45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#9851 (Nem voltam, és nem is fogok.. de megvan a lista..) Tömören röviden: Légy egészséges, legyen állóképességed, és persze intelligenciahiányban se szenvedj. :) -
#9850 Wolt valaki közületek repülő orvosi alkalmassági vizsgálaton?? miket vizsgálnak vagy néznek? -
#9849 Pítör, mikor leszel reptéren? Kellene dumcsiznunk... -
#9848 Én ugy tudom hogy a duplamagos procit csak az fsx használja de ott is csak sp1 es patch-el! -
#9847 Elosztja a terhelést a magok között, de nem használja ki igazán a 2 mag adta lehetőségeket. Ahhoz külön arra kellene programozni. -
#9846 2003-ban szerinted volt duplamagos proci? Vagy 2004-ben? -
ellington #9845 dupla magos procikat kihasználja? -
#9844 Igen, ezért is a távoli fps-t nézem, mert én azt elfogadom ,hogy ennyi objektum megeszik ennyit, még agyon optimalizálva is. De ilyen távolból fura, hogy bármit szedek is ki, nem változik az fps, holott láttam a példát arra, hogy jobban is futna. Ja, jó lenne tudni hogyan működik az engine, de félek sok MS fikázás lenne utánna.:-))) -
#9843 Viszont ha a reptérről nézed a dolgot, akkor jelentős a változás az FPS-ben, de ha távolról az egész repteret, akkor csekély. Jó volna tudni, pontosan hogyan működik az engine... -
#9842 Most elkezdtem kiszedegetni egyenként a bgl-eket a scenery könyvtárból, megpróbáltam ésszerűen a nevek alapján. Csomót kiszedtem már, autókat(tényleg nem az a gond), terminál2, és még sok mást, és a fura az, hogy mindig hajszál pontosan ugyan annyi az fps, nem nö egy kicsit se, hogy azt lehessen mondani ,hogy ez azért ilyen kicsi, mert a sok kicsi fps esés összeadódik. -
#9841 Nem célszerű mindent distance-el csinálni mert ronda lehet. Az ifsize parancs felbontásfüggővé teszi a dolgot. Sima distance-el egy felbontásra tudsz csak optimizálni és aki magasabbat vagy alacsonyabbat használ esetleg széles képernyőt vagy osztott monitort annak tök máshogy viselkedik a parancs. Itt kompromisszumokat kell kötni, hogy melyiket hol használod. Általában nem repülnek 20x zoommal tehát Dunakeszi fölött nem látszódik semmi a reptérből. Az autóknak LOD-jai vannak és pont ott tűnnek el, ahol még nem annyira zavaró. Általában pont azért írogatnak, hogy túl hamar tűnnek el. Tehát az autókban nincs hiba. Valóban sok FPS-t jelent, de csupán azért, mert 21 különböző objektum mindegyik egyenként nagyfelbontású textúrákkal. Igen, ezt lehetett volna valamivel jobban megcsinálni, de FSX-nél alapvető követelmény, hogy éles legyen közelről is. Sok FPS-t azzal se lehetne nyerni. Pusztán azért lassú, mert sok az objektum és sok a nagy textúra. -
#9840 Hát ez az, hogy pl a terminálok nem látszanak ha rázoomolok, de az autók igen. Ha beteszek egy objektumot saját magamnak megfelelő view distance paraméterrel, akkor a távolságon kívül, akárhogy zoomolok, nem jelenik meg. Az autók pedig megjelennek, meg az oszlopok is, pedig mennyivel kisebbek, mint az épületek. És tudod a legfurább az ,hogy közelíteve a sceneryhez, még a fotoreal talaj meg se jelent (látom mikor betöltődik, meg megjelenik rövid időre a textúrázatlan talaj), de már leesik a fasza 25fps-ről(ennyi a limit) a már emlegetett 5-10-re.Ellenben, mikor hibás volt a scenery, és a 2-es terminálnál nem voltak autók, illetve maga a terminál se, akkor vígan vitte 20 fps fölött a dolgot. Tehát ott van a hiba elásva, a terminál környékén, illetve az autókban. -
