MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Papirzacsi
Van aki bélyegeket, van aki telefonkártyákat, és van aki felkiáltójeleket gyûjt. Megkell hagyni, lényegesen nehezebb felkiálójelet gyûjteni, mintbélyeget. Bár Clidey kétség kívül guru a témában. :-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Bazz.... jo sok felkialtojel 😊 pap azert rakta a logojaba hogy ne legyel egyedul? 😊

Vatsim rulz 😊

alert: ezt a linket is beszúrhatod a faq-ba:

http://www.ivao.org/hu

egész jó kis tutorialok vannak az oktatás menüpont alatt (függetlenül attól, hogy nem VATSIM)

A számítógép nem hülye! Csak azt csinálja, amit parancsolnak neki.

alert
A faq-ot majd még bõvítem ezzel-azzal mikor mi jut eszembe vagy mire akadok rá 😊

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

alert

alert
Csináltam pár screent példának. A felbontás minden esetben 1152x864

Alapértelmezett Ferihegy scenery - nincs élsimítás - nincs anizotróp filter
Alapértelmezett Ferihegy scenery - 6x élsimítás - 16x anizotróp filter
LAGO Budapest Scenery - nincs élsimítás - nincs anizotróp filter
URL=http://fs2004faq.uw.hu/grafika/bp2004_6xAA_16xAF.gif]LAGO Budapest Scenery - 6x élsimítás - 16x anizotróp szûrés

Nézd el, hogy a színek nem tökéletesek a GIF formátum miatt, hogy minnél kisebb legyen a képméret. A teljesítmény az élsimítás miatt, az anizotróp szûrés miatt, a kidolgozott scenery miatt kb átlag 10-15 FPS-t esik vissza. Így ebben a nézetben volt 20 FPS-em az effektekkel és a LAGO féle sceneryvel. Az alap reptéren 45-50 körül. Konfigom: AMD 2000+ @ 2700+, 1024 DDR SDRAM, ATI 9800 @ 9800 Pro.

Clidey
Akkómeg perverz vagy... <#nyes><#nyes><#nyes><#nyes>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Nagyjából igazad, van.
A probléma megoldása izgat elsõsorban.

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Clidey
Nem értem mit kell erõlködni az FSPLANET-tel... Amit ott találsz, bármely más ingyenes szájton is megtalálod, ahonnan ráadásul még le is bírod tölteni...

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Papirzacsi
Grat a FAQ-hoz. Az érintett témákat átfutva nagyon jónak tûnik. Max esetleg a témákat lehetne vhogy csoportosítani. pl, scenerikkel kapcs témák, program futással kapcs témák stb..

Papirzacsi
háhá... LOL... De majd te feltöröd a kondort ügyi?

Papirzacsi
Sztem jobb lesz ha nem is nyitod ki... <#idiota>
Amúgy szoknak mellékelni readme-t a dolgokhoz, ott általában tájékoztatnak arról, hogy mit mivel. Ha meg ez se elég, akkor nyomkodd végig a billentyûzeten a különféle general aircraft commands gombokat, tuti köztük lesz.Ha meg véletlenül mégsem, akkor az csak azért lehet, mert hozod a szokásos formád.

Valószínüleg azzal van a probléma, hogy nem a jó URL-teszem be, mert ha más oldalról töltök le akkor mûködik.
Elmagyarázható, hogy az URL-t hogyan kell beszúrni?

alert
Teljesen normális. Ha reptereket akarsz tölts le ingyenes kiegészítõket vagy vásárolhatsz fizetõset is. Minden reptér nem lesz kidolgozott. A recés szélek azért vannak mert minden játékban ilyen lenne. Kapcsold be az élsimítást a videókártya driverben NE A JÁTÉKBAN mert az trágya. Elég erõs videókari kell hozzá 8500 nem fogja bírni szerintem de próbáld ki :S A proci is nagyon kevés hozzá. Ha még be tudod kapcsolni a driverben az anizotróp szûrést is akkor nem lesz homályos se táj sõt kifejezetten szép lesz. Erõs gép kell FShez 😞 lásd: FAQ néhány hozzászólással lejjebb.

