45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#11346 megpróbálom, de látszik te nem ismersz engem. én egy kisgyerekeknek kiadott elektro kittel képes vagyok komoly sérüléseket okozni XD -
#11345 Ugyanmár ez totál primitív :) olvasd el a leírásom, fogsz 2 elemet, 3 "lámpát" és egy dróttal összekötöd őket. Ilyen elektro kiteket 12 éveseknek állítanak össze :) kb 1 óra alatt összerakod ha nem értesz hozzá akkor is. -
#11344 basszus de király lenne, de én műszaki analfabéta vagyok ehhez :(
-
#11343 WoW! Baba.. Köszi a leírást. Gyanítom, pár héten bellűl, sok FS pilot fog baseballsapkában, ledek közt botkormányt markolászni.. -
#11342 Elkészült a hogyan építsünk fejmozgásérzékelőt konyhanyelven :D Head Tracking magyarul -
#11341 Alert! Asszem akkor rászánom azt az egy órát! :d Lesni fogom a manuált! -
#11340 Oltári! Hihetetlenűl jók a videók. Asszem elolvasom én is az infót erről a teknixről, mert egyszerüen szédítő. -
#11339 Kíváncsi voltam mit lehet kezdeni ezzel a FreeTrack nevű fejmozgásérzékelő "izével", úgyhogy összedobtam egy igénytelen headtrackert csakhogy lássam működik-e.
Íme az eredmény:
FS2004 videó - [4MB]
FSX videó - [3.5MB]
A videókon a kisebb szaggatások a FRAPS + FS + camera miatt vannak, normál játék közben nekem egyszer sem döccent meg. A weboldaluk szerint azonban ehhez elengedhetetlen egy olyan webkamera, ami stabilan tartja a 30 FPS-t (nem az ezer forintos kategória). További feltétel viszont egy erős processzor főleg ha FS is fut mellette. A progi egyébként más játékokkal is működik.
A tapasztalatok:
el kell szórakozni a beállításokkal jóideig valamint egy megfelelő (a weboldalukon említett kritériumoknak megfelelő) webkamera sem árt hozzá, de utána az eredmény közel azonos a TrackIR nevezetű cuccal. Ha jól konfigolod be és minden alkatrész megfelelő, akkor a különbség egy kis mozgásbeli eltérésen kívül az, hogy a webcamot nem számítva kb ötszáz forintból megvan, a TrackIR pedig 50.000 Ft.
FSX alatt vektoros a mozgás, tehát a fej forgáson, bólintáson és dőlésen kívül mozoghatsz a térben előre/hátra, jobbra/balra ahogy az a videón is látszik, míg FS2004-ben ezt nem tudja a progi, helyette azonban egy automata zoom került be, ami szerintem tök jó.
A mozgás eleinte fúrcsa, olyan érzésem volt, hogy kihajítom az egészet az ablakon :D a megfelelő beállítások és 15-20 perc után azonban teljesen meg lehet szokni. Nagygépes repülésben nekem kissé zavaró, hogyha egérrel akarsz kattintgatni a műszereken akkor mozdulatlanul kell tartsd a fejed :) kisgépeknél főleg FSX-ben szerintem mérföldkő, ugyanis bármerre kilátsz a gépből, nincs többé holttér fordulás közben. -
#11338 Lehet kért, csak rossz helyen. Pl nem is tudtuk, hogy létezik, míg meg nem láttuk az avsimen a kész "remekművét".Most meg már kérhet, mert a sok adatvesztésnek hála, csak töredéke van meg a régi anyagnak. -
bankii #11337 Úgy legyen. -
#11336 Látom a problémát nem érted. Fotót szerezni annyira nem egyszerű. 2 év alatt Újlakról, talán ha 20 képet sikerűlt szereznem, ami használható is. Ennyi volt az egész neten fennt. Használható alatt azt kell érteni, hogy legalább az épületek formája megtervezhető lett. De a textúrákhoz abszolút de használhatatlanok. Az egyettlen megoldás az, hogy bekéredzkedek a repülőtérre, és engedélyt kérek a fotózásra, minden épületet, minden oldalról lekapni stb.. én ezt ezeddig nem tettem meg, mert a, sajna nincs ismerettségem sem Újlakon, sem Taszáron (ez utóbbi azért mert abszolút kiismerhetetlen mi lesz a sorsa), hogy csak úgy flangálhassak. ne felejtsük el, egy repülőtér munkahely. b, nincs fényképezőgépem, márpedig ide digitális cucc kell, ahol mindjárt meg is tudom nézni, hogy milyen.. Ha megvannak a képek, akkor lehet otthon elővenni a jó kis Gmax, 3dmax, FSDS programokat és hajrá..