#9839 Álljunk meg egy pillanatra. Az optimizálás amennyire lehet meg van csinálva. Ha nem hiszed megmutatom a forráskódot :) minden, értsd nem csak a járművek, hanem a fák a terminál kisebb elemei, a kapuk, az épületek, a vonalak, szinte minden eltűnik x távolságból. A képeiden azért látszik minden, mert zoom-olsz a reptérre. Zoom esetén újraszámolja a látható dolgokat az FS. 1x-es zoom-al kezdj el távolodni és meg fogod látni, hogy szépen minden eltűnik a reptérről. Csodálatosan látszik. Már-már annyira, hogy szerintem zavaró is, főleg ahogy az oszlopok előtűnnek a semmiből. 37 alá nem esik az FPS akárhonnan nézem a repteret. Jobbat nem lehet kihozni, egyszerűen nagy a ground kiterjedése. Az autóknak még LOD-jai is vannak. Próbáltuk LOD-ok nélkül LOD-okkal mindennel. Minden csak egy picit ront a frame-en, kezd el kiszedni a BGL-eket egyenként és meglátod. Már a ground önmagában vagy -20 FPS-t csinál a nagy kiterjedés miatt. Hidd el, végigszenvedtük az optimizálást. A millió betöltött nagyfelbontású textúra az elsődleges ok, amiért lassú. Grafika vs teljesítmény. Vedd ki a textúrákat és meglátod mennyivel gyorsabb, de mint említettem el lehet tökölni az egyes objektek kiszedegetésével és figyelni az FPS változást. Ha valaki mutat egy módot, amivel jobban optimizálható megcsinálom :D csak épértelmű ötlet legyen. A szempont az volt, hogy nem butítottuk tovább, mert ma a "közönség" nagyrészének (főleg akik meg is veszik a terméket) új számítógépe van ez a c2d vagy amd féle és ott lazán hozza a 30 FPS-t mégha messze nem csúcskategóriás is a gép. Rondábbat nincs értelme csinálni, mert pár hónapon belül úgyis szinte mindenkinek aki ezzel komolyan akar "szórakozni" annak olyan számítógépe lesz, amivel simán fog futni. Akkor meg inkább legyen most egy picit lassabb, de később szebb. -
RTW #9838 Hello! Az alapjátékban a settingsnél nem találom a zoomoláshoz tartozó billentyűt. A játékban alapon a gondolatjellel és a hosszú ó-val lehet, de mivel nem találom a billentyűt, nem tok ezen módosítani. Nem tudjátok, hogy hol lehet megtalálni a zoomolás beállításait? -
#9837 A flight Simulátor tud olyat hogy rádogok a számítógépre egy gps és a kordinátákat a fs adja és akkor látom a gps-en hogy merre repülök? -
#9836 Na igen.. főleg ha megnézzük, hogy ekkora távolságból már mennyire torzítja a táj textúráit az FS, értelmetlen. Az hogy épületek 3-5-7 mérföldről az oké, méretnek megfelelően a láthatóság. Na de egy ótóót kiszurni.. :) Így is elég fura az FS kameranézeteiben a tereptárgyak méretezése (akkora fák, mint egy 4 emeletes panelház és egyebek)
Persze szép az a Budapest 2007.. -
#9834 Na megoldódott a probléma. Nem tudom mi okozta, de inaktíváltam mindent ami nem default a scenery libraryban, és akkor helyrejött. Utánna egyenként visszakapcsoltam mindent, és ne mtűnt el, szóval most minden szuper, egy dolgot leszámítva, azt a bizonyos optimalizálást. Nem tudom neked mennyi közöd volt a reptér ilyen métrékű beautósításához, de egyértelműen az a gáz. Még vmelyik peccs megjelenésekor olvastam is a ficsörök között, hogy megnöveltétek a látástávolságát a mindenféle járműveknek. Itt van két kép, ami LHDK felett készült kemény 5-10 fps között, default cessnával. Nem értem mi értelme 11NM-nél is látni ezeket a vackokat, mikor még 2-3NM távolságban is alig látszanak...
Terminál 2
Terminál 1 -
ellington #9833 fs2004 ki tudja használni a két magos processzort? -
#9832 Rendben Clidey! Szólni fogok amint meglesz.. -
#9831 Igazából én sem értettem Nazario mire szmájlizott.. -
#9830 ?? ?? -
#9829 MAr irtam neki,de nem igazan fogja a dolgokat a tag!! :)) -
#9828 köszönöm a segítséget nekem Kingmax ramom van -
sztoky #9827 Hát ez pech!
Köszi szépen! -
#9826 Már említettem, hogy a másik topicból írjál Ombikának, ő jobban ért ehhez és segíteni fog. Feszültséget is kell emelni igen, RAM-on és procin is. Viszont hátrány, hogy neked e6300-ad van, ahol más a szorzó, így viszont a memóriáknak nagyon jóknak kell lenniük, hogy bírják a tuningot. e6400 esetében még 3.2GHz-en is úgy vissza lehet osztani, hogy pont 800 MHz-en menjenek, tehát meg sem érzik. Valójában a Geil márkájú ram a kulcsszó.. :) Megy egyébként 3.5 GHz-en is. Olvasd el EZT a cikket és keresd Ombikát. -
#9825 Sajnos normális, nem tudsz így menteni. -
sztoky #9824 Üdv Mindenkinek!