SZIASZTOK! Feltöltöttem a képeket, ahogyan volt róla szó korábban.

http://www.kepfeltoltes.hu/view/050831/Resize_of_fs01.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/view/050831/Resize_of_fs02.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/view/050831/Resize_of_fs03.jpg

Légyszíves nézzétek meg. Ezek ugyan kicsinyített képek, az eredeti felbontás 1280x1024 32bit, ugyanúgy mint a windowsban. Szerintetek normális az, hogy ilyen lépcsõsek a kifutópálya szélei + a gépem körvonala? + normális az, hogy ilyen ócska kockabódé van terminál helyett + szõrös a gépem körbe-körbe?
Ha nem légyszíves adjatok tippeket, hogy hogyan lehet ezen segíteni, mert ez így elég ronda. sapphire radeon 8500-ról van szó, AthlonXP1.5, 512DDR. Persze minden detail high-on van.
köszönöm elõre is

Gigabyte GA-870A-UD3, AMD Phenom II X4 975 @3,6 Ghz, Gigabyte HD6950 2Gb, 4Gb Kingston 1600 Mhz, 2x WD caviar black 64 MB cache SATA III RAID 0, Win7-64bit

alert
Valójában egy pont szerintem de nyilván nem egy konkrét pont tehát inkább egy kisebb területre koncentrálódik. Egyébként a mágneses pólus helye folyamatosan változik külsõ hatásokra. Ha egyenes lenne akkor hova mutatna az iránytû? Mindig az egyenes azon pontjához ami legközelebb van? 😊 A kifutópálya nem zár be szöget a ponttal ez szerintem sem lehetséges. A pontból a kifutópályára húzott egyenes azonoban már szöget zár be a pályával...

Nagyon jó ez a FAQ. ALERT! Bocs, hogy kekeckedem, de a "mágneses északi sark" ahogy írtad tulajdonképpen olyasmi mint a képzelebeli északi sarkkör (tehát egy egyenes a térben), vagy egy pont vagy mi? Mert ha pont, akkor hogyan tud egy egyenes (jelen esetben kifutópálya) szöget bezárni egy ponttal?

Gigabyte GA-870A-UD3, AMD Phenom II X4 975 @3,6 Ghz, Gigabyte HD6950 2Gb, 4Gb Kingston 1600 Mhz, 2x WD caviar black 64 MB cache SATA III RAID 0, Win7-64bit

alert
Talán túl gyorsan próbálta újra és ezért kitoltott a szerver. Én 5mp-re állítom és max fél órán belül el szokott indulni általában.

Próbáltam az fsplanet-rõl Flashget-el letölteni ahogy a #2781-ben írtad, de nem sikerült. Letölt egy 4KB-os file-t aztán semmi. Mit csinálok rosszul?

Gratula a FAQ-hoz <#taps>

faja lett

alert
Az hogy a mágneses Északi sark nem ott van ahol a tényleges. Különbözõ fizikai okai vannak. Amerre az iránytû mutat az egy kicsivel arrébb van a Föld tényleges "tetejétõl" 😊

Egy link, legfõbbképpen helikopterekkel foglakozó oldal esetleg szúrd be. http://www.hovercontrol.com/
Sziasztok! Bocs, nem vagyok túl erõs fizikából meg földrajzból. A kifutópálya jelzéseknél olvastam, hogy a számozás a bezárt szöget mutatja a "magnetic north pole"-lal. Mi ez tulajdonképpen (magyarul)? A föld mágneses északi sarkköre... vagy mi? Jó hülye kérdés nem? Meg mi a külöbség a "magnetic" és a sima north pole között?

alert
Na összedobtam a FAQ-ot. Valószínûleg tele hibával, pontatlansággal, hiánnyal stb 😊 Ötletek, kiegészítések stb írjatok. Flight Simulator 2004 FAQ Linkeljétek ki a banner alá is ha gondoljátok.

