45215
  • CptSAB
    Nagyon jó tutorialokat találtam gmaxhoz, nyalom a számat, mikor tudom majd kinyomtatni őket.. kezd lassan összeállni a kép a használatával kapcsolatban. Fábián Levente-II-ről van cockpit fotója valakinek?
  • Kakaduduka
    igen
  • CptSAB
    setup.exe-és telepítés volt? :)
  • Kakaduduka
    [Area.032]
    Title=St. Maarten Aerial Photo
    Local=Scenery\Cities\Stmaarten
    Layer=40
    Active=TRUE
    Required=FALSE
    Remote=
    ennyi van
  • Kakaduduka
    én is ott kerestem de nincs benne az a baj. a scenery.cfg-t meg megnézem még egyszer
  • alert
    Jajaj valamit nagyon félrenézel, mert abban benne kell lennie. A scenery uninstallját pedig nem értem hogy nem lehet megtalálni, hisz csak megnyitod a programok hozzáadása/eltávolítása (vagy mi a szösz magyarul) eszközt a vezérlőpultban és megkeresed a listában.
  • Kakaduduka
    hát abban nem találtam semmit, de a scenery uninstalját sem találtam meg
  • alert
    Azaz.
  • Kakaduduka
    vagy ezt a játék főkönyvtárában kell keresni? ott van egy ilyen nevű .cfg fájl
  • Kakaduduka
    aha, és ez a scenery.cfg ez hol van, mert nem találom a scenery könyvtárában
  • alert
    Oké. Töröld a le scenery-t. Indítsd el az FS-t. Lépj ki. Nyisd meg a scenery.cfg-t és nézd végig keresd meg az összes Flytampa-s bejegyzést ami erre a TNCM-re vonatkozik (Sabas is és a többi..) és töröld ki kézzel! Az egyes layer-ek tehát scenery-k között legyen egy sorköz a fájlban. A fájl legvégén az utolsó bejegyzés után ne legyen új sor kezdve tehát állítsd a fájl végére a kurzort és nyomjál neki backspace-t amíg ki nem töröl mindent az utolsó értelmes karakterig bezárólag. Mentsd a fájlt. Indítsd el az FS-t. Lépj ki. Ellenőrizd a scenery.cfg-t hogy van-e bejegyzés Flytampa TNCM-re vonatkozólag. Ha nincs, telepítsd a scenery-t. Nézzük mi történik. Ha nem oldódik meg, akkor valami scenery.cfg fixert kell ráángedni a fájlra.
  • Kakaduduka
    link
  • alert
    Nehogy idemásolja a hsz-eket!!!! Linkelj :)
  • chicco
    hát copyzd be azt kitaláljuk
  • Kakaduduka
    találtam a flytampa oldalán leírást a St. Maarten problémáról, de mivel nem tudok angolul nem értem hogy javíthatnám ki.
  • Kakaduduka
    ok,köszönöm
  • CptSAB
    FS2004 default B747 :) alapvetően.. :P ingyenes. Ott a Project Open Sky B747 családja. VC ugyan asszem nincs benne, viszont szinte bármelyik üzemeltető textúráival letölthető.
  • Kakaduduka
    és tudtok mondani egy erendes Boeing 747-es gépet? (ami ingyenes és van minden műszere)
  • Kakaduduka
    aha
  • exTrem
    rossz a crack
  • alert
    Azért mert nem vetted meg a progit.
  • Kakaduduka
    kösz. Lenne még egy kérdésem. A PMDG Boeing 747-esnél a digitális műszerek 1-2 perc múlva kikapcsolnak. Ez miért van? (persze nem tudom visszakapcsolni)
  • alert
    Nekem tökéletesen működik. Próbáld meg hogy uninstallálod aztán kézzel kitörlöd a mappáját is és újratelepíted. Ha továbbra is rosz, akkor írj nyugodtan a flytampa-nak (Martinnak), mellékelj egy screenshotot és készséggel segít.
  • Kakaduduka
    Használja valaki a St. Maartin scenery-t? Az a gondom, hogy tiszta hiba az egész. pl.: egy nagy négyzet a sziget, a repterek kifutója el van csúszva és nem is a földön vannak tehát a pálya alá teszem le a gépet, stb. Mi lehet a gond?
  • CptSAB
    Asszem rájöttem mire készűl a Wilco.. szerintem csinálnak egy komplett repülés irányító szimulátort. A képen egy torony (nagyon ismerős az az ir.torony)van. Az ATC2 annyira nem vált be. Az ülünk a monitor előtt és monoton terelgetjük a közelkörzet gépeit helyett szerintem valami nagy durranást akarnak. Az FSX volt szerintem az ötletgazda (feltéve, hogy igazam van), a toronyban vizuálisan ill. monitoron is nyomon követhetőek a gépek, szerepet kap a meteorológia meg ilyenek.
