45215
  • alert
    Ugyanúgy kell, ahogy bármi mást. Nálam működik.
  • Hont
    Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy sikerült-e már valakinek a fékszárnyak mükődését a joystickra installálni? Mindent simán lehet konfigurálni, kivéve a Fékszárnyakkat! Köszönöm! Üdv Sándor
  • tabak6
    köszi szépen alert, igy már müködik!!
  • alert
    Nekem van egy olyan tippem, hogy azért nem működik, mert a Level-D kiadta a service pack 3-at, ami megváltoztatja a sid/star-ok szerkezetét a navdata-ról pedig ezek az újabb formátumú sid/star-ok tölthetők le. Tehát töltsd le a level-d oldaláról a service pack 3-at majd telepítsd fel és utána olvasni fogja az eljárásokat. A régiek már nem elérhetők tudtommal.
  • exTrem
    Szia! Az Fs foönyvtárában van ugyebár a Level-D Simulations mappa. Abban van egy Navdata mappa, na oda kell bemásolni az összes sidstar-t. Üdv Bende
  • tabak6
    sziasztok

Level-D 767-es mappájába hogyan kell kell betenni a sid/star-okat, hogy megjelenjen az fmc-ben, mert én letöltöttem navdata-ról, be is másoltam, de semmi.
  • Tushka154
    Na sikerült is megoldanom, FS9.cfg-t kellett törölni, majd újra létrehozni
  • Tushka154
    Sziasztok!

Nekem 1 olyan problémám van, hogy beállítok ATI Catalyst-ban élsimítást, meg mindent, hogy jól nézzen ki, de FS-ben nincs se élsimítás, semmi, amit a Catalyst-ban beállítottam... erre tud valaki valamit mondani?
  • zsoli03
    Üdv PcBalu! Én nekem a 2004-van meg, kipróbáltam az x demóját és még a demo is szaggatott össze vissza. De ha van komoly géped,akkor biztos nagyon jó az fsx.A 2004-em nekem nagyon is jó, eléggé fel lehet túrbózni addonokkal,elég sok minden jelenik meg fs2004 alá. Én ezt ajánlanám mindenkinek,aki nem akar új sz.gépet venni csak az fsx miatt. És végül: "Nem mindig a legújabb a legjobb" :)
  • PcBalu
    jobb a 2004-es az FX-nél?
  • Deloi
    A videokari kicsit necces. El fog menni, de addonokkal már lehet szaggatni fog.
  • Deloi
    Köszi, Alert az a kis progi nagyon jó, bár azt nem tudom, megoldotta-e a problémát, mert szerencsére azért elég ritkán fagy ki.
  • 16gaborm
    És a kilépésnek mi az oka?

Air amúgy 3topikba irtam be:@:@:@
  • CzJ
    Elindulni elindul csak nem biztos hogy nem lép ki XD
  • Air
    Ezt minden jatek topikjaba beirod??
  • 16gaborm
    Hy

Vajon elindul ezen a konfigon?
    AMD Sempron 3200+(1,8GHz) Ati Radeon 9200(128MbRAM) 1Gb RAM

