45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#9450 Igen én vettem fel. -
#9449 Egyébként 3D-s utasokat is lehetne beletenni meg minden szépet, csak éppen a gond az, hogy ez egy szimulátor. És hiába mondják sokan, hogy más játéknak sokkal szebb a grafikája és mégsem kell hozzá erős gép, nézzen egy kicsit utána a programozásnak, hogy az FS hány dolgot és hogyan is számol nameg mellé még a grafika is.. Persze lehet pistikéből az utastérben 130db, meg lehetne 28x reálisabb időjárás, meg a beépített ATC is irányíthatna sokkal realisztikusabban, csak egyrészt adatbázis is kéne hozzá mert akkor jönnének a viták hogy melyik reptéren legyen megcsinálva... ha adatbázis akkor mondjuk 45 DVD-n lenne kiadva, ha adatbázis, akkor ki csinálja meg... ja és talán a legfontosabb, ki fizesse ki a 32 processzoros személyi számítógépet ami ki tudja számolni a megjelenítést. És a másik 256 dologot még nem említettem. -
Kakaduduka #9448 Alert, a linkelt videó a tiéd, te csináltad? -
#9447 Azért néhány dolog már megvalósult.
"Az lenne igazi nagy durranás, ha lennének mozgó, csevegő utasok " - ugyan nem 3D-sek, de az FSPassengers szimulálja őket, igényeiket, hangjaikat, hangulatukat, érzéseiket stb. Egy manager gyakorlatilag. De érezheted hogy valamiért repülsz, mert ha nem vagy jó, nem kapsz pénzt, megvonnak ezt azt, rossz statisztika, rossz a megítélés stb. Már csak a leszállások precízsége és annak összehasonlítása is felkelti a figyelmet egyes online közösségekben.
És itt jön be a másik dolog. "Az lenne nagy durranás, ha vihar van, akkor az irányítás annak megfelelően irányítaná át a forgalmat, vagy rendelkezne a járatokról". Ez online repülés esetén teljesül. Valós irányítást kapsz valós emberekkel, valós időjárással, stb. Nem a géppel "beszélgetsz". De a lényeg azon van amit mondtál. Mégiscsak szimulátor, nem a valóság. -
#9446 Meg is van a megoldás, ha valakinek hasonló problémája van írjon! -
#9445 Én sem fizettem érte. -
#9444 Szeretem összeboronálni a különböző free addonokat. Ha szegény készítők tudnák min mennek keresztűl néha a dolgaik. Addig nyüstölöm a kiegeket, amíg elfogadhatóvá nem válik a csomag. Sokkal nagyobb élmény ha, egy jó modellhez (persze nem árt ha jó a cfg-air páros) frankó hangokat és műszerfalat, kabinnézeti képeket, textúrákat találok. Persze tudom, ott a payware cucc, csillog villog.. de néha pofára is lehet velük esni. A realisztika néha távoli foszlány csak. Az AES meg azért sem akkora durranás (nagyon hasznos, látványos - videóról nézve). Az lenne igazi nagy durranás, ha lennének mozgó, csevegő utasok a 3D utastérben, vagy a reptereken beszállnának (az ajtón, még akkor is, ha nincs 3D utastér. Érezni azt, hogy igen, ott van mögöttem ennyi és ennyi utas, van kiszolgáló személyzet. Inspektálhatom felszállás előtt a gépet, hogy minden rendben van-e. Az lenne nagy durranás, ha vihar van, akkor az irányítás annak megfelelően irányítaná át a forgalmat, vagy rendelkezne a járatokról. Oltári poén látni, amikor fú a cug, szakad az eső, villálik és a kis Cessna 172 nekiszalad a dühöngőnek. Én meg ugyanezt próbálva győzöm pályán tartani a nagy hodály utasszállítót. Az FSX-ben megtehették volna, hogy ne csak egy grafikai remake legyen, de helyette kaptunk egy 5-6x méretű programot, ahol