Lenne egy PMDG FMC-s kérdésem.
Az FMC-t beprogramozom és elkezdek repülni. A játékot elmentve félbe
hagyom. Legközelebb betöltöm és az FMC mindet elfelejtett.
Ez normális vagy valamit rosszúl csinálok?
elöre is köszi a segítséget! -
#9823 Hogy tudtad felhuzni 3.2ghz ra? ugyan az az alaplapom de 2550 mhz felett pittyen egyet a gép és vissza állítja alaporajelre? (mondjuk én csak a ramokat meg az orajelet állítottam) a feszultsegeken kell állítani?
Lehet hogy láma kérdés de kezdő vagyok mi az az optimalizálás és hogy működik? -
#9822 Hali egy kis segitseg kene, Fent van a regi es az uj bp es ferihegy scenery illetve a hungary2004 scenery, viszont a gondom hogy Tokolon 2 kifutopalya van, ha torlom az addon scenery dirbol a budapest city ben levo AF2_lhtl.bgl filet akkor egy palya lesz viszont a rosszabb, ami kicsit se hasonlit az eredetire, van valami megoldas hogy tudom jol beloni? -
#9821 jepeeee weeeeee :DDDDDDD -
Luis Nazario #9820 -
#9819 Tenkjúverimács! -
#9818 Gyönyörű!!! Nem is fűznék hozzá mást. -
#9817 Ezek a képek az aktuális állapotot tükrözik, bár nem efesből valók, hanem rendereltek.
-
#9816 Semmi gond.. ha fizetősbe kerűl, hát fizetősbe megy. 1-2 év múlva majd meglátom, ha lesz pénzem és megveszem, türelmes vagyok.. de ha szépek, ugyanúgy értékesek lesznek 2 év múlva is. Ezesetben tehát marad az AFCAD, a SceneX és a RWY12/EZ. Én sajnos most szívtam, mert az FSDS-ben elkészített épületek az újlakhoz FS-ben olyan bénán néznek ki. Minden apróság, ami nem éri el az 1x1 métert legalább, az nincsen. Tényleg áttérek a gmax féle editre. Nem lesz ennyi mütyür kütyü az épületeken.. kap textúrákat és kész. Készűlt egy EZ féle vizuális tesztverzió, ahol az eredeti épületek helyére valamiféle jellegben v. elrendezésben hasonlóak szerepelnek, de ez textúramosással kínlódik. De rajta vagyunk a szeren.. megoldódik. Azért Clidey, pár képet azért küldenél? Az Aerosoft oldalában nem bízok, hogyha bekerülnek a kicsinyeid, róluk is lesz sok kép, mert mindig Ferihegy húzza a szekeret, meg a főváros a hidakkal, Buda, az V. ker.. -
#9815 Na kipróbáltam az új installert én is úgy, hogy előtte letöröltem mindent, ami a régihez tartozott, de itt tökéletesen működik. Gondolkozom... -
#9814 Nos ez az, hogy nekem az elérhető updatek után is 5fps volt. Most éppen majdnem felkiáltottam örömömben, mikor kipróbáltam az 1.3-as verziót (mert végre elérhető az aerosoft oldaláról). Szóval repülgetek a duna felett, és látom 26fps! :-O Mondom nemá, megtámadott titeket az optimalizáló láz? Közelebb repülök LHBP-hez, és látom nincs semmi, csak a hangárok, meg az 1-es terminál. Semmi más!!!!!!!(telepítve az ajánlott módon) Tudsz róla vmit? -
#9813 Hát ha Alerték beteszik a Budapest szinöribe, akkor nem valószinű...lévén az fizetős cucc volt/van/lesz. -
#9812 lesek ide meg oda.. ezek nem az én játékszereim.. :) azonban Clideynek a kérdés.. AVSIM-en esetleg láthatóak lesznek ezek a sceneryk? -
#9811 Ez elég jól lett pedig optimizálva az 1.2-essel meg egy silent update-el. Nálam 35-40 FPS még approach közben is, árnyékokkal 30 (Gigabyte DS3, e6400 @ 3.2 GHz, 2gb ddr2, 7950GT). A régi gépemmel nekem is kb 5 FPS volt ott ahol mondod, de az update-ek után 15 simán megvolt (amd 3000+, 1gb ram, 9800pro).