De akkor még jön a méretarányos és pontos AFCAD, a repülőtér közelkörzete pár mérföldön bellűl. Ezt mind mind kizsugázni rendesen. Nem bántotta senki sem Orosz Mónit érted? Ő készített valamit, ami jobb mint a default cucc, amin max. van egy torony. Móni ha kitartó, akkor későbbiekben bizti hogy fog még jobbakat is készíteni. Egyik napról a másikra ez ugysem fog menni. -
#11335 Ne légy már ennyire paradicsomszemű könyörgöm! -
bankii #11334 A lány többször kért fotókat Akkor ki jelentkezett, hogy itt van, nesze? -
bankii #11333 Nálam nincsenek fák.
Valamivel keveredik nálad, mert már legalább 3-4 LHSM kóvályog az FS-ben.
Kezdve a gyáritól, a bunkeroson át. -
#11332 Megnéztem Orosz Móni Sármellék kiegészítőjét, alatta meghagytam a Hungary 2004-et. Ami mindjárt ismerős volt, az az EZ scenery objectumok. Ismerem őket, ugyanis a bétás terveknél én is mindig ezeket használom. Az AFCAD állományok tesztelésénél adok nekik szerepet. De ami tény, sajnos ezek a sablonos hangárok, terminálok stb. nem adják vissza az igazi hangulatát a repülőtereknek. Persze így azért a régi Hungary 2004-es már emészthetőbb volt, de még mindig hiányos. Viszont az, hogy egyáltalán belefogott, az pozítívum. Ilyen formában a Kaposújlaki repülőtér már rég fel lett volna töltve, néhányan látták még annó a promó videót az EZ féle változatnak, de aztán feledésbe is merítettem. Helyette készültek új épületek, csak éppen butuska voltam, ugyanis ,abban a hiszemben, hogy pontos koordinátákra vannak illesztve csak simán lementettem a kész épületeket. 3/4 évig nem is láttam őket viszont, pedig kerestem őket.. valami baki történt ugyanis és Seattle repülőterénm landolt a torony, a hangár, az iskolaépület, a raktár. Most márciusban, amikor a cold/dark konfiggal szórakoztam tünt fel a baravkszinű-rózsaszines épületcsoport.. persze a mai napig nem értem mi történt, miért nem az FSDS-be megadott koordinátákra kerültek az épületek. Így most amikor nekifogtam a taszári repülőtér pátyolgatásának a Gmax került a képbe. De hogy mikor lesz a két somogy-megyei repülőtérből valami publikus is, az még a jövő zenéje. Lehet az AFCAD fájlokat elérhetőkké teszem. Majd még alszom rá. :D -
#11331 Miért, nem nézted még meg? Bunker értelemszerűen nincs, mert gondolom nem talált olyan előre legyártott modelt a neten. Ha keresel egy képet a terminálról, akkor bizonyára szemedbe fog tünni a különbség az eredeti, és a sceneryben szereplő aránytalan, és hányás épület között, hogy a narancssárga hangárokról már ne is beszéljünk. De a kedvenceim a guruló, és egyéb utakból kinött fák.Szóval messze van ez attól, ami sokaknál az elfogadható szintet jelenti. De akinél nem ,az használja egészséggel. -
bankii #11330 A mondás Makó lovagról szól, aki (mint az /ezek szerint nem annyira/ köztudomású) a keresztes háború idején elindult Jeruzsálem városába.
A kérdés még mindíg az MI NEM STIMMEL?
A pálya, a gurulóutak, az állóhelyek, az épületek, vagy mi?????????????
