45215
  • Szabi1991
    myrja + kormány kombó nekem tetszik :DD
  • Yoda001
    oké,és te hol vetted? nem nagyon találok sehol (egyelőre csak a neten néztem) meg ehez még kell majd vmi?
  • SG rock
    1000 köszönet!
  • abelino
    Scenery
    gépek: www.avsim.com
  • SG rock
    Nemtudja valaki megmondani, hogy Budapest scenery -t honnan tudok letölteni és normális malév gépeket, hogy joban nézzen ki az LHBP.
  • SG rock
    MOndjuk én vezetékeset vettem, és nem force feedback-eset, mert sztem a force feedback sz*r.
  • SG rock
    Nemfogod megbánni, elhiheted !
  • Yoda001
    köszönöm a gyors választ mindenkinek,akkor azthiszem ez a cyborg evo marad :) remélem nem bánom meg
  • Admiral
    Billel + egérrel gyakorlatilag irányíthatatlan. Felszállni még viszonylag fel lehet billentyüzettel, és ha pl. PMDG repülővel mész, és rendesen beállítod az FMC-t, akkor a leszállás utánig nem is kell irányítanod. De ha manuálisan szeretnél röpködni, meg leszállni, akkor mindenképp kell joystick.
  • SG rock
    HI!
    Énis bill-el kezdtem, aztán kipróbáltam gamepad-al. Élvezhetetlen a játék, nemtudod rendesen egyenesben tartani a gépet. Végül vettem egy (szerintem) nem drága joystick-ot, amit nagyon ajánlok mert pontos, és minden jónak el lehet mondani.
    a neve : Saitek Cyborg Evo , ár: kb: 9000Ft-11000Ft között. Én 10000-ért vettem.
  • alert
    Nem lehet billel egérrel kormánnyal élvezni :) Bármelyik joy megteszi bemész akárhova és veszel egyet 3 rongyért :) Ha megtetszik a sim később úgyis kidobod és veszel egy normálisat. 10-15 körül lehet normálisat kapani aminek van Z tengelye 25-30 körül profit és 50 körül normális szarvkormányt.
  • Yoda001
    na települ a játék,már csak az lenne a kérdésem hogy billel,egérrel,esetleg kormánnyal () lehet-e normálisan játszani,irányítani? esetleg tudtok ajánlani egy jó joyt ami nem olyan drága?
  • SG rock
    Hello!
    Kössz a segítséget, arra gondolok ja.
  • CzJ
    FS-en belül található kariblálós dolog. Nem a legjobb de használható Urak a kalozdolgokkal ovatosan ezen a forumon!
  • Narxis
    Torrent, DC++ stb.
  • Admiral
    Köszi :)
    Igazából hibáztam benne picit, mert túl későn kapcsoltam APP módba... Már a kanyar előtt kellett volna, úgy, hogy lelassuljon a gép már jóval előbb REF+5-re (155 csomó volt ezesetben).

A manuális landolás 737-essel nagyon jól megy, 747-essel is szokott menni, de azért ott már nagyobb a hibaarányom :S

Meg a másik, hogy még nem igazán tudtam jól beállítani a joystickomat (Logitech Force3D). Vagy túl érzékeny, és a legkisebb mozdulatra is hatalmasat reagál, vagy fordítva... De majd még próbálkozom vele.

Apropó, valami jó joystick-kalibráló programot nem tudtok ajánlani? Elég annyi, hogy kijelezze, hogy a joystick épp hány százalékot mutat a tengelyeken. Logitech beépített kalibrálója sajnos mindig az abszolút (szoftver korrigálás nélküli) jelet mutatja, tehát, akárhogy állitgatom a tengely-beállításokat, mindig ugyanúgy mutat mindent :S
  • CzJ
    Szép lett! Talán kézzel szebb lett volna vagy kisebb lett volna T/D rate.. Sok ilyet!
  • Admiral
    Landolás Bécsben
  • Admiral
    http://www.indavideo.hu/video/Landolas_Becsben_ejjel
  • exTrem
  • ekre
    a direct2drive oldalról lehet, hogy le tudod tölteni, persze a megfelelő mennyíségű pénz átutalásával (amivel a termékért fizetsz, kevesebbet mint a boltban, de épp azért kevesebb mert így se doboz, se cd/dvd, se kéziköny, viszont azonnal szedheted és jogtisztán!)
  • alert
    Nem.
  • frecc
    Hehe..., igen "ü", csak az hol kinyitja hol nem, hol vissza lehet vele csukni hol nem, én megmondom őszintén a virtual cockpitban szoktam huzogatni egérrel, az a legbiztosabb. :)

