45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
Petko #10377 inkább azt mondd hogy mit nem tudsz kitölteni konkrétan (melyik mezőt?) -
matya00007 #10376 Én is IVAO-ban tudok segíteni. -
matya00007 #10375 Szia!
Mi a kérdésed? -
zsoli03 #10374 üdv! nekem az ivao is jó! légyszi segíts! -
#10373 Hali.
Pech! Én csak az IVAO ban tudtam volna segíteni. -
zsoli03 #10372 üdv! a vatsim-re csatlakoztam. a squake box-ot nem tudom kitölteni,abban szeretnék segítséget kerni -
#10371 Szervusztok.
Új szárnyak suhognak az IVAO virtuális égboltján.
Egy kis közösség azoknak akik komolyan gondolják a szimulátoros repülést.
Bövebben itt:http://www.pannonwings.hu/ -
#10370 Valamelyik hálózatra?
Hova regisztráltál?! -
zsoli03 #10369 üdv! már egy idelye használom a fs2004 et, egy éve gondoltam rá először hogy kéne online repülni.többször elolvastam az információkat,de képtelen vagyok egyszerűen rácsatlakozni valamelyik hálózatra.pontosabban nem tudom beállítani a squake box-ot.A regisztráció már megtörtént. Tudna e nekem lépésről lépésre segíteni valaki hogy hogy kell csatlakozni? azaz mit hova kell beírni a squake box-ba. Aztán ha bent vagyok a légtérbe, akko már könnyebb dolgom lesz.
köszönettel: zsoli -
kolszal #10368 Nah kezdjük az elején, megpróbálok minden kérdésedre tömören válaszolni:
- regisztráció szükséges,
- irányítóként jobban kell beszélned angolul mint pilótaként (legalábbis nekem ez a tapasztalat), mert ha ki kell javítani egy esetleg rosszul kitöltött Fp-t, azt nehéz lesz csak a "fónia-angollal" kijavítani...
- van leírás (http://hu.ivao.aero/),
- igen lehet real atc néven keress rá a gugliban,
- ha az IVAO Ivac kliensét töltötted le akkor a fenti magyar IVAO oldalról tudod letölteni a sector file-t, VATSIM-ról nincs sok infóm, de a vacchun oldalon biztos találsz infót,
- nincskülön, egy szektorfile van, és zoomolással tudod nézni a magyar reptereket,
- szintén IVAO ill vatsim függő, IVAO-n minden aktív div.-nak van saját honlapja ahonnan le tudod tölteni a sector file-okat, sceneryket, térképeket stb.
Üdv a fedélzeten, L -
mcsaba #10367 Kolszal köszi a segítséget, lenne még pár kérdésem, (egyenlőre még nincs saját netem, de remélem hamarosan lessz, és nem regisztráltam eggyik hállózaton sem ezért csak itt érdeklődök), ha valaki légiirányító akar lenni menyire kell tudni angolul? vagy elég ha valaki a fóniát tudja? van magyar leirás a légiirányításról teljesen kezdőknek? lehet-e neten valahol figyelni a valódi légiforgalmat? vagy halgatni a valódi légiirányítást élőben? Letöltöttem az atc programot mert kiváncsi voltam, de ahogy láttam külön kell letölteni a sector fájlokat, ezeket honnan lehet beszerezni? Ha valaki egész Magyarországon akar irányító lenni vagy csak Budapesten akkor van külön Magyarországnak szektor fájlja és van külön Budapestnek? vagy ugyan azt használják? Van valami kereső ahová belehet irni egy ország vagy egy reptér nevét és megkeresi a hozzá tartozó szektor fájlt? -
kolszal #10366 Szia, jelenleg 2 hálózat van amin a lentieket el tudod követni az IVAO (http://hu.ivao.aero/), és a VATSIM (http://www.vatsim.net,http://vacchun.ultranet.hu/index.php /). Én IVAO-n szoktam repkedni, de a VATSIM-ot sem szeretném lealacsonyítani, mivel arról nincs tapasztalatom... IVAO-n van lehetőség oktatások kérésére, és van lehetőség arra is hogy ATC observerként felcsatlakozva csak a forgalmat nézd Mo légterében, vagy bárhol máshol. A fenti oldalakra kattintva sok hasznos infót találsz, illetve ott van a FAQ is. Üdv, L -
mcsaba #10365 Sziasztok, már rég ismerem az fs2004-et, de nem igazán volt időm jobban elmélyülni eddig, most több időm van és szeretnék jobban megtanulni repkedni, és egyuttal az online repülésen is gondolkodok, de még sokmindent nem tudok, ezért mielőtt csak úgy nekivágnék érdeklne hogy mi az a minimális tudás ami feltétlen kell az online repüléshez, pl ha nem nagy utasszálítógépel repülök hanem csak egy kis géppel pl cessnával csak egy kis sétarepülést szeretnék csinálni. Egyébként mijen szabályok vannak a nem utasszálítógépekre? kisgépek, katonaigépek? érdekel még a légiforgalom irányítás is, de ahoz egyenlőre eggyaltalán nem értek, van rá lehetőség hogy letoltsem az ATC klienst és nem irányítom csak figyelem hogy az irányító mit csinál? -
Royal76 #10364 Azt szeretném megkérdezni, hogy a cargo pilot kiegnél hogy műxik a kassza? Mert lerepültem már legalább 8 útvonalat, ami mindenhol megjelenik a cargo pilotban(pl. flight log), csak éppen az érte járó pénz nem jelenik meg a kasszában. Próbáltam utánna járni csak az angol tudásom még elég szegényes, de ez lehet ami vele kapcsolatos és a cargo pilot faq-jában van:
Q: I don't seem to be making money after each flight? It's going to take me for ever to earn enough money to buy a new aircraft.
