45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
Kakaduduka #10217 a gép csak azt érzékeli hogy hírtelen elkezdett csökkenni a sebesség és azt hiszi hogy át fog esni. nekem az airbus-nál akkor is csinálja mikor nem kéne. egy perc repülés után az automatika mindig feltolja a gázt és nem tudom kikapcsolni.
-
#10216 Hát ez közel sincs az áteséshez, és 737-es, de 777-nél is ugyanez. -
#10215 hát nekem ilyen az Airbus csinál de csak azért mert érzi ,hogy át fog esni.Akkor keményen átveszi az irányítást és megfűti a madarat.Amúgy meg passz. -
#10214 Tudom mi a különbség az IAS és a TAS között, gondolom a gép IAS-ban mér(sőt tuti), és 170 az sehogy sem 210.
De azt sem értem miért nem lehet elolvasni amit írtam. HA KIENGEDEM A FÉKLAPOKAT ÉS LASSUL AKKOR RÁADJA A TOLÓERŐT MIKOR SOKKAL GYORSABBAN REPÜL MINT AMENNYIVEL BE VAN ÁLLÍTVA. -
#10213 Ami a hivatalos oldalon van fent a HA-LOC lajstromjelq madárka. De pl. malév virtualon vagy talán avsimen is fent van egy PMDG_MAH_ALL liveries pack, mely tartalmazza összes lajstromjelet és festést a 737-600-tól a -800ig. Üdv: B -
#10212 Üdv! Ismét egy kérdésem lenne. Ugyebár van a PMDG-nek B737-800-as modellje. Ehhez van Maléves festése is. Ez a festés melyik lajstromú gépet takarja? -
#10211 Másik.. a STAR térképeken fel van tüntetve a bejöveteli siklószög, és a süllyedés mértéke az adott sebességekhez rendelve. A spoilerek nyitása szintén sebesség korlátozott, akárcsak a féklapok-fékszárnyak. Az IVAO, és más online FS hálózatok divízióinak oldalairól beszerezhetőek a térképek. -
#10210 Töki.Pötyögd be a nav 1 be a pálya ILS freqiét.És próbáld meg a glide slope (siklószőg)Vs arányával a süllyedés megközelítést.
Ha eleve gyorsan kezdesz érdemes néha a spoilereket megnyitni.(de ne hagyd kint mert lenyomja a seggét és csúnyán ront az áramláson.)
A pályán már nyithatod vagy bízd az automatikára Shift+Ü ARM position.
treshold speed 130-140 knots.Van néhány géptípus aminek gagyi a flight modelje,ott minden élvezhetetlen.Én pl a 767 Level-d spoiler lassítását felhúztam mert nekem gyenge volt -
#10209 Az nem bug. Az FS beépített felvétel visszajátszó programja az aktuális állapotok szerint játsza vissza a repülést. Ha kikapcs. hajtóművek, akkor a felvételen sem mennek, ha az avionika + áramellátó rendszerek is ki vannak nyomva, akkor az is ugyanígy.
Na most a sebességeket ne keverjük, mert nem egy és ugyanaz a buli. TAS, KIAS, Mach az nem ugyanaz. Főleg, miután a Mach szám az nem is sebesség, hanem viszonyszám! Az (K)IAS az szintén megérne egy alaposabb utánanézést szerintem neked.
