3DStudio által emészthető (általában *.3ds) formátumba és kész. Napersze a texture mapping, az animáció valamint a materialok is elvesznek, szal azokat lehet szépen újra megálmodni, ami azért adott esetben nem kis feladat... :)

No igen, anno tengernyi lengyel kölöktől kaptam emailt amiben megköszönik a Gawront... :) Régebben gondolkodtam egy FS2004 verzió elkészítésén, de aztán a feledés homályába merült (az is...).
  • CptSAB
    Asszem tárgytalan előbbi kérdésem, mert most átnéztem a külföldi fórumokat, ahol azt írják, ha nincs forrásanyag, akkor nem lehet újraszerkeszteni.
  • CptSAB
    Az mdl állományt hogy lehet visszafejteni? Ez most spec. nem a Gawronra értendő. Általában véve érdekel ez a művelet. (hátha egyszer a hengerek és kockák helyett szebbet is alkothatok :P ) Ami pedig a Gawront illeti.. (most nem a puncsolás akciónak lehettek tanúi.. )
    nincs vele semmi gond.. jól repülhető és az akkori korban FS2000 eléggé szinvonalas is. És azt sem felejthetjük el, hogy nincsen több PZL 101 Gawron. Ha az FS9 impotens a régi vasakra, akkor nincs mit tenni. Sajnos szomorúan tapasztalom, hogy hiába keresek gyakran legendás gépeket, egyszerűen nincsenek. A blogomon perpill. a MALERT gépeit dolgoztam fel, de a 9 géptipusból csak 2 kaphatott helyet. Boeing, Airbus.. a favorit gépekből annyi van mint a nyű!
  • Clidey
    No igen...ezt a gépet még anno az FS2000-hez gyártottam...ez volt tán a második gép amit csináltam (az első a Zlin Z-526AFS volt). Hol volt akkor még animált virtual cockpit...! Hol volt akkor még keyframe animáció...! Hol volt akkor még a Gmax nekem! :D

Ellenben volt FSDS 1.6 meg Aircraft Animator...oszt' lehetett vele bíbelődni. :D

Ebből adódik hogy a mai szimulátorok már nem ismerik fel - vagy nem mindíg úgy kezelik - azt az animációt, ami nem keyframe.

Szóval ezek orvoslása legfeljebbis akkor lehetséges, ha visszafejted az *.mdl fájlt, beimportálod Gmax-ba és ott kijavítgatod. Nem kis meló, meg aztán mai szemmel nézve szerintem nem is érdemes vele foglalkozni...eljárt már felette az idő. Egyszerűbb egy újat rajzolni, a nulláról kezdve... :)
  • GabriSanyi
    van a faq-ban a segédletek között egy videó az említett gép indításáról...hát kicsit az az érzésem hogy vaktában kattintgatott mert kicsit összevissza...vagy ő így szokta meg,én azért követem a leírást:D..de tudom mit hagytam ki a műhorizontnál,az ajtót meg talán úgy tudom nitni hogy a jobb szélére a zsanérhoz kattintok,mert a videóban így csukta be...
  • CptSAB
    Sanyi! Lépj fel a Project Tupoljev fórumra. Project Tupoljev Fórum Ott keresd a magyar nyelvű szekciót. Hidd el össze fog állni a kép. A mostani gondjaid még csak apróságok. Lesz még kacifántosabb is.
  • GabriSanyi
    ja a kapcsolók fedelét azzal lehet lenyitni,de itt egy komplett ajtó van és eltakar 5-6 kapcsolót,és jobbgombra nem nyílik...csak jó lenne mert ott lehet a hajtóműveket indítani(persze ha nem felejtem el fölpattintani a 3 kapcsolót a tólóerőszabályozók előtt:D...az mindíg kimarad,de ha már fél perce nem indul a gép azér rájövök hogy hol a hiba:D),igazából nem gáz mert onnan már ctrl+r-vel is megy,csak jobb lenne már akkor azt is kattintani...ja még1,lehet hogy én voltam felületes és kimaradt vmi de a műszereket nem üzemelteti,bekalibrálni bekalibrálja,de a műhorizont el van ferdülve meg a gép is elhúz oldalra...köszi előre!
  • Papirzacsi
    A rövidítéseken nem gyúrni kéne, hanem kitörölni, és megkérni vkit aki érti is mi micsoda.Csak a példának pár hiba:
    A Mach-szám, nem sebességi mértékegység, hanem egy hasonlósági szám, dimenziótlan! Magyarul nincs mértékegysége. Azt mutatja meg, hogy milyen "viszonyban" van a repülési sebesség, és az adott magasságon a hangsebesség.Nem azért használjuk, mert az IAS nem pontos, hanem azért, mert a repülőgép maximális sebessége bizonyos magasság felett mach-számban van limitálva, hogy miért, azt most hagyjuk.
    Az IAS sem mértékegység, a mértékegység a kts, mint csomó, vagy tengeri mérföld/óra, ha új jobban tetszik.
    És még sorolhatnám, szóval van mit alakítani rajta, mert a céljának nem nagyon felel meg az oldal.
  • alert
    Jobb kattintás, ha jól emlékszem.
  • GabriSanyi
    Üdv
    A PT Tu-154B-n a hajtóműindító kapcsolók paneljét hogy lehet kinyitni?alapesetben egy fedél van rajta,azt szeretném kinyitni,hogy hozzáférjek az alatta lévő kapcsolókhoz
    köszi