alert
Mit? <#idiota>

honnan lehet letölteni?
ok jó a joystivk.Mostmár az a baj hogy kb 3 másodpercenként beszaggat

szerintem is reinstall-lal jársz a legjobban. Ha meg akkor sem megy, akkor nemtom
google-ba keress hozzá vagy 4-5 drivert aztán próbáldd ki mindet. Valamivel csak megy majd

alert
Ha install közben megáll és nem csinál semmit, akkor az annak jele, hogy valami az oprendszerrel nincsen rendben. Win reinstall, ha teheted...

sajnos nem jó.De valahogy biztos meglehet csinálni

alert
Punkers: ezt a drivert próbáltad? Driver regisztrálni kell elõtte aztán próba szerencse.

alert
Honnan tudod, hogy nincs bent ha azt se tudod hol az eszközkezelõ? 😊 Vezérlõpult > Rendszer > Hardver fül > Eszközkezelõ gomb

valaki nem tudna linkelni 1 drivert a joy-omhoz

meg az xp-n hol az eszközkezelõ

de nincs bent az eszközkezelõben a joy

alert
Punkers: én is szenvedtem anno azzal a yojjal.. valahogy meg lehet oldani. Próbálj másik drivert szerezni hozzá vagy próbálj olyan drivert szerezni ami ki van tömörítve vagyis nem kell installálni. Esetleg ha régebbi az install progija amit gyanítok akkor elképzelhetõ hogy Total commander ki tudja bontani. Próba cseresznye. Szóval ha ez megvan akkor kapsz mindenféle hülye fájlt. Az eszközkezelõben megkeresed a joy-od és driver frissítés.. majd bejelölgeted hogy ne keressen semmit hanem megadod neki az útvonalat. Tallózd be ekkor a szétbontott driver fájlok mappáját és ha mákod van felismeri. Én valahogy így csináltam de ez már nagyon rég volt és sajna nincs már meg a joy így nem tudom kipróbálni.

alert
Azért nem akar összejönni mert megvan egy maximum szám ahányan tölthetnek egyszerre. Ha komolyan érdekel az oldal akkor érdemes befizetni a premium accountra kb 5 rugó egy évre és akkor korlátlan hozzáférés plusz gyors szerver + ajándékok meg minden hónapban sorsolász meg stb stb 😊 Ha ezt nem akarod akkor használj letöltésvezérlõt pl Flashget ami 3-5 másodpercenként próbálja meg újra lehúzni a fájlt. Általában fél órán belül hozzájut "szabad slothoz" és elkezdi tölteni.

az fsplanet-rõl hogyan kell tölteni mert nekem nem akar össze jönni

de ez is profi

azt elhiszem😄

Latod... radobsz 4-t es veszel 9-ert egy profit USB-t es azonnal megy 😊

én is 5 ezerér vettem

cenobite
Billentyûvel is lehet, de sztem kínszevedés...
Próbálkozz, mert már olyan 4-5ezerért is lehet olyan joy-t venni, amivel élvezetes a játék. Nekem sincs profi, az a lényeg, hogy legyen rajta a tolóerõ növelésére szolgáló "gázkar".

gamertag: kenobita

valakit tudnál mondanikihez forduljak.meghalok ha nem játszhatok joystickkal

Nemtok segiteni.

valaki segitene?

thx

Iranyito valaszt kifutot. Te csak kerhetsz tole masikat es ha lehetseges akkor engedelyezi. STAR csak arra valo, hogy a belepopont elott megkapod melyik STAR.t kell kovetned (ha egyaltalan kapsz) igy miutan mar az app fenhatosaga alatt vagy akkor sem kell veled foglalkoznia komolyabban (csak lecsekkol hogy jo uton mesz e) mivel te koveted a kijelolt utat O igy addig a tobbi gepet akik mar elertek a STAR vegpontjat rairanyitja a palyara. Az Approach terkep pedig az adott palyahoz tartozo terkep. Megmutatja hogy a palyatol X nm-tol Y magassagon kell lenned hogy szepen lehozd. Van meg rajta sok info de ezt te is tudod.