  • exTrem
    No meg kérdeztem a wilco-t, hogy mit akar jelenteni a "New Simulator is coming" felirat az oldalukon és ezt a választ kaptam:
    "This is a new product that will be announced soon on our website. We keep it secret for the moment : )"
  • LegendTommy
    olcsobban usztam igy meg, elvileg:D
    es a vrcenter 3 hetet mondott
    türelmetlen voltam:(
    remélem nem lessz gond
  • CptSAB
    pl. avsim.ru vagy simviation.com a magyar skin viszont nem a Jan Moravec féle Szuhojhoz van.

• alert
    Róluk nincs tapasztalatom, de miért nem rendelted ittonról? Vrcenter? VirtualTransport? VT-nél nem olyan vészes 47.5k és a garancia is ide szól.
  • LegendTommy
    hali rendeltem 1 trackir4-et az edimensional-tól
    multhét csütörtökön volt shipped, azt irták 3-7 nap, kezdek félni:(
    rendelt már tölük valaki?
    késett?
    remélem nem a jó Magyar Királyi Posta fs-ezik az én trackieremmel:D
  • fulcrum falcon
    és honnan szerezted be az M4-t?
  • eyecandy
    kösz
  • CptSAB
    Amúgy tervezem, hogy egy levelet külső segítséggel összehozok Jan Moravecnek, hogy nem-e készítené el az M3 és az UM3 modelljét. Sokat nem kellene változtatnia. Pl. elég lenne neki a Szu-20 tőrzshátgerinc vonalát megemelnie, illetve néhány helyen módosítani a configokat. Még az sem zavarna, ha egyenlőre nem lenne magyar festés, mert azt később lehet készíteni hozzá.
  • CptSAB
    Nem zavar, mert tudom, hogy M3 és UM3 volt. Láttam őket nap mint nap élőben, de ha mutatsz nekem, csak egyetlen kidolgozott Szu-22M3 modellt FS2002/2004 alá, megeszem a baseballsapkámat. Nincsen, így azzal kell beérni, ami van. Amúgy az oldalamon elég szépen kiveséztem ezt a témát.
  • fulcrum falcon
    ne zavarjon h nekünk SU-22M3-sunk volt
  • Papirzacsi
    Flight1 Flight Environment.
  • eyecandy
    Sziasztok, szeretném a folyók és tavak színét piszkos-zöldre állítani, emlékszem, hogy valamelyik programban lehetett de már nem tudom melyikben... Kösz.
  • Clidey
    Sajna nekem sem időm, sem energiám egy ilyent megmékingelni, meg azért annyira énse értek hozzá... :D

Igen, északi szomszédainknál sokkal szervezettebben, összefogottabban működnek a dolgok. Náluk nem csak levegőbe beszélés van, hanem tett is. Sok tehetséges designer, szép, igényes addonok.
    Nálunk meg valahogy mindenki csak lapít mint szar a fűben, vágyakozik vágyakozik, és várja hogy valaki megcsinálja helyette. :(
  • CptSAB
    A gmax nagyon tetszik.. már feltettem, mi több a flightsim.cz oldalon volt néhány hasznos oktató videó, hogy miről beszélt a derék cseh v. szlovák ember, azt csak tippelni tudom, mert azt értem, hogy mit csinált. Azonban.. nagyon kis béna vagyok még.. gmax mellé szótár kell nekem, mert egy csomó paraméter ismeretlen a számomra, és az egérkurzór/műveletek sem tiszták. Persze gyakorlat.. De kockásra ülöm így is a hátsómat. Profi gmax-os barátim! Nincs kedve senkinek sem egy videótutorialt készíteni? Vagy magyar nyelvű leírások. Na jó.. csak ötlet volt. Ma irigykedve néztem a cseh-szlovák fs oldalt. Oltári sok jó free scenery meg egyebek vannak. Nálunk valahogy nincs ekkora termés. Amik letölthetőek, azokra is ráférne némi tatarozás. Már kész fsds alá az újlaki oktató épület tömbvázlata (papíron), de megy a tanakodás, hogy a részletek csak textúraként legyenek-e (photoshop), mert mintha körülményes lenne az fsds-ben a mélyedések elkészítése (nekem legalábbis) a hiányzó boolean pedig eleve lehetetlenné teszi az ablakok elkészítését.
  • Clidey