45215
  • alert
    Ilyen dologban ezen a fórumon nem tudunk segíteni.
  • bacow
    köszi szépen és ha nem bunkoság máshonnan nem lehet megszerezni és most nem boltra gondolok hanem letöteni valahonan ingyen gondolom mindenki érti mire gondolok :)mert nagyon tetszik ez a kiegészitö de sajna most nem igen van rá pénzem meg nem is nagyontudom hogy kell az ilyen oldalakrol rendelni köszönöm
  • Papirzacsi
    Vagy fele ennyiért megveszi a Captainsim oldalán. ;-)
  • alert
    Szia! ITT tudod megrendelni.
  • bacow
    helló azt szeretném megkérdezni hogy a Just Flight 707 Professional nevü kiegészitő nincs meg valakinek és hogy esetleg honnan tudnám beszerezni köszönöm
  • alert
    Hidd el, hogy egy alapszintű videó megértéséhez amire te gondolsz, szükséges némi tudás. Ha most akarod megtanulni nem fogod megérteni egy ilyen videóból, hogy mi miért van, mert annyira összetett. Akkor a valós pilóták képzése is 2 napig tartana... El kell olvasni a manualokat a leírásokat, az egyes rendszerek működésének elvét, aerodinamikai alapfogalmakat stb. Hiába csinál valaki egy videót és mondja rá, hogy "bekapcsolom az APU bleed-et hogy ellássam levegővel a főhajtőműveket" fogalmad se lesz róla, hogy miről van szó. A szimulátor rengeteg időt és türelmet kíván, ha jól akarsz repülni, az több hónap szabadidő rááldozásával jár. Kérdezz meg bárkit, aki témával komolyabban foglalkozik... ez egy ilyen hobbi. Ha nincs elég időd, nincs értelme komolyan gondolkozni róla (sajnos).
  • Hypo #9965
    van ilyen video sok, persze a tobbsege penzert, de youtubeon is van sok pmdg training, van magyar is rucz gabor csinalta, de azert hidd el manualokat mindenkepp kell olvasnod, mar csak a rakas checklist miatt is meg kulonbozo eljarasok.
  • krisztian005
    Lehet hogy most mondok hülyességet, de én úgy gondoltam hogy aki már jól tud repülni az csinál egy rövidebb utat, úgy mintha máskor repülne csak közbe mondja mit miért csinál és az egészet rögziti, igy sokkal gyorsabban lehet egy oktatóanyagot összehozni mintha órákig irogatni kéne. Én nagyon szeretnék megtanulni rendesen repkedni de nem sok időm van, és a kevés szabadidőmbe éléggé fáradt vagyok, volt hogy el is aludtam a monitor előtt olvasás közbe, de ha lenne egy jó videó az még szórakoztató is lenne amellet hogy oktat. De mint irtad egy ilyen videónál kell "megvágjon, megszerkesszen, konvertáljon jobbra balra és lektorálja nameg folyamatosan kijavítson" hát én igazából ilyesmire nem is gondoltam, igy ténleg nem egy félórás munka, de esetleg úgy ahogy én mondtam hogy egy repülést egy az egybe felvenni, néhány szóban minden müveletet kommentálni úgy nem megoldható? biztos nem lenne egy profi oktatófilm, de alapnak szerintem így is jó lenne.
  • ellington
    elnézést
  • alert
    BIOS-ban benne van. Ha általánosan akarsz tuningolni, akkor talán inkább keresd meg valamelyik tuning topicot és akkor segíteni is többen tudnak :) ez ide túl off lenne.
  • ellington
    ja nem, most csak úgy általánosságban értettem. szóval nem csak flight simulatorra. és a procit húzni hogy? biosban dögöljek meg, nem találtam sehol.
  • alert
    Sokat nem ér az FS esetében a VGA tuning. A procit húzd meg ameddig tudod vagy cseréld intelre.