minden maradt annyiban. Kevés az igazi újítás. Persze az jó, hogy a föld végre gömbölyű. Vannak autók az utakon.. max az a furcsa, hogy a 67-es főuton miért megy minden autó egy irányba mind a két sávban. Az ATC ugyanaz az üres sablon. A gépek vezetésében még mindig magunkat kell legyőznünk. Murphyt nem izgatja a vas. Magától még egy nyamvadt hidraulika cső sem törik el. Sorolhatnám.. Itt jön be az, hogy ez nem a valóság csak egy szimulátor. A cél nem az, hogy reality showt tartsunk (a payware designereknek is meg kell admi a maguk piaci szeletét). A hozzámhasonló laikusok pedig érjék be ennyivel és örüljenek. Na valahogy ennyi jutott így az eszembe most. Hömm. Pedig a POSKY 767-200ER és a 300ER-t akartam megsasolni, mert már nagyon szeretném befejezni a MALÉV cikket. -
Kakaduduka #9443 igen, csak pont az ilyen nagyon-nagyon király dolgok a fizetősek:(. Sebaj, ha minden jól megy akkor 9-10 éven belül pilóta leszek:D -
#9442 Éppen ezért kell végignézni ezer és ezer freeware cuccot. Nagyon sok jó cucc van. -
#9441 Egy izgalmasabb kérdés.. a HA-LNX-et (CRJ100LR) miért adta vissza a Malév? -
Kakaduduka #9440 csak rohadtúl idegesít hogy olyan videókat látok amiken Ferihegy van, földi kiszolgálással, jó gépekkel, kameranézetekkel, és minden cuccal. (és szerintem ezekért nem sok ember fizet, de lehet hogy én gondolom rosszul) -
Kakaduduka #9439 bocs, igazad van. nem figyeltem. -
#9438 Most ne haragudj, de hogy lehet valaki ennyire figyelmetlen és lusta? Kiszúrja a szemed ha rákattintasz, még a linket is megadtam. AES - 14.95 EUR / 10 credit, az Active Cameránál meg rámész a vásárlásra és kiírja nagy betűvel hogy 15.47 EUR. Direct download mind a kettő. Még angolul sem kell tudni csak számokat felismerni. Mindenki teleírja a topicot feleslegesebbnél feleslegesebb dolgokkal. Minek? 1 percbe se telik megnézni. Tovább tart amíg leírod és rányomsz a MEHET-re + még a válaszolási idő. Nem értem néha az embereket. De biztos csak én gondolom így.. -
Kakaduduka #9437 Aha, és ezek a kiegek kb. mennyibe kerülnek? -
#9436 Nem. -
Kakaduduka #9435 Az active camera ingyenes? mert a linken úgy tűnik. -
#9434 Haliho. Olvasás hogy megy? Oldalakon keresztül ez a kérdés... meg ment is vagy 100-on keresztül. A kereső is működik már. -
RTW #9433 cső! pénteken akarom megvenni a játékot, csak megijedtem a FAQ-ban leírt gépigény miatt. Nekem AMD 2600+, 768 MB RAM, GeForce 7600 GS 256 MB gépem van.
Ezen azért jól fut , nem? Érdemes megvenni ehhez? -
#9432 Frecce tricolorinál, ha gépet váltanék, vagy összetöröm, a következő üzenetet kapom: can't initdirectsound()!
Valakinek ötlete? -
#9431 Most nézek utána valami szép, de kevésbé gépdöglesztő taxi/runway packnak.. most már idegesít nagyon a 10-20 fps esés, amint 10km-re megközelítem a reptereket. Vagy.. B variáció, fogom és lefelezem a méreteket.. Majd még meglátom. -
#9430 nálam 100% AI traffic 800*600/32bit scenery mesh/textura 100% épületek, dinamikus scen. avarage, felhőzet detailed, + mesh kompletten Európára+ javított textúra csomagok. Így megy a lejebb már leírt configgal. Az álom, egy 7600GS + 512MB RAM megdobná az fps-t. Sajna Gainward 5600-am van, de nem 600MHz-en megy a RAM, hanem csak 400-on! Nesze neked Golden Sample és sok lóvé. -
#9429 Kameranézetek, sétálás....
