45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#9490 RouteFinder-el tervezhetsz mindig az aktuális AIRAC szerinti utakat. Ez az ingyenes része. Az FS flight plannert és az FS adatábázis szerinti navigációt jobb hanyagolni, buta, vacak, elavult, és közel se teljes. -
#9489 Tud valaki egy korrekt Budapest - New York Kennedy MA 090/091 flightplant? Az FS beépített tervezője oltári butasággal ajándékozott meg. Két éve lassan, hogy nem repültem át az Atlanti-óceánt, így el is felejtettem a fedezd fel Észak-Amerikát és Kanadát flightplanokat. Már elértem Aberdent amikor jobban szemügyre vettem a listát. Elhűlve néztem a több mint 14 órás repülési tervet. Kezdtem tanakodni, miért szerepel +5 óra.. néztem a térképet, fogtam a fejemet.. végűl a hosszadalmas módosítgatások miatt.. a Keflavik - Moncton közötti utat 8 ill. 16x gyorsításra vágtam. 3 órát lecsíptem (idegesen már nem volt akkora türelmem hozzá..). Viszont ami jó hír lett nekem, sikeres vizsgát tett a POSKY 767-e. :) -
HACZJ #9488 köszike -
matya00007 #9487 Ez egy kicsit bonyolultabb, felteszem neked a yousendit-re az airbus kézikönyvet olvasd át! Az elemelkedést próbáld a trimmel.
airbus 1
airbus 2
hali -
HACZJ #9486 Még kérdés miért van az hogy nem tudom elemelni a talajtól 2D nézedbe csak VC-be és ahogy visszaülök Dbe elkezd zuhanni és nem reagál a Joy-ra? -
matya00007 #9485 Hali!
Kell egy patch hozzá panelfix néven ezzel írd felül a mostani panel.cfg fájlt.
Itt a link :
panel.cfg
Hali -
HACZJ #9484 Sziasztok!
Akadt egy kis problémám. Elkezdenék repülni a PSS Airbus 319/320/321-el minden megy de amikor az MCP-n vagy bármelyik elektronikus müszerre viszem az egerem mutatoját olyan kinézete lesz a kis nyilnak mint amikor tölt a gép megjelenik a kis homokóra. A probláma az hogy ez picit belassít nem tudjátok ezt hogy lehetne megszüntetni??
Válaszotokat előre is köszi -
#9483 ui.: de nem lesem meg.. mert így kerülnek be a blogba. -
#9482 Most hogy a Malév Boeing gépparkot repültem végig, az összes FFX-es Boeing 300/400/500 ugyanezt csinálta kb. 250 kts-ig. Idegesítő, mert egyfelől feleslegesen zabálja a kerozint, másfelől meg folyamatosan hallgatni a hullámzó túrázást.. Az biztos, hogy a robotpilóta teszi. Az 1199-es autopilot beállítások alatt nézd meg. Az spd hold címszavak alatt. Érdemes pl. megnézni én esetemben a Wilco 737PIC, vagy ha NG-s lenne, akkor a PMDG 737-ét meglesni. -
#9481 Ebben már vannak érdekes dolgok köszi :) Ha valaki tud konkrétabbat, hogy mi okozza ezt a jelenséget vagy mivel érdemes próbálkozni, ne tartsa vissza. -
#9480 Sztem air file módosítás kell hozzá, mert az tartalmazza az autopilot különböző funkcióihoz tartozó paramétereket.
Innen töldsd le az AAM progit, azzal elvileg tudod módosítani a megfelelő értékeket. -
#9479 Van egy kiegészítő repcsim, nem a legigényesebbek közül, de azért jópofa vele repülni. A gondom, hogy az automata tolóerő elég idiótán működik. Nem tud tartani egy beállított sebességet, hanem mindig túráztatja a hajtóműveket le fel. Beállítok mondjuk 250 csomót akkor felnyomja 260-ra aztán visszaveszi a gázt hogy lassuljon, de túllassul, ekkor megint felnyomja a gázt viszont túlgyorsul a beállított értéken, majd hirtelen megint leveszi. És így játszik állandóan a gázzal, hogy tartsa a speedet, felpörög, lelassít... Ezt már több gépnél is tapasztaltam (fizetőssel is). Nincs erre valami beállítás? CFG-ben vagy valahol? Hátha tud valamelyikőtök aki foglalkozik ilyennekkel valami okosat mondani. Clidey benned bízom :D PLZ -
#9478 Na igen :) -
#9477 Jót linkelt, letölthető, csak benne maradt az elején az sg is... :) -
#9476 Szia! Nem jól linkeltél a fájl nem elérhető, de egyébként nincs folytatása. -
david555 #9475 Üdv mindenkinek!
Az lenne a kérdésem hogy ennek az oktató leírásnak van-e valami folytatása mert nekem jól jönne.Amúgy ebben a topicban viszaolvasás közben bukkantam rá.
