45215
  • Sanyix
    Te most éppen miről beszélsz? Mert a hozzászólásod nagy része nemtudom hogy jön ide. Ki beszélt itt fekete kijelzőkről?

"mi több a Lock-On és az IL-2 sem hasonlítható egymáshoz.. "
    És ki hasonlította hozzá? Én e kettő REPÜLÉSI FIZIKÁJÁNAK valósághűségét hasonlítottam az fs-éhez, és írtam hogy az fs-é gyenge ezekhez képest (mert az), nem hasonlítottam össze 60 éves gépet 10 évessel. Vagy szerinted 60 éves harci gépnél meg 20 éves modern harci gépnél lehetséges dugóhúzó/átesés előidézése és egy 10 éves utasszállítón nem?

Tudok repülni az alap gépekkel, és ezt le is írtam -csak ezt megint nem sikerült elolvasnod- de ha valami fosul működik azt nem szeretem.

Az fs bugos sebességtartásához visszatérve, ami szerinted teljesen jó, magyarázd már el, hogy a 150 csomó mióta 210? De van ám 169 csomó, ami az autopilóta szerint 155, ról készült videom ha kell azt is felrakhatom
  • Kakaduduka
    Egy kérdés: be lehet állítani hogy ha szól a torony hogy menj át egy másik rádiófrekvenciára, vagy mondja a swack-ot (remélem jól írtam) akkor azt ne állítsa át autómatikusan? Életszerűbb lenne ha nekem kéne erre is odafigyelni.
  • CptSAB
    Hát sajnállak cimbi.. Akkor ne erőlködj az FS-el, elvégre olyan jó a Lock On és az Il-2. (persze én mindkettőt szeretem, de más kategória, mi több a Lock-On és az IL-2 sem hasonlítható egymáshoz.. Rajtad kívűl tízezrek tudnak repülni az FS-el, anélkül, hogy a Microsoftot és egyéb dolgokat kiabálnak az éterbe. Gyanítom.. nekik, a repülés szerelmeseinek kellő örömöt, elfoglaltságot ad ez a program, még akkor is, ha vannak hiányosságai, bár nem azok amiket te leírsz..
    Én a jövőben is csak ugyanazt ajánlom neked, olvasgass sok-sok anyagot az FS világában. Mert ha nem bírsz az alap gépekkel, akkor mi lesz akkor, amikor olyanokkal találod magadat szembe, ahol az adott gép szimpla repüléséhez száz++ oldalnyi leírást mellékelnek, és ha kihagysz egy nyavadt gombot, akkor lehet vakargatni a fejedet, és te is mint annyian, a netről buggantott PMDG, Wilco, PSS és egyébb Payware gépeikkel, teleszórod majd a fórumot, hogy hú segítsen valaki, mert feketék a kijelzők, nincs ez-az-amaz.. hogy kell használni az FMC-t és stb. mert ez a műsor megy itt a fórumon. Vagy az idióta tuningtéma, ki mivel nyómja, hadd nézzen nagyot a nép, vagy ez a nyafogás, hogy ez nem megy, az nem megy, pedig csak olvasni kellene. Ennek a fórumnak nem ezt kellene tartalmaznia. Nem látom, hogy azon fáradoznátok, hogy "gyöngyszemeket", újdonságokat keresnétek. Ha Alert beír valami fejlesztést, már látom amint keresitek a torrenten a cuccot, hogy másnap már menjen a cincogás, hogy hú ez most mé így van..
    Punktum. :D
  • Sanyix
    Te neked tényleg nem nagyon megy az olvasás látom, nem az első hozzászólás amit nem sikerült elolvasnod.

És beszélek repülési fizikáról ugyebár, mert ésszerűen le tudok szállni 737-el, ha a szar bugos fs autopilóta ezt megengedi, de manuálisan a zavaró bugos fos tényezőt kihagyva simán. Akárhogy erőlködhetsz 150 még mindíg nem 210 kint lévő spoilerekkel és 70%-os tolóerővel, csak az fs bugos autopilótájának(ami nem meglepő hogy ilyen, hiszen ez is microsoft program). Egyébként tudtad hogy autóval nem a 3/4 gázt adva szoktak fékezni? :D Az egy gombos indítást pont az olyan "nemszeretek olvasgatni fazonoknak találták ki" mint te vagy, merthogy ezt senki sem írta az fs-ről, csak mivel megint nem tudsz olvasni, ezt hiszed. A blézing éndzsölszről sem írta senki hogy szimulátor, hanem éppen az ellenkezőjét, de ezt SEM sikerült elolvasnod, megint csak kiemeled a szavakat, és nem nézed mi van körülötte.