lécci írjatok köce
  • CzJ
    Sziasztok!
    Ma repültem kollegával LEBL-be átlagosan olyan 40FPS-em van viszont amikor elértük az utazót lecsökkent 2 FPS-re :D:D Most lett ujra telepitve az FS-em egész uton 1,2 FPS volt amig meg nem untam és kiléptem...... Valami Tipp miért lehet? Nem futott közbe semilyen progi....
    Üdv CzJ
  • zsoli03
    üdv! kösz! csakugyan felgyorsult a gépem.
  • alert
    Ez egy beépített védelem, azért kapcsol ki, mert illegálisan kaptad a programot :) Próbálj szerezni egy másik verziót vagy olyan crack-et ami működik. Továbbá ajánlom EZT a doksit az ivao HU tagjaitól, ez gyakorlatilag a komplett pmdg747 kézikönyv 3 kötete magyarul.
  • mcsaba
    Sziasztok, nemrég feltettem a PMDG B747-es glpet és mivel még nem igazán ismerem a típúst gondoltam az indításí müveletek tanuását későbre hagyom, és először beindított géppel ismerked, amikor beindul a progi minden normális, de kb fél perc után az összes kijelző kikapcsol, mintha nem lenne áram, de a hajtómüvek nem álnak le. Fogalmam sincs ez mitől van hiszen ha az FS beinditott gépekkel indul akkor nem kéne ilyet csináljon, tapasztalt valaki hasonlót? és mit kell csinálni hogy ne kapcsoljanak ki a kijelzők? ha valaki tud kérem segítsen, előre is köszönöm.
  • alert
    Fagyási jelenségek többször előfordulnak az FS-el és ez általában valamilyen háttér processz futása miatt következik be, mert az FS összeakad vele. Ilyet okozhatnak keyloggerek vagy adware progik is, amiket észre sem veszel de még az általános vírusírtók sem látják őket, továbbá fagyhat különböző progik miatt is érthetetlen okból :D Ezért érdemes Spyware Doctor-al (payware) és Ad-aware-el (payware) lepucolni a gépet, ez a kettő nálam eddig mindent megfogott. Ha ez megvan akkor pedig létezik egy ingyenes SmartClose nevű progi, amit FS előtt célszerű lefuttatni. Ez korrekt módon bezárja az összes processzt és service-t ami a windows-ban fut. Mivel nincs tekintettel szinte semmire csupán néhány létfontosságú folyamatra, ezért érdemes a kivételeihez megadni a vírusírtódat illetve MSN-t (ha használsz repülés közben) stb... Nekem illetve akiknek tanácsoltam ez a módszer mindig megoldotta az FS fagyási problémákat, ha azokat nem valamilyen addon okozta.
  • zsoli03
    üdv "repülőgép"! szerintem most már jó lesz. ha még ezt nem ismered, akkor itt az fs2004 karbantartásáról szóló oldal.
    http://xaknak.hrasko.com/20060408fskarbantartas
    Én nemrég telepítettem újra az fs-t mióta egyre több kiegészítőt teszek fel ismét lassabban tölt be,meg pl betöltésnél ugrál a képernyő. Ilyet tapasztaltál? ettöl függetlenül megy az fs, csak zeveró az ugrálás.
  • Isti1
    Nekem megvan tán' a hiba: letöröltem egy kieg. reptért(LHBC) és már nincs semmi probléma..(csak azután kezdett kilépni, miután ezt a repteret feltettem) egyelőre...remélem ez így is marad
  • m814
    Na kész vagyok!!!
    A legjobb az lesz ha letöltessz egy AI Titanicot és beálsz vele a Dunára!!!
    Ennyire képtelen vagy olvasni?!
    Magyarul le van írva hogyan lehet megfigyelőként csatlakozni!!
  • zsoli03
    üdv! nekem nem írt ki hibaüzit, engem szabálysértés miatt dobtak le, val színű. De én akkor is szeretném az "onlinet" szoval hogy lehet legalább csak nézni a forgalmat? Már hallottam róla hogy lehet. pl AI bussal vagy ?
  • Deloi
    Igen, nekem is ezt szokta. Volt olyan, hogy majdnem nekiestem a gépnek, mert 3 óra repülés után pont a végén bezárta magát, és hibaüzi.. Egyszerűen nemtudom miért. Úgy veszem észre, az alap fs is csinálja kieg nélkül..
  • zsoli03
    üdv! én is úgy gondolom hogy maradok az offline-ban, mert úgy látom van tanulni valóm, de legalább megtapasztaltam a komolyságát az online repülésnek. Majd ha társaságra vágyom, addig lövöldözök kedvemre az il-2 1946 -ban, ott lehet. majd a mikrofont is beállítom ,amint lesz több időm majd keresem .
    üdv!
  • m814
    Szevasz!
    Úgylátom a privát nem megy legyen akkor itt.
    Előszöris a doksikat nem átolvasgatni kell hanem a benne találhatókat megtanulni, legalább olyan szinten,hogy a mutatványaiddal másokat ne zavarj!Ha legalább a szikráját látnánk annak hogy bármit is átnéztél talán sokkal szívesebben segítenénk.Ezen sokat lendítene egy mikrofon mert szóban sokkal könnyebb.A felfüggesztés időtartama bármennyi lehet akár 1-2 év is!De reméljük erre nem kerül sor.Végezetül peddig gondolom elkerülte a figyelmedet az az apróság hogy az online repülés lényege a valóság szimulálásán túlmenően, a többi résztvevő adta életszerű élmény.Tehát a válaszom arra hogy hol találsz olyan reptereket ahol senkit sem zavarsz az az hogy az FS-ben szereplő valamennyi reptér ilyen csak nem kell a multihoz csatlakozni!Ez nem egy-két perc alatt megtanulható dolog, tehát erre időt kell áldozni.Először azt javaslom hogy offline, a repülni kívánt gépet tanuld meg hogy ne okozzon gondot hogy hol van a transzponder stb.Ha ez megy akkor az adott hálózatra,és a repülésre vonatkozó általános szabályokat tanuld meg,Pl nem szállunk fel a 31-es kaputól keresztűlgázolva az apronon, árkon, bokron.Nem írkálunk magyarul a Holland pilótának és még sorolhatnám.Ha úgygondolod hogy ezek menni fognak keress meg privátban szívesen segitek,ha viszont továbbra se vagy hajlandó tanulni akkor ez nem a neked való hobbi.
  • ToMy_
    Az IVAO magyar részlegének Letöltések menüjében az oldal alsó részén van ez:

