MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

spyy55
BOEING 737NG panels (737-800)

CptSAB
Kapsz egy lájkot! Jó kis videó volt. Sajna a mai idõben a repülõk csak akkor kapnak hírverést, ha földhöz veri magát valaki, vagy valamelyik buta celebet viszik el sétarepülésre.
A lufivadászat a végén, meg a kabinban izgõ mozgó kabala bábú igazán üde szinfolt volt. 😊
Clidey

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

spyy55
😄 ... a vándormadarak szárnyait nagyrészt' ösztönök vezérlik!

Egyébként merre szoktál röpködni? 😊
<#nezze><#nyes>

///M I Love BMW. :)

Hypo
itt fegyelem van kérem szépen😊)

Jóvan, nem kell kiakadni, csak poén volt.. Öcsém hogy ma mindenkinek magyarázkodni kell...

Clidey
Like! 😄

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Papirzacsi
Én kihagynám köszön. Virtuális fõnök nélkül is tudom, hogy hova szeretnék a szabadidõmben elrepülni. 😊

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

spyy55
Megjelenés ideje: 2012.10.31.
Weboldalunk címe: EZ AZ!

Az a videó alja!

spyy55
A videó alján ott van.

Link lemaradt! ... <#banplz>

Sziasztok!
Az elõzõ felhívásunkra elég szép számban jelentkeztek, ha valakinek van kedve csatlakozzon 😊

Szeretném bemutatni a légitársaságunkat:

Üdvözöllek a Fedélzeten !

World Online MultiGaming Promóciós videó:
http://www.youtube.com/watch?v=_Qh3TNEczzY&feature=g-all-u

Célunk létrehozni egy egységes, összetartó és kreatív pilóták ból álló virtuális légitársaságot!

World Online MultiGaming flottánk:

Airbus A380-800
Boeing 737-800
Boeing 737-900ER
Boeing 747-400ER
Boeing 747-400D
Boeing 767-300ER
Boeing 777-200ER

World Online MultiGaming Regional Flotta:

Ilyushin IL-14
Fokker 100

Bázis Repülõtér: Liszt Ferenc International Airport ICAO: LHBP
Menetrendünk Belföld-tõl Európán át egészen a tengerentúli egzotikus repterekig szól!
Természetesen a pilótáink ötletei a legfontosabbak!

Járatainkat offline és online is lehet repülni!

Ha felkeltettük az érdeklõdésedet itt jelentkezhetsz Jelentkezés
[HUN]FaTaL
Húzd fel az autogent.

http://goo.gl/gd6Zi5

Framsen
Azt hol kell beállítani, hogy az Aerosoft Budapestben a városban ott legyenek a házak ? Fõbb épületek okésak, de a többi nincs meg, ugyan ez FlyTampa LOWW ban.

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

Framsen
Nekem ez van meg: FS2004 - FS Global 2005 Europe no warez
Ez ér valamit ?

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

CptSAB
Két vinyó van a gépben de a 250-es még nem kész a formázásra. Az valszeg kap egy tartalék xp-ét. De leszögezem újfent. Habár elviekben megoldható egy egyedi vektoros scenery, az annak roppant idõigényessége és esetleges FS képességek túlhaladása én max. egy tesztet vállalnék be semmi többet. Egyszerûen nem éri meg a komplett szabadidõ elpazarlása. Ez több milliónyi pont digitalizálása.
Ha a teszt bevállna, akkor elképzelhetõnek tartanám, hogy a fotósceneryeim körül lenne egy ilyen zóna, de ez is csak felvetés, elvégre tavaly ezt akartam letesztelni, csak éppen pont az egyedi textúrázási üzemmód dõlt ki sbuilderben.
Eredeti Kijev project:
Kijev VFR

Annyi, hogy õk Ground2k4-el készítették, na az meg soha nem futott nálam.
[HUN]FaTaL
Miért nem teszel fel VirtualBOX alá egy XP-t/ME-t/98-at? 😊

CptSAB
Na Sbuilder nem nagyon akar eddig közösködni win7-el, mert ugyebár kell neki a vb6. Feltettem a szokásos kis csomagot, amit xp-én is, de sajna így is csak a 13-as hibát küldözgeti. Hjaj.. utálom, utálom, gyûlölöm ezt a programot.. Amikor xp-én is megvolt hozzá minden dll, vb6 komponens, akkor is voltak funkciók, amiknél elszállt egy az egyben.