A másik gond.. gyorsan ereszkedünk.. a robotpilóta nem varázsló. Ha te túl gyorsan ereszkedsz, ő nem fog tudni elővarázsolni újabb a fizika törvényei szerint szabályosan mozgó géphez kinyíló extra fékezőberendezéseket. Gondolkozzál el rajta, hogy 120-al mész egy lejtőn (közepesen meredek) autóval de 60-al szeretnél, a féket nem használhatod, max. motorfék. Kíváncsi vagyok hogyan hoznád össze azt hogy. pl. lelassuljon 60-ra és azt tartsa. Én azt gondolom, hogy nem a gép oprendszereivel van a gond, hanem azzal, hogy az egyszeri ember módjára vágtál bele az FS-be. Nem veszed igazán komolyan a programot, a repülést. -
#10208 Amúgy kipróbáltam... 135-re van állítva a sebesség, és 210-en még növeli a tolóerőt, miközben gyorsul. Másik próbálkozásnál 170-re volt állítva de 210-el értem földet, féklapok hatástalanok, mert ahogyan engedem ki, ez a barom úgy növeli a tolóerőt, 210-en úgy hogy 170-re van állítva. M$-nek úgylátom nem csak az oprendszerei nem tökéletesek :) -
#10207 Hát szem tökmindegy, hogy mach vagy ias, ugyan azt jelenti. Egyébként azért használok mach-ot, mert többet mond mint az idióta amcsi mértékegységek :\
Azért fekete minden, mert a visszajátszás is bugos a programban, ha leszállok és leállítok mindent, akkor a visszajátszást indítva is kikapcsolva lesz minden. -
#10206 Nem tudom hogyan rögzítetted ezt a videót, de nekem minden műszer fekete rajta és az auto throttle kezdettől fogva ki van kapcsolva. Mach-ot amúgy nem használnak földközelben, állítsd ias-ra az a/t-t és kb 130 kias legyen a sebi földetérésnél. Ha az a/t armed állásban van és az ias gomb is aktív akkor tartania kell a sebit. -
#10205 Ezt nem igazán értem. Leszállni próbáltam, egy 737-essel autopilóta csak sebességtartásra kapcsolva, throttle control kapcsoló be, sebességtartás be. Ez működik is néha, de néha nem. A videon is látható, hogy elég gyorsan kezd ereszkedni a gép, mivelhogy 0,28 mach sebesség volt beállítva az autopilótának, és persze amikor erősen ereszkedetett, megint azt vettem észre, hogy a sebesség 0,22 mach, és a hajtóművel feles tolóerőn mennek, és az autopilóta látszólag le se xarja hogy mivan. Aztán persze kézivezérlés, tolóerő fel orr fel ami miatt nem láttam a kifutót, így a végén egy jó meredek űrsikló szerű leszállás lett az eredmény :)
Az a gond, hogy van amikor simán jól tartja a sebességet földetérésig, és van amikor nem. Ez mitől van? -
Petko #10204 amúgy annakidején amikor én ezt tanultam pilótasuliban, akkor mutatták ezt az oldalt ahol lehet gyakorlolni a vor-ozást:
http://www.visi.com/~mim/nav/ -
Petko #10203 ja igen,.. bocs, - 270 a nyugat -
Petko #10202 a vor vhf omnidirekcionális rádiónak a rövidítése...
navigációban úgy használod hogy beállítasz rajta egy courseot (az obs el ezt tetted) ... tehát ha pl 240 et állítassz rajta az azt jelenti hogy ha a térképen elképzeled a jeladót mint egy pontot, és húzol rajta egy egyenes vonalat nyugat-keleti irányban akkor a műszer azt jelzi hogy ettől a vonaltól mennyire térsz el... jelen esetben 240 inbound azaz pont keletről nyugatfele közelítenéd a vor adót akkor pont középen lenne a mutató... ha a vonal felett vagy akkor a mutató balra tér ki, és fordítva... az outbound azaz amikor már elhagytad az adót és 240 en hagyod ugyanezt mutatja csak fordítva, ha felette vagy akkor jobbra tér ki ha alatta akkor balra
fontos dolog a megértéséhez hogy itt nem számít a gép attitudeje, tök mindegy merre néz az orra, ez olyan mintha csak a gép helyét mint pontot néznéd a térképen- aminél ez számít az adf/ndb
a konkrét esetben amit leírtál az történt hogy tekerted a courseot amíg ki nem jelezte hogy neked a magnetic irányát az adónak... ilyenkor csak akkor marad a mutató középen ha a courseod egybeesik kb vele (tehát a heading indicatoron kb arra haladsz mint amire az obst állítottad illetve +- a szél miatti korrekció) -
franko2 #10201 Sziasztok, lentebb olvastam hogy a FS trafficjáról témázgattok, én próbáltam a My Trafficot, azzal nem igazán voltam megelégedve, kicsit gyengék voltak a modellek, persze repülés közbe távolról ez nem igazán számít, de közelről pl a reptéren azért nem a legjobb, a másik gondom vele az volt hogy nem mindig töltötte be jól a modelleket, pl volt egy géptörzs meg két hajtómű de szárnyak sehol, most a JF Traffic2005-öt próbálgatom, ez tetszik bár ebbe is vannak hibák, pl elsőnek a csúnya ATC hang amiről a FAQ-ban ez olvasható: "an viszont egy mellékhatása: az ATC hangok közé betesz egy béna akcentusos hangot, amit alig lehet érteni. Boztos ezt is ki lehet takarítani valahogy, nekem még nem sikerült. " nekem sikerült kiszedni, az FS könyvtárába betesz egy Traffic2005 nevü könyvtárat ahol van egy TrafficSwitch5.exe nevü progi amivel könyedén viszaválthatunk az alap ATC-re ami azért kicsit jobb.