A: The individual income per flight is in about realistic ranges for "real life". However you obviously want to progress a bit faster through the simulation, and for this reason the "weekly report" has been introduced. With the weekly report you will find a drastic increase in cash due to the money from the rest of your company all going in to the pot of funds which are available to you.
Cargo Pilot has been designed to allow you to be flying a 747 from an international airport within 100 flying hours in regular career mode (quick mode will go faster, extended mode will go slower), and the weekly income system which is used allows for this pace of progress.
Előre is köszi a segítséget. -
zsoli03 #10363 BÖFF! És köszönöm! -
litlebubu #10362 Sziasztok! Az Instant Scenery-t,használja valaki? Segítséget szeretnék kérni a "Library Maker" működésével kapcsolatban. -
#10361 Te Zsolti, ha valaki veszi a fáradtságot és válaszol a kérdésedre, te legyél már annyira jó fej, hogy odaböffentessz egy köszönömöt, jó? -
zsoli03 #10360 Üdv! TUD valaki olyan ingyenes kiegészítőt amitől tényleg sok fám lesz a 2004-be?Meg szép textúra mindenütt. kösz -
#10359 A win újratelepítésével a registry is újratelepült, a régi értékeket törölte a windows. Amikor telepítesz egy programot, az kulcsokat másol a regisztribe, hogy a win a programmal együtt tudjon működni (meg másért is de most mindegy) Vannak programok amik újratelepített win után is futnak, vannak amik nem. A microsoftos alkalmazások a második kategóriába tartozna. Szóval mehet minden előröl. -
zsoli03 #10358 újratelepítve sem megy. gondolom a kiegészítőket is másolgsthstom szépen újra
-
zsoli03 #10357 üdv! segítséget szeretnék. a windowsomat újratelepítettem, az fs 2004 a d meghajtón volt, de újratelepítés után nem indul az fs. miért? egy villanásra bejön az fs aztán kilép. telepítsem újra az fs2004-et?
-
CzJ #10356 Ohh az a FAQ :-)))
Thx -
#10355 FAQ-ban benne van ;) -
CzJ #10354 Sziasztok!
Abba kérném segitségeteket hogy hogyan tudom kiiktatni a BRAKE feliratot az FS-ből amikor fégezek??
Válaszotokat előre is köszönöm! -
bandikabp #10353 Próbáld meg más videókártya, hangkártya driverekkel, eseteg directx-t rakd újra. Gondolom 9.1 patch van. -
kolszal #10352 Köszönöm Laci -
#10351 shift+2, 3, 4 stb -
kolszal #10350 Sziasztok! Egy kérdésem lenne azokhoz akik már használták a Wilco CRJ 200-asát. Hogy lehet az egyes paneleket, FMC-t, stb-t megnyitni? Sajna a leírásában nincs benne, itt a fórumon meg nem volt még kérdés ezzel kapcsolatban. PMDG-n tök egyszerű mert van A,Z,M,F, stb bill.-űk ahonnan elő lehet hívni az egységeket.... Előre is köszi, üdv -
#10349 Kipróbáltam a legújabb FSUIPC-vel, de sajna nem változott semmi. Úgy emlékszem régen szűz fs-re felraktama pmdg-t, és már akkor is előjöttek ezek a hibák. Ez elég sok lehetőséget kiszűr. Viszont a régi konfigommal ilyen tuti nem volt. Azóta lett mióta másik gépem van. Ha vkinek van ötlete azt szívesen venném, mert én már kifogytam. Lehet élni ezekkel a hibákkal, csak néha kicsit idegesítő. Meg az is, amikor csak úgy random kilép az fs.. Akár betöltés után 5 perccel is, még a kifutón. -
#10348 A PMDG felrak egy ősrégi FSUIPC-t és akármilyen új a jelenlegid, kérdés nélkül felülírja. Töltsd le a legújabbat a hivatalos weboldalról, a PMDG-hez és a legtöbb addonhoz teljesen ingyenes. -
#10347 Én is erősen az fsuipcre gyanakszom. Lehet kipróbálom egy másik verzióval. Pmdg-t újrarakni nem hiszem hogy érdemes, mert már az egész fst újraraktam egyszer, de semmi sem változott. Lehet akkor is ugyanezt az fsuipct raktam vissza. Kösz a tippet, kipróbálom. -
#10346 Ilyesmi hibám nekem akkor volt, mikor rosszul regelt fsuipcvel találkozott a PMDG. Esetleg rakd újra, de uninstallhoz, használd a PMDG removerjét (a honlapról letölthető) És ha a 747-et is használod, nem mindegy az installálás sorrendje. -
#10345 Nemtudom a nappali,és a megvilágított textúra között van e különbség, de ezt biztos azért rakja be, mert a világítást akarja bekapcsolni. A kép csak egy pillanatkép, össze vissza villódzik. -
#10344 A kép inkább a pmdg textura hibaja a nappali es esti texturak.
