45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#10503 Vikktorr! Úgy van, ahogy CzJ barátunk mondja :) Az FMC-ben a NAT-ot nem lehet név szerint beprogramozni, mivel a NATC az csak egy elnevezés, ami valójában koordinátákra utal. Javaslom tanulmányozd az óceánátrepülést és a NAT-okat, mielőtt nekivágsz egy ilyen útnak ;) -
#10502 Kedves Hont! Nem haragszom :) de a hsz-ed elsőre is el tudtuk olvasni. Azért nem válaszolt senki, mert túl egyszerű a válasz. Nézd meg a kézikönyvben nem igényel fejtörést, de ha szánsz 3 percet, hogy végigböngészd az FS menüit könnyen megtalálod, szvsz felesleges a kérdés. Aircraft menü > visual flight path -
CzJ #10501 Vikktorr!
Ha jól értem akkor az FMC nem fogadja el a NATC-t? A Natot ugy kell beirni kordináta szerint pl 50N50W Remélem tudtam segiteni -
lizi29 #10500 Köszi a segítséget Alert! Mostmár működnek a dolgok!
csak még egy kérdés ha lehet. Eltünt a gépemről a pápai reptér pedig a file-ok megvannak. Betöltés után mégis a gép egy üres mezőn áll. Sehogy nem tudtam visszavarázsolni.(már régebben is jártam így) -
Vikktorr #10499 Nos megpróbáltam a route finderrel operálni és a következő történt. Terveztem egy útvonalat a route finderrel, de az fmc-be való beprogramozásnál megakadtam. Az alábbi útvonalat jelölte ki: LHBP SID BAKOT UY50 ABETI UL610 LAM UL179 CPT UL9 MALOT NATC YQX CUT170 YYG J573 ENE STAR KJFK
A NATC nevű VIA-t nem fogadja el, és a CUT170-et sem, pedig AIRAC0710-em van és cycle 0710 alapján terveztettem az útvonalat. Várom további segítségeteket!
Köszönöm szépen!
Vik -
#10498 Szia Alert!
Neharagudj, hogy ismét zavarlak, de az előző problémámat is a Te segítségeddel Könnyen meg tudtam oldani! Sokat olvastam az okításaidból, és baromi hasznos, számomra eddig ismeretlen világba tévedtem!
A mostani problémám, hogy nem találom azt a menüt, ahol a "Visual Flight Path opció" tudnám élesíteni!
Segítséged előre is köszönöm!
Üdv Sándor -
Vikktorr #10497 Megpróbálom, köszönöm szépen! :) -
#10496 Lehető legreálisabb? Elég sokminden reális lehet. A NAT-ok naponta változnak sőt... a Route Finder útvonaltervezőben csak beírod a kezdő és célrepteret és már dobja is az útvonalat a legfrissebb AIRAC szerint (vagy amelyik szerint akarod). Arra figyelj, hogy legyen bepipálva, hogy RNAV útvonalakat, SID/STAR-okat és NAT-okat is vegyen figyelembe. Ez már elég reális... nem? :) -
Vikktorr #10495 Sziasztok!
Szeretnék egy LHBP-KJFK utat lerepülni, csak nemtudom rendesen megtervezni az útvonalat. Ebben szeretnék egy kis segítséget kérni. FS Commander 8-at használok, de nem tudom az útvonalat a NAT trackhez kapcsolni. A gép Level-D 767-300. Ha valakinek esetleg van egy komplett .rte file erre az útvonalra és a lehető legreálisabb, azt is szívesen venném. Minden segítséget előre is köszönök!
Vik -
#10494 Bocs hülyeséget mondtam, Exclude Builder a neve. A használatí útmutatót feltétlenül olvasd el, különben nem fog összejönni. Kell hozzá egy FSConnect nevű DLL, amin keresztül kapcsolatot teremt az FS-el, illetve szükség lesz az FS2004-es SDK-ból a bglcomp nevű progira is, ami a létrehozott XML fájlból csinál BGL-t. -
lizi29 #10493 Letudom tölteni valahol az Fs exclude progit? -
lizi29 #10492 Üdv!
Köszi hogy reagáltatok. Afcad-dal és Enhancerrel készítettem a sceneryket.
Alertnek külön köszönet nyilván ez a megoldás amit te mondtál! -
#10491 Nem attól függ. Exclude négyszögeket kell kijelölni, amivel kiírtod az autogen elemeket. Csinálhatod kézzel koordináták alapján XML-el vagy az FSExclude nevű free progival, keress rá. Maga az eljárás meg ami kell le van írva az FS2004 SDK-ban. Letöltheő az MS oldaláról. -
Gora #10490 Hát öö attól fögg mivel építetted... FS Enhancer 2004-el?
-
lizi29 #10489 Sziasztok!
Nemtudom hogy tud-e valaki segíteni, de örülnék ha igen. Építettem néhány scenery-t, de a nemkívánt pld..fákat épületeket nem tudom hogyan tudom eltávolítani. Ha valaki tudja a megoldást jó lenne.
LIZI -
#10488 Szia Alert!
Neharagudj, hogy megint zavarlak, de az előző problémámat is a Te segítségeddel Könnyen meg tudtam oldani! Sokat olvastam az okításaidból, és baromi hasznos, számomra eddig ismeretlen világba tévedtem!