  • ellington
    tuning tanácsokat tudna adni valaki?

amd dual core 3800+
    msi 7600gs 256mb
    1024mb 800mhz

hogy mégis mit kéne csinálni, milyen programot használjak, vagy ér e valamit az msi saját tuning programja? mert ott pölö memóriát 800ról akár 1600ig is lehet húzni, de ez szerintem nagyon valószínűtlen.
  • alert
    Nem mondasz hülyeséget csak nem sok olyan embert találsz aki ért hozzá és hajlandó napokat áldozni arra, hogy felvegyen, megvágjon, megszerkesszen, konvertáljon jobbra balra és lektorálja nameg folyamatosan kijavítson egy ilyen több órás anyagot na és persze ingyen. Ehhez nagy jó akarat és tengernyi szabadidő kell. A magyar közönség meg nem igen érdemli meg (tisztelet a kivételnek) :) meg nincs is akkora igény rá, hogy valóban megérje...
  • krisztian005
    Bocsi, véletlenül kihagytam, valóban a PMDG-ről irtam, a pchelper.hu-n ott sajnos fizetni kell érte, ami ha jó a videó akkor megéri, nem is arról van szó, csak nekem (és gondolom sokak) nem engedhetem meg most anyagilag, angolul sajnos nem tudok, és gondolom köztetek vannak akik már értik és ez egy elég nehéz program a sok olvasnivaló (főleg ha angol) csak elretenti a kezdőket és néhány oktatóvideó csak növelné a fs-rajongók táborát
  • alert
    Szia! Először is miről beszélsz? Van ott sok videó... feltételezem, hogy a PMDG-ről.. az hogy mi miért van az nem olyan egyszerű, ez egy komplett összefüggő rendszerekkel rendelkező repcsi az eredeti mintájára. Magyarul nem hinném, hogy sok infó van róla, angolul viszont milliót találsz. Ezt egy rövid videóban nem lehet elmesélni. A www.pchelper.hu-n rendelhetsz olyan magyarnyelvű kommentárral ellátott videókat, amik kifejtik az egyes rendszerek működését, a beindítás folyamatát stb, de csaknem 2 óra hosszú. Tehát nem "egyszer elmesélik és megértem" kategória, de kétségkívül nagyon sokat segít.
  • krisztian005
    Sziasztok, letöltöttem a http://fs2004faq.uw.hu-ról Nyiri videóját, csak az a bajom velük hogy nincs rajta hang (az FS hang rajta van csak kommentár nincs) a gépet így már be tudom indítani de nem tudom mi miért van, ha valaki meg tudná csinálni úgy hogy mondja is hogy mi mire van vagy legalább leirná magyarul azért nagyon hálás lennék, esetleg ha valaki csinálna egy videót az FMC-vel vagy egy full videót pl Debrecenből Budapestre a gép indításától kezdve az repülésenkeresztül a gép leállításáig, szintén kommentárral az nagyon hasznos volna.
  • CptSAB
    :) Pont tegnap délután néztem az RC weboldalát. Letöltöttem a manualt. Eddig nagyon igéretes, a weboldalon azt írták, kezeli a vészhelyzeteket is, időjárási körülményeket. Viszont köszi a megerősítést.
  • bandikabp
    Szia!

Szerintem nézd meg a Radar Contact programot. Nagyon feldobja az offline repülést. Sokkal inteligensebb a Tower, rengeteg mindenre kell figyelni amire az alapjátékban nem. Sajnos viszont fizetős...

Bővebb infó itt
  • exTrem
  • Papirzacsi
    Ő volt az. ;-)
  • exTrem
    Fsx fórumban nézz körül, ott mintha valamelyik srác már használta volna.
  • Frequency
    Tileproxy5-öt tesztelte valaki?