Egyébként az FS elég gyengye a repülési fizikában(az élethűbbekhez képest), ezt azért a legtöbb szimulátoros tudja. Az egyetlen különlegessége, hogy van normális légiirányítás, civil repülés, valós helyszínek az egész világon.
    Énis ezért játszom vele, ha csak élvezetesen akarok repülni, akkor lock on vagy il2, mert ott van olyan dolog is pl hogy dugóhúzó, és mondjuk a lock on ban normális sebességtartás, ami nem 70-80%-os tolóerővel akar lassítani :D
  • eyecandy
    Ha már annyira hiányzik, itt találsz kiegészítőt, hogy bombázz meg lőjj. De a textúra nem rombolható és másik gépet sem tudsz lelőni...
  • m814
    LOL!!
    Na ezt jól meg mondtad de jól mondtad!
  • CptSAB
    Hello harcias kiskakasok! Ez itt Flight Simulator rulez! Civil repülés. Repülési fizikáról pedig az sem nagyon beszéljen ugyebár, aki egy nyomorúlt 737-el sem volt képes ésszerűen leszállni, és szídta az FS-t, mert milyen béna program. FS-ben nem egy gomb a valós indítás! Az csak a nemszeretek olvasgatni fazonoknak találták ki. A mezei def. Cessna 172-ben is van pár lépés, miután röffen egyett a motor. Na hömm.. most pipa vagyok! Irgum-burgum. A Blazing Angels NEM SZIMULÁTOR!!!!!
    Franko neked annyi a válaszom: elhiszem, hogy sok típust hiányolsz, de FS-t nem erre találták ki. Az alapfilozófiája a civil repülés! A Combat Flight Simulator sorozat van arra a célra, azt lehet addig peccselgetni, toldani-foldani, hogy Korea és Vietnam is összehozható. De amúgy annyi harcirep. szim van erre arra, van jónéhány régi.. legyenek azok elegek. (Jane's Longbow Apache 2,F15, USAF, Israelian Air Force, Falcon 4.0+, EF2000, Tornado, Lock On+exp.pack IL-2, B-17 The Mighty Eight, European Air War, CFS2 és CFS3, Battle of Britain 2 és lehet sorolgatni). A sok mai csillogó sza*októl elkényesztetett hü**egyerek pedig nem röhög a fenti nevek kapcsán.
  • Sanyix
    Hö? Lock on repülési fizikája azért veri a fs-ét, il-2ről ne is beszéljünk, és ott nem is 1 gomb az indítás, hanem kell vagy 2 mint az fs légcsavaros gépeihez :D Nem ilyen bléjzing éndzsölz szerű viccekkel kell próbálkozni.
  • franko2
    Sziasztok, láttam hogy van az FS-hez rengeteg harcirepülő, de amikkel eddig találkoztam (ingyenesek), azok közt elég sok gyenge minőségü volt, és egyiket sem lehetett harci célokra használni, tudom vannak harcirepszimek, de azokba vagy nem valósághü a gép kezelése, pl az indítás csak egy gombnyomás, kevés a repülhető típús, helikopter szim szinte nincs is, magyarország felett ezekbe nem lehet repkedni, nem lehet kiegészítőket meg hasonlókat beletenni és még sok hasonló dolog miatt gondoltam hogy talán a sok kiegészítóvel az FS-be ezek megoldhatók, szóval a lényeg az hogy szépen kidolgozott harci repülőket és helikoptereket keresek FS2004-hez, esetleg ha van olyan amiben a fegyverek (rakéták, bombák) is müködnek az nagyon érdekelne.
  • Air
    Sziasztok!