Más: látom a warez szelleme néha még megkísérti a fórumozókat....
  • bukren
    Sziasztok! Tudnátok mondani olyan linket ahonnan le lehet tölteni a Flight Simulator 2004-et?
  • Hypo #10759
    legfek? a spoiler re gondolsz? backspace melletti masodik gomb azt hiszem magyaron az a ü betu
  • SG rock
    Hello!
    Az lenne a kérdésem,hogy mi a léfgfékek betűkombinációja? Mert be akarok állítani joystick-ra és nem találom az assigments-ben, hogy hol van
  • alert
    FSX-ben nem hiszem hogy van olyan. FS9-ben viszont csak akkor, ha az Anti Aliasing 4x vagy magasabbra van állítva. Ha ennél kisebb vagy nincs bekapcsolva, akkor nincs fekete ablak. Megjegyzem 1600x1200-as felbontástól felfele szerintem tök felesleges az Anti Aliasing és legalább nem generál a vga pipeline-ra se 16x akkora bitforgalmat.
  • frecc
    Ok, kösz. Most má végképp úgy érzem magam mint a maci a málnásban. Az nekem is feltűnt hogy az ATI HD széria jóval olcsóbb mint a 8800-ak, sejtettem hogy kevesebbet tud. Az igazság az h félek a fekete ablaktól.. de tényleg... ráadásul az a jelenség akkor is volt, amikor elindítottam az ivap klienst + be volt kapcsolva az aa és nem omega drivert használtam. Az ivap ablak alatt az egész képernyő fekete lett basszus... ezért használtam az FS-t mindig az omega driverrel akkor is amikor már rég nem frissítették és sorba jöttek ki az új forceware driverek.
    Szal szívem szerint az ati-t preferálnám... a fekete ablakot nvidia 7900GT-vel is csinálta egy másik gépen. Hamá 100 rongyot fizetek egy kártyáért nem szeretném viszontlátni ezt a problémát.
  • alert
    Gyakorlatilag ma már mind elég megbízható márka. Van egy tényező, amit kifelejtettem. Jelenleg nincs olyan ATI kártya a piacon, ami a GeForce 8800GTX nyomába érne FS szempontjából. Ez az árakból is kitűnik ha megnézed, egy nagyon jónak mondható tuningolt EVGA (nagyon profi márka) 8800GTX-es kártyája 100-110 ezer HUF körül van. Nincs olyan ATI kártya ami megközelíti ezt a teljesítményt. Ha megnézed, minden ATI kártya baromi olcsó mostanság. Szóval ha FSX, akkor 8800GTX, vagy vársz a 9-es szériára, vagy vársz az új ATI kártyákra. Talán az 1950XTX az említésre érdemes kártya, de a 8800gtx leveri ezt is.
  • Yoda001
    Vegyél PS3-mat :) Már "csak" 90k,és van hozzá egy progi,amivel minden pc-s játékot tudsz vele futtatni,hirtelen nem jut eszembe a neve,meg kell venni,meg minden,szóval nem ingyen van :D. De nem lehet rossz.

Videókártya ügyben,ha ATI felé hajlassz,akkor HD szériában gondolkodj.A Sapphire az ATI "fő márkája",igaz a régebbi tipusok eléggé fagyósak,hirtelen/és túl melegednek játék közben.
    Üdv,remélem tudtam segíteni...
  • frecc
    Szia, Alert! Akkor a kérdés nem is volt olyan láma... erősen gondolkodom akkor én is az ATI-n azt hittem hogy az nvidiás gyerekbetegségek a 8-as szériánál nincsenek. Az meg nagyon jó lenne hogyha 100e körüli videokari esetén nem lenne "fekete ablak" meg "bizsergés" mint a régi szép időkben. Az online repülésnél lefagyó ablakok pusza gondolatától is ráz egy kicsit a hideg...