Nem kell ide földmérési alaptérkép.. a 8m/pixeles képekkel már lehet mit kezdeni, de a legnagyobb gond itt inkább az sbuilder és az FS9 korlátjai lesznek. Van egy öreg laptopom, amin most Win ME van, majd megnézem, azon fut-e, de abban csak egy 266MHz-es Celeron proci van 😊 Meg egy alaplapi Trident VGA. Igaz újabb, mint a jó öreg Trident 8900CL és 9000 de ratyi minden tekintetben, kap egy 382 megás szatellitszelvényt és összetojja magát a gép. Mást kell kiagyalni.. sajna LOD9 cellák fogalmát nem ismeri FSET..
Közben nézegettem a fotókat.. hááát, a VirtualEarth-os fotók nem igazán jók, egyes régiókban pl. Alföld nagyon sûrû a mûvelési ág szerinti elkülönülés, és sajna ezek a 8m/pixeles képek inkább 16-32-ek, semmint amiként leszedtem. G**gl*e képe lényegesen jobb, de ez érezhetõen egy brutális feladat lenne. Ha Laci bácsi egy évig mókolta a poligonokat, itt elmondható, hogy ez több éves munka. Esetleg a repülõterek környékén lenne értelme a MAS-t kiegészíteni. De mást nem tartok érdemlegesnek. Oltári nagy poligonszámmal kell dolgozni minden LOD9 cellában, és ha azt veszem, hogy az eredeti MAS is 7 részre lett akkoriban feldarabolva, mert FS nem bírta az információ adatot, akkor elmonható egy ilyen feldolgozás egy az egyben kiakasztaná. Tehát globális Magyarország méretben azt mondom, többre nem futja, mint Laci bácsi munkája. Nagyon sok kompromisszum, szenvedés árán sikerült a MAS-t is mûködõképessé tenni, hogy az újabb és újabb poligonrajzolási hibák elkerülhetõek legyenek. Sajna tavaly is az volt a gond, amikor ezt tesztelgetni akartam, hogy az sbuilder zsinórban elszállt, most sem számítok jobbra. 2009-2010-ben futott hibátlanul ez a kretén program, de gõzöm sincs akkor a szoftverkörnyezetben mi volt amit annyira szeretett.
Hont
Az biztos, hogy technika nélkül sokkal nehezebb...😞
Ami a térképet illeti!
Írd le mi az ami kellene!
Közép Európa legnagyobb geodéta cég tulaja nagyon jó ismerõsöm!
Ha valaki hozzá fér, akkor Ö az!A NASA-tól elkezdve komoly nagy cégekig megvan a kapcsolatrendszere! Egy kérdést, valamint némi szívességet amit kér esetleg cserébe én azt bevállalom a cél érdekében...
(persze csak ha gondolod, nem akarok tolakodni)
CptSAB
Nem vagy te annyira gazdag, és nincs olyan jó indokod, hogy miért is kéred ki a szelvényeket. <#ejnye1> Annyit, hogy leszedem a 8m/pixeles szatellitsorozatot. Habár valóban elég lenne akár egy kisebb szekció is. Persze ehhez az is szükségeltetik, hogy az sbuilder is mûködni akarjon, mert az mindig szopás. Azonban, az hogy ezt megnézem, nem jelenti, hogy meg is csinálom, fontosabb most hogy befejezzem az elkezdetteket. Viszont ha mûködõképes és látványos a dolog, akkor tutorialként publikálható.
Mondjuk ennyire fasza géppel, mint az enyém, amúgy sem vagyok biztos már semmiben sem. A net harmadik napja hol van, hol nincs, most már 2 giga ram van a gépben, de egész este szereltem a ketyerét, mert meghibásodás, meghibásodás hátán, kilazult a proci hûtése, bedöglik a ki-be kapcsolás, így átraktam a gépet egy másik házba, újrakábeleztem a meghajtókat stb.. szóval a hócipõm kivan, ugyanis du. textúrákra akartam vadászni Fertõszentmiklóshoz. De ez nem jött össze, mert miután itt írtam egy üzit, a gép összeomlott.
Hont
Mi van, ha megszerzem azt a térképet????😄
(Sima ügy)
CptSAB
Mondjuk most ezzel a 8m/pixeles dologgal megfogtam saját magamat.. tetszik az ötlet.. csak meg kell nézni mekkora lesz a fotó.
CptSAB
A Trainz cuccok, akárcsak bármi az FS-ben, mégha ingyenes is, engedélyköteles. Senki sem örvendezik, ha viszontlátja a munkáját más cuccában. Így hiába van több gigányi objektumod, sokra nem menni vele.
A MAS pont így épül fel, van egy alap, ehhez tartoznak az LC állományok, és vannak a vektoros poligon alapú rétegek: erdõk, települések, vízrajz. Illetve úthálózat stb.
Ukrán fejlesztõk kisérleteztek Kijev környékén olyasmivel, hogy a landclass alap réteg fölé, egy poligon alapú földrészlet réteg került, egyedi textúrákkal. Ez megoldható egébbként, vagy úgy hogy fogod a 8m/pixeles satellitképet és rá van digitalizálva a földrészlet szerkezet, vagy pedig fogsz egy földmérési alaptérképet és azt használod fel. Ez utóbbit azonban nem hinném, hogy be tudná bárki szerezni, mert állami térképekrõl van szó, amelyek elég drágácskák tudnak lenni. 😊
Hont
Igen, arra gondoltam!
Jó pár Giga 3D modellem van!Arról nem is beszélve, hogy nagy része real dolgokról készült!
És mi van akkor, hogyha csak egyet csinálnál, mint az FS ben is van és az ismétlõdne egy alap rétegként és erre menne akár a MAS és a többi cucc!
Gondolok itt arra, hogy ezek a randa apró kis szántóföldek, amik FL100 fölött már szép kis sakktáblát készítenek, azokat kellene valahogy kiváltani!
Mi van akkor, ha mondjuk a GroundProf textúráit módosítanánk?
Már az is baromi nagy elõre lépés lenne!
CptSAB
Az a régi Szentkirályszabadja-i fotó már rég nem elérhetõ. Pedig arra a sceneryre is ráférne az újra szinezés. Pont emiatt van a gépemen pl. egy fotóalap Békéscsabához és Nyíregyházához is. Illetve lesz egy Kapos VFR újra szinezés. Bár megjegyzem, ott az eredeti kép is Batétól elüt függõleges nyugat-kelet tájolásban, mert a Kaposvárt ábrázoló rész valamikor késõ tavasszal készült, a keleti fele már bõven nyár vége, õsz. Sziszifuszi munkával elviekben át lehet szinezni a földrészleteket, de a tökömnek van kedve több száz négyzetkilómétert kézzel egyenként, kissebb csoportokban pingálni.
A Trainz cdp formátumára gondoltál? Nem tudok róla.
CptSAB
Nincs közigazgatási határ amihez illeszthetõ lenne. Éppen, hogy így felvetetted, ránéztem a budapesti repülõterekre, és bizony mindenhol káosz van. Dunakeszi félbevágva, vagy felhõk alatt, Ferihegy 2-3 szeletben, Tököl késõ õszi, vagy talán téli fotó, és akkor ez csak a Pesti oldal. Kiskunlacháza megint másfajta fotókon van, igaz ezt lementettem, akárcsak Kunmadarast. Hányadék az egész fotó szisztéma..
Hont
Köszi fiuk a térképekkel kapcsolatos válaszokat!