Ha mindent ugy csinalsz ahogy a check list irja akkor egyetlen megoldas lehet még hogy a Cold&Dark cockpit ban nem jo valami. -
#10343 Kösz a választ, így már világos, kicsit régi chartot néztem akkor. -
#10342 Sztem szabályosan csinálom. Ha a hajtóművek mennek rendesen, akkor kigyullad a gen bus off, aztán bekapcsolom mindkét gent, mire kialszik. Ekkor apu gen bus off felvillan, tehát az apu-t automatikusan lekapcsolta. Mérők szerint 60 és 59 A-t leadnak a generátorok, tehát mennek, A/T-t is be tudom kapcsolni, de a fesz csak esik. Ilyenkor gen. ki, előtte apu bekapcs hogy addig menjen vmivel a gép, aztán újra gen be,és jó. Mi más befolyásolhatja még, amit rosszul csinálhatok?
Nemtudom összefüggésben van e, de írtam, hogy a fények is furák. Ha este bármi fény be van kapcsolva(pl nav lights), akkor a logo fényeit, és a panel lightsot nem lehet lelőni. Ez főleg szürkületben zavar, amikor én még nem akarom bekapcsolni, de ha nézetet váltok ez mindig bekapcsolja. Annyira erős a bekapcsolhatnékja, hogy ha mindent lekapcsolok a földön(hajtómű, minden), akkor elvileg nem mehetne, de ez mégis akarja, ebből lesz egy ilyen furcsa villódzás:
ilyen -
#10341 Nem biztos hogy jo amit mondok, de szerintem ha apu/val kezdesz es utana hajtomu inditas akkor valoszinu az a problema hogy mitan mennek a hajtomuvek akkor eng.generatort be kene kapcsolni mert akkor csinalja ezt.
probald vegig az inditast a checklist alapjan pontossan ha akkor is jelentkezik akkor talan a cold and dark inditasnal lesz a gond. lehet ott nincs valami jol leallitva -
#10340 Torno3D már nincs, kivonták a forgalomból a zaj miatt. Azért vették le az AIO csomagot, mert nem volt friss illetve az új fizetős navigraph csomag már tartalmazza a legfrissebb SID/STAR csomagot is a PMDG-hez (és a legtöbb addonhoz). Gen probléma kicsit furcsa nálam úgy megy ahogy kell. Checklist szerint csinálod a dolgokat? Meg azért is fura mert ha jól emlékszem a PMDG-ben ha nincs gen, akkor nem enged A/T-t kapcsolni. Az megy? Ha folyamatosan járatod az aput és annak a genjét akkor is lemerül? -
#10339 Hi! Miért van az, hogy FMC-be nem tudom megadni a torno3D útvonalat LHBP-n? Van TORNO3X, meg 3S is, de 3D mincs a lehetőségei között. Pedig 31R-ről lehetne arra menni, nem? A legfrissebb adatbázist használom. Ja ha már adatbázis, nem értem miért vették le a navdata oldaláról a PMDG-hez tartozo SID/STAR AIO csomagot, régebben volt, most meg lehet egyesével frissítgetni repterenként.
Más: vajon miért lehet, hogy a 737-esnek nem mindig kapcsolnak be a generátorai elsőre nálam? Pedig elvileg bekapcsolom. Van olyan, hogy fél úton veszem észre, hogy nem megy a rádió, és 0 fok van a kabinban, mert lemerült az akksi. Ilyenkor kicsit noszogatom a hajtómű gen. kapcsolóit, aztán egyszer csak elkezd tölteni, és minden életre kel. De általában elsőre nem kapcsol be. Ráadásul a visszajelző fények szerint is ok, közben meg mégse.. Meg a fények is furák. pl sötétben nem tudom kikapcsolni a logo fényeit, hiába nyomom ki, akkor is világít. Kicsit fura. -
matya00007 #10338 Hali!
Szerintem Fs2004 alá tökéletes konfig. Szép lesz vele, de FSX alá nemtom. Én pont most mérgelődök az FSX-el, mert elég jó a gépem , felraktam most Vista alá is és 15 Fps van high beállításon. Na jó ez már offtopik, Fs2004 alá jó lesz a gép.