45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#9530 Megvaaaan! Figyelem a letöltött ini fájlban az f:\TileProxy\cache.service2 bejegyzéseknél az f:\Tileproxy helyére mindenki azt az elérési utat másolja be, ahol van a cuccli. Nálam pl: D:\Program Files\Microsoft Games\Flight Simulator 9\TileProxy -
#9529 Megsasoltam, de azzal a proxi ini fájllal mindig csak azt látom, hogy nem tudja létrehozni az f meghajtón a cache-et. :S -
#9528 A Flight Simulator X topicban is erről már az eszmecsere egy ideje. Nézd meg hátha hasznos. -
#9527 Valami működő szerver kapcsolatot tud valaki? Tudom.. mindig csak kérek és kérek. De ez a táj.. holdbéli. Ha nem tud letölteni, csak egy zöldesszürke dimbes-dombos abrosz, amiből a Taszári közelkörzet víztornyai és templomai állnak csak ki, meg a két reptér, az újlaki és a taszári. Amúgy nem kell izgúlni, lementi az eredeti scenery.cfg-t. (bk a kiterjesztése, de uninstall esetén azonnal visszahelyezi a régit. -
#9526 Köszi! -
bandikabp #9525 http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=195231
A vízről a következőt tudom: A szerző korábban tett fel kérdéseket azzal kapcsolatban hogy hogyan tudná felismerni a partszakaszokat meg a vizeket, tehát szerintem ezen is dolgozott. Az eredmény felemás lett a képeket nézve. CptSab: kiváncsian várjuk az eredményeket. -
#9524 http://www.flashearth.com/ egy érdekes oldal, nem csak a google earth szemszögéből nézhető a világ.. -
Akuma #9523 TileProxy Beta 4 -
#9522 Tud valaki letöltési linket adni a tileproxyhoz? Nem lelem.. -
#9521 Na ezt a nagyon ratyit kikérem magunknak vidékieknek..! :D Nálunk szép kék az ég, és nem büdi a levegő annyira.. :D Majd jól megfenyegetni én Googlis csókát! Ide nekem a BlueSky fotókat!!!! Megkeresem ezt a progit.. letöltöm, és majd rálátásom lesz, hogy hogyan gyepálja le a mostani 25 fps-et 0-ra!!!! :D Viszont VFR sceneryk készítéséhez nagyon is jók lesznek azok a textúrálék! -
Akuma #9520 FSX-en kipróbáltam, sikertelen kísérlet volt. Az összes terep textúrát és a legtöbb épületet eltávolította, csak az egyenletlen domborzat maradt meg. A szerverekhez ami megvan adva, azokhoz nem tudott csatlakozni sajnos. Tehát sztem nem éri meg vele még kísérletezni... talán majd ha kijön a végleges verzió és lesz bőven szerver hozzá.
Egyébként szerintem a víz is csak kép formájában lesz ott. -
#9519 Már van fs9-re. A telepítő felteszi arra is. Én csak attól félek, hogyha kipróbálom, akkor nem vágja agyon a feltett sceneryket? És van plusz gépigénye? És Mo-t nem akarják googliék frissíteni, mert BP-n kívül a többi országrész nagyon ratyi:( Meg pl az is érdekes, hogy a víz az csak fotó(tehát kékszínű talaj), vagy az rendes fs tükröződő "víz"? -
Akuma #9518 Köszikeee :) -
#9517 Persze lehet. ITT vagy ITT. További infó a FAQ-ban. -
Akuma #9516 Lehet még ebben a játékban neten másokkal együtt repülni? Régen mintha lehetett volna, de már nem vagyok benne biztos, hogy élnek e még ezek a szerverek, vagy már csak FSX-re koncentrálnak 1000L -
#9515 Ez a googles textúraszedő prog érdekelni fog, ha lesz fs9-re is, mert nekiláttak egységesen frissíteni a szatelitképeket. Anglia, Németország, Dánia oltári szép lett. -
bandikabp #9514 http://forums.avsim.net/dcboard.php?az=show_topics&forum=284&page=
Ezt a fórumot nézd át. Itt biztos hogy megtalálod a hibát.
Többek között itt láttam hogy megy fs9 alatt is (rengeteg kép van fent) Én inkább nem próbálkozom vele, majd ha teljesen kész lesz. -
#9513 Próbáld az FSNavigatort! -
#9512 Csak FSX alatt működik. -
Akuma #9511 TileProxy progi működik valakinél? Hogyan kell beüzemelni? -
#9510 Persze géptől függ. Nálam most 115 FPS. Jó kis c2d proci meg 8800 GTX-el pedig 150 FPS simán megvan. -
#9509 Annyira mégsem okés a RouteFinderes KJFK-LHBP útvonal. 12 órás volt a repülőút!!! 1 1/2x a Malév által megadottnak. 3902 lb kerozinnal száltam le Ferihegyen (4-5%). Már Amszterdamnál nagyon viszketett a kezem, hogy megszakítom az útvonalat (5416 mf a teljes út, igazából azt nem értem, minek kell Winipegig is elmenni visszafelé pont ellentétesen 1084 mérföldet FAR (VOR) -ig, mert ugye csak az +2 óra, utána meg fordulj bolha újra +2 óra kb. Persze nem 14 és fél óra mint FS default, mert akkor Izlandon le kellett volna szálni tankolnom.)A sógorok felett már előkerült a számológép, mentek a számolások. 150-200 mf max. repülési távra maradt nafta. -
HACZJ #9508 na mivel valamiért nem tudtamn feltölteni leirom FPS 134 Cruising közbe 737NG FS Passneger Active Camera nem gyenge! Aki nem hiszi vegyen fel MSN-re [email protected] ott átküldöm
-
HACZJ #9507 Sziasztok!