Tomi!
Egyébként megmondom õszintén nekem LHSA alapja nagyon bejön!
Talán az is megoldás lehetne, ha mondjuk megyénként állna össze!
Ez a téli textura még elmegy, de a tavaszi az valami siralom, a szépen kidolgozott repterekhez képest!
Már talán kérdeztem, de megkérdezem még egyszer! CDP kiterjesztést nem lehet valahogy konvertálni, hogy fs-be használható legyen?
CptSAB
12500 km2 összefüggõ terület nem rossz. Ha a FRANCEVFR - FLIGHT PARIS-ra gondoltál. Nincs olyan mûholdkép, ami Magyarországon egységesen lefedne ekkora területet. Pl. Esztergommal is most bohóckodom, mert két fotót retusálok eggyé, és akkor talán lesz belõle egy mini-mini LHEM scenery valamikor. De pld. a feldolgozás miatt van egy 2m/pixeles giga Pécs (15 gigabájt 1m/pix 4 szektorral, illetve 6 gigabájt 2m/pix 1 szektor) és Szombathely fotó alapom. Még nem tudom, mekkora lesz a minõségi eltérés az 1m/pixeleshez képest, mert nem teszteltem. Fertõszentmiklós szintén két eltérõ szinû képbõl lett összerakva. Siófok dettó. Az Öcsényi alap szintén úgy van össze buherálva. Egy ekkora bolhafing méretû országnak nincs egy nyamvadt összefüggõ szatellit sorozata. Tavaly vagy tavalyelõtt Tibi kérdezte hogy egy Dunakeszi patch esetleg megoldható lenne-e, de a vicc az volt hogy ott sem volt összefüggõ a mûholdkép, és a repülõtér félbe volt vágva. Folyamatosan szedik le a régebbi képeket, és az újakkal eléggé fölszabdalják a régieket. Állandóan mentem a képeket, valahol azonban sajnálom a tavalyi kukázást, mert néhány elment a fenébe meszelni, jó akkor nem gondoltam már arra, hogy újra ezzel fogok foglalkozni.
Hypo
😊 felkene ujra raknom mar😊)) egyébként navigraph most valtoztatott a rendszerukon kicsit baratibb lett szerintem a chart progijuk eleg jo az ar se vészes na jo a warezzal nem versenyezhet.