PMDG 747-400/400F TRC magyar kézikönyv, I-III. rész
  • zsoli03
    Üdv! a törlésre nyílván nem kerül sor. ÉS a felfüggesztés maximum mennyi idő lehet? repülni tudok, a repülés valós szabályairól nem tudok sokat. majd idővel. Szoval mindent olvassak át és aztán segítenek?
  • alert
    Az elég ritka ha ledobnak. Csak abban az esetben dobnak ki ha nem tartod be a szabályokat vagy nem tudsz repülni. Ezeknek a hálózatoknak alapkövetelménye hogy ismerd valamilyen szinten a gépet illetve legyen némi ismereted a repülésről és a repülés valós szabályairól. Erről minden anyag fellelhető magyarul is. Amennyiben ezt nem tartod be zavarod a többieket, akik e szerint szeretnének a valóságot szimulálva repülni. Ezért dobnak le. Ha sokszor le kell dobniuk, előbb utóbb megunják és letiltanak. Mindkét nagy online hálózat ilyen. A regisztráció törlése is jogukban áll azonban ez nem szükséges, mert ha felfüggesztik nem tudsz belépni.
  • zsoli03
    üdv! kösz a segítséget,
    mégegy kérdés: On line repülés során mondjon már nekem valaki olyan repülőteret ahol lehet repülni engedélyek nélkül és nem dobnak le a hálózatról. van iyen?
    És csak eltíltani tudnak vagy törlik a regisztráciot is. csak érdeklődök. Szoval eddig kétszer ledobtak az ivaorol, és érdekelne hogy ez meddig mehet így.
  • matya00007
    Szia!

Nekem is volt ilyen problémám,, nekem úgy sikerült engedélyeznem, hogy elindítottam a Win.messengert és ott van az eszközök menüben, hogy hangoló videóbeállító varázsló.
    Ott végigmentem és a mikrofonnál nekem kiírta, hogy "nincs engedélyezve, engedélyezi?" Nekem így sikerült, de megpróbálhatod a Vezérlőpult-Hangok és audióeszközök- Hang fül és hardver kipróbálása.

Remélem menni fog.

Hali
  • zsoli03
    üdv! valaki mondjam ár meg hogy hol lehet a hangkártyán beállítani azt hogy engedélyezze a mikrofonomat, mert úgy tűnik hogy nem működik
    kösönöm
  • matya00007
    Szia!

Köszi szépen a választ, időközben ezt kipróbáltam és valamivel jobb lett!

Mégegyszer köszi
  • zsoli03
    üdv! Végre sikerült csatlakoznom először az ivao-ra .Persze még sok kérdésem van. Az első az lenne hogy online repülve miért csatlakozik le 3 perc repülés után az ivap,valamint ezzel egyidőben az fs2004 is bezár. És mégegy,: A callsign mezőbe bármit írhatok? persze kötöjel nélkül. Egyenlőre ennyi, köszönöm
  • Isti1
    Üdv! Másoknak is csinál olyat az FS, hogy gondol egyet, aztán kiírja, hogy nagyon sajnálja, de hiba történt és ezért leáll... Ez elég bosszantó tud lenni, akkor, amikor már végigrepültél majdnem egy utat, és egyszer csak kilép
  • m814
    Szia.
    De! Mindenki szenved ezzel a problémával.Csak sajnos igazán jó megoldás nincs rá.Ha IVAP-od van a settingsben a Weather&Time opciónál a Wind Smoothing-ot pipáld ki ez valamennyire tompitja a dolgot de ez sem tökéletes, különösen ha a szél nagyon erős.
  • Isti1
    Az ivao.hu-ról. Azon belül a hálózat menü szoftver menüpontjából. A "pilótáknak" címszó alatt a legelső. Utána 3 közül választhatsz, és az kell, ami mellé nincs feltüntetve nagy piros betűkkel, hogy "FSX Only"!
  • zsoli03
    Üdv! köszönöm a sgítséget. tudja valaki honnan lehet leszedni a fs2004- hez való ivap.ot?