Nekem neha olyan hibat produkal az FS, hogy VC-ben nem tudok oldalra nezni, csak fel-le. Ha a joy hat-view kapcsolojaval akarok oldalra nezni, akkor egy picit kimozdul, de azonnal visszarantja kozepre. Talakoztatok mar ilyennel? Mi okozhatja, es hogyan lehetne orvosolni?
  • alert
    3d studio maxhoz értesz? programozáshoz? aerodinamikához? így kell kezdeni.
  • kalker
    hello
    hogy lehet repülőgépeket készíteni
  • Isti1
    Nem lehet, hogy csak az egyik hangszóród szól? Mert nekem olyan fodult elő, hogy kihúzódott az egyik hangszóróm kábele, és ha elfordultam az egyik irányba, akkor nem hallottam semmit...mert stereóneak kellett volna lennie.
  • chicco
    dx??? az új vant fent.nekem csinált ilyet azt cseréltem le és most jó
  • CzJ
    Sziasztok!
    Az a problémám támadt hogy ujra tettem az FS-t (uj gépem van) és ahogy fordulok a pilotafülkébe ha jobra nézek egyszer csak megszünnek a hangok.Ennek szerintetek mi lehet az oka?
    Válaszotokat előre is köszi
  • LegendTommy
    nagy volt az ijedség:D
    véletlenül csak a fs2004 könyvtárba másoltam a scenery.cfg-t és a documents-be pedig nem:D
    a lényeg, hogy helyrált a rend, 1-2 scerery hiányzik amit a backup óta tettem fel, de minden oké
    érdekes, hogy a terrian details is minimumom volt:D
    mégegyszer köszi, elvilek jó lessz mostmár, 1x csak én is megtanulok sokmindent
  • alert
    A subkeynek ehhez semmi köze. Szerintem azért barmolta össze a scenery.cfg-t mert illegálisan próbáltad használni vagy pedig szimplán valahogy nem jól törölted le esetleg programhiba. De csak annyit kell csinálni, hogy kitörlöd a scenery.cfg-t és ő létrehoz egy újat (ha minden igaz). Majd a custom scenery-ket hozzáadod kézzel ismét.
  • LegendTommy
    pl mibe van benne a joy+keyboard assigment?
  • LegendTommy
    mit érdemes elmentenni fs9.cfg az ok, más egyéb?
    reinstall lessz
  • LegendTommy
    korai volt az öröm:( szét esett az egész fs, scennary-k hiányoznak, mondom
    sebaj vissza állítottam 1 régebbi scenery.cfg-t de ez után ismét hiányzott szinte minden, az ország vállasztásnál 18 országot lát:D
    az afcad filok teljesen elbaszottak lettek, levegőben áll a gép stb...
    mire vonatkozott ez a subkey még?
    mind1 valszeg reinstall
  • LegendTommy
    és igen, Alert mindent megold

thx
  • alert
    Uninstall.
    Töröld ki kézzel a mappáját (hagy benne 1-2 dolgot).
    Töröld a regeditből a HKEY_Current_User -> Software -> VB and VBA Program Setting \ {D48E210F-8F8C-404e-B3D7-F4BF6881F193} subkeyt. Ezután telepítsd fel újra. Ha így sem megy (régebben ment), akkor IJ sajnos.
  • Clidey
    Szerintem semmit. Ezek az adatok nem a te, hanem az ő gépükön (szerverükön) tárolódnak.
  • eyecandy
    http://walhalla.mine.nu/
  • LegendTommy
    következő probléma láttott napvilágot:D
    az aes-em, beszart, mert illegal kodokat használtam:( ,nyilván tiltották ezeket, és most nem műxik, azt kéri, hogy adjak meg 3 db legális kódot.
    a legxarabb az az egészben, hogy a programot megvettem, de csak 1 kódom volt (10 kredit), és hogy még több repteret tudjak használni, igy a kapott, szerzett kódokat is felhasználtam, amik között nyilván illegal is volt.
    mondom sebaj, reinstall aes, de megjegyezte igy is a beirt kódokat, és addig nem műxik amíg be nem irok 3 ujjat