gfarkas
Innen tudtok egy ingyenes regisztráció után térképeket ( pl.: magyar katonaiit is LHKE, LHPA stb.)és egyéb infókat letölteni : EUROCONTROL

Gegi86
LFMN 04L:044 04R:042, legfrissebb jeppview térkép szerint ezek az aktuális irányok.
De ha kell térkép írjál csak nyugodtan.
Hont
Kitartást hozzá!😉

Más!
Lehet hogy hülyeséget beszélek! Sajnos nem értek hozzá és ez csak egy felvetés lesz...
Kedves Scenery gyártó reptársak!
Mostanában elég sokat repülök LFPG környékén!
A repterek alatt fent van a "Párizs és környéke VFR".
Nincs valahogy mód a Lacibácsi féle MAS-t valamint a LHSim LBP és HLP egy ilyen fotó alappal össze hozni mint a feljebb említett addon?
Gondolom baromi nagy meló, de szerintem nagyon jó lenne és szívesen spórolnánk rá...<#finom>
spyy55
Belemásztam (ha már lightolok) iFly fényeibe, remélem élvezhetõbb eredmény születik majd. SETPIC

[HUN]FaTaL
Persze, hogy nem annyi, ez a térkép közel 6 éves.

spyy55
Ezt most az AES malév festésre értetted? Ha igen kb. mikorra várható?

Hont
LFMN re tud valaki valami térképet?
04R ILS érdekelne.
Nem a pálya irányon csinálja a megközelítést, hanem mint LOWI-n!
Talán a 04L közelsége miatt?