A választ előre is köszönöm! -
bandikabp #9474 Nálam sem megy :( Remélem tényleg a szerver a rossz. -
#9473 Köszi Alert nagy vagy!! a betűket kellett csak bedobni a windows mappába :D -
#9472 Köszi! Lehet akkor megint a Jeppesen oldalán nem műkszik valami.
Másik témában.. sajnos igen. Ilyen a piac. Könyörtelen. -
#9471 Egy vagy több betűtípust nem telepített a windowsba (valószínűleg). PSS777-nél volt hasonló hiba. Keresd meg őket a gép vagy a PSS által létrehozott mappákban (általában oda is bemásolják a telepítők) és telepítsd a windows fontjai közé. Egy másik tipp, hogy először mindig a fejlesztő fórumán nézz körül, valószínűleg már többször megválaszolták a kérdést. -
#9470 fizettem érte, tehát nem warez verzióm van, pont ezért idegesít a dolog -
#9469 Ez valóban jól hangzik és vannak fanatikusok akik fizetnének is érte. De egy szoftvergyártó cégnek ilyen részletekre rámenni amikor repülésszimulációban gondolkozik kész öngyilkosság és csőd. Belefekteti a munkát és ki veszi meg? Kit érdekel, hogy valaki hogyan akar permetezni? Kit érdekelnek ezek a dolgok? Ki merülne bele? Ez nem eladható, a nagytöbbség leszarja. Ne értsd félre, egyetértek veled, de egy cég, aki el akar adni valamit az így gondolkozik. Mi adható el? Ha mondjuk csak azoknak a fele megvenné a játékot, akik illegálisan töltötték le, már megtérülnének az ilyen apróbb dolgok is. Egyszerűen annyira kevesen fizetnek érte, mert mindenki warezol, hogy "nem éri meg". A dolog a pénzről szól. Hiába szeretsz valamit, ha éjjel nappal azt csinálod és abból élsz akkor előbb utóbb elgondolkozol rajta, hogy megcsináld-e még ezt vagy azt, hogy örüljön neki a nép, de ha már fizetni kell érte akkor meg fel vannak háborodva és büszkén verik a mellüket, hogy "dehát ezért"? Márpedig az ilyen apróságok megvalósítása is rengeteg idő... -
#9468 Ne reinstallálj, nálam sem mükszik.
Valahol máshol van gond. -
#9467 Két napja nálam kilép az FS, ha le akarom tölteni az időjárási képet. Másnál is ugyanez előfordúl? Lehet reinstall lesz a végén. -
#9466 esetleg rossz a crack ? ha igen akkor ne folytasd az eszmecserét ... -
#9465 sziasztok! sikerült beszereznem a pss 757-et, de az a problémám, hogy a panelen nem jelennek meg se betűk se számok. Tudnátok segíteni? -
#9464 Csak annyit fűznék hozzá, én is majdnem mindig fspassenger-el repulo nagyon jo kis kieg. és szerintem is sok kiaknazatlan kapacitas van benne.
PL céges flightplanek menetrendek, a boarding resznel is lehetne kep az adott repterrol a panelen, egy kicsit osszekevernem az fs2crew-al és az fdc vel. -
#9463 A 3D utasok az egy pardoxon futurisztikus szólás volt tőlem. :D
Lejjebb írtam ugyanis, hogy az FSX nem egészen az lett, amit titkon vártam. Ma az a trend, hogy csillogjon villogjon. Atomerőmű kell a futtatásához. Akkora hibákkal mint egy ház. Én azt mondom, igenis az adatbázist kellett volna inkább frissíteni. Több, életszerűbb fejlesztés,kommunikáció stb. már off-line módban. Lehessen érezni kihívást. Nem ilyen berakott hollywood scenerykkel.. Az FS2002 óta nem történtek ilyen fejlesztések. Nem az a nagy szám, hogy mennyivel több repülőteret pakolunk be, hogy kihasználja full a DX9-et és nézzétek meg DX10 alatt mert ilyet még nem láttatok. Ott van a Falcon 4.0 tudom, más téma. De tessék valamit megnézni! Egyszerre mozog földön, vizen, levegőben tengernyi egység. A hadműveletek nem előre legyártottak az eredmény illetően. Akkori szinten, keményen megdolgoztatta az a motor a gépet, mert kellett alá egy 450MHz-es PII. Messze túllépett a korán akkor az a szimulátor. Ma nem kellene Core2 8600 és 4GB RAM 1024 MB-os DX10 nVidia 10500Pro.. Tudom, hogy ott a WTC elleni terrorcselekmény, amely beárnyékolta a polgári repülést. Azt is tudom, hogy idióta tv riporterek azt feszegették, vajon megtanulhat-e egy utasszállítót vezetni pusztán valaki az FS-el. Már akkor is röhögtem ezen.. ha FS-ben odapörkölöm a rosszúl sikerült manőver után a gépet, akkor hátradölök és vagy kikapcs, vagy megyek egy restartra. A valóságban ez nem így van. Aki életében nem ült egy repülő pilótakabinjában, nem vett részt egy valódi felkészítő tanfolyamon (pl. mint a Szlovák és Ukrán gyorstalpaló sulik, ahol pár hét után Albatrossal vagy valami másik trénerrel az oktatóval a háta mögött felengedik..), az még a hajtóművek beindításáig sem fog jutni. Az FS soha nem lesz a valóság, amíg képzett pilóta kell egy valódi vashoz.