  • exTrem
    Hát ez azért elég kemény landing volt :)
  • CptSAB
    Egyébbként érthetetlen, az FS fejlesztői miért nem implantálták az AIRAC-ot. Ennyire azért nem kéne üzletté tenni a világot. Tavaly nyárig ingyenesen letölthető volt az AIRAC. Még a 0608-as is bőven jó lenne frissítésnek, mert az ATC az FS beépített adatbázisából vezényelget nekünk. Ha azt a hiányos navpackot lecserélnék jót tenne az offline repülésnek. És persze az ATC-nek is legfőképpen. De persze az üzlet.. ki venné meg a drága FMC-s kiegészítőket, ha egy free kieg is ugyanazt le tudná repülni. Persze a poén az, hogy hamarosan le fogják tudni repülni, mind a vnav mind az lnav szerint(ez már okés).
  • CptSAB
    Mai story, jó ide az FMC témához, mert előkerült az a fránya offline ATC. Gondoltam, lelibbenek egy Airbussal Tivatba, Montenegróba a Kotor-i öböl mellé. Gyönyörű vidék. Most nem akartam előszedni a free FMC-t, mert akkor úgyis csak VFR rádiózással tudtam volna repülni. Fogtam az FS plannert beütöttem a két repülőteret és hajrá. Egy szimpla 3/4 órás kirándulásnak indúlt. Rémálom lett. Északról közelítettem. Amikor levitt az irányítás 7500 lábra, az még elsőre jónak látszódott. Néztem, van ILS a 32-es pályára, gondoltam, kivisz az öböl bejáratához, majd egy balfordulóval terel lefelé. Erre beadja nekem a 14-es kifutót. És addig addig forgolódtat, amíg végűl csak nyílegyenesen az öblöt északról átkaroló hegylánc felett tárul elém a repülőtér, és 7500 lábon kiadja az engedélyt a vizuális megközelítésre. Mindjárt láttam, hogy jelenteni kell a sikertelen leszállást, 5-6 mérföldről ekkorát süllyedni a küszöbig, nem nyerő. Kértem átstartolást, erre jön a következő tréfa: forduljak balra 005 fokra, tartsam a 2000 lábat, majd forduljak 330 fokra. Üvöltöttem!!! Ennek elment az esze? Ezeknek a hegyeknek a csúcsa 4500-6000 láb magasan van. A Lovcent éppencsak eltudtam kerülni, és ez így ment végig, a Tivati TWR átadott az APP-nak, az is 2000 lábon akart tartani, de továbbra is 330 fokon északnak, átvett a Dubrovnik APP, az újra balfordulóval 200-170 fokra, 2000 lábon. Sírni tudtam volna.. azon csodálkoztam, hogy nem lőtte az IFR-t. Persze végig jött az üzenet, süllyedjen kérem 2000 lábra, holott 4300-4700-on szinte a hegygerinceket súrolva repültem, sokszor felhőben. 4500-ig ugyanis borúlt 8/8-os volt, felette 3/8-os. Végül negyedórás szenvedés után újra átrepültem az öböl északi partvonalát, de most 3000 lábbal alacsonyabban, de így is szinte végig 1200-1500-as varióval süllyedtem. Na ennyit kérem a híres ATC-ről. Egyszer Innsbrucknál már hegynek vitt, hasonló időben.
  • Deloi
    Még annyit tennék hozzá, hogy ne várd a toronytól, hogy SID eljárást fogsz kapni, a beépített ATC nem tud ilyet. Megtervezed az útvonalad, és te adsz meg egy SID-et, aztán lerepülöd. Eléggé zavaró de ha IFR akarsz repülni FMC adatbázis alapján, akkor vagy nem engedi az fs, vagy megadsz egy fs-ben generált flightplant, de akkor meg össze vissza rinyál az ATC hogy merre menj, te persze nem mehetsz arra, ha az FMC visz, és ilyenkor csak zavar az ATC. Ezért jó online menni. De nem lehet ezt valahogy kikerülni offline? Pl hogy az ATC felfogja, hogy én AIRAC adatbázis alapján repülök, ne küldjön már el másfele! Igen rossz, de pl rosszidőben muszáj ratyi fs-es flightplant csinálnom, hogy IFR repülhessek, mert különben leszállni se enged. Aki FMC-vel repül offline, az hogy szokta ezt megoldani?