A mostani problémám, hogy nem találom azt a menüt, ahol a "Visual Flight Path opció" tudnám élesíteni!
Segítséged előre is köszönöm!
Üdv Sándor -
Gora #10487 THX -
perko #10486 Shift+P -
#10485 FAQ! -
Gora #10484 Hogyantudok "kitolatni" (pusback) a parkolótól? megvan a my traffic 2005 a pmdg737 és az fspassengers...aki tud segitsen pls -
tabak6 #10483 szóval oda kell irni a course-t is, ezt nem tudtam, igy már simán megy.
köszi -
sztoky #10482 Köszöntem szépen! Ja és bocsi ha félreérhető voltam!:-) -
#10481 Hello!
"tabak6" Hát én a PMDG 747F-hez jobban értek de szerintem nincs nagy különbség.. =) Szóval FMC-->NAV Rad--> és ott kell lenni egy olyannak hogy "PARK" és oda kell bevinni oly módon, hogy PL.: 109.50/310
Tehát egy / jellel választod el a freq. a course -tól
Sok sikert!
-
#10480 Szerintem csatlakozz az IVAO-hoz vagy VATSIM-hez. Ott vannak ilyen "event"-ek. Pl IVAO-n minden szombaton 22.00-tól van közös gyakorlás de bármikor kérhetsz a vezetőségtől az általad választott típusra gyakorlást. Ilyenkor keresnek valakit aki otthon van a témában és segít neked. -
sztoky #10479 természetesen FS-re! Bár az igazi jobb lenne! -
#10478 Te igazi 737-re gondolsz vagy FS-re? -
sztoky #10477 Mi a gond ezzel? Szerintem megoldható! Esetleg nincs aki segítsen, vagy kedve legyen hozzá! -
#10476 Köszönöm Mindenkinek a segítséget!
Valószínű fogalom zavar volt bennem!
Én az aerodinamikai fékre gondoltam!
Tényleg rendesek vagytok!
Üdv! -
#10475 Az a spoiler, alapbeállításban: ü -
#10474 Valami nagyon zavaros a vízszintes vezérsík kilépőélénél a magassági kormány van (elevator). Ott semmilyen fékszárny nincs. A fékszárny (flaps) az a szárny kilépőélénél lévő lefelé kicsúszó ívelőlap. Ez a "turbina konzolon" a gázkaroktól jobbra lévő FLAPS feliratú kar (B737 típusokon). A gázkaroktól balra lévő BRAKE feliratú kar az a spoiler (áramlásrontó lap, aerodinamikai fék, ahogy tetszik, de magyarul is spoilernek hívsz egy légterelőt, mint az autóknál). Ez a szárnyak felső felületéből nyílik. Ezeken kívül csak a parkoló fék szokott a középső konzolon lenni, amire parking brake van írva. Javaslom a FAQ tanulmányozását (kattints a felső képre -banner-), EZEN a linket pedig láthatod, hogy miről is beszéltem. -
tabak6 #10473 sziasztok
pmdg 747nél hogyan lehet manuálisan beállitani leszállásnál az ils frekit? -
#10472 Én arra gondolok, ami a viszintes vezérsik kilépő élénél felfelé nyílik!
Azt gondolom, hogy ezeket hívják "fékszárnyak-nak"! De lehet, hogy rosszul tudom! A turbina vezérlő konzol bal oldalán található, és többnyire "Brake " felirat diszíti!
Köszönöm, hogy segítesz megoldani! -
#10471 Segédszárny? A flaps = fékszárny/ívelőlap akkor mit nevezel fékszárnynak? Spoiler? Annak meg a neve is sploiler, de az magyarul meg nem fékszárny. Az orrsegédszárny meg slats de azt külön nem lehet vezérelni. Több nincs. Nem tudom mire gondolsz. -
#10470 Szia Alert!
Köszi, de én nem a segédszárnyakra gondoltam, hanem a fékszárnyakra!
A segédszárnyakat tudom konfigolni!
Üdv! -
#10469 lol :) -
sztoky #10468 Üdv Mindenkinek!
Nem tudom, hogy van-e lehetőség valaki mellé beülni egy 737-be
repülés közben? Szeretnék kicsit tanulni másoktól. Mondjuk
nem vagyok teljesen kezdő, de biztos tudnék mit tanulni. Szóval
ha valaki el tudna viselni egy potyautast csak írjok!
köszi! -
#10467 Flaps extend fully
Flaps extend incrementally
Flaps retract fully
Flaps retract incrementally -
#10466 Szia Alert!
Az "EVENT" nevű oszlopban, nincs fékszárnyra utaló kifejezés!
De még csak hasonló sem!
Kérlek, írd le, nálad mi a neve!
Köszönöm! Üdv. -
luigi61 #10465 Üdv mindenkinek!
Segítségre lenne szükségem a következő problémák megodásában.
Hátha valaki tudja a megoldást.
Nem tudok fehőalapot állítani az FS2004 ben, akármit teszek is.
Lehet-e külső pontokat bevinni a gépeken használt GPS-ekbeá.
Előre is köszi.
Üdv! -
kad #10464 Sziasztok!
Van egy elado CH Products Flight Sim Yoke -om, amit alig hasznaltam (2 hetes). 40 ezerert eladom. Van rajta 1 ev garancia, megvan a doboza, leirasa, hibatlan. Ha kell valakinek irjon!
Andras