Arra lenne javaslatod, hogy ATI-n belül melyik szériában érdemes gondolkodni+ milyen gyártó (pl.: meg lehet-e venni a sapphire-t vagy legyen gigabyte vagy ilyesmi)? Üdv Frecc
  • alert
    Nem alapfeltétel a DX10. Tulajdonképpen semmi értelme. DX10-et csak Windows Vista alatt lehet bekapcsolni, aminek szintén nem látom értelmét lévén kb 20%-al lassabb alatta minden program másrészt DX10 egyelőre semmi látható újdonságot nem hoz az FS-be egy-két csillogó textúrán meg mozgó árnyékon kívül ja és persze -10FPS. Tehát inkább Windows XP. ATI és nVidia kártya közül úgy dönts, ahogy neked tetszik. Mindkettő jó, az új ATI kártyákban azonban nem vagyok otthon. Viszont mindenképp meggondolandó az, hogy az nvidia kártyáknak FS szempontjából baj van az Anti Aliasing és Anisotropic Filter beállításokkal, főleg FS9-ben okoz ez problémát pl ha online repülsz lefagynak az ablakok stb. FSX-ben már nem annyira, de ott is tapasztaltam fúrcsaságot. ATI-ban pedig az élsimítás is szebb. Nekem személy szerint a következő kártyám ATI lesz. Bár ki tudja mit hoz az április környéke GeForce 9-es széria... :) ütni fog az biztos. Az ára is
  • frecc
    Kösz a gyors választ, Alert! Annyi még hogy videokártyában az ATI-t ugyanúgy felejtesem el mint prociban az AMD-t? Láttam hogy az ATI-nak is vannak olyan kártyái, amelyek támogatják a directx10-et, gondolom ez alap feltétel.
  • alert
    Szia! AMD-t felejtsd el, csakis intel. Egy intel 4 magos procit ajánlok (már régóta vannak), de mindenképpen érdemes várni még 1-2 hónapot amíg megjelenik az új széria, ami olcsóbb és gyorsabb is a jelenleginél. Abszolút Intel 4 magos prociról beszéljünk, tehát a Q jelzésű, minden mást felejts el ha bika gépet akarsz. Ehhez kell választani egy megfelelő alaplapot, amik már 25-30 ezer HUF környékén elérhetők. Memóriából 2 GB bőven elég, de próbálkozhatsz többel is viszont ebben az esetben 64 bites rendszer kell akkor viszont jönnek az újabb komplikációk. Videókártya nagyon fontos, 8800GTX alatt meg se állj. Igaz drága, de jó. Ha türelmes vagy megvárod az április környéki GeForce 9 szériát, ami mindent ver. Hozzáteszem, hogy egy ilyen konfiggal sem fogod tudni szaggatásmentes futtatni az FSX-et minden körülmény között. Olvasd el az FSX topicot, rengeteget beszéltünk már a gépigényről, többen tettek fel képeket is. Egy ilyen konfiggal amit elmondtam, még így is van olyan hely, ahol 20 alá esik az FPS érték default FSX-el. Mindenféle szuper scenery-vel meg 10 körül. Persze ez rengeteg dolog függvénye és beállítás kérdése. Aazért a hsz elején említett konfiggal már igen csak meg lehet barátkozni :) 90%-ban menne minden elfogadhatóan.
  • frecc
    Sziasztok!

A következőkhöz szeretném a hozzászólásotokat kérni: Ha új gépet szeretnék venni kifejezetten FSX célra, a mai konfigok közül milyet válasszak? Nekem most egy 3.0-s AMD XP-m van 1 giga rammal, 6600GT kártyával. Szeretnék sokkal húzósabb gépet, elsősorban most a proci+alaplap+memória javaslatokra lennék kíváncsi. Pl hogy AMD X2 legyen vagy Intel core2duo vagy mi.. + szerintetek érdemes-e kicsit várni hogy kijöjjenek a 4 magos vagy ahhoz hasonló bika procik.
    A cél persze az hogy kiegészítőkkel telenyomott FSX is bika legyen mondjuk egy aerosoft frankfurt scenery-n... tudom h ez nagyrészt videokártya függő, az lesz a következő lépés.
    Kösz:
    Frecc
  • Smicy2
    Jó kis sztori :)
  • CzJ
    ha a gáz alapjáraton van akkor sokkal nehezebben fog gyorsulni ;)! Másik ezért gyere Online repülni ott ilyen nincs. Mondjuk én Offline is automatikusan rászálltam a másikra ha már sz*r az FS
  • Admiral
    Kezd nagyon elegem lenni a gépi ATC-ből.