Egyébb hibaként megemlíteném hogy néha kicsit túl közel rakja a gépeket
de különben nagyon feldobja a progit, szépen telerakja a reptereket.
Lenne még egy kérdésem is, most a müszeres navigációt tanulom, és a FAQ-ba
van is erről egy leirás, de az Boeinghez van én meg úgy gondoltam jobb mindent az alapoktól kezdeni ezért egyenlőre csak Cessnával repkedek, szóval a gondom az hogy beállítom a nav rádión a vor frekit de a képen jelzett müszer(bocsi de még csak most tanulom ezért sokmindennek nem tom a nevét)
csak akkor jelez ha az obs feliratu gombbal úgy állítom be a müszert ahogy az iránytü mutatja, nem tudom hogy ez így normális vagy én csinálok valamit rosszul de ha sokat kell forgolódni vagy a szél miatt elmozdul a gép akkor ez elég macerás hogy állandóan állítgatni kell, főleg hogy 1024x768 as max felbontású monitoromon nem látszik a legjobban ezért nem is tudom pontosan beállítani a müszert, nekem kicsit logikusabnak tünne hogy ez valahogy eggyütmüködne az iránytüvel és nem kéne állandóan állítgatni de és sehogysem tudtam erre rávenni, ha tudjátok mi a helyzet kérlek irjátok meg, tudom biztos vannak erre jó leirások, de magyarul nem találtam, angolul meg legfejjebb mutogatni tudok. Még az is érdekelne hogy ha egy navigációs adónál van vor meg adf adó akkor meikre érdemesebb figyelni, úgy tudom a vor pontosabb, de a fentebb leirt probléma miatt én jobban boldogulok az adf-el. -
#10200 Igen ez alap Traffic sztem ilyen még nekem se volt. Majd megnézem még párszor ugyanezen a napon ugyanebben az időben egy vadászgéppel hogy miez. xD -
#10199 Nem létezik. -
DJRoli #10198 Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy létezik-e FS2004-hez magyarítás és ha igen akkor honnan tudom letölteni, vagy esetleg el tudnátok küldeni e-mail-be ([email protected])?
Előre is kössz a válaszokat! -
perko #10197 Hagyjuk.... -
adiker #10196 figy,direkt van leírása,hogy van egy külön progi a cd-n fs2004-hez! -
perko #10195 Az fs2004-hez ez kell: MyTRAFFIC 2006
Fel sem merült benned, hogy a névben az az X mit jelenthet?
-
adiker #10194 hello,nekem megvan a mytraffic-x,de az a baj,amikor feltelepíttem fs2004-hez akkor utána nem indul el a játék,ez mért lehet?előre is kösz! -
#10193 Ez senki sem tudja? -
#10192 Ilyen nekem se volt még, de egy idő után nagyon idegesítő tud lenni, hogy az ATC folyamatosan dumál, én pedig meg se tudok mukkanni..(offline, az FS ATC-jével) Úgyhogy ha meglesz az új gépem, be fogok szerezni valami jobb "Traffic"-ot.Meg ATC-t:) -
Kakaduduka #10191 én is max trafficon repülök de nekem még nem volt ilyen. -
#10190 Gondolom, hogy ezt csak az FS beépített "forgalma" idézi elő. Igaz én eddig még nem használtam kiegészítőt a forgalomhoz, de gondolom, hogy azok jóval realisztikusabbak... -
#10189 Álmodozva tekintgettem ki hajnal 4:22 fele a Budapesti égboltra.