Földi kiszolgálás
A földi kiszolgálás viszont csak egyes scenery-kel működik, néhány alap reptéren viszont ingyenesen is kipróbálható. -
Kakaduduka #9428 bár nekem nem nagyon bírja el a Budapest scenery-t. -
Kakaduduka #9427 Hello, láttam azt a Boeing 737 Classic-os videót. Nagyon király. Hogy lehet a földi kiszolgálást megcsinálni? Jah, és a lépegetést a reptéren stb.? -
#9426 Megtalálom azt a drivert amelyik működik, mert ez így nem állapot :D -
#9425 Igen, ez az ablakos "lefagyás" van nálam is. Sajna AA-val, és AF-el, az alt+entert nem kultiválja , és így helyre sem állítható a probléma. Ablakosból-fullba még átvált, de fullból-ablakosba már nem. Szép színes sorminta lesz a képernyőn. A fura az, hogy közbe továbbra is megy a gép, csak a monitoron szar a végeredmény.:-) Ez is az új kártyával jött elő. Tudok egy drivert aminél nem csinálta, de az nem jó a 6-os, és az azt követő szériákhoz. :-) -
#9424 Nekem megoldotta az a driver a fagyást és a fekete képeket, de azt nem hogy néha ha fölé kerül egy másik ablak főleg multinál akkor a fél kép lefagy. Csak akkor tűnik el, hogyha nyomok neki 2x alt+entert. Meg ha egyszer előjön egy ablaknál akkor ugyanarra már nem jön vissza. Elég idegesítő. Van még vagy 60 féle driver majd próbálkozom. Nameg a FAQ-ban olvastam, hogy egy bizonyos driver-től visszafelé nem jelentkezik a dolog :D Csak nekem most új a kártya és a régi driver fel se hajlandó települni. -
#9423 Leginkább csak acdsee és akko nincs baj az fpssel. :-D
De viccet félretéve, ai nélkül, megfelelő beállításokkal, redukált textúrákkal, el lehetett érni olyan fps-t, amitől játszható volt. Jó, budapest scenery 2003 nem ment fullon, a scenery comp. középre húzva, de használhatóan futott a leveld 767, Active Sky mellett.
A 6600GT-től tényleg jobb, de nem olyan egetverő a különbség. Leginkább a felhők mennyisége amit igazán javítani tudtam vele, mert az AA-val az 5600 nem komálta.:-( Viszont most jött ez a lejebb emlegetett AA vs. Nvidia probléma. :-( -
#9422 No scenery? No addon? :-) 6600GT viszont sokad dob. -
#9421 Nekem 2500+ barton, 1 giga ram, és most 6600Gt, de elötte Fx5600 volt, kicsit visszahúzva memória hiba miatt. És azzal eldöcögött a megfelelő kompromiszumokkal. Pl no AI, és hasonlók.:-) -
#9420 Én ilyen géppel kezdtem és nem volt megfelelő az a kompromisszum :D de relatív ki meddig tűri el. -
#9419 Tapasztalat, hogy az fsben olyan nagyon nem számít a felbontás egyel kisebbre állítása, max annyit ,hogy te ne mfogod látni a műszereket, és a pályát. :-) De azzal a konfiggal, megfelelő kompromisszumokkal el lehet azért játszani. -
qper #9418
Ez akkor is igaz, ha mondjuk az ember visszaveszi 1024*768 32 bitről mindjuk 800*600 32/24 bit-re? -
#9417 Egy kis videó 737 Classic startupról. Vannak hiányosságok :D addonok: Bud2007, PIC737, ActiveCam, FlightEnvironment, AES -
#9416 Újabb scenery-kel szép grafikán nem sokra . Az FFB-s joyt inkább próbáld ki mielőtt megveszed. A legtöbb embernek nem jön be (utólag) FS alatt, de erre már csak később jönnek rá ugyebár. -
qper #9415 Sziasztok!
Régóta kacérkodom a polgári repszimulátorokkal, és elhatároztam hogy megkésett gyereknapi ajándékként megveszem magamnak az FS2004-et egy ffb-s botkormány társaságában. AZonban erősen elriasztott a FAQ-ban feltüntetett konfig (ami legalábbis a scenery-ket illeti, de hát ezeket tuti rátenném a programra)
Tudom, hogy a FAQ-ban le van írva az ajánlott hardver, de milyen teljesítményre számíthatok az alábbi nem mai konfigon?
P4 2.8 Ghz
Radeon 9600XT
1 Gb RAM
Köszi!
Qper -
#9414 Na a képosztódást mégse oldotta meg :( de néhány dolgot igen. -
#9413 Adok egy hasznos adatot. Celeron Prescott-256 2533MHz 512MB DDR FX5600 128MB. FS2004 alapcsomag: 27-30fps tartósan de mondjuk egy combosabb repcsi, meg némi srtm upgrade+ scene textúra 'gréd és máris csak 20 fps. Ha pedig sikerűl mondjuk 1024x1024-es 32 bites textúrákkal még megdobni a terrain egyes elemeit (nálam pl. a gurulóutak és a kifutópályák.. szívok is velük, amint a repülőtér közelébe érek..), akkor alkalomfüggően mindjárt csak 4-15 fps. -
#9412 Az alap program mindenféle kiegészítő nélkül futna. De ha azt lehet szép grafikának vagy élethű (szerűnek) nevezni -
#9411 THX! Én voltam vaksas. Jön is a kicsike.. nagyon várom.