A VACC-SAG-ot böngészve találtam erre a képre:
Mi a véleményetek hirosimája van vagy csak átverés az FPS-S érték?? -
LegendTommy #9506 közben kipróbáltam, elég érdekes -
LegendTommy #9505 http://www.elbiah.de/flusi/MyFsGoogleEarth/MyFsGoogleEarth.htm
ezt probáltátok már?
számomra érdekes, csak félek ne hogy szétesen az fs-em
-
#9504 Ezért használok FSNAV-ot. Nem kicsit egyszerűbb benne egy útvonalat létrehozni, mint a fs9 gyakorlatilag használhatatlan tervezőjével.Már az is elég rémes benne, hogy egy 1280-as felbontásnál mekkora ablakot produkál a tervező... Használhatatlan. -
#9503 folytatás.. a lényeg, ki kell törölni a teljes útvonalat, és előszőr csak a VOR - VOR szerint kell felépíteni. Valamilyen bug lehet a dolog mögött, ha keresztezik egymást az útvonal elemei, akkor úgyfest, bizonyos esetekben azt nem tolerálja még akkor sem, ha nincs kész a terv. 1 teljes órámba telt az útvonal összeállítása. -
#9502 Hasznos infó lehet: ha nincsen semmilyen route planner programunk, és manuálisan módosítjuk a KJFK-LHBP repülési tervet, akkor FNT VOR után egyszerűen szétesik a planner képe, majd kifahy az FS2004. Ilyet sem láttam még.. Egy értelmetlen hibaüzenetet is kiír, egy régi 3.1-es Windows stílusú ablakban. Jópofa ötlet volt a készítőktől. Többszöri próbára is ugyanez.. -
LegendTommy #9501 ugy emlékszem, hogy nem volt repülési terv, és nearest airport, lhpb, full stop landing-et kértem.
mindenesetre érdekes:D -
#9500 Biztos oda küldött? Nem te választottad a pályát, vagy eljárást? Mert lehet 31R-ra megközelítést kérni, csak kéri, hogy a megközelítés végén menj át a 31L-re. Én elég sokszor szálltam már le a 2004-ben, de sose küldött defautból 31R-ra. De ez tipikus fs dolog. A 2002 a 31L-et nem akart használni sose. Még felálláshoz se. Ott is afcad file-t kellett buherálni ahhoz, hogy 31L-et adjon.
Az efes ebben is, mint nagyon sokminden másban totál eltér az real dolgoktól. És nem akarom rontani az élményed, de egyre inkább ezt fogod tapasztalni.:-( -
LegendTommy #9499 jah most jut eszembe 1x debrecenből-bp jövet piper chayanne-al a 31R-re küldött:D
akkor az aircraft.cfg-ben van valami eltolva? -
LegendTommy #9498 köszönöm a válaszokat, ahogy egyre jobban ismerkedek az fs-el, és eggyre többet tanulok töletek, igy egyre több hibát veszek észre:( reality vs fs témában
amugy az életben a 31L elég bármilyen gépnek?
btw 747 le tud szálni ferihegyen? -
#9497 Az fs a beállásnál két dolgot néz. Egyik, hogy a gépednek mekkora a mérete(ez egy előre eltárolt érték, amit az afcad progival lehet módosítani). A másik, pedig a rendelkezésre álló állóhelyek. Az állóhelyenek is van egy méretük, ami azt jelenti ,hogy annál a méretnél nagyobb gépet nem enged oda. Na most ezek az állóhelyek, az afcad fileban bizonyos sorrendben helyezkednek el. Az efes esszerint tölti fel az állóhelyeket, vizsgálva a fenti két értéket, illetve még azt, hogy van e a légitársaságnak az afcad fileban lefoglalt helye.(ehhez kell, hogy az aircraft.cfg-ben is ez legyen megadva). A 767-et az fs két okból nem küldhette oda ahova te akartad. Egyik, hogy talált olyan magasabb prioritású álóhelyet, aminek a mérete közelebb állt a géped méretigényéhez, mint ami a 46, 43, és 39-es kapukhoz be van állítva.Illetve, a kapuk le voltak foglalva vagy egy gép által, vagy vmi légitársaságnak, és a te géped aircraft.cfg-je nem tartlmazta a megfelelő kódot. Lehet bonyin hangzik ,de ne árj csodát az fstől. Elég igényes, és talán felesleges munka kéne ahhoz, hogy jól be legyen állítva az afcad file, és ez se garancia, mert a repülőgépek készítői se törekednek a különféle repülőgép kiegészítők ilyen irányú egységesítésére.