Jó hogy én maximum trafficon játszok de asszem ma este egy kicsit túlzásba vitte a gép...
Amúgy nem ez volt az egyetlen repülőcsoport mert televolt az ég villogó pöttyökkel. :D -
adiker #10188 sziasztok,van egy problémám,megvan a mytraffic-x és amikor fs2004-hez telepíttem,akkor sikeressen feltelepítt mindnet,de amikor indítanám el az fs2004-et akkor nem indul el,hanem lefagy,mi leet a baj? -
#10187 Köszi -
#10186 FSNavval lehet exportálni fmc-be, de le kell hozzá tölteni export modult. Van PMDG, LEVELD.
De az FS-be mindíg el tudod menteni az utat, és ha mentett útvonalként visszatöltöd, egy csomó gép FMCje be tudja importálni mint aktuális utat.
FSBuildben is lehet, van hozzá tutorial, töltsd le, ott benne van, hogyan csináld. -
#10185 A RouteFinder nagyon jó. Az észak-atlanti útvonalak esetén be kell kapcsolni a NAT selectort. A másik dolog, hogy tessék bekapcsolni a különböző korlátozásokat is, mert a RAD és a CDR bekapcsolása esetén kiderülhet, hogy esetleg az adott magasságon nem is repülhetünk, vagy pl. nem használható a légifolyosó bizonyos repülőtér, vagy nav. pont felé stb.. Ha nincs meg egy adott repülőtér az AIRAC-ban, akkor a legelső fix. navigációs pontot kell beírni. -
#10184 Route findert ismerem, de elméletileg van olyan is, amivel "közvetlenül" a gép FMC-jébe lehet "átvinni" a reptervet(úgy értem, hogy nem kell külön az FMC-t beállítani...vagy ezt rosszul gondolom?). Legalábbis ilyennek írták
az FS Build-ot.Lehet hogy félreértettem valamit... -
Kakaduduka #10183 Ha Direct GPS-el tervezed az útvonalat, és előhozod a GPS-t egy rózsaszín vonalnak kell mutatni az irányt, az útvonalat. Ahhoz hogy a gép ezt az útvonalat le tudja követni, meg kell keresni egy kapcsolót, ami ha minden igaz alapból a Nav-ra van kapcsolva. Ezt kell átkapcsolni a GPS-re. Utána jön a többi. Felszállsz. Beállítod a robotpilótán a megfeleló értékeket (magasság, sebesség, emelkedés). És bekapcsolod még a nav-ot. Ekkor a gép rááll arra az útvonalra amit a GPS mutat.
Ha nem a Direct GPS-re állítod az útvonaltervezést, akkor azt hiszem minden esetben a torony fogja neked nyomni az infókat. Modja hogy emelkedj X magasságra, fordulj X fokra. Miközben repülsz átad más irányítónak, attól függően hogy hol vagy. Ha külföldre mész átad az ottani központi irányítónak és az vezet tovább. Végül megmondja melyik pályára kaptad a leszállást, megadja az engedélyt és leteszed. -
#10182 Az útvonal tervezésnél van ugye a GPS-direct, ezt tudom mi. És van a High Altitude Airways, meg a low. Ezek kiszámolnak egy útvonalat, és ez után mi van? Autopilóta ezt hogy követi? Vagy egyáltalán hol látom a gép műszerein ezt az útvonalat? -
Kakaduduka #10181 RouteFinder
nekem ezt ajánlották, szerintem jó. -
#10180 Üdv!
Milyen repülésiterv készítő progik vannak, amikkel PMDG 737-be át lehet tölteni a reptervet? Esetleg olyan ami ingyenes?(FS Build-ról hallottam, de az fizetős) -
#10173 Kedves Rayx! Az összes többi felesleges hsz-ed, amire már van válasz a topicban vagy a FAQ-ban illetve a kézikönyvekben megtalálható, törölni fogom. -
#10172 Már meg van Asszem Kösszi.