Bécs, Boeing 747, leszállás előtt, éjjel. Megkapom a leszállási engedélyt; kövessem az épp leszálló 737-est. Nyugtázom, és még utoljára ellenőrzök mindent, hogy a robotpilóta megfelelően letegye a gépet. Sebesség 160 csomó, fékszárnyak 30 fok. Minden adott egy jó kis landoláshoz. A 737-es gond nélkül leszáll, és ahogy földet ér, egyből megáll!! (Jó kis fékei vannak, nem mondom.)

Én már látom, hogy valami nem stimmel, ekkor bejön az ATC ablak is: startoljak át. Mindezt kb. 300 lábbal a föld felett. Nyugtázom, és leoldom a robotpilótát. A repülő ezt szirénázással veszi tudomásul, én pedig maximumra rakom a tolóerőt. Azonban a hajtóművek nem reagálnak, a gép pedig már számol vissza: Two hundred...

Gyorsan leoldom a tolóerő-automatikát is, a hajtóművek felélednek, hamarosan maximum teljesítményen dohognak. One hundred... Gyorsan visszahuzatom a kerekeket, és a fékszárnyakat 0-ra állítom. Utóbbiak komótosan elkezdenek visszahúzodni, de már késő. Jönnek a vészjosló számok: fifty, fourty, thirty, twenty, ten...

A gép gyorsulna fel, de már nem tudok megfelelő sebességet és magasságot elérni. Az eredmény gondolom tudjátok, hogy mi lett. Két összetört utasszállító-gép, 380 halott, köztük jómagam, a schwechat-i reptér pedig 3 napra bezárt. Fekete nap ez a repülés történetében.

A baleset után alakult szakértői bizottság által készített tanulmány felvetett bizonyos kérdéseket. A légiirányítást hibásnak találták abban, hogy engedte a 737-est a leszállni készülő 747-es előtt landolni. A standard, követendő eljárás az lett volna, hogy mivel a követési távolság túlságosan kicsi volt, valamelyik gépet átstartolásra kellett volna felszólítani jóval korábban, mint az megtörtént. Ugyanakkor, gazdaságossági okokból a 737-est kellett volna átstartolásra inteni, hiszen annak jóval kevesebb üzemanyag kell ennek megtételére.

A bizottság megállapította ugyanakkor az én felelősségemet is. A látási körülmények megfelelőek voltak, kb. 1 mérföldes látótávolság volt. Noha éjjeli sötétség volt, a 747-es pilótájának jóval korábban látnia kellett volna a 737-es fényeiből, hogy a leszállás nehézségekbe fog ütközni, ezért hamarabb kellett volna megkezdeni a gép átkonfigurálását átstartolás módba. 30 fokos fékszárnyakkal és kiengedett futóművekkel a gyorsítást nem lehetett a kellő sebességgel véghezvinni, jóval előbb vissza kellett volna ezeket állítani. A bizottság ugyanakkor megállapította, hogy a pilótát mindössze csak 20%-os felelősség terheli a történtekért, a maradék a 737-es pilótája és a légiirányító között oszlik meg.
  • ekre
    az X-hez kevés lesz, FS9-hez viszont jó lesz

@Hont sajna passz
  • Hont
    Sziasztok!
    Ismét gondban vagyok!
    A problémám a következő!
    Tegnap este szomorúságomban,hogy nem jött ANCSIKA, új összetevőket (F1 szoftvereket) telepítettem a hibátlanul működő Asus K8N, AMD 3000+, 6600GT/128mb , 400/1Gb gépen futó FS2004 -hez.
    Újra indítás után történhetett valami( valószínú), mert elkezdett szaggatni, de olyan szinten, mintha egy 256 procci hajtana egy 4mb VGA kártyát!
    Én kis naiv, először azt gondoltam, hogy kicsi a gép, csökkentettem a felbontást, stb.-stb. (a grafika változott,de a szaggatás maradt)!
    Az új összetevőket töröltem, de így sincs változás!
    Az éjszaka újra raktam az egész partíciót! Új OP.rendszer, új FS!
    Sajnos hiába! Már a "Create a flight" ablak megnyílásakor lehet látni, hogy valami nem ok.!
    Ahogy forog körbe a gép, szemmel láthatólag akadozik! A proci, meg 100% megy! Egyébként a kezdő lapot is jóval tovább tölti, és a többi 3D program is akad!
    Kérem, ha járt valaki hasonlóan, szóljon!
    Üdv Hont