a kérdésem az, hogy mit tudnék letörölni, hogy a win ne érzékelje a már beírt kódot és tiszta lappal induljak az 1 kifizetett, kódommal
    thx
  • chrysler300c
    Tud valaki 1-2 jó nem fizetős oldalt? Régebben találtam egy olyan ingyenes oldalt ahol országokra le voltak bontva a légitársaságok és onnan szedtem le a gépeket! De most nem tudom mi volt annak az oldalnak a címe! Aki tud 1-2 jó linket+annak az oldalnak a címét amire én gondolok az írjon!
    Előre is köszi!!
  • alert
    Igényes fizetős kisgépeket a www.flight1.com -on találsz. Relisztikus fizus Ferihegyet a www.aerosoft.com -on lelsz és szintén ehhez párosítható egy ismét innen megrendelhető AES nevű kiegészítő ami pl kompatibilis a Ferihegy scenery-vel is (többek közt). Ez azt jelenti, hogy a beszállító kapuk odaállnak a gépedhez, vannak kis emberkék akik mutogatják, hogy hova állj illetve van autó ami bevezet az állóhelyedre és van csomagos autó, lépcső, kaja, tanker ami szintén odaáll a gépedhez stb stb..
  • Clidey
    Igen, arra gondol.
  • franko2
    Petko, köszi a segítséget, a vor gyakorló nagyon jó, mostmár kezdem kapisgálni hogyan is müködik, lenne még pár kérdésem, először is hogy mejjek a legjobb repgépek amiket az FS-hez lehet adni, a PMDG gépekről hallottam jókat, egy ismerősömnél láttam is, de ahogy láttam abba is sokminden nincs lemodellezve, voltak kapcsolók amik megvoltak rajzolva de nem müködtek, én egyenlőre nem ilyen bonyolult gépeket keresek hanem inkább kisgépeket, pl Cessnát vagy hasonlót, de olyan érdekelne aminek neagyon szép a grafikája és minden müködik rajta, ha létezik ilyen kérlek irjátok meg, lehet fizetős is. Más, a reptereken nincs olyan (nem tudom pontosan hogy hívják) szóval nincs olyan amihez a nagy gépek odagurulnak hogy kiszáljanak az utasok, találtam pár ilyet a neten, de nem igazán tetszettek, az AI gépek vagy nem jó helyen áltak be hozzá pl túl előre mentek , volt hogy egész bele az épületbe, vagy nem volt a géphez illő, túl magasan volt, vagy alacsony, erre van valami megoldás, egyenlőre csak ferihegynél kéne, ha létezik jól megcsinált.
  • Sanyix
    Nekem is most viszonylag rendben volt, csak 30-al többel repült mint a beállított. Egyébként elleállás ide vagy oda, 210 az nem = 150...
  • Ombika
    MArmint forgalomra gondolsz a legterbe es a foldon?
  • chicco
    Nos nekem minden rendben.Az normális,hogy megemeli a tólóerőt hisz lesz 1 csómó ellenállás a futó a fékszárny stb.De nakem akkor is kb 55-60 % teljesítménnyel tartotta a pályáig ,ott én lekapcsolom és én lebegtettem ki azt már nem hagyom rá :_)
  • chicco
    ez érdekes.Nem szoktam def gépekkel repülni de most +teszem
  • Papirzacsi
    AI! Minden AI-t huzzál fel maxra. Azok elég sokat lezabálnak.
  • Ombika
    Hogyan tudom leterhelni szerintetek maximumra FSX-et,hogy ne vga limitalt legyen es megnezhessem kihasznalja e a tobbi magot a game?/1024x768x32 a legkisebb felbontas/
    Bocsi,hogy ide irtam,de ez jobban porog!! Koszonom
  • Sanyix
    igen 30 fékszárny ugyanis 150-ről kezdtem, de a autothrottle bekapcsolása után, ami 140-re volt állítva, hihetetlen módon mégis felkúszott a sebesség 210-re, mert az autopilóta mindent megtett érte, 70% tolóerő, ha kieresztettem a spoilert akkor már 95%...
  • nirdo
    Egyetértek. Az elején nekem is volt ilyen hibám a (virtuális) nemzeti légitársaságunknál. Mint tudjuk, ettől maradandó károsodásokat szenvedhet a gép.
  • exTrem
    Sziasztok. Eladó egy Saitek Cyborg 3D Rumble Force Jojstick. Nagyoon jó állapotban van és olcsón adnám. Várom az érdeklodoket itt a fórumon vagy msnen: [email protected]
  • CptSAB
    210-nél 30-as fékszárny? Na látod itt a gond.. mondom én hogy a kellő alaposság nélkűl vágsz neki. A lényeg a lényeg, olvasd el a gép kézikönyvét (akár FS def. 737-400, akár PMDG stb..) Kéretik jegyzetelni a referencia adatokat (MTO V1 V2 Vr xy flaps pos. mellett, climb,utazósebesség,descend, approach és landing figyelembe véve a leszálló tömeg, sebesség-fékszárny, ILS siklószög). Próbáld meg a helyes paraméterek szerint, és akkor nem lesznek ilyen kirívó esetek.

Jónéhány gép FDE-je nélkülözi a realitást, a hibák halmaza változó, de te a 737/777-et említetted, amiből arra következtetek, hogy ezek bizony FS def. gépek. Sok-sok órát lehúztam velük, ismerem őket.
  • Sanyix
    rosszul hiszi, mert 210-nél 30 fokos flaps-al igencsak nem akar átesni, sőt, alig lehet lenyomni.