A pályánál egyszerű a helyzet. Az fs mindig azt a legrövidebb pályát válassza leszálláshoz, ami szerinte elég a gépnek. A 31L szerinte bármilyen gépnek elég lesz, nem foglalkozik a begurulás rövídségével vagy ilyesmivel. -
#9496 Alertnek válasz: sajnos az AAM mellé nem adtak konkrét leírást, értem ez alatt azt, hogy az egész air file tele van viszonyszámokkal. Csak éppen magyarázat nuku, hogy mihez képest él az a viszonyszám. Pl. azt írja az egyik AP spd hold értéknél helpnek, hogy B737-200-nál 12 a helyes érték, nálam az 500-as ducinál 25 volt. Jó, biztos bejátszik a hullámzó tolóerőszabályozásba, de ettől nem leszek okosabb, mert mi van, ha egy ATR-42 AP-ét kellene preparálni.. a lényeg, összehozhattak volna a készítők egy rendes manuált mellé, mert így az airfile marad ugyanaz a kevésbé érthető-szerkeszthető állomány. Ilyenkor marad az, hogy kerítünk egy hasonszőrű gépet és meglessük az értékeit és átírjuk azokra.
Tommynak: small-medium-large gate a méretnek megfelelő utasszállítóknak. Parking ramp hasonló. A másik.. minden reptérnek megvan a maga forgalmi kör eljárás rendszere, az hogy xy szélviszonyok esetében melyik irányból zajlanak a le ill. irányba a felszállások. -
LegendTommy #9495 sziasztok
az lenne a kérdésem, hogy az életbe és az fs2004-be, mi alapján küldenek a kapukhoz?
pl: bécs-budapest utamon elöszőr pmdg 737-es el a ferihegy2-re egy jetway-es kapuhoz küldtek, utánna a level-d 767-est pedig ferihegy1-re lépcsőt hozott nekem az aes:D
lehet, hogy csak az én fejembe gondoltam el, hogy nagyobb gépnél, több utassal jetway-es kapu dukál:D
mi alapján megy ez? társoság, az út hossza, a gép nagysága?
a másik, hogy eddig csak nyugatról jöttem haza fele, és mindig a 31L-re száltam le, ez mitől függ? milyen irányból jössz? én ugy gondolnálm amelyik gép fer2-re érkezik az a 31R-re száljon le:D, de minig 31L-re visznek és onnan gurulok át terminal2-re
thx -
#9494 Nem sikerült még sajnos. A tolóerőt már redukálni tudtam az irreálisan nagyról, így valamelyest jobb a helyzet. De még mindig felpörgeti és lelassítja a hajtóműveket, bár már nem annyira feltűnő mértékben. De aki tudja hogy ott a probléma azt zavarja :D -
#9493 Béna vagyok.. utaslista: 59 férfi (felnőtt) 45 nő (felnőtt) 11 gyerek és 17 bébyfliger. ( picit sokan lettek a lurkók..) finomítani kell a táblázatot. :D -
#9492 Az igazi poént kifelejtettem.. délelőtt 11 órakor elkezdtem összeállítani az utaslistát. Möst következik a MagyarFreeware FSPassangers leírás. Elővettem a még a 90-es évek elejéről szerepjátékokból megmaradt 6-8-10-12-20 oldalú dobokockáimat. A 10 oldalú mellett döntöttem. Fogtam a Malév oldaláról kinyomtattam a 767-200 kabinelrendezését. Gyorsan összeütöttem egy táblázatot a jegyeladás illetve a felnőtt férfi-nő-gyerek-csecsemő foglalásra. Oltári türelemmel (mind idegesebben szemléltem az órát..) kidobáltam a jegyeladásokat és az utaslistát. Ehhez jött az érvényes Biznisz-Túriszt-Csecsemő kézi ill. raktérpoggyász súlyszámlálás + üzemanyag kalkuláció. fél óra alatt meg is voltam.. 43 férfi 29 nő 7 gyerek és 8 csecsemő (kiskorú gyermekek egészen 3-4 éves korig). :D Na ennyit a fanatizmusomról.. -
#9491 Köszi! Végűl én is oda lukadtam ki (RouteFinder). Felnéztem az IVAO oldalára.. ott ajánlották. Oda Firefoxal léptem, de a linket amit adtál, azt most Explorerre is betárazom. Az biztos hogy pokolian elavult az FS plannerje. Már ki is nyomtattam az oda-vissza utat.. majd a szombat du. 17ó45p-kor induló járattal "hazarepülök". Töltöttem le panelokat a B767-hez, így kell egy újjabb teszt. Sikerűlt megberhelni a rakoncátlankodó robotpilótát?