Esetleg a bunkerek hiánya????????
Na mind1.
-
#11329 Hát körülbelül annyi hogy hozzá képest Makó-Jeruzsálem csak féltáv! :D -
#11328 Nekem az is jó! :) De addig várjunk már vele, ameddig én is irhatom a repidőt rá, rendben? És akkor lefele te vagy a PIC visszafele meg én. 8) Addig foglaljuk el magunkat Fahegy szinörivel például...szerintem... ;) -
bankii #11327 Zacsi!
A Google-hez képest mi hibádzik a lány sceneryén??????? -
#11326 Leszel a szponzor? :P holnap délutánra kész a talaj a megfelelők megbeszélése után kedvező esetben :D -
#11325 No, hat nehogy a vegen szponzorra is talaljatok! :P:) Szerintem nem artana a magyar flightsim. ivao/vatsim kozoseggnek ha lenne vegre egy normalis LHSM sceneryink :) -
#11324 SJX és megbeszéltük :D -
#11323 A legmesszebbmenőkig 1etértek! -
#11322 Bepattanunk a SJM-be és huss! Oké? :P -
#11321 Ébresztő, itt nem hibákról van szó! Attól ,hogy egy sceneryt telebszol oda nem illő ojjektumokkal, még nem lesz jó, csak igénytelen. Akinek tetszik így az használja, de én ettől és a készítő belefeccölt óráinak a számától, még nem fogom megváltoztatni a véleményem a minőségéről. -
#11320 Kb. 4 hete csináltam egy LHSM groundot textúrákkal, de végülis nem tetszett a textúra, sok volt a pontatlanság, így töröltem a csudába.:-)
De egy fahegy már van. :-)
-
bankii #11319 Öcsém, készben a hülye is talál hibát. -
#11318 Ground-ot vállalom :D csak menjünk el fotózni. -
#11317 Asztaaaaaa!!! :))))))
(Nemkénemár befejezzük...ezt is? :P) -
CzJ #11316 az ott is marad :))))
-
#11315 Kinek a pap kinek az Orosz Móni...
A project kb. 3-4 éve parkolópályán van.
torony1
torony2
-
CzJ #11314 Több mint az alap LHSM de akinek jobban tetszik lehet azzal repülni, ebbe legalább van kocsi meg az állohelyek is korrektek
-
#11313 Jártál te azon a reptéren? Köszönő viszonyban sincs, azon kívül a fáradtság nem garancia a sikerre.
PZacsi teljesen korrekten fogalmazott nem volt bántó szerintem, mindazonáltal Mónikának köszönjük, hogy akart valamit tenni az ügy érdekében, de a kevés az néha több... -
CzJ #11312 Orosz Monikának nem kevés fáradozásába került ez a Scenery kedved Papirzacsi , lehet nekiállni jobbat csinálni, szerintem meg teljesen jó -
#11309 Finoman szólva botrányosan szarul néz ki ez a scenery.:-/ -
#11308 termeszetesen: http://library.avsim.net/download.php?DLID=119445 -
kolszal #11307 Szia, ennek az "újabbnak" az elérési útját meg tudod adni? Köszi -
#11306 sziasztok!
Neharagudjatok de egy olyan kerdesem van, hogy nem tud vmelyikotok egy mar kesz vagy csak keszuloben levo LHSM sceneryrol? amiket eddig en talaltam hat hogy ugy mondjam nem igen hasonlitanak az igazira. Most talaltam egy ujabbat ebben a terminal mar megvan, de kozel sem ugy nez ki mint a valodi (vagy csak az az 1 ev volt baromi regen amikor ott voltam). Ha csak atsiklottam volna felette akkor elnezest. :)
-
PLATTEN AIR VA #11305 Sziasztok!
Várjuk pilóták jellentkezését a Platten Air Virtual Airlines csapatához.
Amit nyújtunk: saját szerver, elérhető flotta, nincs ellenörzö repülés, nagyszerű oktatók és még sorolhatnám. Mindenkit várunk aki szeretne egy jó csapatba tartózni legyen az profi vagy kezdő. Mindenben segitünk.
www.plattenair.tk