  • Hypo #9944
    Hát köszi azért. Sajna a hungary 2004 sceneryben nincs benne minden kár jó lenne egy igazi magyar VFR scennery most lhtl-lhpp-lhoy-lhtl t hagyhatom ki tokol se jo nalam de az mar kiderult mi miatt.
  • CptSAB
    A Hungary Scenery 2002? Amiben 93 repülőtér van? Mert ha igen, akkor egy repülőtér nevét sem fogja kiírni. A repülőterek maguk megvannak, bár néhány pozicíója eléggé eltér. Nincs semmilyen rádiókomm. velük. Én egyszer elkezdtem gyártani a spéci. AFCAD állományokat hozzá, de a mellékelt koordináta táblázat nem volt nyerő. Igazából szerintem ez inkább online scenery lehet, ahol slew módban odasasszézunk, és hurrá. Kár, hogy Lénárth János nem csinálta meg simán AFCAD-al őket. A scene-x-el nem módosíthatóak, nem is látja a repülőteret. A Nova pedig azóta a letünt programok közé került. Letöltöttem a demóját, de legnagyobb megrökönyödésemre, az sem ismerte fel a repülőtereket.
  • sztoky
    Köszi mindenkinek!
    Küzdök tovább!
  • Hypo #9941
    Ha nem online repulsz akkor felejsd el az fs atc-jét.
    Ami a masik kerdest illeti, amint a hdg-t atallitod vagy a magassagot es megnyomod a gombot kikapcsolja o magatol az utvonalat, es amint ujra megnyomod mehet.

FD at legyen bekapcs plusz sebbeseg magassag be legyen allitva az mcp-n es lnavot is benyomhatod majd gurulas toga aztan ha felszalltal es minden ok akkor nyomhatsz egy aP aztan ha lerepulted a sidet vagy esetleg elobb is vnav. Remelem nem mondok hulyesegeket:}}

Nekem is lenne kerdes:

Öcsény LHOY repteret nem tudom megjeleniteni, felraktam a hungary sceneryt ahogy irtak de nem latszik es csak 15 varost ir repterrel. Mi lehet a gond?

• wolfaud
    a GNS 530 Trainer az micsoda mert azt is elkezdi felrakni de a vége elott megáll és kiirja hogy ozzáférés megtagadva
  • wolfaud
    Feltelepítettem a piper Meridian-t a fs2004 alá
    ki tudom választani a gépet meg minden de mikor elkezdene tölteni a program a Sceanary-t ott 0% nál vár egy kicsit majd kiirja hogy: Microsoft Flight Simulator 9.0 has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience. és ujra inditja a fs2004-et ha felinstallálom fsx-alá és átpakolom a megfelelő konyvrárba amit kell akkor fsx alatt megy csak a muszerek nem mutatnak semmit de lehet hogy én nem raktam át amit kell a a muszereket látom csak a muszerek nem mutatnak nem tudjátok hogy mit kell átrakni?