A fentiek tükrében írtam hogy "javíthatnának" az FSPassangers rendszerén. Persze az FSP önmgában is pokoli jó kieg. Több értelmet ad a repülésnek, mint az MS Games Studio 6 év alatt. Van még benne bőven kiaknázatlan spiritusz. Pl. írtam már a sétarepülés finanszírozásának bevitelét. Mezőgazdasági repülés stb.. ezek behozhatóak az FS motorja nélkül is. Mindössze néhány függvénnyel és számítással kell megtoldani. A free fejlesztők ugyanis több inspirációt adnak, mint a payware. "Önzetlenül", lehet hogy itt-ott nagy butaságokkal, de olyan gépeket, alkalmazási területeket nyitnak meg, amelyek megfelelő segédprogram tükrében igazi ászokká válnának. Pl.: mezőpgazdasági repülés-> fix koordinátákkal behatárolni a permetezendő területet. A segédprogram mondjuk segít valamilyen jól látható jelzéssel jelezni a területet. A szórási sávot, lefedettséget pedig ellenőrzi. Mindeközben számolja a fiskális paramétereket. Legyen lehetőség nekünk beírni akár az üzemanyag, vegyszer, kenőolaj értékeket. Azokat, amelyek megnézhetőek vagy a repterek weblapján, vagy egy bolt katalógusán stb.. stb..
Valami ilyesmik zakatolnak mindig az agyamban.. szóval bocsika a hosszú monológért. Ennek függvényében próbáltam megmagyarázni a korábbi írásaimat. Utalni rá, hogy hol vannak a keserű gúny, és hol a valódi álmok. -
#9462 Hát azt nem hittem hogy valaki észreveszi :D de nem volt kedvem újratömöríteni :DDD -
#9461 Kúl alatta a Rémrendes zenéje! :D:D:D:D:D -
#9460 Ez így igaz, sajna egy két dolgot leszámítva az MS homlok egyenest a másik irányba néz, és halad.Egyre távolabb a szimulátortól. -
#9459 Azért jó látni, hogy néha nálad is elszakad a cérna... :D
Jó a videód, bár én ettől a kiszolgáló személyzettől a hányingert kapom...olyan istentelen elnagyoltak és bénák hogy az már fáj. Ott van - a már annyiszor emlegetett - FlightZone 02...ott egyszerűen fantasztikus az apronon álló emberkék megdizájnolása! Ha egy ilyen szintű lenne ebben a Éroszoft izébe is, egy szavam nem lenne - tán még be is ruháznék rá, de ettől a pálcikalábaktól elkap a röhögőgörcs. :D
Mindazonáltal a 3D-s pesszendzserek már tényleg túlzás volna szerintem is. Ez elsősorban repülés szimulátor, ne felejtsük el. Inkább azon a téren kellene fejleszteni elsősorban...nem is keveset! Majd utána jöhet(ne) az összes többi!
-
Kakaduduka #9458 nekem egy ablak jön be mikor elindítom a játékot és hangok -
Kakaduduka #9457 Ezt az FSPassangerst hogy kell beüzemelni? -
#9456 Itt az ideje :D -
#9455 Az FSPassangerst igazán megújíthatnák. Sok mindent nem kellene.. (reálisabb repülőgépárak, és nem a tömeg és motorok száma szorzás, lehessen sétarepülni, és legyen valódi cargo szállítás is benne, és lehessen személyzetet felvenni (légiutaskísérők, pilóták, műszakiak, amolyan kis Transport Tycon Deluxe FS) ennyi az "igényem". Mostanában amúgy nagyon fűzöm magamat az on-line repülésre, de még nem döntöttem igazából. A jó kis L410-el repkedni Croatia, Austria, Serbia, Romania.. már bevett útvonalaimon. -
Kakaduduka #9454 aha -
#9453 Azért én szoktam vásárolni is van, amit érdemes ;) Az AES-haz kaptam serialt a bud2007 lévén. -
Kakaduduka #9452 És te hogy oldottad meg ezt az AES-t? Mert ez kredit jellegű. -
Kakaduduka #9451 az a helyzet hogy nekem a szimulátoron kívül, nincs semmilyen élményem. Egy csomó dolgot tudok, de az csak elmélet. Eddig 2x repültem vitorlázóval. És annyit tehetek az igazi légiközlekedés megtekintéséért hogy várok, és mikor elmegy a vonat, busz ... egy reptér mellett rátapadok az üvegre és nézek ki a fejemből. Sajnos ez a helyzet:(