Közbe megtaláltam!
LFMN
Egyébként itt is a pálya irány HDG043'! Az Aerosoft LFMN viszont nem annyi!
Valami hozzáértõ legyen szíves nézze meg! Köszönöm szépen!
Hont
Amennyiben valaki unja az eredeti FS felületet, annak itt egy Uires mappába másolandó csomag...!
Nálam mûködik!
De jó rossz lesz

Intel Core i7-4790K 4GHZ Kingston HyperX 16GB Red (2x8GB) R9 280X Z97 - Pro Gamer Samsung SSD Evo 850 250GB

Neki állok én festeni!
DE FIZETÕS LESZ!
😄 Csak vicceltem
Ingyen letölthetõ lesz

Intel Core i7-4790K 4GHZ Kingston HyperX 16GB Red (2x8GB) R9 280X Z97 - Pro Gamer Samsung SSD Evo 850 250GB

Hypo
IFlyosoknak IS😊
http://utem.com/index22.php/?p=140

Hi! Olvasgatom a kommenteket és nekem is a a gondom, hogy igazából nem tudom melyik kieg lenne a legjobb, hogy szebben nézzen ki az FS2004_em. FSX kicsit döcög a notimon. Mit érdemes feltenni, hogy szebb legyen a gamma? Próbáltam már én is az FS global 2010_et 50GB volt de abban az FSX-é is benne volt. HELP! :-) Most telepítettem újra a játékot, csak az LHsimulationos szép kidolgozott cuccokat tettem fel. LHPP szép, de jó lenne ha mindenhol hasonlót látna az ember repülés közben... üdv. Frenky

spyy55
Az AES malév textúrája létezik? Mintha láttam volna egy oldalon, hogy valaki nekilát, de a gugliban sem lelek rá sehol. Azért kérdem, mert akkor nem állok neki "festegetni".

CptSAB
Az Installer sajna valami 4-5 8 gigás dvd-re megy fel. Viszont ha FS2004 korlátait nézzük, akkor gyanítom, túl nagy változás itt nem lesz, inkább lehetnek hibajavítások. Sokszor egyébbként nem a mesh okozza a galibát, hanem az FS def. repülõterei. Ugyanis az AP bgl-ek rögzítik a repülõtér tengerszint feletti magasságát, illetve a repülõtér területét tartalmazó poligont stb.. Így aztán rossz esetben szakadékban, vagy éppen csúcson van a repülõtér. Az FS amúgy tele van hibás adatokkal, így néha pont a valós adatok miatt alakulnak ki ezek az anomáliák.
spyy55
Teljesen egyetértek veled! Én is cserélgetem FSX-FS9 között a madarakat, pont ezek miatt.

Hypo
😊)) jo persze én si sokat hasznalom fs9 et nem is ezt mondtam nagygepesre nekem meg mindig jobb, de vfr vagy alacsonyan csak ugy ropkopdni mar idegesit inkabb mintsem elvezetet okoz.
nagygepmel ez nincs ott a sok szep reptér a nagygepek a forgalom a kiszoplgalo szemelyzet stb karpotol. Ez vfr ben nincs😊

gfarkas
Hát az alapprogram korlátait (és a gépünk teljesítményét) nem tudjuk túllépni a legjobb jóindulattal sem.FSX-em nincs, így ahhoz nem tudok érdemben hozzászólni, kevés lenne a masina hozzá ezért nem vettem meg.Kipróbálnám, de fi..gra nem akarok pénzt adni érte, bár most Gyõrben nem volt túl drága.FS 9-et leszed, FSX-et fel, addonok beszerzése, próba és kiderül, hogy gyenge a vas és aztán jöhet a vica meg a versa....na ezt nem, nem ér annyit. :-((

Hali!

Én is újra kezdtem a szimezést fõleg hogy 4 hete betegállományban vagyok 😊 Elkezdtem egy Európa körutat rövid 200 nm-s távokkal. Pestrõl indultam, most járok Franciaországban, de elég nagy kört teszek, mert érintettem Gibraltárt és Portugál partokat is. Elõször 737 NG-vel nyomtam, de jó ideje átálltam a retro gépekre. 727, 707. Az utolsó 10 etapot már csak PT 154M-l nyomom, mert nagyon jó. Kalibrálni a mûszereket, figyelni a nyomásra, meg minden. Gépészkedni kell rendesen 😊