  • kolszal
    Hello Vnavot csak késöbb fogsz tudni kapcsolni, felszálláskor csak TO/GA van. Természetesen ahhoz, hogy az Lnav és Vnav működjön az autopilotot is be kell kapcsolni. NOT on intercept headnign, ezt akkor csinálja, ha nagyon eltérsz aprogramozott úttól (asszem), a check mcp alt, pedig akkor jön ha mondjuk a/p egységen LHBP-ről indulva nem programozod be a 7000 feetet, és mondjuk alapon van. Ugyanezt a hibát dobja ki, ha mondjuk süllyedésnél benyomod a DES NOW bill az FMC-n de az ap egységen nem csavarod le a magasságot, akkor nem fog elkezdeni süllyedni, folyamatosan dobálja a hibaüziket. Egyébként egyszerübb lenne, ha megbeszélnél valakivel egy időpontot az IVAO-ra vagy Vatsimre és együtt lerepültök egy rövid utat. Illetve ha regisztráltál az IVAO hálózatára a magyar divízióban ott egy pár héttel ezelött ment egy levél amiben egy mp3 formátumú pmdg repülést lehetett letölteni LHBP-LOWI útvonalon. Üdv, Laci
    ps: Ha valami hülyeséget írtam volna javítsatok ki, de 2 igazgatói értekezlet között ennyire futja hirtelenjében :)
  • sztoky
    Köszi majd megnézem! Egyébként az miért bűn ha meg szeretném érteni az FMC programozást? Nekem most nagyobb kihívás az fmc-t programozni mint egy gépet betrimmelni és végigrepülni!
  • Kakaduduka
    csirkéket lövöldözni repülővel??!! mi a.... érdekes. majd megnézem.
  • chicco
    elméletileg lehet azokat a pontokat kihadja és mikor belelépsz megint az lnav irányításba ,onnan folytatja ami az aktuális pont .Ha nem akkor van step a leg fülön ha jól emléxem
    Csak 1 kérdés ??akkor miért szimezel,ha mindent a gép csinál
  • sztoky
    Üdv!
    Még mindíg (PMDG 737-800) FMC gondom van!
    Programozásnál beírtam a tartózkodási repteret pl.:LHBP és a célrepteret LTBJ. Továbbbeírtam a ROUTE oldalra az útvonalat (nincs szakadás) azután a DEPARTURES-hez az irányítás álltal megadott 31L-RWY-t. Megcsináltam az üzemanyag beállítást (20% tart), magasságot és sebességet azt hagytam amit az FMC adott. A felszállási seb. kiszámítva minden ACTIVÁLVA és EXEC. A földön bekapcsolom az F/D-t, de a VNAV-ot nem veszi be.
    Felszállás után beveszi az LNAV-al együtt. TPS felé repülnénk, de a gép le-fel emelkedik-süllyed és HDG 100 felé repül nem pedig 61 felé (ami az FMC-ben is van). Az A/P ENGAGE-nél be kell valamit nyomni?
    Az FMC két üzenetet ad 1, NOT ON INTERCEPT HEADING 2, CHECK MCP ALT
    A SID eljárást nem adja meg a torony, ezt nem választottam ki ez lehet gong? Esetleg hogy lehet a SID eljárást megkapni?
    Még 1 kérdés!: Repülés közben lehet úgy irányt változtatni (irányítás kéri), hogy kikapcs FMC és autopilottal elfordulok majd később visszakapcsolom az FMC-t és az viszi tovább a gépet?
  • CptSAB
    FS2002/FS2004 Crash Damage Enabler ez a motortűz, damage meg ilyenek. Nem is bánom, hogy megvan. A másik amit Kakaduduka kérdezett: FS2002/FS2004 AirFxEz - Smoke System Effects. Még csirkéket is lehet lövöldözni. Beteg egy kieg. FSMorhuhn.
  • CptSAB
    van egy kieg, aminek a segítségével a gépágyuk ill a bombázás működik, de jó régi és fizetős, a próba változat valahol fennt van a flightsim.com-on. De értelmetlen egy dolog. Valamelyik nagy cfs fan gárda készítette. Sose próbáltam ki, de megmaradt bennem, amikor olvastam a leírását. Viszont az már hasznos kieg, amelyik a motortüzet meg ilyesmik szimulálja. Valahol megvan, de a nevére nem emlékszem. FSPassangersel vagy bármelyik meghibásodás imitáló utilityvel működik. Freeware termék. FSDamages, vagy FSFire.. valami ilyesmi..